Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 3
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (28)

Série 1 (2015) (S01) 

Jak už jsem napsal v komentáři k první epizodě, mám rád silné ženské hrdinky a Jessica Jones je mi ještě sympatičtější pro svůj svérázný přístup. Navíc, i když nejsem alkoholik, musím ocenit, když někdo pije bourbon jako minerálku:-) U celé první sezóny jsem se skvěle bavil, nenudil jsem se ani na chvíli, tvůrcům se podařilo vytvořit kvalitní atmosféru, patřičně vystupňovat napětí, zvládli i akční scény, líbil se mi i použitý humor a potěšilo mě i zapracování postav Lukea Cage a Claire Temple do příběhu. První řadě v podstatě nemám, co vytknout, takže jasná plná palba. ()

AKA Dámská jízda (2015) (S01E01) 

Rád hraji hry na PC, PS nebo XBOXu a vždy jsem měl rád silné ženské hrdinky ( Jill Valentine, Lara Croft, Ada Wong), takže jsem si Jessiku Jones oblíbil už po shlédnutí pilotní epizody. Tahle postava mě baví, protože kromě svých schopností, je to navíc pěkně svérázná osobnost, se kterou se evidentně nebudu nudit. ()

AKA Syndrom zhmoždění (2015) (S01E02) 

I u sledování druhé epizody jsem se dobře bavil, tvůrcům se podařilo vytvořit kvalitní neradostnou atmosféru, která je mi vyloženě příjemná, fungovalo i napětí, ani akce nepatřila k nejhorším a v závěru se dokonce objevil i hlavní záporák, o němž se zatím jen mluvilo, takže mi dosud připomínal manželku poručíka Colomba. ()

AKA Říká se tomu Whiskey (2015) (S01E03) 

Třetí epizoda byla zatím tou nejakčnější, o nejzábavnější momenty se postaral seržant Will Simpson, to jak lpěl na Kilgraveových příkazech, bylo dokonalé. Líbí se mi, jak se v každém dílu poodhalí společná minulost Jessiky a Kilgravea, tentokrát to bylo drsné. ()

AKA 99 přátel (2015) (S01E04) 

Další vydařená epizoda, nová klientka sice lehce odvedla pozornost od hlavní dějové linie, ale příběh se i tak opět posunul kupředu, takže nešlo o žádnou zbytečnou vatu, celá situace jen vhodně doplnila paranoidní atmosféru, která doprovázela pátrání po informátorovi. ()

AKA Zachránil mě sendvič (2015) (S01E05) 

Pátá epizoda přinesla mnohé zajímavé události, děj byl často doplňován flashbacky- záměrně píšu doplňován a ne přerušován, protože všechny tyto retrospektivy byly k věci a odhalovaly zatím jen tušené skutečnosti. I přes slabší souboj s bodyguardy a naprosto neuvěřitelné chování Malcolma, když se rozhodne zahodit drogu, hodnotím pěti hvězdičkami. ()

AKA Gratuluji k vítězství! (2015) (S01E06) 

Příběh sice opět vybočil z kurzu, ale přestože se tentokrát řešila vedlejší dějová linie, je už teď jasné, že tyto události ovlivní i základní děj, takže v žádném případě nešlo o pouhou vatu, na jakou tak často narážím v jiných seriálech. Kilgrave se ve své posedlosti opět posunul o krok dál a Jeri plánuje nějakou nekalost, takže hurá na další díl. ()

AKA Perverzní zvrhlíci (2015) (S01E07) 

U sedmé epizody mě nejvíc překvapilo, kolik vtipných momentů jsem zažil s Rubenovou mrtvolou, nečekaně často jsem se smál, tohle byl jasně Rubenův nejlepší výkon:-) Příběh si stále udržuje slušné tempo i atmosféru, teď ještě přibyly humorné scény, takže za mě spokojenost. ()

AKA Co by udělal Ježíš? (2015) (S01E08) 

Jak mě v předchozí epizodě pobavil mrtvý Ruben, tak mě tentokrát dokázal rozesmát Kilgrave, muž několika tváří:-) Jeho zoufalá snaha získat si Jessičinu přízeň byla dokonalá, stejně jako akce na konci dílu, kterou korunoval přímo bombastický závěr. ()

AKA Na hanbě (2015) (S01E09) 

Devátá epizoda byla sice z větší části komorní, ale přesto patřila k těm nejlepším dílům. Tvůrci dali vyniknout charakterům všech postav, znovu poodhalili část příběhu z Kilgraveovy minulosti a hezky akčně se vyřádili v závěru, takže jsem se po celou dobu skvěle bavil. ()

AKA 1 000 zářezů (2015) (S01E10) 

