Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 2
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Recenze uživatele kareen k tomuto seriálu (1)

Jessica Jones (2015) 

Největším kladem je bezpochyby to, že se Jessica Jones veze na stejně temné noir vlně jako Daredevil, to jest opět žádné veselé barvičky, bezbolestné souboje nebo striktně černobílé charaktery, díky čemuž jsem neměla nejmenší problém uvěřit, že hlavní hrdinka obývá stejný vesmír (a město) jako slepý právník Matt. Jessica sama je sice dost nabručená mladá žena, ale určité charisma má (i když zase ne takové, abych chápala Kilgraveovu posedlost) a já si ji postupem času celkem i oblíbila, stejně jako její slavnou kamarádku nebo přítele Luka Cage (jsem zvědavá na jeho seriál). David Tennant je v roli Kilgravea výborný, ale já mám s jeho postavou pár problémů. Jeho excentričnost působí v civilně stylizovaném komiksovém světě tak trochu jako pěst na oko, ale co mi vadí především je jeho motivace, která z něj nedělá nic víc než jen extrémně nebezpečného úchyláčka, bez jakékoliv vize. Ve chvílích, kdy chladnokrevně manipuluje s lidmi a nechává je umírat obzvlášť krutými způsoby, je jako záporák skvělý a mrazivý, jenže pak se v rozhovorech s Jessicou chová jako zhrzený zamilovaný idiot. A někdy bohužel i hloupě, což jde na vrub největší slabině celého seriálu a tou je scénář. Co je platné, že nechybí atmosféra i povedené jednotlivé scény, když je děj hodně přeplácaný a překombinovaný, postavy se často chovají nelogicky a spousta situací se dá odhadnout předem. Netvrdím, že jsem se v průběhu sledování nudila, naopak mi jednotlivé díly uběhly poměrně rychle a docela bych se do seriálu zas ráda vrátila, jen stačí vyhodit scénáristku (Twilight jsem neviděla, ale stejně tu volbu nechápu), najmout někoho schopnějšího a bude to fajn. ()

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama