Reklama

Reklama

John Oliver: Co týden dal a vzal

(pořad)
  • USA Last Week Tonight with John Oliver
Trailer
Komedie / Talk-show
USA, (2014–2024), 162 h 39 min (Minutáž: 22–45 min)

Tvůrci:

John Oliver

Kamera:

Russell Swanson

Hudba:

Bob Golden

Účinkují:

John Oliver (moderátor), David Kaye, Chen Drachman, Stephen Hawking, George R.R. Martin, Steve Buscemi, Ashley Blankenship, Patrick Stewart (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(310)

Obsahy(1)

Jedna z nejzábavnějších a nejpříjemnějších osobností americké televizní scény za poslední roky - muž, jehož působení v The Daily Show s Jonem Stewartem v roce 2013 získalo chválu kritiků, diváků i Stewarta samotného - John Oliver přichází na HBO se zcela novou talk show. Aktuální pohled na týden v novinkách, politice a aktuálních událostech - v tomto půlhodinovém pořadu bude mít John Oliver unikátní platformu, aby nabídl své osobité stanovisko a výrazný hlas k jakékoliv sociální, politické či existenciální záležitosti, které čelí Amerika a celý svět. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (117)

overfloater 

všechny recenze uživatele

Po druhe rade musim snizit hodnoceni z 5* na 3* za velky upadek. Prvni serie byla temer dokonala, se silnymi tematy a dobrymi politicky nekorektnimi a trefnymi poznamkami. Nicmene ke konci prvni serie a cela druha se nese uz ve velmi politicky korektnim tonu jeho nazoru. Sice si stale zachovava vtipnost a snahu o nadsazku, ale v mych ocich si na to uz pouze hraje. Velka skoda. Nejprve jsem byl unesen, pak postupne prichazelo vetsi a vetsi zklamani. Jak jsem s nim v prvni serii souhlasil, ve druhe jen kroutim hlavou... ()

Luteka 

všechny recenze uživatele

John (alias prof. Duncan z Community) je průvodce současného nejlepšího talk-show programu. I když, ona to ani není talk-show. Teda, je ... No takhle, John mluví a je to skvělá show, to bez debaty. Ale to množství výzkumu, dat, vtipů a fakt, která během té půlhodinky zazní si nálepku talk-show nezaslouží. Já bych LWTWJO klidně nazvala investigativní žurnalistikou, ovšem v jedné epizodě se proti tomu ohraničil, tak takto také ne. No nic, vždyť to ani škatulku nepotřebuje. Stačí napsat, že vás John během půl hodinky provede minimálně jedním tématem pěkně do hloubky a vy se nejenom dozvíte spoustu nových informací (většinou teda o US a jejich problémech, ovšem sem tam se objeví i mezinárodní téma, třeba volby ve Francii nebo situace ve Venuzele) a narážek na Trumpu (teda na Drumpfa, sorry, já už mu jinak ani neříkám), ale navíc se pobavíte spoustou vtipů a grafik, které jiná show nemá. John je navíc jednoznačně moderní liberál, navíc dost progresivní, a s 99% jeho názorů a pohledů na svět souhlasím, což dělá show o to stravitelnější. (150%) ()

Reklama

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

John Oliver je skvělý nejen svým smyslem pro humor, ale i rozhledem po americkém byznysu, politice a kultuře a HLAVNĚ schopností tyto informace předat divákovi. Skutečně, forma infotainmentu je nastavena více než dobře a ještě k tomu dokáže s onou tématikou seznámit i naprostého laika. Někomu může tedy vadit čistá subjektivnost, ale z amerických pořadů si dle mého každý najde pořad i z opačného politického spektra. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Nulova originalita a John Oliver ma zhruba 1% komedialniho talentu Jona Stewarta (nevypipana sprosta slova humor sama o sobe nedelaji), ale ano, urcity investigativni prinos se tomu uprit neda. Pro me ale Oliver i tak navzdy zustane ve stinu sveho mentora, nejgenialnejsiho politickeho satirika moderni doby. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Satira, která má zuby a drápy, jež ráda zatíná do těch nejbolestivějších míst a v otevřených ranách si přímo libuje. Ale hlavně, hlavně je také ukrutně vtipná a inteligentní, ani trochu laciná. Na každé nové video skvělého Johna Olivera se nesmírně těším a díky němu jsem například začal poměřovat hodné a špatné lidi pomocí Hanks-Hitlerovy škály. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (2)

  • John Oliver podle většiny fanoušků pořadu vypadá jako papoušek. V jednom díle na to dokonce naráží v reakci na komentáře diváků a sám jej posléze napodobuje. Po této epizodě začali fanoušci moderátora také přezdívat "papoušek". (P. J. D.)
  • Úvodní znělka pořadu je začátkem písně "Go" americké powerpopové skupiny Valley Lodge. (mikiqex)

Související novinky

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (více)

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

20.09.2021

Netflix všude, kam se jen rozhlédneš. Tak zhruba tak nějak to letos vypadalo na předávání slavnostních cen Emmy 2021. Oproti loňskému komornímu přenosu bez živé účasti publika se letošní ročník… (více)

Reklama

Reklama