Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 586)

ER 

všechny recenze uživatele

Není jednoduché ztvárnit dvě ikonické postavy mutantí série jako skomírající a stárnoucí. I tasení adamantiových drápů bolí o hodně více a rány se nehojí. Povedlo se a palec jde nahoru. Hlavní důvod je protiváha zmíněným stárnoucím mutantům,mladá krev,která má "adamantiové"geny,jenž dokáže využít stejně krvavě jako Logan. Po zhlédnutí jen mohu litovat,že se předešlé díly Wolverina nevydaly stejně naturalistickou cestou,kde drápy prochází hlavou jako máslem. S povděkem pak kvituji,že v tomto filmu má sentiment málo času nato něco pokazit. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Konečně superhrdina i pro nás dospělé. Úplně jsem se s ním stotožnil při jeho poslední záchraně. Sprint jak hovado, 200 metrů - první infarkt, po krátkém odpočinku kryze zažehnána, druhý sprint do kopce = druhý infakrt.. Takhle bych to měl taky - jako bych se viděl :-)). Prostě i Wolverin nakonec zjistil, že bez dopingu popřípadě viagry to na starý kolena nejde. A ted bez prdele - u téhle serie je přsně vidět rozdíl mezi comixem pro děcka a pro dospělé. První dva pokusy o Rosomákovi jsou nudnou pohádkou pro děti mezi 8-12 lety. Ale tohle to je úplně někde jinde. Hned po první scéně, kdy se objeví Logan, to musí být každému jasné. Jen to naháněcí komando mě trošku zklamalo, Bych chtěl vidět takovou jednotku drsňáků s takovou úmrtností - nic jiného než běh po lese a ruční chytání dětí totiž nepředvedli. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Po pár letech zase v kině (14. 3. 2017) a lahůdka. Akční roadmovie se superunaveným superhrdinou. Dal bych čtyři a půl, ale jenom čtyři je málo, takže pět. EDIT: 26. 11. 2022, druhé zhlédnutí. Asi neznám film, ve kterém by hlavní hrdina tak moc nechtěl být tím, čím je. Unavený životem a bojem, už ho to prostě neba, a je to na něm sakramentsky vidět. Dojem z domácí projekce je stejný jako z kina. S několika milosrdnými přestávkami je to akční jízda od začátku do konce a silné čtyři. ()

Kofolacik 

všechny recenze uživatele

Uz velmi dlho vravim, ze ak sa chce superhero zaner niekam posunut, musia sa prestat tocit superhero filmy, ale radsej GROUNDED FILMY, ktore su predovsetkym nejakym specifickym zanrom... Kde nieje doraz na prvoplanovu akciu a sproste one-lineri, ale hlbku postav, kvalitne dialogy, a atmosferu...Logan je prvy film od Dark Knighta ktory sa realne pokusil zaner posunut do tychto hlbsich vod. Uz sa o to pokusal Winter Soldier, no sprosta tuctova 'superhrdinska' posledna tretina to pokazila, a rovnako sa tak stalo v predoslom Wolverinovi... Tentoraz to ale Hugh aj Mangold zobrali fakt vazne, a vzniklo nieco skutocne nove. To ze som po skonceni premietanie len vkuse pocul "uz som sa nevedel dockat kedy to skonci" alebo "som polovicu prespal" mi to len potvrdzuje. Logan je drama o zatrpknutom, umierajucom outsiderovi v umierajucej spolocnosti, ktorej vladnu nadnarodne korpracie, a v ktorej ma ludsky zivot stale nizsiu a nizsiu hodnotu. Paci sa mi, ze si Logan divakov neziskava plytko a prvoplanovymi akcnymi trikmi, ale radsej dba na rozpracovane postavy a unikatnu atmosferu... ALE!!! Napriek vsetkym tymto kvalitam si myslim, ze Logan mohol byt ovela lepsi, a ovela hlbsi film. Popravde sa tomu az trocha cudujem... preco neinvestovat este viac do dialogov? Trochu viac rozpracovat ich psychologicke postavenie a motivy? Normalne by to bolo za 4*, ale Logan je gamechanger, a inovaciu treba odmenovat :) 8.5/10 ()

Edith17 

všechny recenze uživatele

*SPOILER* Pre mňa jeden z najlepších filmov z X-Menov. Film je nabitý dejom, atmosférou, skvelou hudbou, silným príbehom a nechýbajú ani emócie. Na konci mi unikla aj nejaká tá slzička, aj keď som vedela, že Logan neprežije. Za mňa silných 5 hviezdičiek. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, všeobecné nadšení kolem tohoto snímku nějak nemohu sdílet. Samoúčelné krvavé lázně od začátku do konce, postavy temné ale nijak sympatické, takže člověk nikomu ani nepřeje. Asi snímek pro obdivovatele série, pro mne moc ne... ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že nebýt zpackaného závěru, který z logiky byznysu musel představit novou generaci mutantů pro možné pokračování, byl by toto nejlepší ze všech komiksových blockbusterů poslední doby. Nicméně, zcela jistě je to nejlepší z X-Menů! Tolik bezútěšnosti a beznaděje nezažil zatím žádný superhrdina, uprostřed filmu, ve scéně na farmě, vystoupáte až na samý vrchol komiksového noir. Jste pak ochotni odpustit spoustu nelogičností v chování postav i to, že hlavní zápletka je přece jen trochu přitažená za vlasy (u jiných komiksových scénářů ale v tomto směru pochybuji, že autoři zvládli základní školní docházku). Klasické citové vydírání dětmi je naštěstí trochu potlačeno krvelačností hlavní hrdinky; ty slzy na konec si ovšem mohla odpustit. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Asi nejnechunější a nejnudnější film poslední doby - jestli to má být "dospělejší" x-manský film, tak v tom případě mi něco přijde špatně (a tak nějak doufám, že to není na mé straně). Spousta krve a proč vlastně, nezajímavý příběh s přehnanou délkou, kdy mě na konci vlastně už vůbec nezajímá, jak že to dopadne s hrdinou (hrdiny), hlavně, že už bude konec. Wolverina mám jako hrdinu ráda, takže je mi líto, jak špatně skončil. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Ano potlesk je na místě... Konec jednoho nejznámějšího mutanta je za mnou a jsem rád, že tvůrcům a Jackmanovi se povedlo natočit to co chtěli. Komiksovka která se zaryje pod kůži a jen tak na ni nezapomenu...víc takových. Na tohle si za pár let rád vzpomenu a pustím znovu. 9/10 Drsný, syrový, brutální... ()

agrimon 

všechny recenze uživatele

Neviem, či som dal niekedy komicsovke od marvelu 5*. Vyplýva to aj z toho, že postava Wolverina je moja obľúbená. Film sa nesie v depresívnej nálade, zároveň v dokonale prepracovanej akčnej atmosfére s dramatickým záverom. Za tie roky, čo hugh hral Logana vo všetkých dieloch série, si ani neviem predstaviť kto by to mohol zahrať lepšie. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zakončení dvou velkých postav tohoto universa a otevřený konec pro nástup nových hrdinů. Uvidíme kam a jak se vydá tato sága. Jinak jsem možná čekal lehce pozitivnější konec, na druhou stranu to bylo úplně něco jiného, syrovějšího a drsnějšího. Nebylo to špatné, ale úplně mi to nesedlo. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Tak takhle odfláknutý triky, doháněné zrychlenou kamerou, jsem naposled viděl v posledním ujetým Maxovi. Děs. Marně přemejšlím, co se mi na tomdle rozloučení vlastně líbilo ... nic. Ne že bych z předchozích dílů byl nějak vytřeštěnej (jasně, kromě počátečních), ale alespoň si to hrálo na X meny. Tendle důchoďák mě neoslovil ničím a ta dívčina s podivným obočím nebo čim mi byla nesympatická od prvního okamžiku ... ukňouraný a hloupý, fuj tajxl ... ()

waska 

všechny recenze uživatele

Důstojné rozloučení z Wolverinem. Možná nejlepší díl celé x-menovské série. Drsný, přímo až překvapivě brutální film, nicméně nesmírně působivý, v určitých fázích filmů až dojemný. Jackman dal do role naprosto vše. Wolverin je mrtvev, ať žije Wolverin ! ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že jde o nejlepší film všech dob a nemusím jej vidět 50x do konce svých dnů. Beze sporu se však jedná o vyzrálý film pro dospělé. Je možná málo cool pro náctiletého, ale více než cool pro jeho rodiče. A opravdu netuším, proč takových snímků není více, evidentně zde stárnoucí fandové jsou. Navíc snímek docela zdařile ukazuje, že nehledě na předlohu, může být lidský osud kohokoliv vymyšleného (jako mutanta s adamantiovými drápy) zajímavý pro širší publikum. Místo stavění obřích universů a krkolomých, "povinných" bitev na konci filmů, stačí být komorní s důrazem na atmosféru a několik dobře vystavěných postav. Producenti - tohle vám vydělá peníze, jděte do toho. Konečně nás třeba i potěšíte častěji, než sami očekáváte. ()

pulDag 

všechny recenze uživatele

Nejhorší je, když v akčním filmu nefunguje akce, která je zde tupá a nekoreluje s relativně vážným a realisticky uchopeným dějem... První a poslední velká akční scéna filmu jej odsouvá do propadliště bezduchých dějin. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama