Reklama

Reklama

1971

(festivalový název)
  • USA 1971
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1971 se skupina aktivistů vloupala do kanceláře FBI a odnesla množství tajných svazků, aby upozornila na porušování občanských práv a svobod ze strany této instituce. Film kombinuje archivní záběry s aktuálními výpověďmi tehdejších aktivistů a zdůrazňuje podobnost této kauzy s WikiLeaks či skandálem NSA. (MFDF Ji.hlava)

Recenze (3)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská montovna: dojemná hudba, silný příběh, mluvící hlavy s černým pozadím, historická událost, pár archivních materiálů, humanistické poselství a rodinné hodnoty na závěr. Píííp. Konec směny a jdeme na další dokument. ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Dokumenty podobného typu mě spíše nudí, než baví, ale musím uznat, že jsem se zde dozvěděl mnoho zajímavých informací. Ne že by nehezké praktiky FBI a podobných organizací byly něčím překvapivým. Zpracování celkem ušlo a hrané scény byly víceméně zajímavé a pomohly mi v představivosti, jak to tehdy asi bylo. Žádná sláva to sice nebyla, nuda ale také ne a pro doplnění znalostí postačí. (MFDF 2014) 3* ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Nechápu nízký hodnocení, rozšířil jsem si historický obzory o zajímavej počin "neznamých" hrdinů v USA v éře hippies. Téma líp ani zpracovat nešlo a líbí se mi odvaha skutečných aktérů popsat celou akci. Hraný sekvence taky parádní, herci byli dobře vybraný! ()

Reklama

Reklama