Reklama

Reklama

Jessica Jones - Série 1

(série)
USA, 2015, 11 h 20 min (Minutáž: 47–56 min)

Kamera:

Manuel Billeter

Hrají:

Krysten Ritter, Mike Colter, Rachael Taylor, Erin Moriarty, Eka Darville, Carrie-Anne Moss, David Tennant, Susie Abromeit, Robin Weigert, Joseph Ragno (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Důvtipná a ostrá jako žiletky, nadané soukromé očko Jessica Jones si dává do pořádku svůj život, když ji znovu začne pronásledovat děsivá postava z minulosti. (Netflix)

Recenze (45)

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivý Ochránci se zatím představují skvěle. První Jessica je na chlup stejná jako Daredevil. Má sice slabšího záporáka, ale i ten umí svou schopností udělat pěknou paseku. Jednička má parádní atmosféru, občas až překvapující krvavé scény a 13 dílů je tak akorát na to, abych se nenudil. Uvidíme co dál. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jessica Jones skvěle začala, ale bohužel na rozdíl od třeba Daredevila nebo i Agentů S.H.I.E.L.D.u se nedokázala dále zlepšovat. Několik prvních dílů to bylo opravdu super, ale pak se to začne natahovat a jediný, kdo seriál skutečně drží je pak Tennantův Kilgrave, ze kterého bohužel scénář udělá "jen" zamilovaného psychopata se schopnostmi. Přesto je al pořád skvělý. Ke zlepšení pak dojde v posledních dílech, kdy přibude akce. I přes tyto výtky, ale pořád považuji Jessicu za velmi dobrý seriál, který ale nevyužil potenciálu. Snad ve druhé sérii změní scénáristku a seriál bude lepší. 80 % ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie až taká super, veľakrát ani hrdinka, ale o to zaujímavejšia je táto Jessica Jones - dievča s veľkým srdcom, no ešte väčším batohom kostlivcov z vlastnej, dávnej aj celkom nedávnej minulosti. Patrí do skupiny tých, ktorí nie sú dedičmi priemyselného impéria, géniami prírodných vied, potomkami planéty či vládcu bohov alebo najväčšími hrdinami najväčšej z vojen a nemajú šťastie na starostlivého mentora, ktorý práve hľadá, komu odovzdá štafetu. Zatiaľ čo tí "šťastnejší" zachraňujú Zem či celý (multi)vesmír, Jessica a spol. zápasia v prachu a špine ulíc, z ktorých sa ďalej, než na strechy okolitých činžiakov nedostanú a vlastne aj mrakodrapy v downtowne častejšie sledujú ako siluety na horizonte, než aby sa pohybovali (hompáľali, skákali, lietali) medzi nimi. Je to skrátka iný svet, obyčajnejší, ale možno o to bolestivejší a neprehľadnejší... a nájsť si v ňom svoje miesto stojí viac, než iba voliť stranu. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70%. Jessica Jones je dobrá postava a s Lukeom Cageom má dobrú chémiu a pristane im to. Hlavný záporák, tam je to troška kontroverzné - nie je zlý, ale nie je ani príliš dobrý. A vzhľadom na jeho "schopnosti" niektoré zvraty nedávajú priveľkú logiku. Finále je slabé, ulice New Yorku sú podozrivo vyľudnené a - zrejme vzhľadom na slabší rozpočet - len veľmi nečasto sa staneme svedkami Jessiciných schopností... čo je možno aj svojím spôsobom dobre, lebo to jej "skákanie" ehm pôsobí mierne čudne. Marvelu sa každopádne podarilo vytvoriť ďalší vydarený, skvelý seriál, ktorý je prepojený s Daredevilom (sestrička Claire). Oceňujem tiež, že je to (atmosféricky a inak) niečo úplne iné, než DD. Druhú sériu som však zabalil po druhej časti, neskutočná nuda. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuspěchaný, relativně drsný noirový styl, v "superhrdinství" vysloveně zdrženlivý, perfektně zapadnul k nevyrovnanému, traumata minulosti alkoholem zahánějícímu soukromému očku. Scénáristé zručně zapracovali na jejich pozvolném ustanovení i představení, což průběžně vyústilo v brilantní scény s mrazivě charizmatickým záporákem Kilgravem (majícím velký podíl na Jessičině totálně rozhašeném duševním stavu). Neustále se komplikující "dohnání k doznání" už protahováním trochu ztrácelo na síle, ovšem stejně se jeho psychopatická věcnost a dominantnost asociála, kterého všichni poslouchají (doslova) na slovo, stala největším trumfem výborné série. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Toto je jediná epizoda v první sérii, kdy se Jessica Jones (Krysten Ritter) usmála. (ČSFD)
  • V díle se objeví zdravotní sestra Claire Temple (Rosario Dawson), která je jednou z důležitých postav v seriálu Daredevil (od r. 2015). (alouch)

Reklama

Reklama