Reklama

Reklama

Vinyl

(seriál)
  • USA Vinyl
Trailer 2
Drama / Hudební
USA, 2016, 10 h 17 min (Minutáž: 52–113 min)

Hrají:

Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P.J. Byrne, J.C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple, Jack Quaid (více)
(další profese)

Epizody(10)

Nový seriál od Martina Scorseseho, Micka Jaggera a Terence Wintera je zasazený do New Yorku sedmdesátých let minulého století. Velkolepou jízdu napříč hudební branží, jež byla v době nástupu punku, diska a hip-hopu prosáklá drogami a sexem, sledujeme očima šéfa hudebního vydavatelství Richieho Finestry (Bobby Cannavale). Ten se ze všech sil snaží zachránit svou nahrávací společnost i vlastní duši, aniž by musel jít přes mrtvoly. (HBO Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (98)

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jednak jo, minimálně první díl za to stojí. A funguje i celý desetidílný oblouk, byť trochu racionálnější rozhodnutí by bylo udělat tři filmy s tlakem na osekání zbytečností místo deseti dílů a přítomné vaty. První film, pilotní díl, jde ovšem v luxusním duchu Vlka z Wall Streetu a dobré Scorseseho praxe, u toho jsem se bavil vpravdě královsky. No a jestli má něco smysl, aby přežilo, tak je to soundtrack a pár legendárních scén. Jinak z Vinylu, odvážím se tvrdit i jako někdo, kdo se nenudil vůbec a je rád, že to vzniklo, nezbyde za pár roků nic. Na to je už seriálová scéna přeplněná a žánrové i vtipné vymezení tomu nezabrání. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Přesně takový seriál každý rocker potřebuje, tohle je naprostý nářez! Takhle má vypadat seriál/film o hudbě ze sedmdesátých let. Jenom píchání, drogy a rock ´n´ roll. Parádní na tom je, že to není úplně vymyšlený. V několika dílech se objeví i nějaká ta osobnost, třeba hned v tom prvním Led Zeppelin. Největší plus má určitě herectví. Hlavní postava může být pro někoho dost nesympatická, je to takový zfetovaný zmrd, ale na druhou stranu bez něj bych si to nemohl představit. A ty jeho panický záchvaty, šňůpání koksu, prostě super. Jeho žena to taky zachraňuje, Olivia Wilde je neuvěřitelná kočka. Objeví se i scénka se satanstvím, ta je úplně luxusní. Příběh je tady taky zajímavý, dokonce trochu o propletený. Ani by mi nevadilo, kdyby to bylo doslova jenom o hudbě. Jinak zatraceně velká škoda, že je to ukončený. Okamžitě bych chtěl vidět další sérii. ()

Reklama

matmanX 

všechny recenze uživatele

Vinyl mě nalákal na autentickou jízdu hudebním průmyslem 70. let. V půlce série jsem si bohužel uvědomil, že to úžasné zasazení je jen kulisou, nedůležitým pozadím pro osobní drama nepoučitelného feťáka. To by samo o sobě mohlo být zajímavé, ale kvůli tomu jsem do seriálu nešel. Hlavně ani jedna část není zpracovaná opravdu dobře. Většina epizod sestává z Richieho sjetého pobíhání a řvaní na všechny kolem, tedy pokud fet teprve nehledá. Do toho jsou zamíchány nějaké camea dobových muzikantů, vedlejší linky sem tam zajímavých postav, které se kvůli pomalému tempu nedočkají rozuzlení, a občas nějaký ten song pro radost. Takhle fungují prakticky všechny epizody, takže i na ploše deseti epizod se rychle dostaví repetice a nuda. Nejvíc mě ale štve, že kromě první epizody jsem z toho vůbec necítil vášeň pro hudbu. Richie o ní pořád mluví, ale ze seriálu samotného nikdy nečiší. The Get Down dokázal i přes fantastičtější námět a trochu neohrabané vyprávění zachytit ducha doby daleko lépe a zábavněji. ()

DassemUltor 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to nesedí. Za prvé mi vadí ten hlavní herec. Mám pocit, že to moc tlačí a přistihl jsem se, že mi leze na nervy. Dále tam cítím jakousi zarputilou snahu o to všechno co to má mít, ale na mě to nefunguje. Prostě sex, drogy a valící se kámen. Jakoby všechno to tam je a je to zatraceně cool, ale já to necítím. Těžko říct. Ale jinak je to všechno asi v pohodě. Ta scéna kdy umlátili toho totálně zfetovanýho týpka od rádia byla naprosto pecková - tu jsem si musel znova přehrát. Ale zbytek u mě tolik nefunguje. ()

matolas 

všechny recenze uživatele

Richie fuckin' Finestra, sužovaný démonmi Rocku, kvantami kokaínu a láskou k oceľovej hudbe. Pre mňa osobne seriálový zážitok roku a Cannavalov Finestra zároveň seriálová postava snáď aj desaťročia, uvidíme, kam sa to pohne s druhou sériou. Zatiaľ absolútna spokojnosť. Seriál ako 70 roky -- jednoducho kurevsky návykový. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • V hlavách Jaggera a Scorseseho se tento nápad zrodil už v roce 2006, kdy Jagger požádal slavného režiséra - autora dokumentů o rockové kapele The Band a o Bobu Dylanovi - aby režíroval snímek Shine & Light z roku 2008, který dokumentuje dva koncerty skupiny The Rolling Stones. Podle magazínu Deadline Jagger během tohoto natáčení navrhl, že by mohli "vytvořit film jako je Casino, zasazený do světa hudebního byznysu." (Zdroj: HBO Europe)
  • Projekt, který tehdy nesl název "History of Music," se nejprve krátce ohřál u společnosti Paramount, než v roce 2010 definitivně zakotvil u HBO. Scénář pilotního dílu "zatím nepojmenovaného rokenrolového seriálu" nakonec vzešel z pera Terence Wintera, scénáristy seriálu Impérium: Mafie v Atlantic City (který zároveň napsal scénář k filmu Vlk z Wall Street) a George Mastrase (který stojí za seriálem Perníkový táta). (Zdroj: HBO Europe)

Související novinky

Martin Scorsese nezpomaluje

Martin Scorsese nezpomaluje

28.11.2019

Čerstvě po premiéře epické gangsterky Irčan na Netflixu přichází zpráva, že Martin Scorsese už si vyhlídl další projekt. Kromě krimi Killers of the Flower Moon s DiCapriem a De Nirem teď totiž ještě… (více)

Reklama

Reklama