Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 586)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příběhy, kdy se megadrsňák stará o holčičku a jdou po nich zloduši mám prostě rád. A zase mi to sedlo. Zkrachovalá atmosféra se mi velice zamlouvala. Díky scénám, kdy Logan musí dát Profesora X na hajzl nebo kontroluje jestli sežral prášky to má takovej civilní rozměr. Postava profesora mi tady přišla asi nejsympatičtější ze všech X Men filmů, protože nebyl přemoudřelej, ale právě jen bláznivej dědek. Hugh Jackman byl taky skvělej. Tu zuřivou nasranost mu prostě věřim. Ke konci mě malinko zklamalo, že těch mutantních děcek bylo najednou víc a měli i naklonovanýho Wolverinea. Ten předchozí půvab byl právě v tom, že mutantni téměř vymřeli a ta holčička byla výjimečná. Líbilo by se mi to tak víc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“ŠPATNÝ VĚCI SE DĚJOU LIDEM, NA KTERÝCH MI ZÁLEŽÍ...“ /// Wolverine ve sračkách. A s ním plešoun, a … Logan je hrdina, ke kterýmu mám důvěru. Navíc se mi dostalo moc krásnýho vodkrvení policejní jednotky, což značí, že „R“ přístupnost mutantům svědčí. Teď bohužel nezbejvá, než zamáčknout slzu a popřát podobný štěstí mutantskýmu dorostu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Matka vo mně říká, že su Loganův parchant. 2.) Ukrejvám plešouna. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz„. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Obavy, že očekávaná smršť erkových ratingů, kterou si Deadpool nejspíš připíše na svědomí, bude pro svou samoúčelnou rádoby drsnost dobrá tak maximálně k tomu, aby si Ztracení chlapci mohli samým nadšením z přítomnosti krve a koz utrhnout cool, se díkybohu prozatím nevyplnily. Naopak, ustavičný příval fakování, senilních vulgarit pro jednou zajímavého Profesora X, nepřikrášlovaného, ale taky nijak zdůrazňovaného násilí, deprese a okázalého nezájmu o bližního svého napravuje zásadní nedostatek, který mě na raných filmových X-Menech točil asi nejvíc: ačkoli komiksový důraz na týmovou rovnocennost z prvních adaptací vymizel a Wolverine stál od samého počátku ve středu dění jako určující prvek, dosavadní série se prostě odmítala vzdát rodinného ducha a předkládat cokoli kromě bezpečné, neurážející zábavy úplně pro každého, která se s de facto protagonistou prostě řeže. Dostat na plátno opravdového Wolverina, jehož určujícím rysem je vnitřní konflikt duševně mrtvého zvířete se samotářem, který chce udělat správnou věc, tedy umožnilo až to zrádně lákavé erko a já jsem za ně vděčná, protože jestli kdy platil ten omílaný banální postřeh o komiksárnách coby náhražce mýtů a jejich nedokonalých, přesto inspirativních hrdinech, tak je to i díky ratingu právě tady. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Uff definitivně nejbrutálnější, nejsyrovější a nejtemnější Komiks, co kdy vznikl. Desertní až westernová atmosféra je naprosto fantastická, záporáci jsou Cool a Wolverine s X23 párají a trhají na kusy vše, co příjde pod ruku. Akce je perfektní v každém ohledu a kvalita Gore je na vysoké úrovni. Scéna s černochy v baráku je jedna z nejatmosféričtějších scén poslední doby a samotné finále doslova bere dech. Lehce zamrzí, že se nejedná o příliš adrenalinovou jízdu, místy je tempo opravdu klidnější především před Finále měl režisér nohu na brzdě a humoru je zde na komix také poméně, ale atmosféra a tvrdé Rko to dokonale vynahrazují. Letos opravdu nechci sestavovat Topku, poněvadž na to, že je Březen, tak jsou zde už tři adepti na první místo. 90% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na žádný díl univerza mutantů, včetně Wolverinových sólovek nebo neoblíbené Apokalypsy, nedám dopustit, a když už mám k danému filmu výhrady (Poslední vzdor), stejně si ho dokážu užít i opakovaně. Přesto si teď, půl dne po projekci, nedokážu představit, že se dále budou vyprávět příběhy z tohoto světa. Logan totiž ve sto a jednom způsobu funguje jako poslední kapitola a to ta nejlidštější a nejuvěřitelnější. Je to kapitola krvavá, nekompromisní, depresivní, ale právě proto v ní jasné poselství celé x-menovské ságy vyznívá mnohem hlasitěji, než bych se odvážil čekat. Při vzpomínce na takřka libovolnou scénu se mi svírá srdce a nostalgicky se utápím v časech, kdy jsem před sedmnácti lety vyrazil jako komiksu neznalý teenager do místního kina na cosi jménem X-MEN a v prázdném sále poprvé poznával, zač je toho adamantium. Mohl za to Hugh Jackman a ještě mnohem víc za to může může i dnes. Jenže tehdy poprvé a dnes naposledy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. „Ocko...“ Už po prvej scéne mi bolo jasné, že TO tam je. A bolo. Vedel som, akú víziu chceli Jackman s Mangoldom zhmotniť, ale napriek tomu som bol prekvapený, že sú AŽ TAKÍ pomalí a neakční. Iste, akčné scény v tomto skvelom, krásnom filme sú. Nie je ich najmenej a sú zvládnuté perfektne, dynamicky, pútavo. Ale Logan nie je akčný film. Viac času strávi rozhovormi, čo by mohlo byť strašné, keby... keby neboli všetky tie postavy skvelé. Najväčšia záťaž bola na úžasne „opustenom“ Jackmanovi, Stewartovi a od prvého momentu strhujúcej Dafne Keen, ale svoje si uhrajú aj záporáci, farmárska rodina a v neposlednom rade mrazivý Stephen Merchant ako nádherne desivý Caliban. Výborné postavy, vynikajúce dialógy, dobré hlášky. Plno výnimočných scén, parádne zvládnutá „apokalyptická“ atmosféra, suverénna réžia, nekompromisný prístup, viacero prekvapivých dejových vedľajších línií (deti, X-24) a v neposlednom rade nádherná (svojím spôsobom) krvavosť. Mínusov veľa nie je, snáď len občas hapruje logika (na konci toľko zázračných schopností a až na tri výnimky nie sú využité proti vojakom? Prečo Logan nezarábal tak, že Profesora X vzal do kasína? A s akým plánom vlastne išli vojaci prvý raz za Laurou? Pekne ju poprosiť, či pôjde s nimi?). Veľmi sa mi páči myšlienka urobiť z nezničiteľného Wolverinea smutného Logana, odvrhnutého a (polo)zabudnutého, samého, s nočnými morami, upíjajúceho bolesť a smútok v alkohole a v neposlednom rade s odporným adamantiom, ktoré mu predĺžilo život o desaťročia, ale teraz ho pomaly, ale o to zákernejšie, zabíja. „Ešte nie je neskoro.“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojenej? Ano. Cekal jsem vic? Rozhodne ano. Jasne, film pusobi jako zjeveni, Deadpool byl spis takovy saskovani, tohle je vazne spis drsny drama nez rozjuchanej komiksovej film, takze se to spis blizi Nolanovo Batmanum. Ale postupne. Vsechno to stoji na hercich a Jackman i Stewart jsou fakt epicky, nejen, ze svoje postavy nikdy tak dobre nezahrali, jako tady, ale celkove kdyz se nebudu omezovat jen na X-Men filmy, tak predvadej jeden ze svejch nejlepsich vykonu. Co se tyce akce, neni to nic epickyho, vlastne tu ani neni zadnej poradnej zaporak, proste v duchu komornosti filmu, postavy uz nezachranujou svet, jenom chtej prezit. Coz ale neni nutne na skodu, aspon se necim odlisuje, navic Rkova pristupnost konecne dava Wolverinovi prostor predvest vse, co umi. Ale abych jen nechvalil, trochu to pusobi, jako ze by tvurci byly v euforii, ze se nemusi omezovat a tak proste chteli usekat co nejvic koncetin a hlav, misty uz je tak toho krapet moc. No a pak tu mame pribeh, ten je jednim slovem nic moc, ukazky vnadily na nejaky postapo z ranku Silenyho Maxe, coz se bohuzel moc nekona, ne ze by byl vylozene spatnej, ale pokud se chteli tvurci odpoutat od toho komiskovyho saskovani a nabidnout hutny drama, mohli na nem jeste zapracovat. Cekal jsem, jestli budou mit tvurci koule na zakonceni filmu, jak by to v pripade radny rozlucky melo bejt a meli, az me to krapet zaskocilo. Celkove vlastne ani nevim, proc to neni na 5*, ale proste me to tak nestrhlo, uvidime po druhym skouknuti. