Reklama

Reklama

Jessica Jones - Série 2

(série)
Trailer
USA, 2018, 11 h 15 min (Minutáž: 47–56 min)

Kamera:

Manuel Billeter

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Janet McTeer, Eka Darville, Terry Chen, J.R. Ramirez, Ashlie Atkinson, Carrie-Anne Moss, David Tennant, James McCaffrey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Jessica svádí boj se svými starými přízraky, pátrá po příčinách svých sil a střetává se se záhadným, super-silným vrahounem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Echelon1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria bola dobrá, ale toto je ultimátna kravina. Logika v deji, dialógoch a jednaní postáv kýva z druhej strany galaxie a diváka štve. K tomu exhibícia homosexuality, párenia sa, a iného liberálneho jedu. Ak dve postavy tu prehovoria spolu viac než 10 sekúnd, končí to párením. Netflix nie je len nakazená firma, ale tá nákaza sa preniesla aj do ich tvorby. A poriadne! https://www.hlavnespravy.sk/netflix-zavadza-nove-bizarne-pravidla-proti-sexualnemu-obtazovaniu-pracovisku/1434980 ()

NiWi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel druhá Jessica Jones spadla v mnohém dolů oproti první sérii. Zápletka by nebyl takový problém. Odhalování minulosti Jessicy bylo určitě zajímavé, bylo to oznámeno dopředu, a Jessica si opět prošla těžkou zkouškou poté, co se vymanila rukou Kilgravea. První polovina série tak nebyla předvídatelná, a nabízela zajímavý hon za tajemnou minulostí. Ta druhá polovina, přesněji od chvíle, co se objevila Jessicy matka, vše nabralo podivný spád, a situace se rozjely úplně nekontrolovatelným směrem, hodně přehnaným, což byla škoda. O dost v této sérii spadlo napětí, samotná Jessica nepůsobila tolik jako badass i když se o to snažila, a celkově série jako kdyby jen tak plula, a nenabízela žádné pořádné akční momenty, ani žádné pořádné situace ze kterých by člověk nebyl svůj. Výraznou absencí série je vyložený záporák, za kterého opravdu nejde považovat Dr. Karla či Jessicy matku. Kilgrave v první sérii byl skvělý, a zde tento element naprosto chybí, a táhne děj dolů. Musím uznat, že jednotlivé postavy zaznamenaly opravdu velký pokrok, do třetí série bude zajímavé sledovat vývoj Trish jako Hellcat, což po finální epizodě snad je jisté. A Jeri Hogarth také začala zajímavý byznys, takže je na čem stavět. Tak jako tak, druhá série mě trošku zklamala, nenacházel sem v ní to co v té první, nic mě na ní vyloženě nebralo, nic mě nešokovalo, a to je velká škoda. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna seriálu byla přece jen o něco slabší, jak už jsem psal v komentářích k jednotlivým epizodám, měl jsem problém hlavně s tím, že druhé řadě chyběl typický záporák, a já jsem měl pocit, že když se příběh nesoustředil na jeden hlavní cíl, působil poněkud roztahaně a neměl to správné tempo typické pro první sérii. Některé dějové linie bych s klidem oželel a závěr byl příliš předvídatelný, na druhou stranu musím přiznat, že jsem se i podruhé dobře bavil. Zatímco blockbustery se superhrdinskou tématikou, mě už v poslední době příliš neberou, seriály na stejné téma u mě slušně bodují. Na rozdíl od různých naleštěných létavců, se Jessica Jones zvolna klátí městem s lahví levného bourbonu a působí na mě daleko opravdovějším dojmem. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaká je 2. série Jessicy Jones? Velice dobrá a napínavá. Postavy už známe z 1. první série i Defenders, osobně jsem si už stihla zamilovat celé to trio Jess, Tris a Jeri. Jednak jsou to báječné herecké výkony, ale hlavně scénáře jsou dobré (Jess čelí dramatům svého vyšetřování, objevování nových otázek kolem svého zrodu v rámci experimentu v IGH, Trish stále řeší dopady své minulosti na současnost a Jeri prochází největšími zkouškami svého dospělého života). Krysten Ritter je ideální představitelka toho nápadu na dospělácký komiks Alias z Bendisova pera. Rachael Taylor dokáže zahrát snad všechno, od sladké hvězdičky ze seriálu It's Patsy, celebrity na drogách Trish, až po skvělou investigativní moderátorku Trish Talk, ale dokáže ještě zvládnout proměnu v Hellcat? A konečně sexy Carrie-Anne Moss jako bezskrupulózní lesbická právnička Jeri (která je v komiksech muž). No, nedalo mi to a musela jsem si přečíst víc o Patsy Walker a.k.a Hellcat a to vám teprve panečku zamotá při sledování hlavu. V některých ohledech je totiž seriál maximálně doslovný (např. v komiksu i seriálu má Jess v ložnici obraz Egona Schieleho z roku 1917 zobrazující jeho ženu), jindy si jde zcela vlastní cestou. Ještě štěstí, že 3. série bude. Na rozdíl od celé té Marvel/Netflix parády. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Také pohrávanie sa s už známymi postavami, ktoré nikam extra nevedie (napriek "obrovskému twistu"), chvíľami je aj na hrane, ale tie postavy pri snahe robiť ich atraktívnejšími stále zvláda neznásilňovať... a než vyslovíme definitívny ortieľ, tak sa na tretiu sériu pozrieme vlastne aj celkom radi. [70%] ()

Galerie (190)

Zajímavosti (15)

  • Postava Turka Barretta (Rob Morgan) se objevila v tomto díle, stejně jako se objevila alespoň v jednom díle ve všech sériích marvelovských seriálů na Netflixu. Jedinou výjimkou je seriál Iron Fist (od r. 2017), nicméně Barrett se objevil v The Defenders (od r. 2017), jejichž součástí Iron Fist je. (NiWi)
  • Všechny epizody ve druhé sérii jsou režirovány ženami. (NiWi)

Reklama

Reklama