Reklama

Reklama

Nacisté ve službách CIA

(TV film)
  • Česko Nacisté v CIA (více)
Německo, 2013, 50 min

Režie:

Dirk Pohlmann

Scénář:

Dirk Pohlmann

Kamera:

Roland Dietl

Hrají:

David Sünderhauf, Till C. Hagen (vypravěč)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

V letech studené války přijímala CIA do svých řad vysoké nacistické důstojníky a italské fašisty, aby jako infiltrovaní agenti vyvíjeli ve službách americké agentury činnost namířenou proti komunistům a jiným levicovým silám. CIA tak pronikla až do vrcholných německých vládních kruhů. Nyní poprvé uvidíme filmový dokument o tom, jak nelítostným způsobem používala americká tajná služba pro dosažení svých cílů válečné zločince sloužící kdysi Třetí říši. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (9)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Američanom bolo jedno, či ide o masového vraha, teroristu alebo ideologického oponenta. Kým ho mohli vydierať a mohol im byť užitočný, veľmi radi prižmúrili oči nad "prehreškami" dotyčného a prebrali ho na voju stranu. To je podstatou tohto prínosného dokumentu. Opätovne máme potvrdené, že druhá svetová vojna nemala svojho dobrého a zlého. Len zlého a ešte horšieho. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prakticky o tom, ako sa skurvená Amerika (zas a znova) podieľala na rozvrate v mnohých krajinách po celom svete, pričom na svoju špinavú politiku využívala rôznych fašistov, ktorí sa útekom z Európy vyhli trestom za množstvo ohavných činov proti ľudskosti. Toto je už tak otrepaná téma pod rúškom nastolenia demokracie, že už len hŕstka terajšej vlny LGBT pochybovačov z liberálnych okruhov si ide svoje. Vivat: “Mladí proti Rusizmu”, špinavý, nakazený “Refre(catcher)” či z ničoho nič na svetle reflektorov zjavený bachratý vorvoň v sukni z Pezinka. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, jak USA oficiálně hlásaly lidská práva a tajně prosazovali fyzickou likvidaci levice v totalitních státech světě. V dokumentu se mimo jiné uvádí, že obchod s kokainem a dalšíma droga mohou provozovat jen privilegovaní jedinci, kteří jsou pod ochranou tajných služeb, které ze zisků berou svůj díl na své operace. Dovídáme se například, že "řezník z Lionu" Klaus Barbie byl po válce chráněn v Chile CIA, protože věděl kompromitující údaje na členy francouzské vlády, které kolaborovali s nacisty během 2. světové války. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Neobyčajne odvážny dokument, ale zároveň aj nie príliš podrobný, tých ľudí a udalostí, ktoré by sa dali spomenúť bolo mnoho, ale aj táto forma môže mnohých zobudiť, či poinformovať. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nič nové. To, že USA je hlavný dirigent od konca druhej svetovej vojny a možno už aj skôr, nie je pre mňa novinka. Proste na vine je naivita ľudí a ich chamtivosť a samozrejme strach, ktorú tak CIA využíva. Samozrejme sa dosť priučili aj od nacistov z Nemecka. Tento dokument ma neprekvapil, nešokoval a radím ho medzi priemerne. ()

tojowoeZNK 

všechny recenze uživatele

A jak to do sebe krásně zapadá stím bordelem co se teď děje mezi arabáčama a na Ukrajině. Docela se divím že se to dostalo do telky. No Prima asi není pod takovým dohledem jako ČT. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Velmi povedenej dokument o prominentních nacistech i italskejch fašistech, kteří pod taktovkou CIA začali organizovat vojenský převraty v Jižní Americe. Nechyběj výpovědi samotnejch aktérů a odborníků. Zároveň je naťuknuto, jak Spojenci vybrakovali, veškerý zásoby zlata, který říšská banka schovala na různejch místech ke konci války. Díky tomu pak mohli udělat gesto "bezúročných půjček" pro zničenou Evropu, ačkoli si tady nakradli co se dalo. Včetně těch největších německejch mozků. 90% ()

umbjaz 

všechny recenze uživatele

zajímavě zpracovaná série, která ve mě opět prohloubila nenávist k západním mocnostem a všem pochybovačům otevře oči. vždycky mě dokáže nasrat, když se snažím vysvětlit známým, jak že to vlastně USA funguje, tak nikdo nevěří a mají mě za blázna. nechci sýčkovat, ale mám za to, že do deseti let se z drahých Amerikou zaplacených dokumentech o 2. světové válce, se dozvíme to, že USA nevstoupilo do války proti nacismu po boku spojenců. ale přišla Německým spoluobčanům pohrozit prstem, aby se uklidnili. (na závěr si nemohu dovolit jeden vtípek: "Proč Amerika vstoupila do 2. světové války??? Proto že Němci chtěli ovládnout svět... a to je přece jejich práce!) ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a pro přívržence politiky USA či EU možná i šokující dokument. Ukazuje fakt, o co po staletí USA jde, jen o moc, vliv a peníze. A do jakékoliv války vstupuje jen, kdy je to pro ně výhodné. Jistě by se spojení tajných amerických služeb a vyvolaných válek dalo natočit i všude jinde, nejen Irák, Lybie, ale třeba i Ukrajina. Kdo je tedy největší zlo na světě? ()

Reklama

Reklama