V desáté epizodě vsadili tvůrci hlavně na akci a zadařilo se jim. Atmosféra sice nebyla tak kvalitní, ale vydařená akce a slušné napětí mi ji vynahradily. Musím scénáristy pochválit za postavu Jeri Hogarth, takovou chladnokrevnou mrchu, aby jeden pohledal. ()

AKA Mám depku (2015) (S01E11) 

První polovina jedenácté epizody měla lehce pomalejší tempo, ovšem druhá polovina mi tento nedostatek plně vynahradila. I tentokrát byl děj vhodně doplňován retrospektivními scénami z dětství Trish a Jessiky, z nichž jsem se opět dozvěděl několik důležitých faktů a nakonec jsem zjistil, že si tvůrci začali užívat výbušné závěry. ()

AKA Počkej si, sakra (2015) (S01E12) 

Po nějakém čase se naplno vrátil Luke Cage, který mě tady baví, což se nedá říct o jeho samostatné sérii. Flashback o seznámení Luka s Kilgravem byl zábavný, zábavná byla ostatně celá dvanáctá epizoda, zvlášť demoliční pasáž v klubu se tvůrcům povedla. ()

AKA Usměj se (2015) (S01E13) 

Vedlejší dějová linie s indisponovaným Lukem by mě příliš nebrala, kdyby nesloužila k tomu, aby přivedla na scénu Claire Temple, která tak evidentně funguje jako spojovací článek mezi jednotlivými Ochránci. Hlavní dějová linie se mi líbila velice velmi, zvlášť mě pobavila scéna, která mi připomněla videoklip Goodbye od Die Happy:-) ()

Série 2 (2018) (S02) 

Druhá sezóna seriálu byla přece jen o něco slabší, jak už jsem psal v komentářích k jednotlivým epizodám, měl jsem problém hlavně s tím, že druhé řadě chyběl typický záporák, a já jsem měl pocit, že když se příběh nesoustředil na jeden hlavní cíl, působil poněkud roztahaně a neměl to správné tempo typické pro první sérii. Některé dějové linie bych s klidem oželel a závěr byl příliš předvídatelný, na druhou stranu musím přiznat, že jsem se i podruhé dobře bavil. Zatímco blockbustery se superhrdinskou tématikou, mě už v poslední době příliš neberou, seriály na stejné téma u mě slušně bodují. Na rozdíl od různých naleštěných létavců, se Jessica Jones zvolna klátí městem s lahví levného bourbonu a působí na mě daleko opravdovějším dojmem. ()

AKA Začít na začátku (2018) (S02E01) 

Beru ohledy na to, že šlo o první epizodu druhé sezóny, teprve se rozjíždí nový příběh, ale pilot první řady mě velice bavil, zatímco tady jsem cítil spíše zklamání. Celé to jaksi nemělo švih, děj skákal z místa na místo, jako kofeinem nadopovaná blecha, otevřelo se x potenciálních dějových linií, ale žádná se vlastně nerozjela. Původně jsem chtěl hodnotit třemi hvězdičkami, ale kvůli hezkému vztahu s první sérií přidávám na 4*-. ()

AKA Nešťastná náhoda (2018) (S02E02) 

Proti předchozí epizodě došlo k určitému zlepšení, příběh na mě tentokrát působil ucelenějším dojmem, jen scény s Jeri se táhly jako týden před výplatou/ důchodem. Druhá sezóna je zatím každopádně slabší, tvůrcům se stále nepodařilo navodit správnou atmosféru ani napětí. ()

AKA Přežil jen jediný (2018) (S02E03) 

Třetí epizoda vůbec nebyla špatná, ale pátou hvězdičku udělit prostě nemůžu, proti první sérii tomu něco chybí. Myslím, že dokonce vím, co to je. Schází mi tady nějaký konkrétní hlavní padouch, v předchozí sezóně to byl Kilgrave, který táhnul část děje, teď se pátrá po tajemné organizaci a o záporáka člověk nezakopne. Každopádně mě potěšil Franklin "Foggy" Nelson, i když se jen mihnul. ()

AKA Pánbůh chraň bezdomovce (2018) (S02E04) 

Konečně jsem mohl jít ve druhé sezóně do plné palby. Ze všech různých událostí vykrystalizoval konkrétní protivník a věci se hned daly do pohybu. Epizoda nebyla skoupá na akční scény, nechybělo ani dobře vystupňované napětí a všechno korunoval skvělý závěr. ()

AKA Chobotnice (2018) (S02E05) 

Tempo, které příběh nabral v minulé epizodě vyšumělo do ztracena a vzalo sebou i akci, napětí a náznaky kvalitní atmosféry. Celý děj byl tentokrát poněkud ospalý, oživil ho jen rozhovor Trish s Dorothy a závěrečná scéna v akváriu, ta se tvůrcům opravdu povedla. ()

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama