Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 586)

Gendarme 

všechny recenze uživatele

Film skvěle připomíná smrtelnost super-hrdinů. Super záporák, super stárnoucí Rosomák. Rosomák potýkající se s civilním životem taky super. I v té nejvíc akční scéně nezapomene naložit invalidní křeslo profesora X, super-praktický hrdina. Super mexická holčička. Restart série? kdo ví. ()

aLCaP0Ne 

všechny recenze uživatele

Surovy, kruty, najpribehovejsi a hlavne posledny Wolverine odchadza na vrchole! Silny pribeh a skvely vykon Jackmana, ktory dal legednarnej postave Xmenov vsetko, tlieskam 95% ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Stylovější rozlučku si nejdéle sloužící superhrdina nemohl zasloužit. Společně s Xavierem se Jackman a Stewart loučí drsným, posmutnělým a špinavým příběhem, ve kterém se ještě snaží zachránit tu pomyslnou špetku jejich mutantnosti. Nacházíme se totiž ve světě, kde se mutanti nerodí, ale pěstují. Na komiksovku je to hodně konverzační a prošpikované výbornými akčními scénami s fantastickou Dafne Keen, která se snad jako rosomák narodila. Po výborném začátku tomu ale trošku dojde dech, objeví se jedna zbytečná postava a až finální zúčtování jako z T2 filmu zase nakopává koule. A ten poslední záběr. Pokud Logan vydělá spoustu peněz, Fox se snad rozhodne posílat do kin více R filmů a nejen s tím pošukem Mr. Poolem. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nekompromisní, plný pětikvalt. Uhlazené vizuály starých dílů nahradil špinavý západ. Až dětinsky působící příběh Origins byl nahrazen poměrně dospělým příběhem s onou otázkou rodičovství a pořádnou dávkou osudovosti. A hlavně, konečně správně natočené porcování hlavních chodů. Rko filmu opravdu moc sluší a není použito pouze jako levná cesta šokovat, popřípadě ukojit masochystní choutky diváků. Brutalita je použita v míře vrchovaté nicméně ve stylu, který slouží filmu jako takový prvek umocnění atmosféry. Ve filmu je všechno v "hajzlu" a je to vidět. A konec působí krásně slzopudně. Za mě 100%. ()

rejsek9 

všechny recenze uživatele

Následující komentář může obsahovat spoilery!!! Tohle bylo učebnicový zakončení jedné epochy, kdy se ukázalo, že není vždy potřeba realizovat megalomanské nápady. Ve filmu si sedlo mnoho věcí. Perfektní hudba udělala ještě lepší atmosféru + palec nahoru za Johnnyho Cashe při titulcích. Logan byl pořád tím starým dobrým Wolverinem, akorát teď už byl fakt starým. Po celý film, a obzvláště jak spěl ke konci, na mě padala nostalgická nálada a vzpomínky na všechny předchozí filmy s touhle postavou. Zpočátku jsem byl skeptický ohledně jeho přežití, ale v průběhu filmu jsem dostal i naději, že by se mohl stát takovým novým učitelem mutantů, jak tomu naznačovaly některé události a rozhovory. Nakonec to ale dopadlo tak, jak je to asi nejlepší a já jsem se akorát přesvědčil díky těmto myšlenkám, které jsem měl, že Logan mně utkví v paměti ještě dlouho, takže se jedná o špičkový film. Dále také ERkový rating ještě umocňuje suchou a syrovou atmosféru a musím pochválit tvůrce i za jejich vyobrazení budoucnosti, která při dnešním problému USA s mexickou demografií, je zcela reálnou vizí. Jediný, co mi trochu vadí, je určitá plonkovost Charlese, od kterého jsem čekal větší vliv na děj. To ale rozhodně nekazí epický zakončení dlouhého příběhu jedné postavy. (A to i díky scéně na konci, kdy se mu vrátila původní síla a samozřejmě tím, co následovalo.) ()

