Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist spojí síly proti společným nepřátelům a hrozivé konspiraci ohrožující New York City. (Netflix)

Recenze (175)

venalce 

všechny recenze uživatele

Hrozně mi tohle univerzum chybělo, o to víc jsem si návrat do něj užila. Nejvíc lichotil tenhle počin Daredevilovi a Elektře. Elektra se rozvinula v postavu, která mě konečně zaujala, a Matt/Daredevil vynikal svým nelidským chováním. Ti ostatní jsou takoví lidští, ano, supersilní, neprůstřelní a se zářivou pěstí, ale jinak "normální", Daredevil má nelidské instinkty a z nich všech je nejtrénovanější. Za vyjádření jeho odlištěného chování vděčíme v mnohém Charliemu Coxovi, který tu jasné ukazuje, že, co se hereckých schopností týče, hraje poněkud jinou ligu, než jeho kolegové ze čtveřice. Iron Fist je pořád pubertálně na pěst, ale docela se těším na novou řadu Jessicy. Líbilo se mi i jak se tu uzavřely otevřené linie z předchozích seriálů a konečně jsme se dozvěděli, co je Ruka zač a kdo ji tvoří, hurá! A teď prosím novou řadu Daredevila a navázání na větší provázanost postav, než tomu bylo dříve. Ostatně, teď už se všichni znají. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Tak po 4 dílech zatím trochu vlažný čajíček. Jestli se to nějak výrazně nezlepší, tak budu muset jít s hodnocením dolů. Pořád nemůžu pochopit, jestli ten Iron Fist je tak blbej charakter a nebo Finn Jones je těžkej přešlap vedle. Dodatek: Tak Jess i Mathew jsou good, Luke až přehnaně Dušínovsky otravnej a Danny je prostě pořád mimo. Finále slaboučký. Celkový dojem nic moc. Horší 3* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dva rozhárané díly trvalo, než se čtyři pátrací linky dotýkající se aktivit zločinecké organizace Ruky spojily a mohlo tak započít nedůvěřivé týmování, parťácké popichování i velká akce na záchranu NY. Setkání známých charakterů jsem si užil i v maximálně jednoduchém příběhu - logicky, své složité osobní problémy si každý řeší ve vlastních sériích. Škoda, že tu chyběly výrazné "kulervoucí" momenty (mě napadá snad jen obrat Elektry na konci E6) a nic extra souboje vsadily spíš na kvantitu než kvalitu. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Mně seriál dost zklamal. Děje to celé má tak maximálně na 4 epizody. Zbytek jsou vyplňovací kecy, ve kterých se neustále opakuje to samé. Chemie mezi postavami je sice výborná, ale to nezachrání plytkost celého příběhu. Seriál připomíná Luka Cageho, kde se taky nic nedělo a jen se pořád dokola plkalo a v posledních cca 10ti minutách každé epizody se konečně něco začalo dít. Když k tomu připočteme fakt, že za celou sérii jsou snad jen 3 scény co stojí za opětovné zhlédnutí. A jen poslední díl byl skutečně dobrý. Tak už je to na pováženou. Říkejte si co chcete, ale Iron fist je lepší než defenders. Nechápu proč ho lidé tolik podhodnocují. Zase tak špatný není. Krom mizerného kung-fu a faktu že Danny je najivní vůl, je to velmi dobrý seriál se skvělými záporáky. Tady se bohužel ani nepovedli ti záporáci. Válka o New York? Kde? Návrat do Kun Lun? Kde? Zničení New Yorku? Kde? V tom seriálu Ruka neudělala nic (kromě keců), co by nám byť jen naznačilo, že jsou lidé opravdu v ohrožení. Za mě tedy seriálové zklamání roku slabé 3* 47%. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Má to své chyby, ale bavilo mě to více, než první Avengers. Máme tu skvělé postavy (hlavně Devil a JJ), a i ty vedlejší nebyly špatné a mohli se vyskytovat častěji (Stick, Coleen Wing, Misty, Trish). První epizoda je hodně pomalá, ale od druhé se to pořádně rozjíždí. Je to skvělé vidět všechny čtyři pohromadě, a ještě lepší v akci. Negativa - Alexandra se vůbec nijak nepředvedla, nechápu proč kolem ní dělali tvůrci takové haló, Five Fingers of the Hand nebyli o nic lepší, a samotná Hand?? Nechápu proč z nich udělali nějakou partu zlodějů s pistolkama, když v komiksu jsou to badass ninjové (zlatý Nobu), proč nemohli udělat to samé co v druhé sérii DD? Aspoň Elektra byla dobrým záporákem, sice nemá mít supersílu, ale to jsem ochotný překousnout. Jo, Elektra to zachraňuje, nejen skvělým oblekem, tak snad ji poté ještě uvidíme. Také doufám, že bude mít Iron Fist v další sérii oblek, protože Daredevil, mezi nimi vypadá hodně zvláštně. 85% ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Defenders primárně vnímám jako pokračování Daredevila. Příběh je poněkud slabší, což je škoda, protože ústřední 4-ka mě hodně bavila a fungovala skvěle, a to včetně jinak otravného spratka Dannyho Randa který tady zapadl a nevadil. Kromě ústřední 4ky samozřejmě potěšila přítomnost mých oblíbených postav jako Stick či madam Gao, a radost udělala i účast vždy výborné Sigourney v roli šéfky Ruky - Alexandry. Mělo to super místa, ale nemohla jsem se zbavit pocitu že scénáristicky vyčerpalo potenciál jen na 50%. Tajně doufám, že se s tímo uskupením ještě někdy setkám - 2 série Defenders v tomto složení by mi určitě nevadila. ()

Masrii 

všechny recenze uživatele

Na Defenders jsem se těšil velmi dlouho, všechny 4 hrdiny jsem poznal v jejich samostatných seriálech, které se mi více či méně líbily, a proto bylo také očekávání od tohoto seriálu velké. A to je podle mě hlavní kámen úrazu, jelikož splnit tyto očekávání je těžké. Líbily se mi bojové scény, napětí taky rozhodně nechybělo, ale přece jen nejsem s tímto seriálem tak spokojen. Něco tomu prostě chybělo, asi zajímavější děj a méně hloupých rozhovorů. Nicméně i tak doufám, že budou tvůrci v těchto seriálech pokračovat, ikdyž to nejsou prvotřídní kousky (až na Daredevila), tak potěší a člověk se u nich většinou nenudí. 80% ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení Marveláckého seriálového světa na Netflixu rozhodně není takovou peckou, jakou mělo být a má spoustu chyb. Tou největší je příběh a jeho tempo, kdy se tvůrci nepoučili z chyb minulých seriálů a i když mají Defenders menší počet dílů, trvá jim téměř polovinu seriálu, než se pořádně rozjedou a modlitba o větší spád tedy zůstala nevyslyšena. Je to skutečně úmorné, ale i v pomalejších chvílích seriál drží nad vodou atraktivita spojení vašich oblíbených hrdinů a i když nedojde na moc akce, je radost koukat alespoň na jejich diskuze a pošťuchování. Jakmile se děj rozjede, je to již lepší, ale stále se nelze zbavit pocitu, že se jedná sice o nadprůměrný, ale přesto nepříliš výrazný zážitek, který vůbec nepůsobí jako velká událost, kterou měl být. Hodnotím pozitivně, neboť jsem se solidně bavil, ale reálně ve mě spíše převládá pocit zklamání. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

