Reklama

Reklama

Vinyl

(seriál)
  • USA Vinyl
Trailer 3
Drama / Hudební
USA, 2016, 10 h 17 min (Minutáž: 52–113 min)

Hrají:

Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P.J. Byrne, J.C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple, Jack Quaid (více)
(další profese)

Epizody(10)

Nový seriál od Martina Scorseseho, Micka Jaggera a Terence Wintera je zasazený do New Yorku sedmdesátých let minulého století. Velkolepou jízdu napříč hudební branží, jež byla v době nástupu punku, diska a hip-hopu prosáklá drogami a sexem, sledujeme očima šéfa hudebního vydavatelství Richieho Finestry (Bobby Cannavale). Ten se ze všech sil snaží zachránit svou nahrávací společnost i vlastní duši, aniž by musel jít přes mrtvoly. (HBO Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (98)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Přesně takový seriál každý rocker potřebuje, tohle je naprostý nářez! Takhle má vypadat seriál/film o hudbě ze sedmdesátých let. Jenom píchání, drogy a rock ´n´ roll. Parádní na tom je, že to není úplně vymyšlený. V několika dílech se objeví i nějaká ta osobnost, třeba hned v tom prvním Led Zeppelin. Největší plus má určitě herectví. Hlavní postava může být pro někoho dost nesympatická, je to takový zfetovaný zmrd, ale na druhou stranu bez něj bych si to nemohl představit. A ty jeho panický záchvaty, šňůpání koksu, prostě super. Jeho žena to taky zachraňuje, Olivia Wilde je neuvěřitelná kočka. Objeví se i scénka se satanstvím, ta je úplně luxusní. Příběh je tady taky zajímavý, dokonce trochu o propletený. Ani by mi nevadilo, kdyby to bylo doslova jenom o hudbě. Jinak zatraceně velká škoda, že je to ukončený. Okamžitě bych chtěl vidět další sérii. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Řečeno běžkařkou terminologií, strašně mi to nechutnalo. Dlouho jsem se tím trápil, snad žádný seriál o deseti dílech mi netrval tak dlouho, dal jsem jeden díl na nějakou dobu odložil (klidně zkouknul celý jiný seriál) a tak dále. Není v podstatě vůbec špatné, má to dobře postavený děj, skvělé postavy, výborně trefenou atmosféru doby a místa kde se to odehrává, drogy, alkohol, dokonalou hudbu, super hlavního hrdinu, ale pořád mi to přijde takové nijaké. Jak je to správné slovo? Mám z toho neochvějný pocit, že to bylo točeno jen na efekt, chybí v tom upřímnost. Zároveň je ale super, jak to je pěkně otevřeně ukončené, kdy se spoustu věci nedořešilo. Zase se musím přiznat, že poslední tři díly jsem dal v kuse a už nic neodkládal. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Možno pre fanúšikov 70. rokov a toho motta "sex, drogy a rock and roll" to je vynikajúci zážitok. Ja nie som fanúšikom ani predmetnej hudby a vôbec ma nebaví celý čas civieť na takýto nezriadený životný štýl. Ešte keď si pozriete nejaký celovečerák o danej téme, to ešte ujde. Ale celý seriál založený len na bezuzdnom drogovaní, honbe za peniazmi a naháňačkou za potenciálnymi sexuálnymi chorobami, neviem kde tam mám hľadať prínos. Akurát len v spoluúčasti Micka Jaggera na projekte, čo dokumentuje, že takto asi táto chasa žila a žije. Pre mňa nič obdivuhodné. Jediným pozitívom je Olivia Wilde. Cannavale s večne ožratým pohľadom, ten ma tiež nebavil. ()

biergof 

všechny recenze uživatele

Tak prostředí, nápad, herci..všechno tu je. Dal bych však přednosti více hudbě, práci ve studiu a příběhu kapel samotným, než pobíhání sfetovanejch hovad po luxusních lokacích. To je kámen úrazu pro Vinyl, jen se tu fetuje, souloží a hrabou prachy, 70s kapely a hudba je jen kulisa, kdyby to bylo naopak, bylo by to skvělé. Takto beru Scorsese jen jako úchyla ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po TŘECH EPIZODÁCH zatím obrovská spokojenost, i když největší potíže jsem měl kupodivu právě se Scorseseho úvodním filmem. Na konci druhé části už jsem tomu ale naplno propadnul, podobný drama z hudební branže říznutý kriminálkou totiž nemá v bedně obdoby (doufám, že nikdo neříkal Empire!). Prostě si to jen chce zvyknout na pomalejší tempo vyprávění a orientovat se v postavách a produkční hantýrce. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Projekt, který tehdy nesl název "History of Music," se nejprve krátce ohřál u společnosti Paramount, než v roce 2010 definitivně zakotvil u HBO. Scénář pilotního dílu "zatím nepojmenovaného rokenrolového seriálu" nakonec vzešel z pera Terence Wintera, scénáristy seriálu Impérium: Mafie v Atlantic City (který zároveň napsal scénář k filmu Vlk z Wall Street) a George Mastrase (který stojí za seriálem Perníkový táta). (Zdroj: HBO Europe)
  • V hlavách Jaggera a Scorseseho se tento nápad zrodil už v roce 2006, kdy Jagger požádal slavného režiséra - autora dokumentů o rockové kapele The Band a o Bobu Dylanovi - aby režíroval snímek Shine & Light z roku 2008, který dokumentuje dva koncerty skupiny The Rolling Stones. Podle magazínu Deadline Jagger během tohoto natáčení navrhl, že by mohli "vytvořit film jako je Casino, zasazený do světa hudebního byznysu." (Zdroj: HBO Europe)

Související novinky

Martin Scorsese nezpomaluje

Martin Scorsese nezpomaluje

28.11.2019

Čerstvě po premiéře epické gangsterky Irčan na Netflixu přichází zpráva, že Martin Scorsese už si vyhlídl další projekt. Kromě krimi Killers of the Flower Moon s DiCapriem a De Nirem teď totiž ještě… (více)

Reklama

Reklama