kotilion 

všechny recenze uživatele

Když se chce, tak to jde. James Mangold a Hugh Jackman natočili nejlepší X-menovský film. Zápal, péče, láska k materiálu a perfektní herecké výkony Hughe Jackmana, Patricka Stewarta a Dafne Keen dělají z Logana ten film, který nám byl slíben a který jsme všichni chtěli. Emoce jdou na dřeň, kamera na úrovni, perfektní soundtrack a brutální akce. Náramná podívaná a nejlepší rozlučka s Wolverinem jakou jsme mohli dostat. Díky. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Budúca kultovka. I tak by sa dal charakterizovať posledný výlet slávneho Wolverina od Mangolda. Kto čaká klasický blockbusterový výplach v tradíciách Marvelu, môže ostať sklamaný, keďže Logan je niekde ÚPLNE inde. Na ploche 137 minút totiž dostávame depresívnu drámu, plnú špiny, sťatých hláv plus nejaké to osobné dilema. Herecké výkony za plný počet, dobrý hudba, atmosféra, efekty a skvelý záporák Boyd Holbrook. Scény z farmy či záverečné inferno mi ešte dlho zostanú v hlave.... ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Konečne bol Wolverine taký aký mal byť od samého začiatku. Má drápy a tie predsa robia špinu. Zasraté drápy a odsekávanie končatín však ešte nerobia dobrý film, takže čo bolo na Loganovi také skvelé? V prvom rade sme sa nemuseli zoznamovať s hrdinom a nemuseli sme sa zaoberať s dôvodmi jeho depky. Z Wolverinea je starý chudák, ktorý sa snaží zarábať prachy a udržať starého priateľa nažive. Nevieme čo sa stalo s mutantmi či ostatnými x-menmi. To nás vlastne ani počas filmu vôbec netrápi, sme zameraný na Woliho a príbehom, ktorý je však stále viac predvídateľný, čo je na filme jediné nafigu. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Super koktail akčných scén, napätia, emócií... Dopriala by som všetkým dôchodcom ten zelený gumidžús, po ktorom skákal dôchodca Wolverine po lese jak za mlada. A tiež ma potešilo Xavierove poznanie, že večer strávený s rodinou, s blízkymi je možno viac ako zachraňovanie celého ľudstva. Nakoniec, keby to každý vedel, nebolo by treba nikoho zachraňovať.... Jasne, píšem to akože vtipne a mám pritom slzičky v očiach. Dôstojné ukončenie Wolverina, vlka samotára, rebela, akým je občas každý z nás. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že zklamání. Možná to je mojí chybou, protože ten hype byl tak obrovský, že mě to navnadilo jako málo v minulosti. Jenže celou dobu, co jsem film sledoval, jsem čekal, až TO začne, až mě TO začne dojímat, působit TO na mě. Jenže nic nepřišlo. Nejdřív to příjemný. Hugh Jackman se rozloučil se svou rolí více než dobře. Jeho Logan je spráskanej pes a každý jeho "fuck" je pěkně od plic. Stewart zahrál Xaviera nejlépe ze všech svých filmů a Dafne Keen je vyloženě trefa do černýho, u těhlech dvou bych se nedivil za oscarovou nominaci, zasloužili by si jí. Nakonec i ten panďulák, co má být hlavní záporák, a v trailerech mě štval, je stravitelnej. Akce je fakt brutální, hudba depresivní a atmosféra přesná. Tak v čem je problém? No dá se říct, že právě ve všem tomhle. Brutalita je tu někdy až přes míru, dá se v klidu snést, ale celou dobu mi přišlo, že tu je celkem zbytečně a často jen na sílu a efekt. Akce není ani zdaleka špičková, jak se o ní mluví a nebýt skvělý Dafne Keen, tak je vyloženě průserová. Scény, které měly být nejsilnější nefungují vůbec, scéna s Profesorem X je vyloženě průser a osobně jsem ještě 10 minut čekal, jestli se ještě něco stane nebo ne, tady fakt je Mangold úplně mimo a za tohle si zaslouží kopanec do břicha, a to přitom předchozí scéna u postele byla TAK výborná, emotivní, hororová, fakt vymazlená, a oni to takhle zkohněj. Stejně tak mě namíchla finální akce, protože něco tak nudnýho jsem jen tak neviděl. Chápu, že Logan je starej, nemocnej atp, ale aby si vzal nějakou medicínu, pokosil za 3 minuty půlku padouchů, aby pak byl zase starej a rozdal si to v nejnudnějším finále posledních 10 let? Stejně tak poslední rozhovor s Laurou? Jak můžete chtít vyvolat emoce, když celej film nebudujete mezi postavami jakýkoliv vztah? Kvůli tomu to je další pokus mimo. Jsem z toho filmu dost otrávenej, ne proto, že byl depresivní, ale proto, že je horší, než mu předchází pověst. Nechápejte mě špatně, není to špatný film, je to celkem dobrý film, ale jeho pověst je tak vysoko, že to v lidech vzbudí očekávání něčeho mimořádného. Nejedná se o nejlepší komiksovku poslední let, to ani náhodou a z průměru to vytahuje jen Dafne Keen, díky který se film vytáhne na 4*. PS - Byl jsem jedinej, komu bylo Logana líto při snad čtyřech scénách, u kterých kino vyprsklo smíchy? Do takového filmu takový scény nepatří. ()

Patrik200s 

všechny recenze uživatele

Väčšinu marveloviek v celku môžem veď rozprávky potešia v každom veku. Wolverin bola od počiatku veľmi sympatická postava a Jackman roky dokazoval, že je pre neho ako ušitá. Tento film ale prekonal všetky ostatné marvelovky a všetky Hughové výkony. Scenár sa zo začiatku podobal ostatným Wolverinovkam. Chlapcisko bol na dne a zasa niekto vyhľadal jeho pomoc. Tento krát však spracovanie a ozajstnosť čo chvíľami z filmu išli, predpovedali radosť. To sa presne naplnilo. Film naplnil hladne brucho diváka vo všetkých segmentoch. ()

Jessie5 

všechny recenze uživatele

Dle recenzí mě měl film vrazit do sedačky a pustit po skončení titulků. Ne zcela to vyšlo, ale rozhodně se Jackman s rolí, která ho provázela 17 let, rozloučil výborně a nedokážu si představit, že by ho měl kdokoli nahradit. R-rating tomu určitě prospěl co se týče drsnosti (konečně), jen mě osobně vadilo, že jindy slušný, elegantní Profesor X tu mluví jak čuně. ()

Anayka 

všechny recenze uživatele

Loganovi lze jen těžko něco vytknout, ať už se bavíme o příběhu, zpracování, atmosféře, hereckých výkonech... Takže buď se vám to bude líbit, nebo ne. Ale je to tvrdé a nemilosrdné. ()

Hoolit 

všechny recenze uživatele

Nečekejte epické americké momenty a prohlášení, že Logan zachrání svět. Je to prostě dramatický film plný krve, ale ta neurazí. Většina věcí je zatajena a tak to mám rád. Poslední Wolverine rozhodně nezklamal. Nejlepší X-menovský film. ()

Pathrose 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Marvel na míle daleko. Přesně tímhle směrem by se měl vydat Marvel i ve svých dalších filmech, aby už konečně nebyly všechny Marvel filmy naskriptovaný podle stejný šablony. X-Meni však byly vždycky výjimka v rámci Marvelu...ale doufat může každý. ()

Lenart 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Wolverine sa utrhne z reťaze až vo svojom poslednom filme, pretože eRko mu rozhodne prospelo. Nemyslím si, že Mangold je nejako svetoborný režisér a Jackam herec, ale z každej minúty filmu cítiť, že sa maximálne snažili na všetkých frontoch a že Rosomákovi chceli dať dôstojnú rozlúčku. Od (konečne brutálnej) akcie, cez príbeh až po bezútešnú víziu budùcnosti. Zvyšné Loganove sólovky sú popri tomto filme báchorky pre decká. Pripodobniť ho k Temnému rytierovi je už trocha nadsadené, ale rozhodne sa zaradzuje do mojej osobnej comicsovej top 5. 9/10 ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Po třetím shlédnutí: Nejlepší film roku. Po druhém shlédnutí: Pořád se to před finálem celkem táhne, ale už mi to nevadilo tolik, jako předtím. A to X na konci je opravdu dojemné, takže tam tu pátou hvězdičku nakonec dám. Po prvním shlédnutí: Jsem nasranej. Nasranej na sebe, protože se mi to nelíbilo tolik, abych tomu dal pět hvězdiček. Ale prvně klady. Hugh Jackman. Jo, tenhle herec je prostě Wolverine a tady předvedl snad nejpřesvědčivější výkon za celých 17! let rosomákovy kariéry. Jeho Wolvie je zraněný, lidský a opět naprosto perfektní. Perfektně ho doplňují Patrick Stewart a Dafne Keen (letošní "Eleven"). Oba jsou skvělí, hlavně starej Proferor X je strašně super a to hlavně díky několika hodně dobrým momentům. Ať už těch vtipných nebo strašně dojemných. Celá hlavní trojice je fakt parádní. Co se týče záporáků, tak ti stojí většinou za hovno. Holbrook si ho sice užívá, ale nemá snad jeden zajímavej moment. Což je ve dvou a něco hodinách dost na škodu. Než přejdu k věcem, co mi nesedly, musím pochválit parádní Soundtrack. Skvělá westernová, temná hudba! Jenže stopáž je podle mě dost přestřelená. V několika dlouhých scénách, hlavně tedy před finále, zjistíte, že se film vůbec nikam neposouvá. A to se bavíme o Road Movie, to by mělo šlapat od začátku do konce. Bohužel tomu tak není. Akce ve filmu sice je, je dobrá, ale na mě jí je celkem málo. Vlastně se mi vybaví jenom dvě zajímavé akční scény (farma, finále), ale jinak pořádně nic. Naštěstí eRko funguje jak má, takže krví se v akci nešetří, ale i tak jí je zatraceně málo. Taky mě strašně sralo, že Wolvie je zraněnej skoro celej film a někdy se nemůže ani pořádně hýbat. Jako chápu to, ale prostě mě to nebavilo. Nebo mi ho bylo líto, nevim. Ten film je fakt strašně smutnej. Way Down We Go, že jo a těch silnejch momentů je tam fakt několik. Je to škoda, protože zbytek filmu je vyloženě paráda a je vidět s jakou láskou na něm všichni zůčastnění pracovali, ale část před finále se pro mě strašně táhla. Nakonec teda menší zklamání, i když za zklamání to rozhodně označit nechci. Možná po druhé projekci dám větší počet, ale jenom možná. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za Deadpoola. Vážně. Všichni bychom mu měli v duchu poděkovat, protože to ON vydláždil cestičku v Hollywoodu tím správným směrem. A tím správným směrem myslím R-Rating, který měl dostat náš drahý Rosomák už zpočátku. Nyní jsou lidi připravení na pořádný nářez a Hugh končí. Jaká to škoda. Nicméně za toto zakončení nemá absolutně žádný důvod se stydět. I přes počáteční rozpačitost nad ignorací předešlých x-men filmů, mě tento film opravdu potěšil. Hugh Jackman svou roli doslova "dře" až na krev a podává tu vynikající výkon v jedné ze svých nejikoničtějších rolí. Sekunduje mu neméně zdatný Patrick Stewart s výborná mladá naděje Dafne Keen, která si podle mého názoru otevřela dost nahlas dveře do světa velkofilmu. Každý si ve filmu najde to své. Ať už jde o odkazování na komiksový původ příběhu, rodinný road trip říznutý videoherním skvostem The Last of Us , střet dvou ultraborců aka Terminátor, mladou holčicku aka Eleven. Prostě já, jakožto "hltač" komiksáren jsem byl (i přes tu počáteční nudu) filmem naprosto unešen. Ale musím se přiznat, že mě většina scén s Laurou bavila více než ta s naším panem W. Ale rozlučka, jak má být. Není divu, že dal své roli vale i Stewart. Nevěřím, že by tohle překonali. 90% PS: Taky vám přišli ti vojáčtí bastardi do jednoho naprosto stejní? Holt chlupato-bradatý gorily. Jo, vím, dá se to čekat. Jen že mi přišlo, že jednoho týpka jsem viděl umírat tak 3x. PS2: Velké díky i samotnému HJ za obětování části svého honoráře pro to, aby tento film vznikl. Slýchá to určitě na kdejakém rohu ale : Jste vážně borec. ()

Rincewind 

všechny recenze uživatele

S postavou, která ho proslavila (a kterou proslavil on) se Hugh Jackman loučí ve velkém stylu a jak se patří. Bojovník na konci cesty, unavený světem i svým životem. A přesto zase udělá správnou věc. Patrick Stewart i Dafne Keen mu skvěle sekundují, ale tenhle film je hlavně o Loganovi. Skvělé uzavření jedné dlouhé kapitoly, které ve Vás vyvolá dojetí bez patosu. Hugh Jackman je prostě Wolverine a jeho nástupce to bude mít sakra těžké. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama