Reklama

Reklama

Agent Carter

(seriál)
  • USA Marvel's Agent Carter (více)
Ukázka z filmu 1
USA, (2015–2016), 12 h 35 min (Minutáž: 41–43 min)

Kamera:

Edward J. Pei

Hrají:

Hayley Atwell, Chad Michael Murray, Enver Gjokaj, Dominic Cooper, James D'Arcy, Lyndsy Fonseca, Shea Whigham, Kyle Bornheimer, Meagen Fay, Bridget Regan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Píše se rok 1946 a nastanuvší mír uštědřil Peggy Carter silnou ránu, když je nyní zatlačována do pozadí muži vracejícími se z války za oceánem. Při práci pro tajnou organizaci SSR (Strategické a vědecké rezervy) tak musí Peggy vybalancovat své administrativní povinnosti s plněním tajných misí pro Howarda Starka. (oficiální text distributora)

Recenze (178)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jako výplň při čekání na druhou půlku Agents of S.H.I.E.L.D. více než solidní. I tu naivitu tomu lze odpustit, slušně dotváří dobovou atmosféru. Nicméně po dvou dílech to nevypadá na nějaký větší nářez a přece jen se dostavují i nudnější chvilky. Ale už jen kvůli postavě Jarvise v podání výborného Jamese D'Arcyho se na další díly těším. První dva díly - 70% Agent Carter žel doplácí na to, že nemá pořádný příběh a postavy se často chovají neuvěřitelně stupidně. Pár mdlých dílů, několik slušných, našlo se i pár skvělých, ale celkově jde jen o lehký nadprůměr, takže pokud druhá série nebude, plakat pro Carterovou rozhodně nebudu. 1. série - 70% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si pro navenek feministický seriál nemohli vybrat lepší časoprostor než poválečnou Ameriku, kde se zrodil „ženský mýtus“ (narážkou na to, že za války bylo postavení žen důstojnější, začíná každá epizoda). Ono hájení feministických idejí je ale opravdu hodně vnějškové a to, co postavy říkají, plně neodpovídá jejich narativním funkcím. Zejména během posledních epizod se nelze zbavit dojmu, že se série točí více okolo Howarda Starka (z jehož pověření Peggy jedná) a (nepřítomného) Kapitána Ameriky. Zmražený Steve Rogers, jemuž je hrdinka navěky oddána, slouží zároveň jako opatření proti námitkám, že Peggy nemá žádný vztah a žije jenom svou prácí. Úspěchu povětšinou dosahuje tím, že profesi podobně jako muži nadřazuje citům a rodině (kterou zřejmě vůbec nemá, nebo se o ní alespoň nic nedozvíme). Jako kdyby inteligentní, vždy perfektně upravená a sexy žena činu nemohla být zároveň ženou s bohatým vnitřním životem (což si tehdy většina společnosti skutečně myslela, ale v tomto případě jde o postoj seriálu, nikoli o reflexi postoje společnosti). Paradoxně jedině v armádě a po boku Rogerse mohla být Peggy sama sebou a nepředstírat, že je přihlouplou sekretářkou. Nostalgie za starými hodnotami jako čest a spravedlnost je zároveň steskem po ideálním chlapovi, kterému se žádný ze zbabělých trubců, jimiž je protagonistka po většinu seriálu obklopena, nevyrovná. Výjimečnost Peggy tak částečně vyplývá z neschopnosti mužů, s nimiž spolupracuje. Výjimku představuje vedle extrémně poddajného Jarvise o berli chodící agent Sousa, jehož paralelně běžící příběh o získání respektu dává vyniknout tomu, že ženství bylo dříve – a dodnes je – vnímáno jako svého druhu hendikep. Za subverzivní narážku lze počítat též povýšení agresivity, typicky mužského charakterového rysu, na hlavní hrozbu poslední epizody nebo upozornění na samozřejmost toho, že jsou hlavní zásluhy za úspěšně vykonanou práci přičítány muži. Tyto drobnosti ale neobratný pokus zakomponovat do mačistického superhrdinského narativu feministické myšlenky nezachrání. Kdyby Peggy byla přepsána na muže, ani by nebylo nutné provádět zásadní dějové úpravy (jenom by nás možná víc zaráželo, o jak charakterizačně odfláknutou a povahově bezchybnou postavu jde), což myslím nesvědčí o kdovíjak velké vnímavosti vůči „ženskému údělu“. 70% Zajímavé komentáře: HoneyBunny, maddy ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Peggy Carter je můj nejoblíbenější ne-superhrdinský charakter v Marveláckém universum... a víte co? Možná, že to je můj nejoblíbenější charakter v celém universu. Je přímočará, okouzlující a umí být stejně ženská jako chlap:-). Samotný seriál je další střípek do Marveláckého světa a možná neoplývá takovou návazností jako Agents of shield, ale hlavně se věnuje jinak odstrčeného retro světa (po druhé světové válce, kapitán Amerika je chvíli "mrtvý", Iron Man si ještě nehraje ani s hračkama natož technikou....). Jen tak dál. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Látka, která by s ohledem na své zasazení i styl měla stavět především na retro šestákové poetice, která tu však trestuhodně absentuje. Zbytek je pak typický výlisek z marvelácké výrobní linky, kde absentuje děj, ve výsledku o nic nejde a celé to jakž takž drží pohromadě pouze díky překotnému popcornovému tempu a škorpení dua Peggy/Jarvis. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Klasický Marvel. Škoda, že Peggy nestartovala hned po Kápovi, takhle první díl už tolik netáhne. Námět poměrně zajímavý, ale doufal jsem v odhalování vzniku SHIELDU a na to zdá se nebude moc čas... Nakonec bych řekl promarněná šance. Carterová nenabízí nic proč by ji stálo za to vidět, je jen lehce nadprůměrnou zábavu v dobovém kabátku. Pokud by se druhá řada zabývala něčím zajímavým, tak proč ne, ale jinak těch 8 dílů stačí víc než bohatě. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Feministický diktát, kde všichni muži jsou buď misogynní prasata nebo rovnou absolutní idioti bez špetky logiky. Dobové zasazení, a z něho plynoucí ta správná atmosféra, se sice povedlo na výbornou, ale jinak tahle příběhová „aby se neřeklo” slátanina má oproti vynikající druhé sérii S.H.I.E.L.D. nulové kvality. Důkaz, že politická korektnost dokáže způsobit i více škody, než užitku. Radši znovu druhého Thora, než tenhle dort od strýčků Walta a Stana. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je to Marvel, takže bylo jasné, že se na agentku Carter musím začít těšit od první zmíňky o této minisérii. Z výsledku jsem stále poměrně rozpačitý, na druhou stranu jsem velice potěšen z mnoha cameií postav známých v Marvelverse a zaplnění prázdných míst po prvním Captainu Americovi. Hayley Atwell rozhodně dokáže utáhnout seriál na vlastních bedrech a řekl bych, že pokud se dočkáme i druhé série, její popularita ještě naroste a může se nadále objevit ve flashbacích marvelovských filmů. Nejvíc mě asi potěšilo, že se povedlo získat do seriálové role Dominica Coopera, potěšili taktéž Howling commandos a jsem zvědav, zda-li má Marvel i nadále plány s fyzickým Jarvisem, který se také ukázal býti zajímavou postavou, která mohla nějak ovlivnit přímo Tonyho Starka. Marvel jede a krásně připravil půdu druhé polovině Agents of SHIELD, kde se dokonce nějaké odkazy na tento seriál také najdou. Otázka nyní po finále druhé řady, jestli se vlastně dočkáme i třetí, mně by nevadilo kdyby ne...70% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První série se mi líbila více než první série Agents of S.H.I.E.L.D. Agent Carter má podle mého názoru mnohem lepší a sebevědomější rozjezd, klišé, která se tu a tam objeví, člověk díky retro atmosféře rád odpustí, poměr pátrání i akce je akorát... A Peggy Carter v podání Hayley Atwell je zkrátka skvělá ženská, ačkoliv seriál nestojí jen na ní, ale také na skvělém Jamesi D'Arcym a Dominicu Cooperovi, který si očividně užívá každý okamžik, kdy se objeví (včetně toho se Stanem Lee). Komu se ale nelíbil první Kapitán, ten asi tolik nadšen nebude. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: Tak to Peggy přes rozpačitý start přeci jen zvládla. Její vymodlená sólovka sice trpí mnoha neduhy a člověk se musí připravit na trochu rozpačitější rozjezd. Jenže jakmile se tvůrci rozjedou, servírují nám více než slušnou comicsovou jednohubku, která se navíc od konkurence odlišuje svoji povedenou retro stylizací a silnou hrdinkou. Jo, Hayley Attwell je k zulíbání a její hláškování se sympatickým mužským osazenstvem je k nezaplacení. Snad ta druhá sezóna, i když pouze opět jako výplňovka k Agents of SHIELD, nakonec vyjde. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Zatím překvapivě tolik nemastného, neslaného pop-cornu, až je z úvodní hodiny rázem nevyzrálá akční absurdita pro teenagery. Přepálené blbnutí s kapesní atomovkou totiž bylo vážně na pěst. S Peggy přitom všichni tak nějak doufali, že by MARVEL konečně mohl nabídnout i o něco dospělejší seriál (muhaha). Obsáhlejší soud bude následovat po kompletní osmidílné minisérii, naděje tu přeci jen pořád je. