Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist spojí síly proti společným nepřátelům a hrozivé konspiraci ohrožující New York City. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (176)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"You think the four of you can save New York? You can’t even save yourselves." Zo všetkých seriálov, ktoré patria do Defenders ságy som zatiaľ videl iba prvé dve série Daredevila a donieslo sa ku mne, že táto miniséria vlastne dorozpráva druhú kapitolu Diabla z Hell’s Kitchen a následne na ňu tretia séria tohto seriálu aj nadväzuje. A tým pádom som aj očakával, že sa to aj naďalej ponesie na takej istej úrovni ako druhá séria Daredevila, ale zostal som sklamaný... Namiesto ôsmich epizód, ktoré sú plné šialene dlhých a (poväčšine) nikam nevedúcich rozhovorov mohla mať táto miniséria iba 5 častí s trochu rýchlejším tempom a hneď by moje hodnotenie išlo aspoň o jednu hviezdu vyššie. Dokonca tomu nepomohlo ani to, že všetci štyria hrdinovia sú naozaj sympatickí (hlavne Krysten Ritter je v úlohe Jessicy Jones omnoho sympatickejšia ako v roli Jane Margolis v BREAKING BAD, teda aspoň odtiaľ si ju pamätám ja), Daredevil je excelentný ako vždy a o zvyšných dvoch hrdinoch (Luke Cage a Iron Fist) som doteraz počul iba veľmi málo... Potom tu máme ešte Sigourney Weaver, ktorej prítomnosť ma veľmi potešila (keď som jej meno videl v úvodných titulkoch, skoro som odpadol 😮), ale každou ďalšou epizódou mi jej postava prišla stále viac a viac zbytočná, takže si myslím, že tvorcovia ju mohli využiť oveľa lepšie... No, a v neposlednom rade mi tu chýbal hlavne Punisher, ale keď si to spätne zoberiem, tak dospejem k tomu, že vlastne spravil dobre, keď sa v tejto minisérii neukázal, potom by to už nebolo o Defenders, ale iba o ňom, pretože by všetkých zatienil alebo rozmlátil 😁... V konečnom dôsledku nemôžem dať tejto minisérii viac ako 6,5/10, pretože som jednoducho čakal viac, ale možno je moje sklamanie spôsobené iba tým, že som nebol dostatočne zoznámený s ostatnými Defendermi, naozaj neviem... Ale aj napriek tomu je to solídna oddychovka, ktorá neohromí, ale ani neurazí... "The thing about war is, it only works if both sides believe they’re the good guys." ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od toho čekal mnohem víc, jelikož rozhodně po posledním díle, necítím žádné vnitřní uspokojení. Ono, chápu že je složité v osmi dílech, dát stejný prostor všem, ale některé pasáže se vyloženě táhly a doslova mě nebavily. Daredevil je samozřejmě zlatý hřeb a opět byla radost ho sledovat v akci a Jessica byla taky moc fajn, ale zbytek týmu hrál bohužel druhé housle. V solovkách prostě vše šlape mnohem líp, ale i tak nemůžu říct, že jsem se celou dobu nudil. Nezbývá než doufat, že další týmové patálie dopadnou o dva levly líp! Nice ears. They are horns ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jsem měl rád na samostatných seriálech, je tu přítomno téměř rovnou měrou. Mystický boj kolem Daredevila, hrubá síla a neméně hrubé hlášky v Jessičině podání, Luke a jeho smysl pro sociální závažnost a v neposlední řadě Iron Fist, opakovaně všem připomínající, že je - Iron Fist. Právě v přímém porovnání tak chtě nechtě podléhám a byť se mi jeho seriál líbil náramně, ve čtveřici hrdinů je právě Danny tím jasně nejpomalejším, nejvíce zdržujícím a zkrátka nejslabším. Přesto vtipy na jeho účet patří k tomu logicky nejlepšímu. Boj proti Ruce, trable s Elektrou nebo mrazivě charismatická Alexandra si ale jako propletená ústřední linka zasloužily více prostoru. Luke Cage natažením na třináctku epizod trpěl, spousta diváků vyčítala to samé Jessice nebo Iron Fistovi. Defenders naopak trpí nízkým počtem dílů. Nestačím se sice pořádně nadechnout a každý souboj je svátkem, na který se vyplatilo ony dva roky počkat, ale chtěl jsem víc. Víc nezpochybnitelné chemie mezi libovolně vybranou dvojicí ústředních postav a víc interakcí s oblíbenými přihrávači (a že mám tuze rád jak Misty, tak Colleen a obecně nenáviděnou Karen snad nejvíc). Nejnáročnější seriálový crossover obstál sám o sobě, ale mrzí mě, že o třídu hutnějšího přídavku se (minimálně na Netflixu) nedočkám. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„No... je to lepšie, ako šál.“ Z jedného z mojich najočakávanejších seriálov r. 2017 sa vykľulo jedno z jeho najväčších sklamaní. Akcia je hrozná, čo je po mlsanicách, akými boli Daredevilove slávne chodbové scény, obrovské sklamanie. Jedinou dobrou akčnou pasážou je finálna (!) v podzemí a potom ešte minútová scéna v 3. časti, keď sa hrdinovia prvý raz stretnú. Na druhej strane, je to síce splnený sen každého normálneho komiksového fanúšika, na druhej je úbohé, že z niečoho takého tvorcovia bezradne vydestilovali len jednominútovú scénku. Žiaľ, Defenders zlyhávajú i na poli scenára. Hand je strašne otravná organizácia, predčasný vrchol zažila v druhej sérii Daredevila a tam mala skončiť. Ale neskončilo a tak tu znova máme megaotravnú mafiánsku chobotnicu, ktorá je síce celosvetová a má svojich špiónov úplne všade, ale na troch chlapov a jednu ženu zakaždým pošle pár zamračených týpkov s búchačkami, hoci dávno vie, že to absolútne nefunguje. Z postáv najlepšie paradoxne dopadli civilní priatelia a kolegovia hrdinov. Tvorcovia s nimi však na škodu veci šetria. Z hrdinov pozitívne skončila Jessica Jones, ktorá sa nevie biť, je večne naliata, na všetko nadáva, nič sa jej nepáči a najradšej by vypadla (ale nemá kam). Podobne ako vy, i ona má plné zuby mystických kecov. Ešte celkom fajn je Luke Cage, ale Daredevil je otravný a s Iron Fistom je na nevydržanie; byť na mieste jeho kamošov, zviažem ho a pošlem prvou triedou Handu, nech je konečne pokoj. Nepomohla ani účasť votrelcobijkyne Sigourney Weaver. Najlepšie roky má dávno za sebou. Jej rola je vlastne v podstate „žiadna“, keď sa to tak vezme. Zle pôsobil aj chaos ohľadom schopností hrdinov. Luke Cage je v jednej chvíli v podstate neporaziteľný, ale keď sa to scenáristom hodí, tak je na zemi pri prvej príležitosti. Jessica Jones vo svojom spin-offe skákala, síce sme to (pre nedostatočný rozpočet) nevideli, ale skákala. Tu neskáče. Prečo? Podobných zvláštnych vecí je seriál plný. Šéfovia Handu sú nesmrteľní, ale v zásade ich môžete normálne zastreliť (alebo dostanú rakovinu). Otázna je nesympatická Elektra, do ktorej oživenia Hand vložil neskutočnú energiu, moc a prachy, ale v konečnom dôsledku ide len o normálnu babu, ktorá sa trocha lepšie bije. V neposlednom rade zamrzí absencia Punishera. Ale tak zas Joe Bernthal aspoň môže byť rád, že sa nenamočil do takéhoto prúseru. Najviac sa mi páčil zoznamovací prvý diel, ten bol za 4*. Potom to šlo radikále dole vodou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie som sklamaný, ale myslím, že to mohlo byť aj lepšie. Bez znalosti predošlých seriálov do tohto ani nechodte, pretože každá postava pokračuje vo svojom príbehu a zhodou okolností sa všetci stretnú s rovnaký problémom, respektíve zaporakom, proti ktorému spoja svoje sily. Daredevil je znovu najlepší a najzaujímavejší, nestratí sa ani Jessica Jones ale Luke Cage a Iron Fist sa hodia hlavne iba ako vedľajšie úlohy. Možno preto ma Luke Cage a Iron Fist bavil viac tu ako v samotnom seriáli. Akcia ujde, je na čo pozerať, súhra hrdinov baví, ale bolo jej málo podla mňa, alebo nebola správne vyvážená lebo niektoré scény nudili a až priveľa sa kecalo. Každopádne stretko 4 hrdinov pokope bavilo a zaujalo, ale kvalitu akú ma samotný Daredevil nečakajte. 80% - 4* ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Defenders startují takzvanou fázi II., podobně jako je tomu u Avengers. (UncleMorty)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Pavoučí univerzum na Amazonu?

Pavoučí univerzum na Amazonu?

08.09.2020

Studio Sony oznámilo nový seriál Silk, jenž by měl rozšířit hrané univerzum kolem postavy Spider-Mana. Seriál by pak navíc měl dorazit na streamovací službě od Amazonu, což by mohlo naznačovat, že… (více)

Reklama

Reklama