Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2018), 24 h 27 min (Minutáž: 46–69 min)

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi, Alfre Woodard, Rosario Dawson, Mahershala Ali, Mustafa Shakir, Ron Cephas Jones, Frank Whaley, Rob Morgan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Nezlomný bývalý trestanec v mikině s kapucí chce očistit své jméno a zachránit svou čtvrť. On bojovat nechtěl, ale lidé potřebují hrdinu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (125)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Přichází další člen netflixové party Defenders. Rozjezd je trochu pomalejší a tak se to táhne skoro celou dobu. Postavu Lukea známe už z Jessicy Jones. Vylepšený vězeň, který stále váha, jestli své schopnosti využít nebo ne. Ze začátku se drží v ústraní, ale to se později. Záporáky tu má hned dva. První je Cottonmouth, který není nic moc. Po něm přichází Diamondback, který je jiný kalibr. Trochu mi vadí rasová nevyváženost seriálu, protože je tam 90% černých. Asi to tak newyorském Harlemu fakt vypadá. Taky mi vadily časté odkazy na černé celebrity, které bohužel neznám. Objevuje se tu i zdravotní sestra Claire Temple, kterou jsme mohli vidět v Daredevilovi i Jessice. Na oba zmíněné seriály to ale bohužel nemá. Ani ke konci se to moc nerozjede. Finále je docela slabé. Snad ostatní seriály ze stáje Defenders budou lepší... Příští rok bychom se měli dočkat kompletních Defenders. Názvy epizod jsou pojmenované po slavných rapových sonzích. Je tu 2. série a s ní i nový záporák. Dost postav děj opustí a některé nové se do něj přidají. Finále mě docela naštvalo, zvláštní poměna postavy... "Nebaví mě si pořád kupovat nové oblečení." :D ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tak už mám Luka konečně za sebou. Mám rád komiksy, mám rád komiksové filmy od DC a Marvelu a i z jiných nakladatelství. A hodně mám rád Netflix. A proto mám vždy velkou radost, když Netflix vypustí další seriál z komiksových vod. Na Luka Cage jsem se dost těšil, jelikož je to celkem neokoukaná postava a v Jessice Jones se mě dost líbil a navíc jsem byl zvědavý jak se tvůrci poperou s jeho zrozením a zasazením do prostředí Harlemu. Hodně otázek a taky dost příležitostí to pěkně pokazit. To se naštěstí nestalo, přesto se ukázalo, že bez pořádného příběhu a zajímavého záporáka to prostě nejde. Ale hezky popořadě. Nejvíce se mě na Cageovi líbí jak moc velký má přesah, co se týče sociální kritiky společnosti, vnímání černochů, jejich práv a zobrazení jak to v daných čtvrtí funguje(seriál je sice fikce, ale problémy jsou reálné). Líbilo se mi, jak je to celé pojaté od hudby a přes vyjadřování. Tady si s tím tvůrci pěkně vyhráli. Co se týče herců, tak je to tak, padesát na padesát. Mike Colter je uvěřitelný jako Luke a jeho příběh mě zajímal a bavil, i přestože jsem se o něj jako o hrdinu vůbec nebal a to díky jeho schopnostem(o to více pak jako divák oceňuji Daredevila, Punishera nebo Jessicu, o které se lze více bát a taky jím více fandit). Simone Missick je hodně super a její postava Misty se mi dost líbila a vůbec bych se nebránil, abychom jí viděli častěji. Frank Whaley byl hodně super a jeho Scarfe je natolik zajímavá postava, že bych rád o něm věděl více. Opět mě potěšila neselhávající Rosario Dawson, která je opět perfektní a já věřím, že z ní nakonec udělají Night Nurse. Mahershala Ali je dobrý herec, přesto mě jeho Cottonmouth moc nebavil. A totéž mohu napsat o všech hercích v záporných rolí, kteří šíleně přehrávají a tlačí na pilu. Theo Rossi, Erik LaRay Harvey i Alfre Woodard. A je to škoda, jelikož mě pak nebaví celý konflikt. A to je jeden z největších problémů tohoto seriálu. Chybí mu pořádný záporák. Nemusí se hrdinovi vyrovnat schopnostmi(viz. Superman vs. Lex Luthor), ale musí být něčím zajímavý a jeho konflikt s hrdinou nesmí stát jen na tom, že táta měl radši mladšího syna. Druhou