Reklama

Reklama

Jessica Jones - Série 3

(série)
USA, 2019, 11 h (Minutáž: 44–56 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V poslední sérii Jessica změří síly s kalkulujícím sériovým vrahem a Trish s novými schopnostmi se v boji se zlem nebojí jít do extrému. (Netflix)

Recenze (30)

Toren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. Tak se nám rozloučila na Netflixu poslední Marvel postava... a nemusí se za nic stydět. První série je nepřekonaná (to byla čistá genialita!), ale po promarněné druhé řadě (tam byl viditelný sešup), je Jessica ve své rozlužce opět kvalitním noirovým alkoholikem, co se probíjí životem plného zmaru a neštěstí. A je to zábava! Niterní monology, detektivní podzápletky a solidní výstavba vedlejších postav dělá z tého série plnohodnotný pohled na hrdinství a onen odlišný přístup (včetně lidského zlosyna) je krásnou alternativnou ke všemu, co se dnes s komiksovým tématem točí. Jen škoda, že se Netflix nepoučil a počet epizod výrazně nezredukoval, spolu s několika hluchými místy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na závěr Jessicy jsem se těšila. Chvilku sice trvá, než se divák znovu naladí na tu specifickou atmosféru, ale od přelomu druhého a třetího dílu už je v tom zase až po uši. Skvělou linku má Trish snažící se najít rovnováhu v klasickém problému superhrdina vs jeho civilní život. Zvítězí Hellcat nad Trish? Jessica oproti tomu prochází znovu dnem a Malcolm šplhá vzhůru. A Jeri? Prožívá překrásnou oldschoolovou romanci. Díky za ty dary. V závěru pak jsem se neubránila vzpomínce na Dextera, vysloveně jsem si užila vzpomínkový díl ze zákulisí Patsy. A hlavně jsem ocenila, jak to všechno do sebe zapadlo. Celou tu Defenders éru na Netflixu hodnotím velmi vysoko. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečne som dorazil tento marvel seriál od netflixu. Musím uznať ak by nebol s dabingom tak by som ho asi ani nedopozeral. Určite ale bola tretia séria lepšia ako tá druhá, ktorá dopadla katastrofálne. Ten záver sa celkom aj podaril. A narovinu, seriálu by stačilo 8 až 10 epizód a zaujal by diváka viac. Hlavná herečka nemusí sadnúť každému. A celkovo najlepšie dopadla prvá séria, ktorú som videl veľmi dávno. 3* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečné díly to slušně rozjely, předtím se ale hodně natahovalo rozvíjením vedlejších postav – především umírající, panovačná, zamilovaná lesba / právnička Hogarthová mě vyloženě štvala a nebavila. Jen se tím rozbila linka s masovým vrahem Salingerem, který však na prvoligového padoucha neměl parametry od začátku. Naštěstí dramatický oblouk, který opsala superhrdinská zanícenost snaživé Trish, celou sezónu podržel. A Jessica se konečně začala chovat trošku přístupně, vstřícně, resp. přestala na všechno dlabat. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Přátelé, to je vše. Poslední série Jessicy Jones, poslední série celé této dlouhé a skvělé Marvel/Netflix kooperace. A jak to celé dopadlo? Skvělé. První, co je nutné podotknout je skutečnost, že tato série je ta nejtemnější ze všech třech dostupných. Ani ne tak atmosférou, ale dějem, který se ubírá do míst, které bych nečekal a cením tvůrce za ty koule, které zde rozhodně hodily bez skrupulí na stůl. Také tato série je hodně osobní, ale tentokrát více vůči charakteru Trish, kde má tento aspekt vliv i na samotnou Jessicu (což se opačně v takové míře v minulých sériích nestalo). Hlavní zaporák na mě působil také dobře, konečně se po řadě "nadlidí" dostáváme k "prostému" vrahovi, jehož motivy jsou možná trošku klišé, ale to je vyváženo vysokým charismatem a výkonem jeho představitele. Další nové postavy jsou povětšině mdlé až na postavu Erica, většího sympaťáka jsem v televizi či na plátně dlouho neviděl a jeho lehká proměna z feel-good nálady do něčeho vážnějšího je neskutečně přirozená, takže znovu tleskám představiteli. Jediná vada je možná počet epizod, který mě osobně sednul, protože scénář měl co nabídnout hlavně v ještě větším rozšiřování charakterů, ale pro ne tak shovívavé konzumenty to mohl být problém. Rozjezd byl rozhodně slabší, ale postupem času to nabralo rychlost, nápady, odvahu, již zmíněnou neočekávatelnou temnost, twisty a všechny části, které by dobré drama mělo mít. Samotný konec byl vkusným posledním kouskem skládačky, která tu s námi byla dobré 4 roky. Zpočátku to vypadalo na 7/10, po celém zhlédnutí to je na jistých 8/10. Bude mi Jessica chybět? Dříve bych si myslel, že ne, ale teď musím říct, že sakra bude. Tak snad příště u série čtvrté na Disney+. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama