Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (22)

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pilotu jsem moc spokojený. Hayley Atwell je jako Peggy prostě úžasná. Retro atmosféra se mi zamlouvá. Akce je povedená. Vypadá to na jeden ucelený příběh. Takže klady rozhodně převažují. Zatím jediným záporem jsou zatím poměrně nevýrazné další postavy (kromě Jarvise, ten se vedle Peggy jako jediný chytal). Zatím 80 % Edit po zbytku série zvedám na pět hvězd. Poslední tři díly byly skvělé a prostor časem dostaly i další postavy. Pevně doufám v druhou řadu. 85 % celkově ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitu si Agent Carter držela daleko vyrovnaněji v lehčím nadprůměru než první série Agentů, jenže na druhou stranu jsem nedostal, snad kromě té poslední, nějakou opravdu výbornou epizodu... Dobové vykreslení, atmosféra, prostředí, nápaditá akce, humor a nadhled i hudba jsou zárukou dobře odvedené práce, jenže zde opět bezkonkurenčně kraluje výborná Hayley Atwell v hlavní úloze, neméně mě však potěšila i přítomnost Jamese D'Arcyho jako komorníka Jarvise. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jak Marvel nemusím, tak Agent Carter mi sedl. Což je bezpochyby zásluha Hayley Atwell, která dává vzpomenout na dobu, kdy ženy nevypadaly jako inkoustová nehoda, omalovánky, nebo sběr šrotu... Naopak vracíme se do 40.let, kdy účesy byly bohaté, šaty úžasné, punčochy povinnost.  Peggy Carter musí helpnout vynálezci a boháči Howardu Starkovi, kterého tajná služba podezírá z prodeje technologií cizím mocnostem. Je to tak krásně starosvětské a retro (hard-boiled, noir vlivy jsou jasně vidět), nicméně je to fakt zábavné i napínavé. Perfektní výkon kromě Hayley podává i James D'Arcy v roli Edwina Jarvise, Starkova majordoma, jeho distingované vystupování ve stylu decentního Angličana nemá chybu. Viděno v prosinci 2023. ()

GavlaDan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fajn série. Asi to není nic, na co bych se potřeboval nutně někdy znova podívat, ale je to zábavný, fajn seriál. Respektive tahle první sezóna. Peg Carter nikdy nepatřila mezi moje oblíbené postavy. A to se tomuto seriálu nepovedlo změnit, ale povedlo se mu ji více prokreslit, odhalit další její vrstvy a podobně. Co cením je, že k pochopení děje nebo postav nemusíte vidět žádnou jinou marvelovku. (Maximálně prvního Capa.) Kdo ovšem za mě táhne celý projekt nahoru je Jarvis. Ten chlap to hraje naprosto skvěle. A svojí postavou posouvá průměrnou detektivní zápletku o úroveň výš. Je super, že tu máme i toho mladého Starka, který je taky dost boží. Takže za mě je to lehce nadprůměrná retro detektivka rozšiřující svět Marvelu. 6/10 ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série : Předpokládám, že tento mini-seriál zhlédla většina z nás jen z povinnosti a z lásky k celému MCU. Jinak by totiž šlo o dost průměrnou kriminálku. Jediným tahákem jsou zde celkem povedené postavy (především samozřejmě Peggy s Jarvisem). Už to chce ale koule, vytvořit seriál, kde hlavní postavou bude žena, namísto nějakého ultra bouchače, na které jsme od americké produkce už tak zvyklí. Ale na druhou stranu je to závan čerstvého vzduchu (po tom už prohnilým jsme si to zasloužili). První řekněme čtyři díly byla naprostá slabota, ale naštěstí zbytek už najel na vyšší laťku (kterou známe třeba z marveláckých agentů). Ale nic to nemění na tom, že Peggy je prostě ženská, jak má být. Inteligence se tu skloubila s divokou krásou a s uměním pořádných kopanců (joo dal bych si bacha). Naopak její parťák Jarvis působí spíše jako ten humorný prvek a daří se mu to (bohužel je tam na to jediný). Co mě iritovalo postupem času už hodně, je Peggyina posedlost svým milovaným Kapitánem. Snad v každém díle tam truchlí a my tak místo nějaké akce sledujeme pouze fotku Steva Rogerse nebo smutný výraz Peggy. A celkově seriál působí až moc naivně, abychom mu to věřili, nicméně dobovou atmosféru zvládl s noblesou. Ale alespoň jsme se dozvěděli, z čeho vznikl název pro novodobou umělou inteligenci našeho Iron-mana a hlavně - dorazí i Stan Lee! 60% ()

Galerie (231)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrce a výkonný producent Christopher Markus odhalil v knize „Agent Carter Season One Declassified“, že název první epizody byl inspirován projevem Winstona Churchila na počátku druhé světové války, ve kterém řekl: „Tohle není konec. Není to ani začátek konce. Je to jen konec začátku.“ (Kubaaa97)

Reklama

Reklama