7/10 s odrenyma usima. Na teamovkce Netflix/Marvel charakteru je sympaticka interacke mezi postavami, ale hlavni pribeh je na 8 dilu priliz jednoduchy a zaporaci trestuhodne nevyuziti/nevyrazni. Elektra je jedina postava, ktera dej dokaze poradne rozhybat, coz je kuriozni kdyz uvazime, ze serial zacina v podstate jako loutka s vymitym mozkem. Sigourney Weaver bohuzel temer nema co hrat - problem je hlavne to, ze jeji postava nebyla nikde driv predstavena, takze je tezke si k ni hledat cestu. Danny Rand/Ironfist je - opet - pouzit jako dejova proprieta, takze je stejne jako ve svem vlastnim serialu temer uplne upozaden. Daredevil/Jessica/Luke jsou v pohode a maji dobrou chemii. Nejvic nad veci se svym kritickym pristupem drzi Jessica a Luke coz dava smysl, protoze na rozdil od Ironfista/Daredevila je pro ne svet ninju a "chi" jak neco z pohadek (Coz jim nebrani s tema pohadkama triskat o zem, o zdi a o strop.). Akcni sekvence jsou celkem dobre a je jich dost, hodne se jich ale odehrava v spatne osvetlenych mistech. To dejove dava smysl, ale neni to moc divacky vdecne (doporucuju sledovat v noci a na TV/monitoru s dobrym kontrastem). ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prakticky jsem dostal co jsem čekal. Pokud někomu sednou jednotlivé charaktery postav v rámci své sólovky, budou i tady (a naopak). Velice dobře působí ucelenost a prolínání vedlejších postav a pokud někdo nečeká scénáristický zázrak, bude spokojen. Tempo je totiž celkem vlažné a zápletka prostá (tedy vaty i na 8 epizod bylo třeba dost). Z jednotlivých sérií (řazeno sestupně: Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist) řadím Defenders přesně uprostřed. Méně "Iron Dicka" a více Daredevila (nebo Jessicy) a bude to ono :) ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak me bavilo prvnich par dilu, tak konec serie me zklamal. Ze zacatky bylo fajn potkavat vsechny ty stare zname, postupne me ale zacali zbytecne vedlejsi postavy opravdu nudit. Nikam se neposouvaly, jen zdrzovaly dej zbytecnymi kecy a to u osmidilne serie boli. Co take boli, je akce. Je ji fakt hodne ale snad jen jedna scena se da merit s temi z Daredevilovych serii. A co ty zaporaci? Sigourney pobiha od nikud nikam a nudi vic nez aby vzbuzovala nejake emoce. Abych ale jen nehanil, kouka se na to skvele. Po vizualni strance jde o nejlepsi netflixovsky serial. Barevne ladeni scen podle protagonistu je uzasne. Porad tu mame zabavne hlavni hrdiny (3) a docela to i odsypa, takze hodnoceni neni uplne dole. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal The Defenders. Kdybych měl seřadit jednotlivé postavy jak jdou za sebou podle kvality seriálu, tak 1) Daredevil 2) Jessica Jones a Iron Fist 3) Luke Cage. Dohromady však je pro mě seriál na druhém místě. Jde mi o to, že i když první tři díly byli roztrhané a každá postava dostávala svůj prostor, tak se to docela táhlo ale už bylo jasné , že brzo budou spolu a nebylo to moc napínavé. Ale jakmile spolu stáli v jedné nejmenované budově, tak ta chemie tam rozhodně byla a já si začal užívat tu jízdu. Seriál má svoje mouchy např. počet epizod, občas slabší tempo. Ale co je naprosté plus je naopak chemie mezi postavami. Rozdělilo se nám to tu převážně do dvojic. JJ a Daredevil se docela mažou a Luke a Iron Fist jsou v celu dobrá dvojka a to jak si pomáhají v některých bitkách je super. Ale největší plus jsou ovšem bojové scény a jejich choreografie. Seriál by měl určitě mít druhou sérii tedy aspoň bych si to přál a je tam dost co dohánět ale jako základ na tuhle týmovku to bylo uspokojivé. Rypleová jako záporačka dobrý ale mohl ukázat víc si myslím. Jinak zbytek bossů z Ruky taky nebylo k zahození. Třeba ten co mluvil furt japonsky mě bavil. Nebyl to takový nášleh, jak jsem jsi myslel ale uteklo mi to rychle a bavilo mě to takže sem s dalšíma seriema těchto hrdinů. 80% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Pocitově nejslabší "marvel netflix"'. Díl, kdy se všichni poprvé potkají skvělý, ale celkově mám pocit nevyužitého potenciálu. O to víc to mrzí, když jsem se poprvé konečně .dočkal menší nálože dílů (8 oproti klasickým 13) ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Defenders jsou opakem synergie. Tam kde jednotlivé sólo série (často až příliš) opatrně vykreslovaly v rámci žánru velmi civilní a prokreslený portrét "people with abilities", tahle týmovka klouže po tom nejlesklejším možném povrchu za salvy otřepaných hlášek. ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

Skvělý crossover všech Netflix/Marvel seriálů. Zakončuje se dějová linka Handu z prvních 2 sérií Daredevila a 1. Série Iron Fista. A navíc, v v prvních epizodách je mistrovský detail- Když je Matt na scéně v pozadí jje vidět rudá, když je Jessica na scéně v pozadí je vidět modrofialová, když je Luke na scéně v pozadí je vidět oranžová, a když Danny tak zelená. Úžasné. Vyloženě miluju epizoodu v restaruaci :D Danny: ,,To je hovězí?" Matt: ,,Ne, krevety. Tohle je hovězí" Danny: ,,Jo, super." 10/10 ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Vôbec som nebola prekvapená, že najlepšia na Defenders bola Jessica Jones a najotravnejší Danny Rand. Tentokrát sme dostali aj pohľad na the Hand s výbornou Sigourney Weaver. Ale musím uznať, že odhalenie, že táto super nepezpečná a záhadná organizácia je len 5 týpkov, ktorí musia mať "the substance", aby nezomreli bolo trochu antiklimaktické. Dúfam, že Defenders ešte spolu uvidíme, ale že si už autori už dajú pokoj s the Hand. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Celkově jsem byl zklamán, kvalitativně se seriál nepřiblížil Daredevilovi a byl nepříliš zajímavou pomalu plynoucí jednohubkou. To, že dějově příliš seriál nezaujal (finále bylo tragické) nahrazovaly aspoň zajímavé postavy, i když i zde se ukázalo, že Daredevil a Jessica jsou úplně někde jinde než příšerně otravný Iron Fist. To, že seriál zpočátku zvolil velmi rozvláčné tempo mi nevadilo, spíše jsem byl udiven, že když už o něco šlo, tak to velice rychle skončilo. ()

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Pavoučí univerzum na Amazonu?

Pavoučí univerzum na Amazonu?

08.09.2020

Studio Sony oznámilo nový seriál Silk, jenž by měl rozšířit hrané univerzum kolem postavy Spider-Mana. Seriál by pak navíc měl dorazit na streamovací službě od Amazonu, což by mohlo naznačovat, že… (více)

Reklama

Reklama