Reklama

Reklama

Vinyl

(seriál)
  • USA Vinyl
Trailer 3
Drama / Hudební
USA, 2016, 10 h 17 min (Minutáž: 52–113 min)

Hrají:

Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P.J. Byrne, J.C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple, Jack Quaid (více)
(další profese)

Epizody(10)

Nový seriál od Martina Scorseseho, Micka Jaggera a Terence Wintera je zasazený do New Yorku sedmdesátých let minulého století. Velkolepou jízdu napříč hudební branží, jež byla v době nástupu punku, diska a hip-hopu prosáklá drogami a sexem, sledujeme očima šéfa hudebního vydavatelství Richieho Finestry (Bobby Cannavale). Ten se ze všech sil snaží zachránit svou nahrávací společnost i vlastní duši, aniž by musel jít přes mrtvoly. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Co je snobského na tom, že se někomu nelíbí název, který po překladu  nemá stejný význam jako v originále? Já tedy nevím , jak si definujete snoba, ale vaše kriteria mi připadají poměrně podivná.

na příspěvěk reagoval jerry12, Laxik

Uživatel gonga smazal svůj příspěvek.

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Laxik

Se Schumacherem souhlasím, s posledními díly také. Ovšem nesouhlasím s názvem. Ten název je správně přeložený, je to přímý překlad, v pořádku, takže s názvem jako takovým souhlasím, ale ne s jeho používáním, resp. myslím, že by se mělo pokud možno omezit používání překladu jen ryze pro distribuční účely. I když já bych to nepřekládal vůbec, dnes už je takový trend, spousta věcí se nechává v originále a nepřekládá, zvlášť věci, které mají potenciál stát se kultovními... jde mi především o to, že ve Spojených státech má pojem "House of Cards" význam, který "Domek z karet" v češtině nemá, resp. se nepoužívá. Tak proto ten nesouhlas. Je to asi jako kdybys vzal české přísloví, třeba nosit dříví do lesa, a přeložil do jako "to carry wood to the forrest". Američan by absolutně nepochopil, co je tím myšleno, dokud bys to netransformoval do jejich verze "carry coals to Newcastle". 

Laxik

Laxik (hodnocení, recenze)

jerry12 , gonga

Jmenuje se to tak. Ne každý je snob. Zvlášť když je ten překlad správně, nevidím důvod, proč tomu tak neříkat. A to tvrdím jako někdo, kdo zásadně používá House of Cards. Ale spíš protože to sleduju už tři roky a překlad je nový.

 

Podle mého jsou Schumacherovy epizody ty nejlepší. Aspoň teda jako samostatné celky. Jinak mají samozřejmě dost dobrou pozici předposlední a poslední díly.

na příspěvěk reagoval jerry12, gonga, zvolsi

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

jerry12

Čekat od někoho, kdo nazve House of cards Domek z karet, fundovaný a rozumný názor, je naivita :-). Všichni máte samozřejmě pravdu, další díly byly taktéž vynikající a o břídilství se tady dá mluvit leda v souvislosti s uživatelem "zvolsi".

na příspěvěk reagoval Laxik, zvolsi

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

zvolsi

Zaprvé ten překlad je nechutný, protože v češtině nemá ten kontext, který znamená v originále, a zadruhé to, cos řekl, je samozřejmě nesmysl, mě se třeba Schumacherovy epizody líbily víc a druhá řada byla IMHO podstatně lepší, než první, a tam už žádná slavná jména nefigurovala. Špičkový filmový režisér se nerovná špičkový televizní režisér, je to jiný formát, odlišný přístup...

na příspěvěk reagoval gonga, Laxik, zvolsi

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

zvolsi

To sme asi videli iný seriál. ;) Alebo ako Boardwalk Empire, kde to začal Martin Scorsese a tiež si to udržalo brutálne vysokú úroveň, aj v dieloch, ktoré netočil on, že? 

na příspěvěk reagoval zvolsi

Laxik

Laxik (hodnocení, recenze)

zvolsi

Nesouhlas. Foley a spol. sice nejsou bůhvíjací frajeři, ale břídilové to taky nejsou. A ani Fincherovy první dva díly nebyly nejlepší ze všech.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

zvolsi

Režiséři dalších dílů jsou: Allen Coulter (Rodina Sopránů, Boardwalk Empire, Odpočívej v pokoji, Řím ad.), Mark Romanek (Expres foto, Neopouštěj mě), S. J. Clarkson (Dr. House, Life on Mars, Dexter, Batesův motel), Peter Sollett (Rande na jednu noc), Nicole Kassell (The Killing, Stoupenci zla)... Asi tolik k těm "břídilům". 

na příspěvěk reagoval zvolsi

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

zvolsi

Nemyslím si. Coulter, Romanek, Sollett, to sú všetko preverení, kvalitní režiséri. Od Vinylu očakávam naozaj veľa.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

KlonyIlony

Recenze je slušně mimo, pokud tvrdí, že hudba nesehrává roli, když jsou skladby použity jako subjektivizující mentální projekce/komentáře dění, a argumentuje, že je to o egu bílého muže z vyšší střední třídy, což je tak leda Scorseseho pilot, ve kterém jsou však nastíněny motivy (sexismus, rasismus), s nimiž se v seriálu pracuje dál. 

pabulator

pabulator (hodnocení, recenze)

Já to říkám už dávno seriály  vládnou Bobby držím palce tohle tě proslaví ještě víc.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

docela jsem na cannavala zvedavej, osudne jsem ho objevil az v Boardwalk Empire, kde ale musim uznat si pro sebe ukradl celou sezonu a bavil me vic jak Capone s Lucianem dohromady.

Uživatel Perverz smazal svůj příspěvek.

Uživatel Punisher smazal svůj příspěvek.

Uživatel Punisher smazal svůj příspěvek.

Laxik

Laxik (hodnocení, recenze)

jerry12

Martin S. dělá film o rocku v sedmdesátých letech. Produkuje to i Jagger a mělo by to více méně sledovat skutečné hvězdy té doby. Jaká ale bude věrohodnost, to netuším.

Související novinky

Martin Scorsese nezpomaluje

Martin Scorsese nezpomaluje

28.11.2019

Čerstvě po premiéře epické gangsterky Irčan na Netflixu přichází zpráva, že Martin Scorsese už si vyhlídl další projekt. Kromě krimi Killers of the Flower Moon s DiCapriem a De Nirem teď totiž ještě… (více)

Reklama

Reklama