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Agentka Carterová je dobrej seriál, sice se snaží hrát na retro, i když je jeho dobovost asi na stejné úrovni, jako digitálky na dvoře Ludvíka Filipa, ale alespoň snaha se tu cení, obzvlášť, když je tu díky časovému zasazení hromadu postav, které si mohou být tak trochu malá, šovinistická prasátka a zároveň mužní hrdinní agenti, což je docela osvěžující (sice by bylo zajímavější vidět tu mnohem víc rasismu, nebo všeobecné hajzlolivtosti, ale to do marveláckého filmového vesmíru stejně moc nesedí). Postavy jsou tu všeobecně dobře vytvořené, mnohem zábavnější a zajímavější, než které má větší bratříček Agents of SHIELD a rozhodně tu nejde jen o titulní Peggy, nebo Jarvise, pomáhá tomu i zajímavý příběh, který, díky bohům, jede jen jednu linii a není epizodický. Takže... Jo, povedlo se, navíc je velmi fajn, že se tvůrci odprostili jakékoliv postavy se super-mocí, pokud se nepočítá hyper-síla oslizlého knírku Howarda Starka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento seriál začal presne tak ako som si prial. Spomienkou na snímku Captain America: The First Avenger (2011). Už tam som si veľmi obľúbil agentku Carter a kiež by som vtedy vedel, že sa dočkám aj jej samostatného seriálu. Škoda len, že sme sa dočkali iba dvoch sérií. Je pravda že tá prvá je lepšia, ale to neznamená, že druhá séria bola prepadák. To teda nie. Celkom sa mi páčilo, že nebola každá časť o nejakom inom príbehu, ale že celá prvá séria bola jeden veľký príbeh a druhá séria bola zase o druhom dlhom príbehu. Oba boli zaujímavé, ale ako píšem, tá prvá séria ma bavila viac. Rozhodne mi tento seriál bude veľmi chýbať, strávil som pri ňom príjemné chvíle a obľúbil som si veľa postáv. Veľmi príjemné prekvapenie a oživenie sveta Marvel. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Už v Captain America: The First Avenger sa mi Agenta Peggy Carter ľúbila (a áno, aj sa mi ľúbi) a tu je minimálne dva krát tak kúl. Som rád, že po Agentoch (čítaj Coulsonovy) dostala aj Peggy Carter svoj seriál. Narozdiel od Agentov má tento iba osem dielov a dosť dobrý ucelený príbeh. Potešia samozrejme drobné prepojenia (Howard Stark je doslova labužnícky, poteší aj Howling Commandos), ale aj dobrá dobová atmosféra, výprava, kostýmy, ale aj slušné vedľajšie (ako je u Marvelu zvykom, dobré obsadené) postavy (komrník pana Starka Edwin Jarvis, Agenti SSR Jack Thompson, Daniel Sousa, Roger Dooley). Po tých Marvelackých filmov plných efektov (ktoré mám rád) veľmi príjemná zmena. Rozhodne lepšie ako Agents of S.H.I.E.L.D. 2. séria - 90%. Ja tu Hayley Atwell v podaní Agentky Carterovej žeriem. Neviem či sa mi to iba zdalo, alebo ma upútala jej krása, ale tu v druhej sérii mi príde jej postava lepšia, akčnejšia, štýlovejšia, vtipnejšia a viac sexi. Predpokladám, že to ale nebude len jej krásou, pretože ma bavil aj príbeh a vedľajšie postavy. Vlastne vedľajšie postavy sú v tejto druhej sérii hodne veľké plus a miestami aj nečakané prekvapenie (Dottie Underwood, Jack Thompson). Oproti prvej sérii ma táto o dva diely navyše, ale nejedná sa o žiadnu vatu. Príbeh ma spád po celú sériu, nechýbajú nápady, fajn technické vychytávky, tradičné prepojenia s Marvel Universe a k tomu si prirátajme aj opäť fajn duo Peggy Carter a Edwin Jarvis, ktorý mi mimochodom tiež prišiel lepší a zábavnejší. Škoda len, že sme sa nedočkali viac Howarda Starka. Každopádne druhá séria je lepšia ako ta prvá. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Spolu s prvním Kapitánem Amerikou to zdaleka nejlepší, co kdy vzešlo na filmovém poli ze studia Marvel. Příjemně civilní a nesuperhrdinské, připomínající spíš staré špionské béčka s nádechem noir. Agents of S.H.I.E.L.D.vedle tohoto vypadají jako dílo slitajícího labradora. 8/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Prvej sérii som úplne neveril a postupom času ma prekvapila najprv ohurovacou metódou, keď to Peggy natrela postupne úplne všetkým, a neskôr niekoľkými naozaj top päťhviezdičkovými dielmi (hlavne ten skok z okna by bol mega aj vo filmovom MCU). Druhá séria je v podstate béčko, ktorá s momentom prekvapenia neprišla, byť som naňho do konca čakal. Medzi nimi dvoma je také zhruba 30 percentné kvalitatívne vákum. Zaokruhlujem hore. