Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (19)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Chcem naspäť svoj život." - "Ale ten ti nikto nevráti. Musíš si ho vziať sám." Vynikajúci začiatok. Pomalý, v podstate úplne bez akcie, ale tak sa mi to práveže páčilo. Asi by bola blbosť začať tým, ako sú už všetci pokope a niekoho mlátia v tmavej uličke. Áno, aj tak by sa to dalo, ale oceňujem, že cesta k zloženiu tímu sa začína pomaly. Každý hrdina má dostatočný priestor a našťastie sa vracajú nielen ich kolegovia, priatelia či lásky, ale i atmosféra. Čiže Jessica sa pohybuje v ochľastanom noire, Luce Cage to stále hrá na dobrosrdečný blaxploitation atď. S pani manželkou som si preskákal všetky doterajšie seriály, smerujúce k Defenders a musím povedať, že ja som proste bol veľmi spokojný s takýmto začiatkom. Takisto Sigourney Weaver zatiaľ pôsobí dobrým dojmom, čo je fajn info pre každého, ako ja - teda pre každého, kto ju moc nemusí. Tu je ale OK. Sú naznačené zlovestné veci, ktoré sa majú v dohľadnej budúcnosti stať. Je sa na čo tešiť. Snáď to nepokazia tak, ako druhú polku Lukea Cagea. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu má s tímto dílem tolik lidí problém? Až na některé přechody mezi lokacemi a postavami v podstatě vše funguje. Rozpolcenost je pochopitelná - nikdo ze zúčastněných zatím neměl důvod se setkat. Vyloženě potěší například Matt u soudu, pátrání Jessicy, nebo Luke při odchodu z vězení. Čas věnovaný krátkému vysvětlení, co postavy doteď dělali je adekvátní. Role Sigourney prozatím jen nastíněna, ale uvidíme, co z ní nakonec vzejde. Na rozjezd hodně dobré. První díl Iron Fista byl kvalitativně o dvě třídy níž... ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

začátek celkem seznamovací a uváděcí do dění, já jsem spokojenej, nebylo tam vlastně nic pořádně zajímavého, postavy se objevovaly a já věděl, kdo to je, což je skvělé vidět všechny charaktery pohromadě včetně vedlejších postav. Akorát mě tam srala jedna věc, postavy jsou až moc přesně nalinkované a vůbec se neodklánějí od svého standartu, takže když je na scéně Luke, hraje ten typický nechutný hip hap hop a podobná debilnií muzika, Luke hází ten svůj otravný výraz všude okolo. Jessica pro změnu pořád chlastá a je arogantní a nepříjemná. Fist asi jako jako jediný výjimečně nezklamal no a Matt je Matt, ten se chová pořád stejně...jsem zvědavej zda budou mít dál postavy nějakej vývoj....za mě prostě průměr ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Dalsi z Marvelovskych serialov, ktory zvlada z celkom zaujimaveho podkladu vyrobit totalne nezazivnu nudu. Nepochopitelne. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám za sebou Jessicu Jones, proto mi pomalý rozestavování a představování figurek na šachovnici celkem vyhovovalo. Ale je pravda, že tempo bylo místama až příliš zoufalý a pro zpestření absence jakékoliv akce taky nepomohla. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehký a jednoduchý rozjezd. Žádná velká akce, prostě jen jeden den ze života všech čtyř hlavních postav. První epizoda zasvětí do současných událostí, současné situace jednotlivců a elegantně položí základy a pomalu i otázky. A krásně funguje kontrast prostředí a osvětlení k postavám (Matt - červená, Jessica - fialová, Luke - žlutá, Danny - zelená), je to vidět v každém záběru a je to skvělé pozorovat. ()