velkou chybou seriálu je počet dílů. Už u Jess to bylo na hraně, ale tady je fakt vidět, že spousta momentů jen vyplňuje stopáž. Kdyby seriál měl osm úderných epizod, tak bych skákal blahem až ke stropu, ale takhle je to hodně utahaný, a desítky kvalitních okamžiků jsou tím zbytečně zabitý, protože pak nefungují jak by měly. A je to škoda, jelikož tyhle dvě chyby (záporák a počet dílů), kazí celkový zážitek ze seriálu. Samotný seriál mě bavil, ale není to taková bomba jako první dvě řady o Daredevilovi. Jsem zvědaví jak to celé bude fungovat až se všichni hrdinové dají dohromady, jejich konflikty mezi sebou, různé bojové styly a spoustu dalších věcí. Luke Cage není špatný seriál, jen je trochu roztahaný a více než souboje a akční scény mě tady bavil sociální přesah společnosti, což je netradiční. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Daredevil byl (minimálně ve své první sérii) akčňákem o dilematech rodícího se undrgroundového superhrdiny. Jessica Jones byla mrazivým horrorothrillerem. A Luke Cage je skoro až sociálněpolitické thrillerodrama.. Jinými slovy.. Luke Cage se neveze na funkční šabloně, ale má svůj vlastní specifický face. Chvilkama to má takovou lehkost a hravost, že to působí jako luxusní pocta starým blaxploitationům o kterou se křečovitě snažil Tarantino v Djangovi... Funkovo-soulovo-hiphopový Harlem tu hraje jednu z hlavních rolí a atmošku má takovou, že by se tam jeden hned jel nastěhovat... Cage je sympaťák kterému člověk prostě fandí.. Záporáci zabírají celou škálu od psychopatických sviní až po týpky s relativně "lidskou tváří".. A celé se to zase hezky propíjí do okolního defendersovského světa ve kterém jsou šášulové poletující v oblacích spíše jen pro smích..... Dobrý.. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Odtažitost a zpomalování tempa mi tolik nevadily, aspoň měl seriál vlastní tvář, která mu seděla. Druhá věc je, že mě na něm nejvíce bavilo, když se objevila „komiksovost“. Cageovi protivníci sice působili jako levná kopie Wilsona Fiska, ale zbytek postav, ať už nových nebo starých, dokázal sledování zpříjemnit, zvlášť když měly příležitosti, kde mohly vyniknout. A díky různým lákadlům se už nemůžu dočkat Defengers. 3,5* (Netflix) ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: 75%. Zatím nejslabší příspěvek do Netflixovského Marveláckého universa. Body k dobru, že to má jistou atmosféru černošského Harlemu ze 70. let, kdy se točily blaxpoitation filmy. Na druhou stranu je to velmi natahované, že těch 13 dílů je až moc a akční scény nejsou moc efektní. Ono je to dané i postavou, Luke je prostě neprůstřelný hromotluk, který nemusí uhýbat a krýt se, takže jen stoji a pomalu jde k nepříteli, aby ho pak uzemnil ranou pěstí, žádnou dynamiku tedy moc čekat nelze a tedy i efektivnost jakou má Daredevil. Uvidíme jak na tom bude Iron Fist, který už ovládá martial arts. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (26)

  • Hlavními záporáky série jsou Cornell ''Cottonmouth'' Stokes (Mahershala Ali), který se poprvé objevil v roce 1974 v komiksovém sešitu "Power Man #19" a Willis ''Diamondback'' Stryker (Erik LaRay Harvey), kterého jsme mohli poprvé vidět v roce 1972 v komiksovém sešitu "Luke Cage, Hero for Hire #1". (Bube1)
  • História Luka Cagea (Mike Colter) je oproti komiksom iná. Luke v nich nikdy nebol policajtom, práve naopak, patril do gangu zvaného Rivals. (toi-toi)
  • Každá z epizod první série má název podle písniček amerického hip hopového dua Gang Starr. (BaronMartin)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix zrušil Daredevila

Netflix zrušil Daredevila

30.11.2018

Netflix a Disney jsou momentálně uprostřed drahého rozvodu a další obětí jejich nenaplněné lásky se teď oficiálně stal jednoznačně nejúspěšnější z marvelovských seriálů, komiksový Daredevil. Po třech… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama