Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist spojí síly proti společným nepřátelům a hrozivé konspiraci ohrožující New York City. (Netflix)

Recenze (176)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání nebyla nijak velká, takže převládá spokojenost. Ono je jasné, že když se spojí tolik hrdinů dohromady, bude děj trochu roztříštěnější, aby mohlo být všem věnováno zhruba stejně prostoru. A jelikož už dávno nejsem v pubertě a nejsem ani chlap, nepotřebuju ke štěstí jen samou akci. Kecací scény mi nevadily, a akci jsem si aspoň pořádně užila, aniž bych se jí přejedla. Ale určitě bych uvítala víc epizod. 1. série - 80% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přesto to, co by jeden čekal. Jenže až tak od závěru třetí epizody a do té doby pouze v náznacích. Problém není ani tak to, že zpočátku si každý z členů hraje na svém vlastním písečku, jako spíše to, že veškeré ty linie působí jako vyloženě nadbytečné čtrnácté a patnácté díly jejich samostatných uzavřených třináctidílných sérií a nikoli jako regulérní pokračování jejich osudů. A navíc platí, že kvalitou ty jednotlivé segmenty přesně odpovídají kvalitě sérií jejich protagonistů. Takže Murdock s Jessicou jsou kvalitativně někde zcela jinde než Luke (tam to aspoň stojí na Colterově charismatu a Misty) či vyloženě otravný Danny Rand. Ovšem jakmile se přeci jen dají dohromady, tak i ten Iron Fist rázem funguje. Jede se ve stylu předurčeném předchozími "díly"; tedy dobrá fyzická kaskadérská akce uvnitř skladišť, přímočarý zbytečně okecávaný průběh, solidní záporačky (jakkoli Sigourney nemá takřka prostor čili si musí vystačit čistě se zlověstným mhouřením očím) nebo ne zcela konzistentní mix "realistického" přístupu ke komiksu s tím přepáleným. Je to dobré i zábavné, ne že ne, ale chtě nechtě to působí jako solidní jednorázový speciál pro fanoušky spíše než regulérní vyústění několikaletého budování, ke kterému veškeré dosavadní řady směřovaly; zvlášť když jakžtakž osudové je to jen pro jednu z postav a mystikou opředená nadnárodní überzločinecká po staletí budovaná organizace se ukáže být schopnostmi nechtěně směšným ekvivalentem zlotřilého oddílu Kobra Kai z Karate Kida. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Po Daredevilovi nejlepší záležitost z tohodle vesmíru. 8 dílů uteče jak voda, nenudil jsem se ani sekundu, Daredevil s Jessicou rozhodně vládnou, Iron Fist je místy svým chováním na facku a Elektra je úžasná. Souboje tentokrát nejsou jenom ve tmě, což beru jako plus a choreogfaficky jsou na tom slušně, určitě lépe než v nedávném Iron Fistovi. Akce mohlo být trošku více, ale jinak nemám žádné výhrady. Teď už jen čekat na Punishera. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jsem měl rád na samostatných seriálech, je tu přítomno téměř rovnou měrou. Mystický boj kolem Daredevila, hrubá síla a neméně hrubé hlášky v Jessičině podání, Luke a jeho smysl pro sociální závažnost a v neposlední řadě Iron Fist, opakovaně všem připomínající, že je - Iron Fist. Právě v přímém porovnání tak chtě nechtě podléhám a byť se mi jeho seriál líbil náramně, ve čtveřici hrdinů je právě Danny tím jasně nejpomalejším, nejvíce zdržujícím a zkrátka nejslabším. Přesto vtipy na jeho účet patří k tomu logicky nejlepšímu. Boj proti Ruce, trable s Elektrou nebo mrazivě charismatická Alexandra si ale jako propletená ústřední linka zasloužily více prostoru. Luke Cage natažením na třináctku epizod trpěl, spousta diváků vyčítala to samé Jessice nebo Iron Fistovi. Defenders naopak trpí nízkým počtem dílů. Nestačím se sice pořádně nadechnout a každý souboj je svátkem, na který se vyplatilo ony dva roky počkat, ale chtěl jsem víc. Víc nezpochybnitelné chemie mezi libovolně vybranou dvojicí ústředních postav a víc interakcí s oblíbenými přihrávači (a že mám tuze rád jak Misty, tak Colleen a obecně nenáviděnou Karen snad nejvíc). Nejnáročnější seriálový crossover obstál sám o sobě, ale mrzí mě, že o třídu hutnějšího přídavku se (minimálně na Netflixu) nedočkám. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„No... je to lepšie, ako šál.