Reklama

Reklama

Vinyl

(seriál)
  • USA Vinyl
Trailer 2
Drama / Hudební
USA, 2016, 10 h 17 min (Minutáž: 52–113 min)

Hrají:

Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P.J. Byrne, J.C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple, Jack Quaid (více)
(další profese)

Epizody(10)

Nový seriál od Martina Scorseseho, Micka Jaggera a Terence Wintera je zasazený do New Yorku sedmdesátých let minulého století. Velkolepou jízdu napříč hudební branží, jež byla v době nástupu punku, diska a hip-hopu prosáklá drogami a sexem, sledujeme očima šéfa hudebního vydavatelství Richieho Finestry (Bobby Cannavale). Ten se ze všech sil snaží zachránit svou nahrávací společnost i vlastní duši, aniž by musel jít přes mrtvoly. (HBO Europe)

(více)

Recenze (98)

jarmil8 

všechny recenze uživatele

Netuším, o čem to mělo být. Možná o postupně upadající neúspěšné nahrávací společnosti, kde se vydělává především na drogy; do toho mafie, nikomu se nic moc nedaří - takové nepovedené Hry o trůny. A Bobby Cannavale je nesjpíš výborný herec, protože mě po celou dobu neuvěřitelně štval. ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

První půlka 70. let je z dnešního pohledu pravěk a koho zajímá pohled do zákulisí hudební branže té doby? Navíc u epizodního výskytu popkulturních ikon (namátkou Robert Plant, Lou Reed, Alice Cooper, Lennon) si produkce s castingem daly záležet hlavně na správných outfitech, pohybech a mimice, naopak charisma a podobnost s tvářemi předobrazů se citelně nedostavují. Zbytek je ovšem parádní, hlavní postavy jsou napsané i zahrané luxusně, dialogy mistrné, tempo převážně svižné, kriminální a psychedelické motivy skvěle doplňují vyšňupanou jízdu Richieho Finestry. A Corrada Galassa vyhlašuju mafiánem dekády! (Steve Buscemi laskavě promine).. Pouhá jedna realizovaná řada (navzdory víc než otevřenému konci) naznačuje, že zájemců o sedmdesátkovou pařbu zase tolik nebylo, a dělá z Vinylu nedoceněnou seriálovou perličku. ()

PaKo1980 

všechny recenze uživatele

Tak nedřív straaaašné těšení, teď už jen utěšování že to bude určitě lepší.. Úvodní díl navnadil, ale u pátého už se trochu nudíme.. Dějová linie, ohledně vydavatelství je dobrá. Kapely, kluby a vše co se děje v té době v New Yorku super. Dějová linie ohledně vraždy mi přijde zbytečná. Taky mě zatím nepřesvědčila Olivia Wilde, na jejím místě bych si asi dokázal představit jinou herečku.. takže než to bude lepší změna ze 4* na 3* .. No a teď už víme že lepší to nebylo a nebude.. ()

kori_kori 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

za sebe určitě můžu říct, že to mělo grády ... pilot mě trošku zmrazil, druhej díl to parádně rozjel ... klubová atmosféra, támhle kousek rocku, tuhle funky a jindy třpytivá koule u stropu - ten dotek žánrů opravdu potěšil ... krimi příběh mi seděl míň než vývoj rodinné idylky, halucinace a podrazy parťáků ... na tenhle počin jsem byla zvědavá a nezklamal mě, já se bavila ... ()

frawd der 

všechny recenze uživatele

Dlouho sem zvažoval zda je to za 4/5 nebo 5/5.. Nakonec dávám plný počet, ne díky super scénáristické práci (seriál má hluchá místa), ne kvůli jinému přístupu (čekáte na mini happy endy v průběhu? zapomňte) .. ale kvůli MUZICE v podkladech! Jasně, kdyby šlo zaplatit práva na všechny originály té doby bylo by to ještě lepší.. Doufejme že to v druhé sérii nepošlou do kytek. ()

Serafina 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaná :/ Seriál je spíš příslib něčeho, co mohlo být, kdyby se nehopsalo kolem zbytečností. Skvělá hudba, skvělé historky z nahrávacího byznysu, pohled do zákulisí... A celé se to zdlouhavě táhne a přestane se to táhnout teprve v 10. dílu (dobře, i devátý ujde), kdy jsme konečně svědky vzrušujícího zrodu disca, úspěchu punkových Nasty Bits, a American Century se pomalu zvedá z popela. Teď by to teprve začala být jízda - a ono nic. Celou dobu jsem sledovala nějaké drogovo-mafiánsko-vztahové drama, kde se řešily blbosti, všechny postavy vypadaly jako idioti a neustálá temnost a dramatičnost byla naprosto ubíjející. Tu a tam jsem za odměnu dostala chutný hudební drobeček - David Bowie, Alice Cooper, padlý rokenrolový král Elvis - a pak jsem zase půl hodiny koukala na to, jak Richie a Zak soupeří o to, kdo z nich bude větší debil a toho druhého líp podrazí. Celý seriál působil spíš jako rozjezd na druhou sérii, která ovšem nebude. Za to zklamání dávám navzdory muzice dvě hvězdičky :( ()

Zikfryd 

všechny recenze uživatele

Poměrně napínavý příběh na pozadí hudebního průmyslu. V seriálu jsou skvěle vykreslené postavy, které umí překvapit (v dobrém i ve zlém). Nutno ocenit skvělý výběr herců. A pokud si člověk z hudby sedmdesátých let něco pamatuje, je skvělé hledat mezi muzikanty skutečné kapely. ()

Lew.Ashby 

všechny recenze uživatele

Oproti většině tady musím označit první díl za jeden z nejslabších. Ač jsem fanouškem Scorseseho filmů, tak na jeden díl seriálu s dvojnásobnou stopáží není jeho styl úplně ideální. A stejně "roztahaně" působí i celá první polovina seriálu. Kvůli které byste rozhodně neoplakávali nepokračování druhá série. Nicméně přesně v druhé polovině se seriál začne dostávat do obrátek a vytvářet tu seriálovou závislost, kdy očekáváte každý další díl. (Což je zásadní rozdíl oproti filmovému zážitku a důvod, proč pro mě pilotní díl od mistra Scorsesiho nefunfoval) Nakonec je tedy velká škoda, že druhá série, byť s ní tvůrci vzhledem k otevřeným vedlejším linkám počítali, nebude... 80% ()

JC_Gucci 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a Rock n Roll ze 70tých let jak vyšitý. Pro fanoušky hudby, vinilů, Scorseseho a kvalitní seriálové tvorby opravdová chuťovka. Nějaké chybičky by se na tom najít mohly, ale u seriálu s deseti díly (i když poněkud dlouhými) se dá leccos odpustit a vychutnat si to mnoho, co se na tomto seriálu povedlo, od začátku až do konce. ()

Související novinky

Martin Scorsese nezpomaluje

Martin Scorsese nezpomaluje

28.11.2019

Čerstvě po premiéře epické gangsterky Irčan na Netflixu přichází zpráva, že Martin Scorsese už si vyhlídl další projekt. Kromě krimi Killers of the Flower Moon s DiCapriem a De Nirem teď totiž ještě… (více)

Reklama

Reklama