micle21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto bombový start. Lidi asi čekali něco velkolepýho, ale mě se tohle pozvolné tempo podobně jako u Iron Fista hodně zamlouvá. Přecejen to musí celé dávat smysl a představit postavy i těm, kteří některý ze serošů vynechali (PRÝ I TAKOVÍ JSOU). Těšim se na další, jenom škoda absence českých titulků na Netflixu, takže to půjde opět pomaleji. Ty prostřihy jsem si během chvilky zamiloval a už se těšim, co předvede Alexandra. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Defenders jsou tady! Jo! A hned na začátku "Iron-Dick" zmrší bitvu (naprosto nepřehledně sestříhanou)... NE!!! Proč zrovna tenhle mamlas? našteští to rachle zachraňuje Jesica... Pak střih a je tady Luke... a následuje klasický den "civilního" Daredevila... Pak najednou: Sigourney Weaver!? Hrostě houpačka. Podle toho komu se děj věnuje. Je to jako rozsekané 4 různé epizody 4 různých seriálů... zatím to do sebe moc nezapadá (nepůsobí to jako celek) a to i přes prolínání vedlejších postav (Claire, Foggy, atd.) je to hrozně nevyvážené. Za mě tedy průměr. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme dostali klasicky seznamovaci dil. Bylo moc fajn videt vsechny stare zname. Mame je tu stale i se zbytkama zanrovych propriet a vizualnich berlicek, ktere se nam tak libily v jejich solo seriich. Jeste nedoslo ke shledani ale finale epizody ho silne teasuje. Zatim za 4 ale mohla by to byt slusna osmidilna jizda. ()

Mr.Baboon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jinak, první díl představuje všechny hrdiny, než se spojí v jeden tým. Je nám vysvětleno, jak teď žijí po událostech jejich vlastních seriálů, takže nějakou akci moc nečekejte, jde spíš o zpětné seznámení a povídání. Nejméně prostoru dostává Iron Fist, jelikož jeho seriál přímo navazuje na Defenders, není ho tak moc potřeba. Zajímavé je i celkově barevné provedení celého dílu, kde prostředí, kde se každá z hlavních postav nachází, je barevně laděno k danému superhrdinovi (Luke Cage žlutá barva, Daredevil červená atd...). Okrajově nám je představena hlavní záporačka s tváří herečky Sigourney Weaver, nic moc se, ale o jejích motivech, ani kdo vlastně je, nedozvíme, jen že umírá na vážnou nemoc a proto uspěchá plán na zničení New Yorku. Konec nám dává jasně najevo, že je něco hodně špatně a navnadí diváka na další díl. Za mě tedy 3.5/5, příště to chce víc akce. ()

DarweyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu tak nízký hodnocení první epizody, skvělej úvod do skvělýho seriálu kterej mě vtáhnul hned na začátku, je super pozorovat jak se osudy všech postav pomalu střetnou a dostává to grády :) kamera super, scénář super, jediná věc co mi na tom vadí je absence wilsona fiska a punishera ale to se podle mě ještě napraví. První díl 85% ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak je vidět, že na drogách nejsou jenom scénáristi Iron Fista, ale i místní uživatelé. Je mi záhadou jak zločiny proti lidskosti typu epizody Iron Fista mohli překročit v některých případech až 80%, ačkoliv si nezasloužili být v modrých číslech natožpak červených. Tady je opravdu vidět, že mainstreamový názor se musí brát s podstatnou rezervou. Tohle je prostě Infinity War/Endgame událost pro Netflix seriály. Líbí se mi jak konečně pod 13 hodinách stepování na místě tahle epizoda díky přechodu mezi lokacemi utíkala jak voda. Konečně se to netáhlo. Danny Randt tady v těch dvaceti minutách působí sympatičtěji než za celou první sérii vlastní show. Daredevil tady má jednu z nejlepších ikonických scén. Foggy a Luke Cage jsou také úžasní a jeho znovushledání s Claire mi přiomnělo, že postavy můžou mít i chemii. Počítá to sí tím, že jste sledovali všechno a potom se budete orientovat a kvůli tomu na tenhle druh seriálů koukám. Líbí se mi také kromě scénáře editování, takže Daredevilovi scény jsou s červeným filtrem, aby se naznačila jeho ďábelská povaha anebo ten hladký přechod mezi Cagem nasazující si Kápi a Jessicou Jones sundavající kápi. Herecky taky fantazie všchni, kdo se mi líbili v předchozích sériích se mi lbíili i tady. Sigourney Weaver jako hlavní záporáčka v čele Ruky je geniální nápad nemůžu se dočkat kam to celé povede. Návrat Elektry též potěšil ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní epizoda crossoveru Netflixovských hrdinů Defenders je standardní úvodní díl, který má jednoduchou funkci. Představit divákům, co neviděli předchozí série, jednotlivé postavy. Tudíž logicky pro někoho, kdo všechny seriály již viděl je to celkem slabá epizoda, jelikož se v ní vůbec nic neděje, jednotlivé postavy se ani nepotkají a vlastně se jedná spíš o takový dodatek k jednotlivým Netflix seriálům a takové náhodné momentky ze života jednotlivých hrdinů, ale podle mě to má své fajn chvilky. Tak zaprvé, sakra, to intro. O můj bože, to je výborný :D Kromě toho se mi ale hrozně líbí vizuál celé epizody. Ten nápad, že scény jednotlivých postav budou v jejich barvách je strašně dobrý a vypadá to skvěle. Matt je většinou osvětlen nějakým červeným světlem, Jessica se nachází v modrém nebo fialovém prostředí, cokoliv, kde je Luke, je žluté a oranžové a Iron Fist je ozářený tyrkysovou. Je to takový jemný designový prvek, ale je to příjemný detail. K ději samotném, jak říkám, je to pilot, tudíž to nemá prakticky žádný děj. Cílem je představit nám postavy, jejich motivace, jejich cíle a jejich charakter a to se daří perfektně. Mojí nejoblíbenější částí je Jessica, její vyšetřovací detektivní linka je fajn a v této epizodě jako jediná má momenty, které se opravdu dají nazvat dějovou linkou. Matt je taky fajn, hlavně jeho úvodní scéna v soudní místnosti je naprosto skvělá. Luke a Iron Fist jsou trošku slabší, jelikož nemají moc zajímavé momenty, ale minimálně nápad toho, že Danny má noční můry z potenciálního zničení K'un-Lunu je fajn. Taky musím ocenit, že se tvůrci opravdu snažili, aby jednotlivé segmenty působily, jakože patří do daných seriálů. Když je na scéně Luke Cage, v pozadí hraje jazzová hudba, scény s Jessicou doprovázejí takové ty záběry jakoby z objektivu foťáku, které můžeme znát právě z jejího seriálu, atd. A tyhle detaily jsou fajn. Doufám, že až se v dalších dílech postavy potkají, seriál nabere nějaké grády. Takhle je to pomalé, vleče se to, ale chápu, že takovýhle pilot je nejspíš potřeba. Hodnocení: 60% ()

Hrr.nec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, co mají všici za problém. Pro mě to bylo prima shledání se spoustou starých známých. Hlavně Jessica pobavila dost slušně. Pro neznalé myslím příjemné představení jednotlivých hrdinů a lehce jejich světů. A tak nějak je v pozadí jasné, kam to míří, což se v závěru potvrdí, jen ten závěr mě přišel trošku odfláklej. Co mě ale mrzí, že tu máme opět klasickou nemastnou neslanou vznělku, kterou budu u dalších dílu přeskakovat, stejně jako u sólových seriálů. Tak snad u Punishera se dočkám zapamatování hodné vznělky. Díky bohu aspoň za fajn hudební podkres u scén s Lukem. ()

Zjewik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tohle jsem se těšil dlouho. Sice jsem si musel odtrpět Luka a částečně i zbytek, ale zatím ničeho nelituju. S dílem nemám žádný problém, naopak ho musím hodnotit velmi kladně. Za mě perfektní úvod, nahlídli jsme ke všem hlavním postavám (sakra, já toho Luka s Claire fakt nemám rád...) a opravdu mě potěšil i výskyt těch vedlejších. ()

Reklama

Reklama