Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 586)

Listyx odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto pitomý scénář s naprosto pitomou dějovou linkou s naprosto nezajímavou pointou. Za mě napsrosto neXmenovský krok stranou ve snaze ukojit jakési choutky po "reálném" dramatu naprosto smyšlených postav. Dokud se daří držet myšlenky diváka v tom úzkém tunelu, který si autoři smysleli tak to jakžtakž funguje, ale jakmile z něj vystoupíte a začnete si klást otázky, tak se ten domeček z karet okamžitě zhroutí a zbyde jen zbytečný, rádoby hluboký, plochý blábol. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Upozornění: Logan už není komiks a není ani filmem pro děti. Po všech předchozích X-dobrodružstvích přišla tvrdá realita. Začátek v „soukromém útulku pro důchodce“ působí bezútěšně a trochu nudně (jako v životě). A pak to přijde. Syrový a brutálně podaný příběh o přežití a dožití. Velké překvapení – holčička vrahoun! A nejhorší je, že té holčičce fandíme a líbí se nám, jak surově a naturálně poráží své nepřátele (rozuměj poráží – jako porážka dobytka). Nevím, jestli byl úspěšnější Logan nebo ona. Jako celek je Logan temné a depkové drama, jemně proložené pohledy na mizerné stáří kdysi obdivovaných hrdinů, vliv současné doby a blízké budoucnosti. Až si budu někdy chtít přivodit příjemnou depresi, podívám se na to znovu. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Skvelá rozlúčka s Wolviem, skvelý a premyslený film, ktorý si ale tak skoro znovu nepozriem. Pre fanúšika je to totiž kruté a ťažké pozeranie. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Co se týče X menů, i téměř po dvaceti letech považuji Singerovi dvě prvotiny za nejlepší části. Mangold se snažil napravit unylost Wolverineovské série, ale nakonec Vám vyjde mix Univerzálního vojáka, Terminátora a libovolného road movie. V druhé polovině jsem bavil o něco více, ale z průměru jsem vytržen nebyl. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Výborné. Věděl jsem, že se jedná o velmi podařený návrat Wolverina, ale že bude až tak parádní jsem nečekal. Starý dobrý Logan, se nyní věnuje limuzíně, ve které vozí různé lidi, kteří si jednoduše zaplatí za jeho řidičské služby. Jednou za čas zajede také na opuštěné místo v Mexiku, kde jeden z jeho známých, se stará o nemocného Profesora X. Kromě těchto dvou činností nemá nic moc na práci, což mu naprosto vyhovuje. Když mu ale zkříží cestu žena s malou "holčičkou", ještě netuší, do jakých problémů dostal nejen sebe, ale i Charlese. Již úvodní pasáž se zloději je skvělá, kde pozorujeme toho pravého skutečného Wolverina, ale není celý film pouze o těchto akčních a někdy i dost brutálních scénách, ačkoli jsou parádní a zvlášť také v podání nového Logenova parťáka či spojence, říkejte mu, jak chcete. To mě též dost překvapilo, že tento parťák, má zrovna takové to schopnosti, očekával jsem jiné. Jedná se v podstatě o takový rodinný film, který ale paradoxně není v žádném případě určen pro rodiny s dětmi. A to se mi právě že i líbilo. Celý vývoj dvou hlavních postav a jejich postupné sbližování, nejen na úrovni boje, ale i citů a emocí je zvládnutý senzačně. Navíc společné momenty Logena s Charlesem jsou taktéž velmi výživné. Ale samozřejmě se stále jedná o akční snímek, který toho hodně nabízí, zvláště ten souboj před domem farmáře je boží, jenž se v závěru znovu opakuje a variuje. Nemůžu si asi na nic stěžovat, prostě dokonalé rozloučení s nejlepším mutantem vůbec. ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

"paní Rostenkowski, jaký byl výlet ke Grand Canyonu?" "Bylo to dobré." Ano, bylo, jen trochu předvídatelné a docela smutné, ale to muselo. ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