“ Z jedného z mojich najočakávanejších seriálov r. 2017 sa vykľulo jedno z jeho najväčších sklamaní. Akcia je hrozná, čo je po mlsanicách, akými boli Daredevilove slávne chodbové scény, obrovské sklamanie. Jedinou dobrou akčnou pasážou je finálna (!) v podzemí a potom ešte minútová scéna v 3. časti, keď sa hrdinovia prvý raz stretnú. Na druhej strane, je to síce splnený sen každého normálneho komiksového fanúšika, na druhej je úbohé, že z niečoho takého tvorcovia bezradne vydestilovali len jednominútovú scénku. Žiaľ, Defenders zlyhávajú i na poli scenára. Hand je strašne otravná organizácia, predčasný vrchol zažila v druhej sérii Daredevila a tam mala skončiť. Ale neskončilo a tak tu znova máme megaotravnú mafiánsku chobotnicu, ktorá je síce celosvetová a má svojich špiónov úplne všade, ale na troch chlapov a jednu ženu zakaždým pošle pár zamračených týpkov s búchačkami, hoci dávno vie, že to absolútne nefunguje. Z postáv najlepšie paradoxne dopadli civilní priatelia a kolegovia hrdinov. Tvorcovia s nimi však na škodu veci šetria. Z hrdinov pozitívne skončila Jessica Jones, ktorá sa nevie biť, je večne naliata, na všetko nadáva, nič sa jej nepáči a najradšej by vypadla (ale nemá kam). Podobne ako vy, i ona má plné zuby mystických kecov. Ešte celkom fajn je Luke Cage, ale Daredevil je otravný a s Iron Fistom je na nevydržanie; byť na mieste jeho kamošov, zviažem ho a pošlem prvou triedou Handu, nech je konečne pokoj. Nepomohla ani účasť votrelcobijkyne Sigourney Weaver. Najlepšie roky má dávno za sebou. Jej rola je vlastne v podstate „žiadna“, keď sa to tak vezme. Zle pôsobil aj chaos ohľadom schopností hrdinov. Luke Cage je v jednej chvíli v podstate neporaziteľný, ale keď sa to scenáristom hodí, tak je na zemi pri prvej príležitosti. Jessica Jones vo svojom spin-offe skákala, síce sme to (pre nedostatočný rozpočet) nevideli, ale skákala. Tu neskáče. Prečo? Podobných zvláštnych vecí je seriál plný. Šéfovia Handu sú nesmrteľní, ale v zásade ich môžete normálne zastreliť (alebo dostanú rakovinu). Otázna je nesympatická Elektra, do ktorej oživenia Hand vložil neskutočnú energiu, moc a prachy, ale v konečnom dôsledku ide len o normálnu babu, ktorá sa trocha lepšie bije. V neposlednom rade zamrzí absencia Punishera. Ale tak zas Joe Bernthal aspoň môže byť rád, že sa nenamočil do takéhoto prúseru. Najviac sa mi páčil zoznamovací prvý diel, ten bol za 4*. Potom to šlo radikále dole vodou. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// 4 komplikovaní lidé vs. starodávná organizace ninjů v minisérii, která se vážně snaží šlapat a občas se i daří, ale ve finále zkrátka dojíždí na neuchopitelnost a vlastní přísná pravidla. Mohla (měla) to být větší pecka. 7-8/10 (záleží jak moc milujete Elektru) P. S. Fandy komiksů pak asi nejvíc zamrzí odklon od MCU a minimální počet easter eggů v rámci spojeného univerza, aneb tuhle bandu v Avengers už prostě nikdy neuvidíme. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Po stovkách slabomyslných filmů či seriálů z primitivního superhrdinského vesmíru, které jsou založeny na neustálé recyklaci dané látky, jsem se naivně domníval, že už mě kreativci z Marvelu nemohou ničím překvapit. Jenže Defenders bortí všechny myslitelné hranice scénáristické hlouposti a přichází se zločinem proti logice v podobě syntézy čtyř odpadových seriálů (Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist). Netuším, co si studio od tohoto kocourkovského kroku slibovalo, ale každému přece muselo být již předem jasné, že se žebříčky nejhorších seriálů všech dob otřesou v základech. U předchozích marvelovských výplachů jsem se neustále pochechtával nad všudypřítomnou prostoduchostí, díky čemuž jsem se během projekce ani příliš nenudil. Jenže u absolutně brakovitých Defenders už se divák nemůže chytit jediného stébla a musí tak podstoupit nefalšovanou sedmihodinovou torturu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Začalo to rozpačitě a skončilo jako fraška. Mezitím střídavě oblačno. Iron Fista zabít (prosím!), Sigourney neměla co hrát, celá The Hand mi tradičně lezla na nervy, akce bylo proklatě málo a nestála většinou za moc. Leccos zachraňovalo charisma Luka, Matta a Jessiky. A nějaký ten nečekaný zvrat. Ve výsledku tedy jednou dívatelný průměr, nic víc. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Začátek poněkud dlouhý a scenáristova ruka, která pomalu směřuje hlavní postavy na společnou lokaci, bohužel příliš viditelná. Po toužebně očekáváném seskupení to naopak chtělo pár epizod přidat, aby vynikly veškeré motivace. Navzdory tomu, že se o všem sáhodlouze diskutuje, děj působí občas uspěchaně. Akce jaksi z povinnosti, lepší než v Iron Fistovi, k Daredevilovým parádičkám v chodbách to však má daleko. Sigourney nemá co hrát, ale pere se s tím statečně. Interakce mezi čtyřmi ústředními hrdiny naštěstí funguje, takže navzdory rozpakům doufám v druhou sérii, která by napravila dojem z téhle demoverze. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

The Defenders nebaví tolik jako Daredevil, ani aspoň částečně jako Jessica Jones. Krkolomně budovaný origin, jehož příběh by se dal vměstnat do dvouhodinového pilotu, je roztažený na osm epizod, kde se hodně strategicky diskutuje, málo bojuje a velké dechberoucí finále se odehraje někde uprostřed. Tahle banda z "Pekelný kuchyně" si zaslouží pořádný příběh, tak snad příště. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování všech předešlých seriálů. Nese si sebou všechny jejich klady a zápory, takže zatímco Daredevilova linka je výborná ostatní pokulhávají. No Iron Fist působí trochu lépe než ve své sólovce (pořád je to trouba, ale patří to k příběhu = padouši se mu za to často posmívají). Akce povedená, Sigourney bohužel nevyužitá a Elektra naopak fantastická. Chyběl Punisher kterého lživě ukazovaly trailery, ale jinak spokojenost. P.S: Hip hop v akčních scénách je větší zlo než celá Ruka. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Seriálová událost několika let je konečně tady a hned na úvod jasně říkám, že takhle jsem si to přesně představoval. Každý ze 4 předcházejících seriálů jsou jinak laděné, mají jiné showrunnery a obecně muselo být megatěžké vymyslet nějaký příběh ke spojení absolutně nesourodých hrdinů, kteří radši věci řeší sami a po svém. A taky je dobře vidět, že adaptace komiksu na hrané médium, stejně jako u Avengers a Justice League vždycky zpočátku trošku skřípe a je tak trochu vychtěné. Jenže když se poprvé střetne Danny s Lukem a vzejde z toho první konflikt, dostalo mě to absolutní katarze, ve které jsem si užíval naprosto každou sekundu seriálu a všechny díly se mi zdály setsakra krátké. Když se spojili všichni 4, šel jsem do kolen. Lví podíl na tom samozřejmě má i tajemná Alexandra, alias nestárnoucí madam Sigourney Weaver, které je sice leccos vyčítáno, ale dle mého byla naprosto ohromující, narozdíl od zbývajících členů záporné strany (možná krom Gao a jedné staré známé), kteří mě extra nebavili a snad už se znovu nevrátí. Co se týče akční stránky, tak je na dobré úrovni, ovšem choreografické libůstky z druhého Daredevila tady nejsou ani náhodou a velká akční sekvence 4v4 v předposledním díle mi přišla nesmírně chaotická a nepřehledná. Trošku to ovšem zvedá hudba, jelikož ten hip hop, který v jistém momentu střídá líbivou dramatickou hudbu na mě k mému překvapení fungoval a docela jsem si to i užíval. Celkově tedy jsem až na poslední dva díly, které trošku zkazily tempo Defenders velice užíval, cca v půlce jsem se vyloženě tetelil blahem a jel jeden díl za druhým. Příběh se opět posunul zajímavým směrem a už se zas těším na jednotlivé příběhy. Snad se ale za pár opět spojí v týmovce. Nejlepší momenty : 1)první setkání těch dvou, 2) team-up, 3) konečně pohromadě ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

8/8 Není to špatná jednohubka. Určitě se nechystám na všechny série všech dalších seriálů. Ale z téhle Netflix kolekce mi ta linka s Jessicou Jones vyhovuje a určitě mi stačí. I další ženské postavy jsou skvělé. Ripleyová sama o sobě, Daredevilova bejvalka a Trish Talk. A konečně i ta Elektra už má zase fajn reputaci, na rozdíl od filmu. Takže jo. Až bude zase víc času, k Jessice se můžu vracet a budu se těšit. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak se nám to spojilo, huja, huja, hujajá... Oproti sólo seriálům je děj zkrácen, což je sakra dobře, jelikož pozorovat znovu dokola jak se padoušství přehazuje mezi postavami a příběhových zvratů je tam víc, než plínek na gynekologickoporodníckém oddělení průměrně velké nemocnice, by se mi dvakrát nechtělo. Tempo je tak docela rychlé, hrdinové se sejdou, přijde povinné kočkování, sbližování, hláškaření, souboje... A vlastně tu není nic moc originálního, občas si tvůrci neumí poradit s postavami (Iron Fist, podržtaškové všech hrdinů), občas fungují perfektně (Ďábel z Hell´s Kitchen a jeho milá). Je to prostě všechno dobré, ale s pachutí toho, že vyvrcholení mělo být buď epičtější, nebo naopak pro zúčastněné niternější, budovaná padoušská organizace je místy až humorně nevyužitá a na to nezměním názor, ani kdyby místo ninjů používala bojové ježky s motorovými rogaly. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kecy kecy, Murdock v kleci...... čekal jsem víc, jelikož tenhle seriál prostě měl na víc, než být jen béčkovou mlátičkou o pouličních hrdinech, která v mnoha ohledech působí jako předpremiéra ke 3. řadě Daredevila. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie som sklamaný, ale myslím, že to mohlo byť aj lepšie. Bez znalosti predošlých seriálov do tohto ani nechodte, pretože každá postava pokračuje vo svojom príbehu a zhodou okolností sa všetci stretnú s rovnaký problémom, respektíve zaporakom, proti ktorému spoja svoje sily. Daredevil je znovu najlepší a najzaujímavejší, nestratí sa ani Jessica Jones ale Luke Cage a Iron Fist sa hodia hlavne iba ako vedľajšie úlohy. Možno preto ma Luke Cage a Iron Fist bavil viac tu ako v samotnom seriáli. Akcia ujde, je na čo pozerať, súhra hrdinov baví, ale bolo jej málo podla mňa, alebo nebola správne vyvážená lebo niektoré scény nudili a až priveľa sa kecalo. Každopádne stretko 4 hrdinov pokope bavilo a zaujalo, ale kvalitu akú ma samotný Daredevil nečakajte. 80% - 4* ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Konečně k nám dorazila týmovka Defenders. Netflix pro ni už dva roky postupně připravoval půdu. Rozjezd je pomalejší, ale po pár dílech se to rozjede. Naše oblíbené postavy jsou konečně pohromadě a mohou se společně postavit Ruce. Hlavní záporačku tu představuje Sigourney Weaver. Děj navazuje tam, kde minulé seriály skončily. Konečně se dozvídáme, o co vlastně Ruce jde. Od chvíle, kdy se všechny postavy potkají už to jen graduje. Akce je dost povedená a sní i bojové scény. Naši hrdinové musí překonat vzájemnou nevraživost a nedůvěru a táhnout společně za jeden provaz. Postupně se do děje zapojují o vedlejší postavy. Velkou roli zde hraje i Elektra. Ne všichni bohužel dostanou dostatečný prostor. Seriál má sice jen 8 dílů, ale to bohatě stačí. Uvidíme, co si pro nás Netflix připraví příště. "On jede na lithiu?" :D ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Navzdory komentáři vrchního všeználka, odborníka na cokoliv a brouka Pytlíka v jedné osobě, uživatele Psychora, radím dokoukat pěkně až do konce. Dostane se Vám solidní, seriálové marvelovky, kde čtveřice hrdinů skříží plány jedné zločinecké organizaci, v čele s nestárnoucí Sigourney Weaver. A pokud nebude znát všechny hrdiny, tak jako já z předchozích seriálů, tak vůbec nezoufejte. Třeba Vás to navnadí na další probdělé noci. ()

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Pavoučí univerzum na Amazonu?

Pavoučí univerzum na Amazonu?

08.09.2020

Studio Sony oznámilo nový seriál Silk, jenž by měl rozšířit hrané univerzum kolem postavy Spider-Mana. Seriál by pak navíc měl dorazit na streamovací službě od Amazonu, což by mohlo naznačovat, že… (více)

Reklama

Reklama