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zábavný špionážní seriál se zajímavou ženskou hrdinkou? Ano! Agentka Carterová nejenže nabízí dosud neprozkoumaný pohled na Marvelovské hrdinky, ale dokazuje, že nemusíte být geneticky upravení/mít super robotický oblek/být kousnutí radioaktivním pavoukem, abyste mohli být superhrdin(k)ou. Peggy Carterová je třída v tom, co dělá: je chytrá, umí kdekoho zmlátit do kuličky, je skvělá v espionáži a je sakra výmluvná. A Peggy Carterová je i holka, které se stále stýská po zmizelém Stevu Rogersovi, která je tak trochu osamělá a která po válce, kdy se na svá místa vracejí muži, hledá své místo ve světě. Seriál totiž nabízí i další zajímavý aspekt: šovinismus 40. let, kdy bylo normální plácat kdejakou holku po zadku, říkaj jí "zlatíčko" a nechat ačkové špiony jako Peggy vařit v kanceláři kafe. Nesmím zapomenout na výborné vedlejší postavy, takový James D´Arcy jako Jarvis je výtečný, skvělí jsou i Dominic Cooper coby papa Stark nebo agenti Thompson a Souza. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda! Je to ještě lepší, než jsem si myslel. Skvělý retro seriál od Marvelu z roku 1946. Odehrává se to ještě pře založením S.H.I.E.L.D.u. Po válce byla situace hodně napjatá. Peggy Carter je pořádná ranařka a s ničím se neštve. V podání Hayley Atwell je to taky pořádný kus ženské. :) Pracuje v tajné vládní organizaci zvané SSR. Po odchodu Howarda Starka do ústraní se spojuje s jeho komorníkem Edwinem Jarvisem a společně bojují proti tajné ruské organizaci zvané Leviatan. To se jim až na pár ztrát celkem daří. Spoiler: Na konci je vidět vzestup Hydry. Nejde si nevšimnout té neustálé snahy zdůraznit emancipaci v tehdejší době. Objevil se tam i skvělý Stan Lee. ;) Ve 2. sérii bojují proti Whithney Frost a nulové hmotě. Děj se přesouvá do L.A. a objevuje se spousta nových postav. S mocí Jarvise a Howarda Starka se nakonec se všemi nástrahami hravě vypořádají. "Carterová, zařiď pro všechny obědy." :D ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Hayley je výborná herečka s mimořádným talentem a v dalším seriálu ze stáje Marvelu obstála na výbornou. Čekal jsem tedy něco jiného, například vznik SHIELDU, objevení Winter Soldiera nebo prvního Human Torche. Nic z toho se nedostavilo, ale to vůbec nevadí, MCU představí perfektní zápletku, uvede nové příjemné postavy a proplete se ještě více se všemi filmy, jak to MCU umí. Uvidíme otce Vanka z IM2, projekt Black Widow, Howarda Starka a komorníka Jarvise, Howling komando, doktora Fausta, kterej vymyslel pro Hydru vymývání mozků a ke konci dokonce i doktora Zolu. některé díly jsou skutečně napínavé. Seriál je plný akce, humoru, napětí, prostě skvělá zábava, jako záplata v pauze Agentů to posloužilo dobře. Doufám, že ve druhé řadě už uvidíme zakládání SHIELDU. PS: Hayley má krásný britský přízvuk, už jen kvůli ní se na to hezky kouká. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase trochu jiná marvelovka. Bez superhrdinů, zato s příjemnou retro atmosférou, solidně gradujícím příběhem a především sympatickou hlavní postavou, která dokáže být ostrá jako břitva, ale současně jí nechybí ženskost a srdce. ()

Související novinky

The Boys se dočkají animovaného spin-offu

The Boys se dočkají animovaného spin-offu

06.12.2021

Drsnému komiksovému seriálu The Boys aka Banda se na Amazonu extrémně daří. Seriál se brzy dočká již třetí série, streamovací gigant mu ale rovněž chystá i několik spin-offů. Tím prvním hraným bude… (více)

Kdo se vydá na Krypton?

Kdo se vydá na Krypton?

04.09.2016

Celovečeráky od DC teď možná trochu zaostávají za těmi od Marvelu, na malé obrazovce je ale situace opačná. Marvelu se daří jen u Netflixu a s Agent Carter a Agents of S.H.I.E.L.D zásadní úspěchy… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Marvel obsadil nové superhrdiny

Marvel obsadil nové superhrdiny

25.12.2014

Benedict Cumberbatch v roli Doctora Strange je pro Marvel velká výhra. Comicsový gigant ale roztahuje svoje sítě i na televizní obrazovce, kde se už v lednu objeví Agent Carter, a také na internetu.… (více)

Reklama

Reklama