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "There's no living with... with a killing. There's no going back from one. Right or wrong, it's a brand. A brand sticks. There's no going back. Now you run on home to your mother, and tell her... tell her everything's all right. And there aren't any more guns in the valley." Epičtejší X už si Wolverine snad ani vysekat nemohl. Díky za všechno, Wolvíku. Logan - 10/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Konečně (dík DEADPOOL?) se dělají i komiksárny pro rozmazlený dospělý co se jdou do kina bavit, a ne tam muset trpět dvě hodiny stamilionový trikový panďulácký #homo otravy, s tím, že si pak za odměnu (za kilo) odnesou speciál kelímek s jedním z nahoněných plochých superhrdinů, kam bych rád tak nachcal, naflusal a trochu nasral. Jo, až tak mě Marvel otrávil blitkou všech těch týmovek o hovně, tak jsem rád (ač jsem nikdy nebyl x-mení), že se tu nadává, propichují lebky, cáká krev, chcípne sem tam dítě, hlavní postava půlku filmu neurvale trpí bolestí ran a životem, všelijak dál kvalitní, přesto je to blockbuster. Tyhle filmy nemusí být dělaný pro nudný ovčí párečky, sluníčkový americký rodinky a vymývat přitom mozek zbytku lidstva... "And I looked, and behold a pale horse, and his name that sat on him was Death, and hell followed with him." (JC) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Celá ta čtyřka, trojka a nakonec dvojka hrála bezvadně a jasně, jedničkou byl pochopitelně Hugh, kterého jsem skoro nepoznala. Ani chvilka nudy, trochu víc sťatých hlaviček a ručiček na mé gusto, ale to jsem v mysli odbourala a je tu tutovka pětka. Já se jsem jinak X-menovská panna a to bylo možná plusem, že jsem se v tom moc nešťourala a vychutnala jsem si to napětí ! ()

movie 

všechny recenze uživatele

Upřímně nedokážu pojmenovat důvod, proč LOGAN, byť k tomu všemy kroky směřuje, není pětihvězdičkový film. Hugh Jackman hraje zcela epicky, Dafne Keen je rozhodně jednou z budoucích top pubertálních hereček. Příběh rozhodně není klasická X-Men záležitost, ale Mangold ho dotáhnul do zatím nepoznaných, osobnějších a méně fantastních výšin. Mluva ve filmu je mírně jadrná (zde mě trochu zarazil překlad, ve kterém si jeho autor do mnohých vět přidal mnoho několik extra "čuráků" a "zmrdů" navíc) a násilí necenzurované, akční scény (hlavně ona kličová scéna z Loganova a Profesorova doupěte) skvělé a dokonce místy trochu dojemná (??). Jen ten Boyd Holbrook není tak super jako v NARCOS a Marco Beltrami se zřejmě po poslechu soundtracku k SICARIO nechal jen maličko inspirovat v dunivých dronech, ale potuď vše vpohodě. Možná si to vyžaduje opakované shlednutí. Mimochodem tu poctu UNIVERSAL SOLDIER (první pokus o likvidaci Wolverinova klonu na žačím stroji) respektuju! 89% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ani to nečtěte, tentokráte jinej druh komentáře, než jste u mě zvyklí. Čtete dál? Do prdele s váma já vás varovala, takže - Kdyby mi někdy někdo řekl, že nejlepší drama co kdy uvidím, a které mě rozbrečí jak malou holku, bude film ze série X-Menů asi bych se ho zeptala jestli mu náhodou nemrdá v palici nebo po něm chtěla tu drogu co bere. No a pak přišel Logan s tím, že bude jinej než díly předtím. Drsnější, krvavější a bla bla bla. Tak jsem si řekla, že bude celkem prdel vidět Wolverina jak konečně protivníky kuchá brutálnějc a těšila se do kina na další komiksovku. Že film bude opravdu drsnější než díly předním nám ukázala hned první scéna a já, pozitivně naladěna, jsem se těšila jak tam Wolvík bude kosit jednoho sráče za druhým. A pak to začalo. Nemyslím to kosení. Začalo nefalšovaný drama, říznutý akčníma scénama no a jelikož to jsou X-Meni tak samo žánrem Sci a Fi k tomu. Příběh, co se odehrával na plátně mi ukázal Wolvíka ne jako drsnýho X-Mena, co je UltraMegaHustoKrutoPřísnej za každý situace. Ani hovno. Vostrej byl a drsnej taky to jo, ale hlavně jsem viděla Logana - Chlapa co je po všech těch staletích co žil a po tom všem co prožil už jen životem unavenej, nasranej, polozlomenej týpek trpící bolestí, jelikož jeho schopnost hojení je dost v prdeli a adamantium ho zevnitř pomalu zabíjí. Ještě horší je ale bolest psychická. Skoro všichni na kterých mu záleželo nenávratně v tahu, rozprášení, mrtví, zapomenutí. Celkově mutanti, kdysi slavní a hrdí, jsou na pokraji vymření a zapomenutí. Profesor X sice ještě živ, ale na sklonku života navíc trpící nemocí, která má devastující účinky na všechny kolem a ani to neví díky výpadkům paměti. Pro Logana nemá dobrýho slova, jelikož v něm vidí odpad a skrze svou nemoc nechápe, že ho Logan chrání před sebou samým. A do toho všeho se objeví Laura, kterou honí malá armáda žoldáků v čele se zmrdem, co X-Meny vyhladil. Všichni čekaj od Logana zázraky, ale on je jako starej lev, co býval králem a teď už po všech těch bojích jen čeká až ho sejme jeden z mnoha silnějších alfasamců. Silnejch scén je ve filmu hromada, závěr samotnej na mě pak zapůsobil už jako ta poslední kapka do poháru emocí a já to prostě nedala a začala zcela nehrdinsky brečet. Jelikož jsem si díky tomu zasranýmu filmu uvědomila to, co v sobě už pár let potlačuju a odmítám si připustit. Ať už se někdo nám extrémně drahej a blízkej jeví jakkoli nezničitelnej pravdou zůstává, že nakonec to může dopadnout jen jedním způsobem...Zkurvenej film kterej díky tomu, že zavinil mé prozření budu už navždy nesnášet a zároveň milovat. Tak vidíte, museli jste to kurva číst? Asi jo, stejně jako já kráva chytla potřebu to napsat... ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert dobře vím, že hodnocení laického publika nemá ve vztahu k objektivní kvalitě snímku téměř žádnou relevanci. Přesto jsem byl naprosto konsternován faktem, že se do žebříčku nejlepších filmů historie vetřel i zástupce marvelovské továrny na lobotomii. Ordinace v superhrdinské zahradě se nachází stranou mého odborného zájmu a kromě několika bolestných odpadových setkání nevěnuji oné záplavě jednotvárnosti žádnou pozornost. Závěr první řady této bezduché kinonovely o cca. tisíci epizodách jsem si však ujít nenechal. Ke snímku Logan: Wolverine náramně pasuje následující latinské rčení: blažení jednoocí v království slepých. Chválím snahu o vybudování bezútěšné atmosféry, jež je sympaticky podpořena o R rating, a v které není místo pro dosud tradiční přitroublé hlášky či odpudivý digitální bordel. Neskutečně plytký scénář však nedovolí vykročit ze stínu podprůměrnosti ani nadějně vypadajícímu Loganovi. Škoda. James Mangold by si mohl společně se svými kumpány otevřít profitující obuvnictví, jelikož scénáristickými botami se snímek doslova hemží. Motivace postav působí nevěrohodně a jejich chování je vyloženě hloupé a zcela nekonzistentní. Například postava Laury v úvodu zlikviduje přes dvacet elitních policistů, aby se před nimi spolu s dalšími deseti k zabíjení vycvičenými mutančaty v závěru dala na útěk? Stopáž snímku je navíc přestřelená o dobrou hodinu. Za daných okolností zkrátka nemohu udělit více jak jednu hvězdu ani tomuto nejkvalitnějšímu snímku celého marvelovského univerza ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ve skutečným světě lidi umírají a žádnej kretén v posraným trikotu tomu nezabrání." Chřadnoucí Wolverine ani alzheimerující Xavier mě nedokázali pobavit tak, abych pociťoval nutnost svěřovat se netu, že Logan je tak nejvíc nejlepším filmem o X-Menech, že už ani úžasnější být nemůže. Za mě to žádný zázrak nebyl a pokud se mám vyjádřit k tomu, zda mě bavila němá divoška Laura, tak moje odpověď je jednoznačná - nevím. Zkrátka měla své chvilky, ale nebylo jich moc. Takže co zbývá? Samozřejmě lovec Pierce, jehož čím dál víc poničený úsměv mě, na rozdíl od neustálého dramatického kňourání prchajících mutantů, bavil celý film. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsem rozsekaná a marně lovím ta správná slova. Drsný, brutální, napínavý, akční, neskutečně cool s úžasným western nádechem... To všechno zní v porovnání s filmem dost chabě. Zkrátka je to naprosto velkolepá podívaná, o kterou by neměl přijít nikdo, kdo si libuje ve sledování filmů. Ať už jedete v komiksových filmech, nebo ne. Samozřejmě si to užijete o něco líp, když jste v obraze, ale dá se to vidět i samostatně. Před Jackmanem klobouk dolů, předváděl fakt neuvěřitelné věci. Tohle já si představuji za pojmem "dát do toho všechno". Hudba taky perfektní. A ta holka, Laura... Můj ty bože! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Můžu napsat něco podobného jako u La La Landu: Ten film je tak dobrý jako jeho záměr, ale ani o kus víc. Tady mi ten záměr víc sedne, proto je hodnocení vyšší, ale rozhodně to nevnímám jako úžasně natočený game-changer, spíš hezké gesto. 70 % ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad s "postapokalyptickým" nebo spíše "postkomiksovským" světem, v němž jsou superhrdinové již za zenitem, bez ambicí a nepotřební. Následné zpracování tématu mi ale nepřijde nijak oslnivé. Zkrátka fajn příběh vyhořelého, nasraného a lehce alkoholického Wolverina, který má na krku senilního dědka a malého nezvladatelného haranta. Taková lehce nadprůměrná pohoda, která podle mě ničím extra nevyčnívá. Emocionální katarze taky průměr, takže nechápu ten povyk okolo... 7/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Slába bohu, že to není Marvelovka! Naprosto bez očekávání jsem šla do kina na Logana a opravdu jsem Logana dostala. Podle mě nějaká akce v tomhle filmu vůbec není důležitá, nakonec ani ta cesta není důležitá. Důležitý je samotný Logan a jeho život. Vracím se k němu i tři dny po promítání, takže to mělo smysl. Dostaneme shrnutí celé Wolverinovy ságy v podobě starého utrápeného muže, který v podstatě chce jen v klidu dožít, což mu ovšem není přáno, protože najednou dostane na starost kromě vysloužilého mutanta i mutanta maličkého. Navíc tenhle malý mutant je mu neuvěřitelně podobný. Hugh Jackman je neuvěřitelný herec, co všechno dokázal zahrát, všechny ty emoce, co se zákonitě v jeho postavě musely vířit, vyplavaly u něj napovrch a divák naprosto věděl na čem je, pokud není emociální pařez. Skvělé rozloučení s ikonou. Velmi silné 4*, třeba po dalším zhlédnutí zvednu na 5. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Olala, don't funk with my Wolverine. Mám nějaké výtky, jež se obecně dají zařadit do dvou kategorií: Za prvé, co je to s tím divným načasováním jednotlivých scén a jejich návazností? Jako by si už někdo chystal vrátka na prodlouženou verzi (což začíná být vážná choroba současných filmů) a/nebo si nebyl jist, co všechno do filmu ještě patří a co už se rozvíjet nebude. A ta druhá je to nešťastné kombinování čerstvého pohledu na superhrdinskou/mutantí mytologii a úmyslného rozrušování klasického dějového oblouku s největšími kýči scenáristického řemesla známými lidskému pokolení. Ale na konci jsem brečela a hudba Marca Beltramiho byla skvělá, takže radši nebudu přemýšlet, co si myslím o všech těch mrtvolách tam kolem, a budu celkem spokojená. X marks the spot. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama