Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2018), 24 h 27 min (Minutáž: 46–69 min)

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi, Alfre Woodard, Rosario Dawson, Mahershala Ali, Mustafa Shakir, Ron Cephas Jones, Frank Whaley, Rob Morgan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Nezlomný bývalý trestanec v mikině s kapucí chce očistit své jméno a zachránit svou čtvrť. On bojovat nechtěl, ale lidé potřebují hrdinu. (Netflix)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (5)

Marvel's Luke Cage (2016) 

Výtky prakticky všech seriálů Marvelu od Netflixu by se mohly kopírovat a vkládat jedna za druhou. Skvělá atmosféra, příjěmný temný feeling a pomalejší tempo, skvělý postavy. Jenže příběh na půl epizod. Potom musím trpět vatu, vatu a zase jenom vatu, která vyplňuje minimálně 70% všech dílů. Luke Cage není výjimka. Mike Colter je v pohodě, Theo Rossi a jeho Shades si mě získal vlastně od začátku a byl mojí nejoblíbenější postavou. A na ke konci jsem si zvykl i na hlavní záporačku. Atmosféra Harlemu spolu s četnými hudebními vložkami je parádní a tohle jsem si fakt užíval. Proto je obrovská škoda, že příběh těchto 26 epizod by se dal odvyprávět v 15 dílech. Seriál by měl lepší tempo a přitom ale by nemusel spěchat. Tohle je ale šílený a ve druhý řadě je tý vaty fakt neuvěřitelně moc. S železnou pravidelností se totiž stávalo, že jste mohli minimálně půl hodiny dílu přeskákat, protože všechno důležité se stalo na konci. Tohle projde párkrát, ale ne v každé epizodě. Závěr? Závěr ale mňamkózní. ()

Série 1 (2016) (S01) 

První čtyři díly jsou fantastický. Černošská muzika, hutná atmosféra a parádní Mahershala Ali. Ten hejt na seriál jsem vůbec nechápal a jen si užíval díl za dílem. Jenže někde před polovinou série přišel twist, vyměnil se záporák a celý to šlo do kopru. Atmosféra byla v tahu, jazz i Mahershala taky a mě to pomalu přestávalo bavit. A i když se tvůrci ke konci zkoušeli ještě na tu úroveň ze začátku vrátit, mě to přišlo už jen jako křeč. Scénář byl očividně na 5, 6 dílů a zbytek se vyplnil vatou. ()

Zákon ulice (2016) (S01E02) 

Mě to tedy sedne neskutečně. Pomalé tempo, hutná atmoséfra Harlemu a poctivá kriminálka s čím dál víc zajímavějšími postavami. Lepší než druhý Daredevil! ()

Série 2 (2018) (S02) 

Stejný problém jako má první série má i ta druhá. Má skvělou atmosféru, boží závěr a tentokrát ještě lepšího Thea Rossiho. Jenže největší a jediný problém je ten, že tu prostě není příběh na 13 dílů. Kdyby každá série Defenderů měla o polovinu méně dílů, byla by to nařáchlá jízda. A u druhého Lukea je tohle vidět víc než kdy jindy. Potěšil ale temný závěr. ()

Vzpomínají na tebe (2018) (S02E13) 

Vlastně docela temný závěr seriálu? To si nechám líbit! ()

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix zrušil Daredevila

Netflix zrušil Daredevila

30.11.2018

Netflix a Disney jsou momentálně uprostřed drahého rozvodu a další obětí jejich nenaplněné lásky se teď oficiálně stal jednoznačně nejúspěšnější z marvelovských seriálů, komiksový Daredevil. Po třech… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama