Reklama

Reklama

Dior a já

  • Francie Dior et Moi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Přeneste se do bájemi opředeného světa módního domu Christian Dior a vychutnejte se si exkluzivní pohled do zákulisí první haute couture kolekce z dílny nového uměleckého ředitele Rafa Simonse – díla vytvářeného s láskou, týmem lidí odevzdaných svojí práci. Film propojuje každodenní intenzivní pracovní shon světa módy s tajemnými ozvěnami minulosti ikonické značky a zároveň představuje malebnou poctu všem švadlenám, které věrně slouží Simonsově vizi. (Artcam Films)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (24)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme namlouvat, filmy o módě mi prostě nic neříkají, a tak ani tenhle, poměrně dobře natočený dokument, mě nedokázal zaujmout. Na jednu stranu je možné vidět při vytváření šatů umění, na druhou stranu mám pocit, že je to prostě snobské a velmi povrchní. Ale to je holt moc ovlivněno mým osobním vnímáním. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na průměrný dokument z oblasti, o které nic nevím. Haute couture mi sice nic neříká, ale film o přípravě první kolekce Rafa Simonse pod slavnou značkou se časem začal rozjíždět a najednou byl i pro mne o třídu zajímavější. Takže celkově velmi dobře zvládnuté nakouknutí do zákulisí módní kategorie nejvyšší prestiže (70%). ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Můj první dokumentární zážitek z modních sfér, který si rozhodně zaslouží pozornost už jen díky tomu, že zobrazuje, jak to vlastně chodí v jednom z neprestižnějších módních domů na světě, když je v chodu příprava nové kolekce a do čela zrovna přijde nový člověk. Během těch devadesáti minut na diváka sálalo pozlátko z těch všech líbivých a drahých šatů, za jejichž zhotovením se skrývala tvrdá dřina, nervy a časový nátlak. Člověka určitě musí během sledování napadnout, že je to JEN móda, nicméně tento dokument je právě o lidech, pro které to byla, je a vždy bude TA móda. Exkurz do světa, jenž není pro každého, a v němž je třeba mít talent a ostré lokty. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

90 minútový dokument o "House of Dior", zameraný konkrétne na nástup nového umeleckého riaditeľa a predstavenie jeho prvej kolekcie. Vidíme tak jednu fázu v živote House of Dior, kde sa nový riaditeľ stretáva s dlhoročným tímom krajčírok, dizajnérov, a ďalšieho množstva profesií. Prekvapí najmä veľkosť priestorov, ktoré sú vskutku maličké, vzhľadom na obrovské meno firmy. Človek si skôr predstavuje veľké profesionálne haly, no priestory sú mini, rodinného charakteru, bez akéhokoľvek luxusu. Také, aké ich založil samotný Dior, v tom istom dome v Paríži roku pána. Zaujmú najmä scény s dlhoročnými zamestnancami na pozíciách krajčírok, na ktorých to výrobne, ale aj kreatívne celé visí, napriek tomu, že ich nik nepozná. Tzv. "unsung heroines". Koniec vo forme prezentácie kolekcie má dynamiku, adrenalín, ako akékoľvek väčšie hudobné podujatie. ()

wocicko

všechny recenze uživatele

Film je dobrý, dobrý dokument, ale téma.. Móda je úchylná. Zbytečná. Pošahaná... Připadala jsem si jako u magorů, kde strašně vážně a v kvaltu řeší něco tak neskonale zbytečného, jako šílené hadříky za celé jmění... A tváří se, jako by to bylo kdo ví jak důležité. Ono je! řekl by mi někdo. Ne, není. Odpovídám, protože logika stojí za mnou. Nemohu to hodnotit, s tématem se skutečně nesrovnám. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Raf Simons od značky Dior nečekaně po 3 letech odchází. Dle svých slov se cítí vyčerpaný a chce se věnovat své vlastní značce v pánské módě. (Kamas)
  • S žánrem módního dokumentu má Tcheng velké zkušenosti. Spolupracoval na snímku o známém návrháři Valentinovi The Last Emperor z roku 2008 a následně napsal a spolunatočil dokument Diana Vreeland: The Eye Has To Travel o životě editorky módního časopisu Harper's Bazaar. (Zdroj: Hospodářské noviny) (hippyman)
  • Po odchodu Rafa Simonse v roce 2015, nejprestižnější módní pozici na světě, post uměleckého ředitele francouzského módního domu Dior, získala v roce 2016 poprvé v historii žena, Maria Grazia Chiuri, která přešla z italské značky Valentino. (Kamas)

Reklama

Reklama