No nikdy jsem nečekal, že u filmu o komiksových hrdinech budu mít slzy na krajíčku. Ale tohle je prostě perfektní. Snímek se vůbec nebojí akce a také emotivnosti. Samozřejmě pokud jste neviděli ani jedny X-Meny, asi vám to nic nedá. Ovšem pro lidi, co toto univerzum aspoň trochu znají, je to nezapomenutelné dílo. Tleskám. ()

newer_more 

všechny recenze uživatele

Wolverina jsem milovala od začátku. Ale upřímně, tenhle díl je víceméně o tom !!!!!SPOILER!!!!! Logana zabít, protože Hugh se asi na další pokračování necítí (stejně jako Stewart). Kdybych si měla vybrat, jestli se znovu podívám na Logana, nebo na Dark Phoenix...ano, vybrala bych si Dark Phoenix, která mi přijde nedoceněná. Narozdíl od přeceněného Logana. Tři z nostalgie. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u mnoha jiných filmů jsem si i u X Menů povzdechl, že čím víc pokračování se točí, tím větší sračky to jsou ... Holywood na to většinou reaguje dvěma protikladnými přístupy: hrdiny omladí a nebo je naopak pošle do důchodu. Paradoxně víc funguje ten druhý postup a nepamatuji, kde by to neklaplo. Logan není výjimkou, navíc pojištěný i přídavkem toho omlazení - jistota je přece jenom jistota. Wolverine měl vždy problémy s alkoholem, ale tady leje jako Miloš, bolí ho kosti a propadl celkové skepsi. K tomu má na krku starého Xaviera a jak trefně poznamená místní záporák, starat se o nejvýkonnější mozek světa s Alzeimerem není žádná selanka ... Líbí se mi návrat k určité skromnosti prvního dílu ságy, retro nasnímání s převážně žlutým filtrem, perfektní Jackman i Stewart a parádní hudba. Prostě poctivejch pět drápů ... ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem byl oklamán trailerem. Mne to přišlo jako nejslabší díl, který toho moc nenabídnul. Hrozně jsem se nudil, akční scény byly ok, ale tím to pro mne skončilo. Jasně, je to rozlučka a dalo se to čekat, ale nevidím za tím nic, co by mne posadilo na prdel. Pro mne je tohle opravdu slabota. Já se k tomu určitě nevrátím. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná rozlúčka s Loganom. Nezáleží na tom, či poznáte celý svet X-Men série alebo nie. Film dokáže stať sám na sebe. Samozrejme máme tu nejaké malé odkazy na filmy ale výrazne nezasahujú do deja. Lagan je taký aký má byť. Konečne film, ktorý sa na nič nehrá a ide si svoje. To, že to je R-kový film je len dobre. Film má, takmer celý čas pomalé tempo. Akcia tu síce je ale nie je jej priveľa. Herecké výkony sú veľmi dobré. Musím vyzdvihnúť hlavne mladú herečku, ktorá hrala Lauru. Máme tu aj síce trochu nudnejšie pasáže ale to neprekáža, pretože to pekne vyváža konverzácia medzi postavami. Ak od toho filmu čakáte kopu akcie od začiatku do konca, tak budete sklamaný. Je to skôr sci-fi dráma. Film môžem odporučiť. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. ()

WhiteRaven 

všechny recenze uživatele

Absolutně skvělý... Hugh Jackman a Patrick Stewart krásně a důstojně ukončili své pouto s X-meny. Příběh je poutavý, pochmurný a neskutečně zábavný. Prostředí je dokonalé a působí na mě ještě pochmurnějším dojmem. Herci jsou neuvěřitelně charismatičtí, zejména Boyd Holbrook, který ztvárňuje dokonalého záporáka. Ze všech X-menů se tady Hugh projevil nejvíc a nejdokonaleji ztvárnil už zašlého Wolverina. Rozhodně jsem od Dafne Keen nic zvláštního nečekal, ale mile mě překvapila. K Hughovi se dokonale hodila a spolu tvořili krásnou dvojici masových vrahů. Dokonalé bylo též míchání dramatických scén s komickými, které příjemně ulevili. Doufám, že po úspěchu Deadpoola a Logana se Marvel přesune na tuto vlnu drsných, nekompromisních filmů, protože jsou mnohem zajímavější. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Režisér předchozího dílů, natočil třetí a zároven nejlepší díl z celé trilogie o Wolverinovi.Film je kvalitní R ,zárovenˇ je film nejdrsnější,nejkrvavější ,dosti brutální.Má dosti kvalitní atmosféru,děj filmu je vážně pěkně propracovaný.A napínavý až do konce.Hudba ve filmu naprosto skvělá .Logan je pro mě asi ještě lepší, než jsme měli minulý rok Deadpoola.Možná film lehce zamrzí, ale čekejte adrenalinovou jízdu až do konce.A to teprve máme začátek Března a taková pecka .Jackman má u mě velké plus.Viděno 1.3.2017 předpremiéra v Ostravě .90% ()

