Reklama

Reklama

Jessica Jones - Série 2

(série)
Trailer
USA, 2018, 11 h 15 min (Minutáž: 47–56 min)

Kamera:

Manuel Billeter

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Janet McTeer, Eka Darville, Terry Chen, J.R. Ramirez, Ashlie Atkinson, Carrie-Anne Moss, David Tennant, James McCaffrey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Jessica svádí boj se svými starými přízraky, pátrá po příčinách svých sil a střetává se se záhadným, super-silným vrahounem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrabanie sa v minulosti je chyba, tak to už býva. Hlavná dejová linka nie je dostatočne silná, záporáci nie sú dostatočne charizmatickí. Fajn sú ale vedľajšie línie (tá s Trish by si v nejakej forme zaslúžila vlastný film). A aj keď pocit onej nedostatočnosti prevažuje, furt je to na sledovanie zábavnejšie, ako keď druhá séria Daredevila vystavala celý dej na dvoch prakticky identických zápletkách.  75% ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Žiaľ, po skvelej prvej sérii s vynikajúcim záporákom prišiel poriadny pád na hubu. Druhá séria totiž výrazne trpí nedostatkom obsahu a príbeh, ktorý by výborne fungoval na ploche šiestich-siedmich epizód, je tu absolútne zbytočne naťahovaný na dvojnásobok. Chýba napätie, akcia, tempo aj nejaké tie technické vychytávky, čo mnohokrát spôsobí, že divák sa jednoducho nudí. Väčšina hereckého obsadenia (na čele s výbornou Krysten Ritter) bola super a stále je tam cítiť aj kvalita prvej série, no pod tým nánosom bordelu ju takmer vôbec nie je vidieť. Veľká škoda, že sa tvorcovia tohto Netflix-Marvel univerza stále nepoučili a aj naďalej zabíjajú svoje projekty umelo predlžovanou stopážou. Žiarivou výnimkou tak ostáva neprekonateľný Daredevil, ktorý ako jediný zvládne tých (povinných?) 13 epizód aj naozaj utiahnuť. 6/10 ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro som si myslel že tento seriál ostane nedopozeraný ako luke cage, takisto od marvelu. Neviem, jedine dobre boli iba daredevil a asi Punisher, inak slabota. Prvá séria sa ešte ako tak dala, bol tam skvelý zaporák kilgrave. Tá druhá je ale otrasne nudná a to spomalené tempo a lgbt scénky nekomentujem. Oceňujem aspoň pekné obrázky pri každej epizóde. A na tretiu sériu asi kašlem. 2* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Což o to, odhalování Jessičiny minulosti (a poznávání těžce vyšinutého člena rodiny) svůj potenciál slušně rozehrálo, byť v natahované stopáži se opakované vzorce chování začínaly protivit. Tady se vycházelo aspoň z košatých charakterů a poznamenaných vztahů, ovšem linky s umanutou, po schopnostech bažící Trish, natož ta naprosto nezáživná, nikam nevedoucí a bezradně ukončená s lesbickou, nemocnou právničkou (jaksejenjmenovala) se nemohly opřít ani o to málo. Romantika či pracovní trable také nevycházely na 100%, akce zcela absentovala, tudíž těch 7/10 si odůvodňuji horko těžko. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaká je 2. série Jessicy Jones? Velice dobrá a napínavá. Postavy už známe z 1. první série i Defenders, osobně jsem si už stihla zamilovat celé to trio Jess, Tris a Jeri. Jednak jsou to báječné herecké výkony, ale hlavně scénáře jsou dobré (Jess čelí dramatům svého vyšetřování, objevování nových otázek kolem svého zrodu v rámci experimentu v IGH, Trish stále řeší dopady své minulosti na současnost a Jeri prochází největšími zkouškami svého dospělého života). Krysten Ritter je ideální představitelka toho nápadu na dospělácký komiks Alias z Bendisova pera. Rachael Taylor dokáže zahrát snad všechno, od sladké hvězdičky ze seriálu It's Patsy, celebrity na drogách Trish, až po skvělou investigativní moderátorku Trish Talk, ale dokáže ještě zvládnout proměnu v Hellcat? A konečně sexy Carrie-Anne Moss jako bezskrupulózní lesbická právnička Jeri (která je v komiksech muž). No, nedalo mi to a musela jsem si přečíst víc o Patsy Walker a.k.a Hellcat a to vám teprve panečku zamotá při sledování hlavu. V některých ohledech je totiž seriál maximálně doslovný (např. v komiksu i seriálu má Jess v ložnici obraz Egona Schieleho z roku 1917 zobrazující jeho ženu), jindy si jde zcela vlastní cestou. Ještě štěstí, že 3. série bude. Na rozdíl od celé té Marvel/Netflix parády. ()

Galerie (190)

Zajímavosti (15)

  • Postava reportérky Thembi Wallace (Tijuana Ricks) je ta samá reportérka, která vedla rozhovor s Mariah Dillard (Alfre Woodard) v seriálu Luke Cage (od r. 2016). (NiWi)
  • V epizodě je prozrazeno, že Jessicy prostřední jméno je Campbell. V komiksech bylo Campbell Jessicy rodné příjmení. Příjmení Jones přijala až po své adoptivní rodině. (NiWi)

Reklama

Reklama