Reklama

Reklama

Alice Cooper

  • Kanada Super Duper Alice Cooper
Trailer 2

Obsahy(1)

Předtím než na pódia přišel Marilyn Manson, předtím než na plátna přišel Freddie Kruger, svět hrůzy ovládal Alice Cooper. Unikátně filmařsky zpracovaný portrét Vincenta Furniera, syna faráře, který se změnil v noční můru všech rodičů - Alice Coopera. Portrét mistra hororových show s funkční gilotinou a spoustou krve na pódiu. Příběh rockové ikony, který vypráví Alice Cooper osobně. (Atlantis Entertainment)

(více)

Recenze (27)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn sa naučil rozprávať príbehy! Práve to mu často robilo problém v Metal Evolution. Super Duper Alice Cooper je úplne ideálny dokument pre hocikoho, koho zaujíma Alice Cooper, rock, metal, hudba či umenie všeobecne. Alebo pád jedného človeka, ktorý sa príliš vžil do role, ktorú hral na pódiu. Nie je to žiadne šprtanie sa v žánroch a albumoch, ale rozprávanie príbehu jedného výnimočného umelca, ktorý urobil malú revolúciu v hudbe. Pravdaže, ako človek pomaly s PhD. z Cooperológie si ideálny dokument o majstrovi predstavujem ako 20 hodinový rozhovor o každom detaile z každého albumu, v rámci možností je to ale to najlepšie, čo mohlo vzniknúť. Je tu kvantum raritných videí a fotografií a množstvo informácií, ktoré som buď nevedel, alebo o nich maestro zatiaľ veľmi nehovoril. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Tahle modla prošla s muzikou spoustu divokých období a dokázala svítit v hippie, punk i metalových éře. Nestála na jednom albu, ani na jednom stylu a pořád se vyvíjela i s tím rizikem, že sem tam šlápne úplně vedle. Kdo ze slavnějších tohle může říct? Bez ohledu na to, že už se téměř patnáct let hrabu v úplně jinačí scéně je Cooper pořád pán, co mě hudebně odchoval a jako takovej si zasloužil lepší dokument, protože materiálu na něj má habaděj. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Oproti naprosto k ničemu dokumentu God Bless Ozzy Osbourne má Alice Cooper jednu zásadní přidanou hodnotu a to mapování hudebního undergroundu konce šedesátých a začátku sedmdesátých let, ve kterém jsem byl až překvapen, jak nekonvenčně onoho času Alice Cooper zněli, jakkoli se posléze posunuli do primitivního osmdesátkovýho hejá hejá rocku (ale uznávám, že Eighteen je pecka jak hrom). Jenom však ten náhled do období, kdy nejošklivější muži na světě od sebe znuděně odtrhávali ty nejkrásnější děvčata na západ od Mississipi je vlastně dostatečnou satisfakcí za tím sledovat nesvéprávné a nijak zvlášť zajímavé alkoholiky, vykrádající svým matkám šatníky. Samotnej dokument si sám podkopává jakoukoli hodnověrnost strašlivými montážemi fotografií jak, kdyby tvůrci zrovna objevili nějaký nový editovací program a my můžeme jen bádat, jestli se při pořizování fotografie děly ty věci, které vidíme v takovém zmanipulovaném výsledku, nicméně potěší seznání tvůrců, že od '83 roku již přestala být postava Alice Coopera jakkoli zajímavá, ač s úspěchem koncertuje dodnes. Nenápadně tím poodkrývají, že celá osmdesátková hudební bouře byla nejen vizuálně, ale i hudebně totální faleš. Ještě aby už došlo na ty prašivý Queeny. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Alice Cooper je můj nejoblíbenější zpěvák a umělec vůbec. Četl jsem jeho autobiografii, takže tento dokument mi nepřinesl úplně velké množství nových informací, ale bylo skvělé si k tomu o čem jsem četl, přiřadit i barevné obrázky. Dokument využívá kromě faktických záběrů z koncertů, rozhovorů a dokumentů také rozpohybované, animované fotografie, takže nedostatek vizuálního materiálu pro 50. a 60. léta vůbec nevadí. Celá mozaika je doplněna i o ilustrační záběry ze starých filmů - hlavně Dr. Jekyll a Mr. Hyde, Kabinet Dr. Caligariho a nebo staré universalovské horory. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že Super Duper Alice Cooper bude jen obyčejný dokument, ale je rozhodně něco víc! Spíš než dokument mi připomínal nějaký druh životopisného filmu. Alice Cooper je prostě úžasný člověk a jeho hudba je podle mě čím dál lepší a lepší. Styl tohoto "dokumentu" se mi moc líbil. Dost mi i připomínal biografii. Jediné co mi na něm vadilo bylo to, že možná mohl být ještě delší a ukázal Alice až tak do roku 2011, ale moc velká vada to není. Jeden z nejlepších dokumentů, co jsem viděl. Akorát by mě zajímalo jak by to vypadalo, kdyby Tim Burton natočil o Alici životopisný film... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Podobně strhující hudební dokument jsem snad ještě neviděla. Alice Cooper je neskutečnej týpek! Hlava mi nebere, že všechno to šílenství, co zažil, dokázal vůbec přežít. A aby toho nebylo málo, tak v současné době dokonce patří mezi největší rockové pohodáře, které znám. Vincent Furnier má můj velký obdiv a respekt. Klobouk dolů před jeho nezdolnou vůlí jít si za svým snem. (100%) ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Když jsem poprvé stál na pódiu a zpíval "Je mi osmnáct a líbí se mi to", měl jsem dost blízko k osmnácti a věřil jsem tomu. A pak procházíte tím neuvěřitelným peklem, vrátíte se na místo, kde jste měl 18 let a milujete to znovu. A můžete pozvednout berlu a říct " Vyhrál jsem!". ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý portrét jednoho výjimečného hudebníka. Můžete ho milovat nebo nenávidět, ale jedno mu upřít nemůžete, stal se velkou osobností, která ovlivňovala a možná pořád ovlivňuje velkou spoustu dalších muzikantů. A pohled na Alice jako trosku na drogách byl opravdu děsivý ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Coopera jsem nikdy moc neposlouchal, ale Sam Dunn je tak nějak záruka kvality. Parádní vyprávění, které není narušeno výstupy "mluvících hlav" a to že mluví někdo jiný, momentálně zmíněný, poznáte jen podle jiného hlasu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Životopisný dokument o jednom z nejznámějších rockových provokatérů ( ikdyž komu to jméno řekne někomu do pětadvaceti ) je celkem zajímavý v poutavé formě, ale pro mne zklamání, že to končí v osmdesátých letech, protože já Coopera znám jen díky jeho hitovkám z devadesátých let. Tento dokument samozřejmě nezmiňuje asi to nejzajímavější z roku 2017, kdy Alice Cooper našel na půdě obraz, který koupil od Andyho Warhola v roce 1972 ( respektive ho koupila jeho přítelkyně za 2.500 dollarů ) a dneska má odhadovanou cenu 11.000.000,- doláčů. Asi se mrknu na půdu. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Dokument je to výborný, přičemž v udělení maximálního počtu hvězdiček mi brání jediná, zato ale podstatná výhrada. Začnu obecněji: V posledních letech se v dokumentu prosazuje trend minimalizovat mluvící hlavy a ponechávat stále větší část výpovědí mimo obraz. Trend jistě chvályhodný, i když ne vždy univerzálně samospasitelný. Portrét Alice Coopera jde do extrému: vypovídající je představený v obraze fotografií a titulkem se jménem, ovšem pouze při prvním vstupu; dál už je na divákovi, jestli si každý konkrétní hlas zapamatuje a při dalších promluvách bude správně identifikovat jeho původce. Dokáže se ale jen podle sluchu divák orientovat v celkem patnácti hlasech? Pokud někdo takový existuje, má můj obdiv. Já rozeznával mužské hlasy od ženských, z těch mužských (kterých je výrazně víc) jsem si podle barvy hlasu, dikce atd. zapamatoval zhruba polovinu, zbytek jsem musel odhadovat podle obsahu v daném kontextu, no a poslední část, což mohlo být možná skoro 20 % výpovědí, pro mě zůstalo původu neznámého... Takže musím znova opakovat: je lepší nejdřív zapojit mozek a zvážit všechna pro a proti, než otrocky používat nějakou metodu vždy a za každých okolností. Tím spíš, že občasný krátký (tři vteřiny by pro připomenutí bohatě stačily) prostřih na vypovídající osobu by vizuální styl ani celkovou atmosféru tohoto filmu určitě nenarušil. -------- V titulcích filmu uvedeno: český i orginální název Super Duper Alice Cooper. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Výborně obrazově zmáknuté! A tudíž lepší a zábavnější než např. Bůh ti žehnej, Ozzy Osbourne. Stejně dobrý byl i celovečerák Lemmy... ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

To co v obsahu a vtipu ztrácí za Ozzym a Lemmym nabírá na velmi propracovaném audiovizuálním stylu, kde byste mluvící hlavy hledali jen stěží. Za originalitu velké plus. Zbytek sice zajímavý, ale průměrný. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Velkolepé vzdání pocty této rockové legendě v tomto brilantně natočeném životopisném filmu. Ten mapuje takřka celý život Vincenta Furniera, později Alice Coopera, od školních let, založení první kapely Earwigs, jenž se poté přejmenovala na Spiders. Jak moc pro něj znamenal Dalí a Beatles. Jak dopadli v Los Angeles a na prvních svých koncertech, jak jej přijímali puberťáci v kontrastu s rodiči až se z nich staly opravdové hvězdy. Kde bral Alice Cooper inspiraci pro svá divadla na koncertech. To vše je doplněno poutavými 3D fotografiemi ze života členů kapely a vybranými záběry starých filmů - DOKTOR JEKYLL A PAN HYDE (1920) a KABINET DR. CALIGARIHO. [192. hodnocení, 19. komentář, 81%] ()

Dementra 

všechny recenze uživatele

Povedený hudební dokument. Nedostatek videomateriálu se vyřešil vytvořením různých 3d fotografií, na což je docela zajímavé koukat. Perfektní jsou střihy z němých hororových filmů (např Jekyll a Hyde z roku 1920), které krásně doplňují příběh. Záznam doplňují rozhovory s Cooperem, bývalými Coopery, dalšími hudebníky, ale i groupies. Mohlo by to být klidně i delší, časově dokument končí někdy ve chvíli, kdy se Alice zbavil drog. A pak hrál golf šťastně až do smrti. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Další z veteránů a legend, kteří mě doprovázejí mým rockovým životem už od raného mládí. Vždycky jsem tvrdil, že kdo umí hrát, nepotřebuje dělat na pódiu žádné blbosti. Alice Cooper je výjimkou. Jeho hudba je kvalitní a navíc vystoupení je i pastvou pro oči. Viděl jsem ho na živo jen jednou a koncert patří k těm nezapomenutelným. Co se týče jeho excesů s alkoholem a drogami, tak to k rockovým hvězdám tak nějak patří. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Pre mňa trošku sklamanie. Z témy Alice Cooper sa dalo určite dostať viac. O to viac ma mrzelo, keď sa dokument zasekol a skončil v roku 1983, pretože práve potom začal Alice produkovať svoje najväčšie hity... ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Je to opět taková agitka jako v případě Ozzyho. Ano, vím, že se Cooper vyhrabal z totálních sr..ek a stal se údajně od roku 1983 lilií, která nevzala do úst kapku alkoholu a štipeček koksu, ale spíš by mě zajímalo, jak se vyvíjela jeho další kariéra. Jak uvedl Johnny D., stopáž filmu toho moc neumožňuje, ale po návnadě v první polovině čekáme zhodnocení kariéry a ono prsk!, dojemný příběh o polepšeném rockerovi. Takže v duchu přemýšlím, kdo další přijde z těch poučených na řadu. Keith Moon už to určitě nebude. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

80% celé mi to přišlo jako lehká mystifikace, ironie a vtipná nadsázka. Např. když Alice s vážnou tváří říká: Byl jsem nejslavnější hvězda ze všech. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

95% - komentář 20ti slovy: Kapelu nebo-li zpěváka jsem "neznal", přesto mě dokument absolutně vtáhl do jeho života! Skvělé zpracované, odvýpravěné, srozumitelné a zajímavé. Bez chyby! ()

Reklama

Reklama