Blutarg 

všechny recenze uživatele

Nevím, nějak mi to nesedlo :( Wolverine je můj nejoblíbenější Xmen, ale nechápu, na co navazoval začátek a koukat se na nemocného hrdinu, který je na tom čím dál huře, to mě nebavilo. Takže za mě ne :( ()

elixir 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem na csfd nebyl, tenhle film změnil můj omezený přístup zde. K filmu, perfektní, jednoduše film popíši jako survive-western-road-lifetime-bloody-fucking-and-finallysad-story. Deadpool byl o hovně, tenhle film má duši. Jsem hrdý, že poslední díl je špica mezi xmeny a za mě i mezi komiksovými filmy vůbec. Jděte do kina. ()

Michal.Jezek 

všechny recenze uživatele

Když vidím to stávající hodnocení, které jsem před návštěvou kina neviděl, tak jsem příjemně překvapen a musím říct, že je to velké zadostiučinění za práci Hugha a Patricka. Žánrově je tento film opravdu jiný od předešlých dílů a zároveň je z každého tak trošku poużitý nějaký ten motiv. Stárnoucí Logan je opravdu agresivní a smířený s koncem své mutantské pouti. Děvčatko skvěle zasazeno do děje, bojové scény byly i díky ní posunuty výše. A až je s podivem, jaký přïběh, který dáva smysl a je k zamyšlení, se podařilo vytvořit v tomto dosti emočním závěru. Skvělá práce pane Mangolde, dokázal jste šokovat i vystavět film na základech z předchozích dîlů, tleskám. Logane navždy s tebou !!! :-) ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Jackman zaběsnil naposledy! Chvílema jsem si vážně myslel, že spíš sleduju Freddyho Kruegera z Elm Street než komiksovku o Wolverinovi. Támhle utnutá noha a pak zase ruka ovšem pak to bylo jěště drsnější. Brutální a krvavý apokalyptický western s fantastickým Hugh Jackmanem, kterého doplňuje výtečný Patrick Stewart. Jsem strašně moc rád, že Marvel nebyl konečně tak ucrcaným dětským divadýlkem a konečně nastavili o dost tvrdší laťku. Právě tohle si Rosomák i 90letý telepat Profesor X zasloužili a to vše s vydatnou podporou dětské hvězdy Dafne Keen alias mladá adamantiová bojovnice. Pokud tedy máte chuť na hutné drama, vemte nohy na ramena a utíkejte do kina. Režisér James Mangold odvedl precizní atmosférickou syrovou historku. ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Týýýý brďo. Napíšu to na rovinu. Nikdy jsem nebyl fanoušek X-Man universa, i když jsem si prošel všemi filmovými počiny tohoto světa plného mutantů. Bral jsem jako vrchol celé této série První třídu a opravdu jsem nečekal nic, co by se jí mohlo alespoň přiblížit. Už vůbec jsem nevěřil ohranému chlápkovi se šroubováky upevněnými v kloubech. A musím říct, že jsem se šeredně zklamal. Díky bohu mi to není ani trochu líto. V průběhu sledování jsem vůbec nemohl uvěřit, že se jedná o film od stejného MARVELU, jako ostatní filmy za posledních 5 let. Je to brutální, vážné,napínavé a pozor... pro někoho možná i nepředvídatelné. Jackmanovi to sedlo, jak se říká, jako prdel na hrnec. Dá se mluvit i o skvělém hereckém výkonu. K tomu si přidejte první umělecké scény, které jste kdy u marvelu mohli vidět. Skvělá hudba a solidní scénář s pěknou kamerou vzali taky za své. Je tady ale jedna věc, ze které jsem byl frustrován od prvních minut filmu. S čistým svědomím musím konstatovat, že dobré dvě třetiny filmu jsou jen ubohá vykrádačka The Last of Us. A když už něco takového vidíte podruhé , tak to prostě nezaujme tolik. Právě tento fakt u mě na filmu sráží aspoň 10% Jinak ale Logan: Wolverine Dělá všechno dobře. Jsem si jist, že jsme to u jiných filmů viděli už líp, ale Wolverine působí uceleně. Nechci si hrát na věštce, ale říkám vám, že i když jsme na začátku tohoto roku, tak nás letos už nečeká žádná lepší akce s tak dobrou atmosférou. Mě film nadchnul, když vezmu v potaz fakt, jak nízká očekávání jsem měl. 86% ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama