Reklama

Reklama

Jessica Jones - Série 1

(série)
USA, 2015, 11 h 20 min (Minutáž: 47–56 min)

Kamera:

Manuel Billeter

Hrají:

Krysten Ritter, Mike Colter, Rachael Taylor, Erin Moriarty, Eka Darville, Carrie-Anne Moss, David Tennant, Susie Abromeit, Robin Weigert, Joseph Ragno (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Důvtipná a ostrá jako žiletky, nadané soukromé očko Jessica Jones si dává do pořádku svůj život, když ji znovu začne pronásledovat děsivá postava z minulosti. (Netflix)

Recenze (45)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marvelosvsky propracovaná podívaná, která patří rozhodně k tomu lepšímu. Není tak debilní jako Agent Carter, ale bohužel ani tak poutavé jako Daredevil. Jessica je výborná... bohužel občas má momenty (asi v rámci PMS) a chová se jako neskutečná krůta. Logika jde v tu chvíli stranou a vše co vidíme je jen oslí můstek tomu co má následovat. Co ji nelze upřít je schopnost překvapit (předesílám o této postavě z MARVEL světa jsem před tím neslyšel) a (co považuji za dokonalé) provázanost a propracovanost s Avengers, Daredevilem a Agents of S.H.I.E.L.D. Na závěr jen poznámka k volbě hlavní hrdinky (Krysten Ritter). Dobrá volba. Od ní ty jízlivé hlášky a protivné vystupování opravdu funguje :) ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Jessicy Jones je zase tak trochu jiný superhero seriál. Špionážní krimi říznuté velice osobitým hereckým výkonem Krysten Ritter je skvěle podporované Lukem Cage, propojené skrze další postavy s jinými Defenders seriály a v neposlední řadě doplněné o výborného záporáka. První série je tak někde mezi 4 a 5 hvězdami, ale přikloním se spíše dolů... ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jessica Jones má to štěstí, že je nová postava. V komiksech vycházejí její dobrodružství teprve od roku 2001, takže na Netflixu není nutné zpracovávat téměř stoletou historii a proměny, jak už to tak u Marvelu bývá. První série je svět sám pro sebe, teprve později se odštěpuje Luke Cage a celou partičtu supráků potkáváme zase až v sérii Defenders. Takže pokud jede Jess sólo, je klid celých 13 dílů na solidní ženskou linku a zajímavé holčičí postavy. S klišé o superhrdinech se vypořádá s vtipem, problémy se záporákem jsou pak řešeny velmi civilně. Ačkoli Tennant jako Purple Man je přesně na hranici civilismu a cartoonu. Herecky kraluje trio Krysten Ritter (poprvé ji sleduju v hlavní roli a beru to jako trefu do černého), Rachael Taylor (pamatujete na skvělou sérii 666 Park Avenue?) a legendární Carrie-Anne Moss. Finále se povedlo a 2. série na sebe nenechala čekat dlouho. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70%. Jessica Jones je dobrá postava a s Lukeom Cageom má dobrú chémiu a pristane im to. Hlavný záporák, tam je to troška kontroverzné - nie je zlý, ale nie je ani príliš dobrý. A vzhľadom na jeho "schopnosti" niektoré zvraty nedávajú priveľkú logiku. Finále je slabé, ulice New Yorku sú podozrivo vyľudnené a - zrejme vzhľadom na slabší rozpočet - len veľmi nečasto sa staneme svedkami Jessiciných schopností... čo je možno aj svojím spôsobom dobre, lebo to jej "skákanie" ehm pôsobí mierne čudne. Marvelu sa každopádne podarilo vytvoriť ďalší vydarený, skvelý seriál, ktorý je prepojený s Daredevilom (sestrička Claire). Oceňujem tiež, že je to (atmosféricky a inak) niečo úplne iné, než DD. Druhú sériu som však zabalil po druhej časti, neskutočná nuda. ()

TerezD 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem se neubránila stejně jako někteří komentující s porovnáváním s marvelácko - netflixáckým Daredevilem, pochopitelně Daredevil je minimálně o dva stupně lepší podívaná než pohled na excentrickou postavu Jessicy Jones, která vede vcelku zpackaný depresivní život. Nelíbila se mi především předvídatelnost událostí, od začátku bylo jasné, jakým směrem se bude děj ubírat. Navíc druhá polovina série ztrácí na dechu a události se zbytečně vlečou, ocenila bych třeba kratší sérii, místo 13 dílů by bohatě stačilo 10 dílů. Naopak bych vyzdvihla ponurou atmosféru Hell's Kitchen, která i v Daredevilovi byla výborná. Ještě si musím rozmyslet, zda vůbec 2. série bude stát za zhlédnutí. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • V díle se objeví zdravotní sestra Claire Temple (Rosario Dawson), která je jednou z důležitých postav v seriálu Daredevil (od r. 2015). (alouch)
  • Toto je jediná epizoda v první sérii, kdy se Jessica Jones (Krysten Ritter) usmála. (ČSFD)

Reklama

Reklama