Reklama

Reklama

Vinyl

(seriál)
  • USA Vinyl
Trailer 2
Drama / Hudební
USA, 2016, 10 h 17 min (Minutáž: 52–113 min)

Hrají:

Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P.J. Byrne, J.C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple, Jack Quaid (více)
(další profese)

Epizody(10)

Nový seriál od Martina Scorseseho, Micka Jaggera a Terence Wintera je zasazený do New Yorku sedmdesátých let minulého století. Velkolepou jízdu napříč hudební branží, jež byla v době nástupu punku, diska a hip-hopu prosáklá drogami a sexem, sledujeme očima šéfa hudebního vydavatelství Richieho Finestry (Bobby Cannavale). Ten se ze všech sil snaží zachránit svou nahrávací společnost i vlastní duši, aniž by musel jít přes mrtvoly. (HBO Europe)

(více)

Recenze (98)

kubilov 

všechny recenze uživatele

Fyzikálně perfektní. Princip entropie a Murphyho zákony dotaženy k seriálové dokonalosti. Richie Finestrovi se totiž sere absolutně všechno co se posrat může. A čím dál více. Cannavale je král, Juno Temple skvělá, Emily Tremaine jakbysmet. Na druhou stranu Olivia Wilde je trochu zklamáním. Výborná práce pánů Scorseseho, Jaggera a Wintera, i když na 5* by potřebovala být ještě o chlup lepší. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Fuck this place up! Seriály (např. Treme) a filmy (např. Ray, Walk the Line) z hudebního prostředí mám rád. Aspoň ty, co umí zachytit hudbu v její přirozené podobě a prostředí, které k muzikantům patří (kdo nezažil, snad po shlédnutí tohoto seriálu uvěří). Díky Micku Jaggerovi, že dostal nápad vykreslit hudební historii divokého konce šedesátých a začátku sedmdesátých let, aspoň jsem si ji mohl prožít nesmělým nahlédnutím za zástěnu. Rock'n'roll!!! ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Zažil som tú dobu na vlastnej koži ako teeneger z opačnej strany barikády.Rádio to bola úplná hrôza,západná muzika žiadna.Jediným zdrojom tejto hudby by bola bývala československá Slobodná Európa,ktorá však bola rušená na celom území republiky.Ale našli sme riešenie lebo madˇarská a rumúnska Slobodná Európa neboli rušené.Všetko sa nahrávalo a kopírovalo na Sonet Duo magnetofóne čs.výroby.Všetci sme sa tvárili ako odborníci a po prvých tónoch piesne sme vedeli interpreta aj názov skladby,ale táto hudba nás už vtedy ovládla aj v mysleni a pohľadu na svet mimo soc bloku aj do budúcnosti.Seriál krásne zachytáva toto pre niekoho chaotické obdobie,ktoré je určite autentické kvôli Mickovi Jaggerovi a skúsenému oku Martina Scorseseho. ()

zvolsi 

všechny recenze uživatele

Po úvodním díle, to mělo dobře našláplo, ale teď je to nudný a utahaný a to je u seriálu o hudební branži z šedesátek kurevská chyba. Hudba jednoznačně válcuje vše ostatní, ale proto, abych si poslech dobrou hudbu nemusím čumět na seriál :) Čtvrtou hvězdu dávám za obnažení Olivie Wilde i když vyšlo najevo, že nejzajímavější je asi její obličej :) ()

ButchCB 

všechny recenze uživatele

Pro mě hit úvodu roku 2016. Tenhle seriál je pro mě balzám. Hlavní hrdina, na rozdíl pro jiné, mi prostě přesně sedí a je tam dobře. Skvělá kamera, dobové prvky a perfektní hudba. Pro mě jednoznačně pět hvězd a sněhem do řádek, jak od brambor, nalajnovaných top dílů. A v neposlední řadě sexy Olivia a Juno. 5* ()

DurbanPoison 

všechny recenze uživatele

Totální masturbace. Pokud opomenu, že jsem hudební freak, pak je seriál skvěle natočen z dějového i funkčního hlediska. Myslím, že charaktery jsou naprosto bravurně zvládnuté a to jak u hlavních, tak i vedlejších postav. Celkové ztvárnění té doby ve mě vyvolává pocit, že by mi ani nevadilo v takové době žít. Anyway jako hudebnímu nadšenci, co poslouchajíc takřka každé odvětví jde seriál přímo do noty. Spousty použitých interpretů pro mě bylo velkou neznámou a tak mi Vinyl přinesl i skvělou hudební inspiraci co poslouchat. Vybírají kvalitu z kvalit a je jedno jestli se jedná o punk, blues či progressive rock, vždycky je to jeba. Už teď se těším, až to celé sjedu znovu. ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

