Reklama

Reklama

Něco se musí zlomit

(festivalový název)
  • Švédsko Nånting måste gå sönder (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sebastian je androgynní dvacetiletý chlapec, snažící se v nehostinném prostředí současného Stockholmu najít lásku, nebo alespoň její iluzi, kterou si vytváří náhodnými známostmi na jednu noc. Sexuální dobrodružství ho často vhání do nebezpečných situací. Z jedné z nich ho vysvobodí Andreas, strážný anděl v koženém křiváku, v němž Sebastian spatří svou životní lásku, jíž se nemíní jen tak snadno vzdát. Od tohoto okamžiku se roztáčí kolotoč lásky, nenávisti a osudové přitažlivosti a začíná i téměř detektivní pátrání po vlastní sexuální a genderové identitě. Andreas je přesvědčen, že není gay, ale nedokáže se od Sebastiana odpoutat, a čím více se o to snaží, tím více Sebastian utíká ke svému ženskému alter egu jménem Ellie. Něžný a zároveň syrový příběh o lásce, sebepřijetí a vášni strhujícím způsobem kombinuje realismus dokumentárního přístupu se stylizací obrazů připomínající plátna barokních mistrů. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Netradiční genderová romance 21. století. Saga Becker i Iggy Malmborg jsou skvělí, zvláště Iggy v té kožené bundě a s tou náušnicou je fakt sexy:) Téma krize genderové a sexuální identity je zde zpracováno osobitým způsobem a ukazuje, že láska a touha v tomto případě není vždy tak jednoznačná, a rozhodně už vůbec ne jednoduchá. Nenávidím a miluji. Potřebuji a odmítám. Podmanivý soundtrack skvěle dotváří celkové melancholické vyznění tohoto snímku. "V temnotě, mezi stíny, tam jsem volná. Tam můžu dýchat. Plivej na mě, mlať mě. Chčij mi do pusy, pokud mě pak budeš milovat. Přitul se ke mně jen na pár hodin. Lži a tvrď mi, že všechno bude v pořádku." ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takýto druh filmov, filmov zaoberajúcimi sa tabuizovanými témami snáď iba sypať do jedného vreca. Otvorenosť, nekompromisnosť a nezávislosť ( rozumej nekomerčnosť ). Približne také a podobné aspekty tie projekty majú. Puritáni si budú zakrývať oči a dovolávať sa exorcistov, ,,tí praví,, budú škemrať, že takto to vôbec nieje, konzumenti sa odtiahnu už pri prvých čítaných vetách obsahu a niektorí si povedia, že 81 minút nieje dlhá doba na to nerisknúť to. Ja som v pohode ( a stále heterosexuál ). ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vykal. Je mi jasne, ze miestne stado nepricetnych filmovych ynteleguanov a prechytralych tlchub sa bude v tom hovne /teda pardon, "filme"/ sprtat a budu hladat tie casti toho hovna, ktore su im viacej sympaticke, pripadne menej smrdia, ale ja tvrdim uz dlhodobo : Vykal ostane furt len vykalom. A basta! Sice sa nevyznam v technickej casti filmu, ale rozhodne nemienim 25 - izmami ako to zvyknu cerstvo vystudovane filmove ynteleguany praktizovat - tuna popisovat velku cerstvu teplu sracku. 9 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Do určitej miery mi to atmosférou pripomína ranné filmy Lukasa Moodyssona, ale táto romanca dvoch dvadsiatnikov je taká punkovejšia a miestami (hlavne v otvorených sexuálnych scénach) sa snaží šokovať až na doraz. Aj keď scéna pissingu, ktorá vyzerá jak spomalený zlatý dážď, je podaná skoro až umelecky. Takže namiesto znechutenia som mal chuť sa skôr smiať. Ústredné duo sa ale vydarilo dokonale a chémia medzi nimi funguje na jednotku. Je smutné a vtipné zároveň sledovať jak sú zo svojich citov zmätení a každý z nich sa im snaží vzdorovať po svojom. Z androgynného Sebastiana som bol zmätený aj ja, lebo aj keď viac fyzicky pripomína chlapa, tak sa správal celý čas neurčito. Ani ryba ani rak. Čo v slabých chvíľach riešil dosť nechutne. Záver bol relatívne nádejný. Pocitovo mám chuť hodnotenie 7/10 preklopiť skôr k trom hviezdičkám, ale keď tu vidím tie odpady a tie sračky, ktoré v komentoch niektorí ľudia píšu, tak aj keď to nemám rád, tak výnimočne budem vyvažovať a hodím tomu aj štvrtú hviezdu. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

To, že sa Sebastian cíti byť dievčaťom v tele chlapca, to si myslím, že prijal a asi na tom nechcel meniť nič. Iba hľadal niekoho, kto ho cez to všetko bude milovať takého, aký je. Andreas ho miloval, lenže len jeho ženskú stránku. Na to, že je fyzicky chlapcom pristúpiť nechcel. Nie každá láska dopadne a ľudia musia hľadať ďalej. Dobre natočené a veľmi prirodzene zahraté. Nebyť dvoch scén, ktoré už boli príliš, a kľudne mohli byť jemnejšie, idem do plného počtu. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama