Reklama

Reklama

VOD (1)

Jessicu Jones najali, aby našla studentku newyorské univerzity, která zmizela beze stopy. Nakonec se ale ukáže, že jde o víc než jen jednoduchý případ pohřešované osoby. (Netflix)

Recenze (7)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rád hraji hry na PC, PS nebo XBOXu a vždy jsem měl rád silné ženské hrdinky ( Jill Valentine, Lara Croft, Ada Wong), takže jsem si Jessiku Jones oblíbil už po shlédnutí pilotní epizody. Tahle postava mě baví, protože kromě svých schopností, je to navíc pěkně svérázná osobnost, se kterou se evidentně nebudu nudit. ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot Jessicy Jones je naprosto vynikající věc, která vás okamžitě vtáhne do děje, po celou dobu je nesmírně napínavá a zajímavá, a po jeho dokoukání ihned chcete vidět další díly. Začneme s hlavní hrdinkou, na které se mi strašně líbí, že to není žádná silná ženská postava s dokonalým charakterem, jak to tak většinou u Marvelu bývá. Ne, Jessica je dost solidní depkařka, která léčí svůj těžký život alkoholem, a celkově má poměrně velkou dávku záporných vlastností. A to je strašně super, je skvělý, že tu máme lidský charakter, který prostě není perfektní. Navíc, Krysten Ritter je skvělá herečka a hrozně si to dává. Vedlejší postavy jsou taky celkem fajn, máme tu i pár hvězdných hereckých obsazení, viz Carrie-Anne Moss, která snad dostane trošku víc prostoru. Co je ovšem na tomhle pilotu nejlepší, je rozhodně atmosféra. Celý díl je propleten takovou špinavou noir atmosférou, která je relativně fajn. Ovšem nejepičtější jsou chvíle, kdy se dozvídáme o hlavním záporákovi. Atmosféra v těhlech momentech je brutálně nepříjemná, mrazivá a nechutná, a Kilgrava jsme v podstatě zatím ani jednou neviděli, ale jenom z toho, jak o něm postavy mluví a když vidíme jeho činy, jde z něj strašný respekt. Příkladem můžu zmínit scénu v restauraci nebo scénu v hotelu, tyhle scény jsou brutálně nepříjemné a mají výbornou atmosféru. Taky se mi líbí, že seriál se nebojí probírat dost závažná témata, jako je PTSD, znásilnění, zneužívání a manipulování ve vztahu, atd. A to je u Marvel seriálu strašně fajn. Mými nejoblíbenějšími momenty epizody jsou určitě již zmiňovaná scéna v hotelu a závěrečná vražda ve výtahu, obě dvě tyto scény jsou neskutečně atmosférické a perfektně zpracované. Celkově mě první díl Jessicy Jones velice příjemně překvapil, hlavně svojí neskutečně hutnou atmosférou a skvělým build-upem na záporáka. Hodnocení: 80% ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netřeba dodat, že tenhle pilot je podhodnocený masterpiece. Opravdu mne překvapuje, že show od Marvelu se rozhodla prozkoumat tak hluboká témata jako znásilnění, PTSD, záchvaty úzkosti a oproštění od násilníka. Krysten Ritter předvadí skvělý herecký výkon a po Breaking Bad ji samostatné  seriálové angažmá přeji. No a vidět Moss v něčem jiném než Memento a Matrix to je taky fantastické. Ale, čím si mne tenhle získal je vypointovaný krutý závěr. Pan Fialový není v téhle epizodě přímo vidět, ale stejně jako Vetřelec v prvním dílu mnohem víc se bojíte toho, co nevidíte. A ten čirý sadismus v posledních pěti minutách. Mráz po zádech a získalo si mne to po celou sérii. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Když Jessica (Krysten Ritter) popíjí v baru a povídá si s barmanem, je možné si všimnout, že jedna z píp patří českému pivovaru Pilsner Urquell. (cze.Oi)
  • Auto, které Gregory Spheeris (Jeremy Bobb) řídí, je Aston Martin V12 Vantage. (ČSFD)

Reklama

Reklama