70 v NYC a navic v nahravaci spolecnosti to je pecka sama o sobe a v podani Scorseseho to ani jinak nez na jednicku dopadnout nemohlo, kdyz se k tomu pridal Jagger a Winterje to jak smichat steak s peprem a soli. 1* - vsechno to krasne ladi, prolina se ticho a hudba - ktera je bezkonkurecne namichana, minulost s pritomnosti, chlast a drogy. Vyprava a kostymy je tiptop. Bobbymu ta role neuveritelne sedla, od smuka pres fetaka az po manzela. Olivia mi tam nejak nesedi, nemuzu si pomoct ta devcica ma vytazeny oboci az nekam k ofine a cuci jak cerstve vyorana mys. Juno jsem si nikdy nijak nevsimala az do ted, zari jak kralovna, mladej Jagger - cekala jsem vic. U vsech tech komercnich zaberu si porad nejsu jista jestli to krasne dokreslujou nebo sou tam jenom pro prachy. Jediny co mne trosku vadi je to casovy natahovani v jednotlivych dilech. Co je Scorseseho prednost ve filmu se mu tady muze skarede vymstit, protoze v pilotu nasadil hoodne vysokou latku, ketra se malicko snizila v dalsich dilech, kde tomu chybi akce. Vic rodinnyho drama, skonceni nebo velky boom firmy a vetsi zapletku s policajtama skrz drogy a sebevrazda - dal nevim co by me mohlo cekat a pokud to trosku nezabere na pilu, skonci to u me pravdepodobne utopeny po 2 seriich. Kazdopadne doufam, ze takovyho konce se nedockam a kluci se jeste vytahnou s necim necekanym, kombinace tech tri je primo bozska, jeste jsem nic takovyho nevidela. Fingers crossed. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Tento hudební seriál z produkce HBO je jen pro opravdové fajnšmekry nejen rockové muziky 60. a 70.let. Protože ve chvílích, kdy zní hudba, je to super. Jak se však začne mluvit, je to slabší, často zdlouhavé a nudné. Hlavní postavou je věčně sjetý egocentrik, který po 10 dílů likviduje sebe i své manželství ve snaze zachránit své vydavatelství. Svou nesnesitelností mi začal lézt krkem už někdy v půlce prvního dílu a jen hodně těžko jsem k němu po dobu těch 10 hodin hledal cestu... ()

Dacsus 

všechny recenze uživatele

Človek si dokáže čo to vydedukovať o tom, ako to asi v tomto biznise chodí (sebevraždy [a asi aj "sebevraždy"] interpretov, rôzne aféry ako mal napr. Prince so SONY, psychické deptanie Michaela Jacksona), a je zaujímavé sledovať ako sa tieto dedukcie prelievajú do formy reality (a asi len naivka by si myslela, že vo filmovom priemysle to funguje odlišne). ()

RF 

všechny recenze uživatele

Ani mi nevadí, že pokračování nebude. První sérii jsem si fakt užil, byl to nářez a připadal jsem si jako v rozjetém vlaku, který nejde zastavit. Jediné co bych vytknul, byl druhý díl. Nevím, zda to bylo režisérem nebo mnou a mým momentálním naladěním. Stylem jakým byl tento díl natočený, vůbec nezapadal do celkové koncepce a opravdu mě nudil. Skoro jsem váhal, že mi nestojí za to se dál dívat. Naštěstí jsem vydržel. ()

Aussigman 

všechny recenze uživatele

Jasně, hodnotit to po dvou epizodách... Ale už během pilotu jsem tušil, že to je ono. Když mi pak do uší zkraje druhý epizody vkráčeli Creedence Clearwater Revival, veděl jsem, že je jasno. Skvělý. ()

fruitixx 

všechny recenze uživatele

Showbusines = kočkobyznys = všichni jedou v koksu a každý je průměrný.... Ale některé díly říkají i něco jiného, to se musí nechat, akorát si asi všichni nedospělí budou myslet, že pokud chcou být hvězdami tak musí s někým píchat nebo šňupat ..po tomhle...což neni moc zavádějící...drogy deprese jen prohlubují...ale jinak fajn...síla nechť vás povází. 8) ()

Broen 

všechny recenze uživatele

Absolutní topka! Je vidět, že na tomhle makala největší hudební elita, která ví, vo čem to je. Sedmdesátky byly rozkvětem hudby, jakýhokoliv stylu. A tady to tvůrci dokonale promítli, celou tu atmosféru, ten náboj a ty neotřelý scény, kdy v jednom hnusnym klubu afráči trsají na reggae nebo se vlní black ladies v rytmu podbnym Jamesi Brownovi. Prostě to tepalo od začátku do konce. Ano, konec je takovej nedokončenej, hodně věcí zůstalo otevřených, ale i tak musím dát plný počet. Řadím mezi svoje top seriály. ()

Lillyilly 

všechny recenze uživatele

Sex, fet, vražda, sex, chlast, fet, kapela, fet... celkem o hovně. Ale že to je prošpikovaný parádní hudbou dávám 4. ()

Související novinky

Martin Scorsese nezpomaluje

Martin Scorsese nezpomaluje

28.11.2019

Čerstvě po premiéře epické gangsterky Irčan na Netflixu přichází zpráva, že Martin Scorsese už si vyhlídl další projekt. Kromě krimi Killers of the Flower Moon s DiCapriem a De Nirem teď totiž ještě… (více)

Reklama

Reklama