Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 586)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Je prostě o kus jinde. Celý ten Worvalínův bloček filmů. Dospělejší, smysluplnější... tedy oproti ostatním geneticky retardovaným figurám od Márvela. A pokus o epický odchod, byť mohl skončit trapněji, než Sobotkovo ,,chlapáctví", se i přes chvilkové záseky vyvedl také výborně. Takže plná, aby byl rozdíl ještě zřetelnější. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že žádný herec si nemůže přát lepší rozloučení s postavou, než jakého měl možnost Hugh Jackman. Nejdrsnější a nejdepresivnější ze všech mutantích filmů, který však obstojí i sám o sobě, nemusíte být fanouškem x-menovského universa. Byla jsem velmi překvapená, výborné. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Emócie aj nervy vyčerpávajúce,avšak nesmierne dôstojné zavŕšenie Wolverinovej dlhej cesty fascinujúcim svetom X-Menov.To,čo na začiatku milénia zapôsobilo na väčšinu ľudí ako farbistá akčná sci-fi rozprávka s mimoriadne pozitívnou prognózou pre našich kamarátov mutantov,to LOGAN nemilosrdne ukončil finálnou pozvánkou do svojho šedého a surového sveta,kde už nič farbisté ani pozitívne nenájdeme.Tvorcovia sa s tým rozhodne nemaznali a urobili dobre.LOGAN je bezpochyby najvydarenejším dielom celej x-menovskej ságy a výkon lúčiaceho sa Hugha Jackmana patrí k tým najlepším a najoddanejším v tomto žánri. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Mad MaXmen.....ultimatna buduca klasika...Terminator 2 nasej doby...neni o com...dodatok po precitani komentov....VERBAL, ty si take hovno co si o sebe tak vela mysli, ze mi to az pali oci a prinutilo mi ti venovat svoj drahocenny cas... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno co to tu máme?! Nejdrsnější a nejdospělejší Marvelovskej biják ever??? No asi jo i když já si pod pojmem akční biják pro dospělý furt představuju něco jinýho, ale pán co tasí drápky se to tady nebojí rozehrát na vážnější notu, takže aspoň to není debilita pro puboše, ale jinak mě to univerzum prostě nebere a furt to vnímám jako průměr a to je Jackman i celkem můj oblíbenec. Jenom mě to holt nevyřídilo jako většinu zde hodnotících.55% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zatraceně dojemná comicsová historka o tom, jak R-kovej rating udělal že všech marveláckejch filmů posledních dekád pohádky pro rozmazlený geeky. Odteď už to chci jenom krvavý. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Už len kvôli konceptu si ten film zaslúži obdiv. Depresívna dráma s krvavými a brutálnymi vsuvkami je niečo, na čo nie sme na mainstreamovom komiksovom poli zvyknutí. Je to pomalé, nepríjemne a hlavne nekompromisné. Dušu tomu dávajú výborné herecké výkony (aj keď Jackman vo finále trochu naráža na svoje limity) a keby sa Stewart alebo úžasná Dafne Keen budúci rok objavili v oscarových nomináciách, vôbec by ma to neprekvapilo. Veľa ľudí toto poňatie nerozdýcha, no ja som nesmierne vďačný, že niečo takéto vzniklo. Má to samozrejme aj svoje muchy, prameniace hlavne z toho, že Mangold je stále "iba" veľmi schopný remeselník a na podobne ambiciózny projekt nemá, aj keď zo seba dostáva to úplne najlepšie. Trochu takisto vadia občasné až príliš B-čkové vsuvky, ale to je jedno. Ten zvyšok je tak skvelý, že tieto mierne nedostatky bez problémov zakrýva. Máme tu tak vynikajúcu žánrovku, natočenú s obrovskou chuťou a veľkým srdcom, radiacu sa k tomu absolútne najlepšiemu čo medzi komiksami vzniklo. Krásna rozlúčka s jednou z najviac ikonických postáv tohto milénia. 9/10 P.S. ten film je štýlovo úplne inde , než všetky prechádzajúce diely série P.S. 2 - decká fakt nechajte tentoraz radšej doma P.S. 3 - posledný záber ma rozplakal ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že nejlepší film o stařecké senilitě, alzheimerovi a podobných piškuntáliích bude právě komiksový film o věčně nasraném rosomákovi s kovovejma drápama? Je to totiž skvělá filmová rozlučka nejen s Wolwerainem, ale i s profesorem X a světem Xmanů jako takovým, jelikož se začíná být zdát za filmovým zenitem. Jackman i Stewart si to nevýsostně užívají a přestože je někde na patře cítit pachuť z toho, že to prostě není a nemohl být Old Man Logan, jakým je komiks (dokonale odporný gang rodinky kvesmilných, vidláckých hulků a další rozkošnosti), je to naprosto skvělé, nekompromisná krvavé roadmovie s jednou k**va ikonickou postavou s kovovejma drápama. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedno R-ko vládne všem aneb Nejlepší komix za posledních x let. Vlastně výhodou těch nejlepších komixovek jako jsou Nolanova batmanovská trilogie nebo třeba i klidně tohodle Logana je to, že se jako komix vůbec netváří. Jsou zasazené do zcela normálního světa a scény jsou brutální přesně tak akorát jak by měly být a jak je v dané situaci adekvátní. Jsem opravdu hodně potěšen tímhle Loganem, protože už jsem přestával doufat že to Mangoldovi někdy výjde. Povedlo se. Zajímavý příběh, parádní akce a hrdinové z masa a kostí někdy i s malou příměsí adamantia jací by měli být. Hugh Jackman se rozloučil nejlepším filmem celého univerza. Tleskám! 90% ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

(obsahuje spoilery) Koncentrované obrazoborectví. Mangold se rozhodl svléknout do trapné nahoty naše ikony z dětství. Sledovat Logana je blockbusterovou variací na dospívání, které provází prozření, že rodiče také chybují, nejsou nejmocnější a zdaleka vše neví. Nebo snad lépe řečeno na okamžik, který přichází trochu později: když si u rodičů z ničeho nic všimneme, že jsou staří a zranitelní. Co jsme si pamatovali, byli stále stejní a pak najednou člověk mrkne, něco mu sepne a vidí to jinak. __ Člověka zbavuje pohodlí síť drobností, které naše hrdiny postupně činí křehkými : když Charles mluví z cesty a nemá se pod kontrolou a ve světle svého vězení se zdá lehký, jak list papíru, s dětským chmířím místo vlasů. Když sprostě kleje, prost vší své dříve samozřejmé majestátní elegance. Když na Wolverinově těle zaznamenáme první jizvu, věčné pokulhávání a kašel... Zdá se to stejně nepravděpodobné, jako že uvidíme Supermana sedět u krbu v županu, protože ho trápí revma. Je to stále především blockbuster - příliš dlouhý, někdy předvídatelný a v akčních scénách lehce tupý. Ale i tak je snímek něčím vlastně trochu tvrdý k divákům. Konfrontovat pocit síly a nepřemožitelnosti z dětských představ a vzpomínek s pohledem na odcházející legendu je zkrátka něčím silné a zde to fungovalo. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Kvalitní simulátor krájení cibule, v němž je vše důkladně naporcováno a nejedno citlivější oko pustí slzu; Logan se na sklonku své kariéry definitivně přetransformoval do nihilistické verze bad motherfuckera. Je docela působivé, jakým způsobem se tvůrci rozhodli ukončit původní mutantí univerzum a pootevřít vrátka pro úplně nové - místo tradičního "předání žezla" se tu kope do lidských návyků využívat, ničit a znovu vytvářet. Může to fungovat? Může, vždyť se loučíme a k povaze nepřátelsky samotářského Wolverina, jemuž neustále umírají všichni bližní, to sedne jako máloco. Jedinou větší výtku bych měl snad jen k faktu, že jsou všechny dějové zvraty čitelné dlouho dopředu (dá se dobře rozluštit jak kdo dopadne, i kdo jsou nově příchozí postavy). Na každý pád je tahle sečná rána do X-Men série zatím jedna z nejlepších, za což může v neposlední řadě vskutku bolestivé využívání adamantiových drápů (rating R) ve skvělých akčních scénách a potom taky herecké schopnosti všech zúčastněných - Jackman, Stewart i malá Dafne Keen ze sebe vymáčkli maximum. Poslední jmenovaná je naprosto úžasná - potkat tuhle holčičku s jejím navztekaným výrazem večer na ulici, budu se bát, že mě bude koroner skládat v kafilérce. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hm, tak se bohužel nepřipojím ke všeobecnému nadšení. Zřejmě budu mít stále problém se zcivilněním comicsových postav. Psychologické drama s několika dobře udělanými akčními scénami. Ve srovnání mi vychází líp i první Rambo nebo Kick-Ass. Zestárlý Logan umírá, div, že se mu drápy ještě vůbec vysunou, odepsaný Xavier a nabručená holka. Na útěku. Na každé zastávce je nakonec dostihnou a vykydlí k tomu většinou ty, co jim pomáhají. Nesnesitelně předvídatelné a bez překvapení. Alespoň že největší padouch je člověk, byť prostoru zas tak moc nemá. Toho terminátora nepočítám. Tuctový vizuál, alespoň slušná hudba. Sestříhat na 90 minut, vznikl by snad obstojný snímek. Přijde mi, jako by se autoři nemohli rozhodnout - do artu nebo akci? No, tak napůl cesty od obého. Mnohem lepší tak pro mne zůstává X-Men Origins:Wolverin a já doufám, že Jackmana už křísit nebudou. Tohle tedy není splněný sen comicsového fanouška, tedy mě. A stačilo by sledovat v TV, jelikož kino nic nevylepšilo... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman je späť ako Wolverine. Austrálsky herec ako by sa pre túto postavu narodil, len ťažko si ide v tak ikonickej úlohe predstaviť niekoho iného. Je o to smutnejšie, že táto snímka je jeho posledné stvárnenie tejto postavy. Zdá sa, že tvorcovia sa poučili od kolegov z Deadpoola, ktorí svetu ukázali, že film na motívy komiksu, ktorý je Rated R, funguje a to až veľmi dobre. Násilie je v takých filmoch potreba, zvlášť potom u postáv ako sú Deadpool a Wolverine, ktorých komiksy sú známe pre svoju úprimnú brutálnosť. Logan je nostalgický a má v sebe istú melanchóliu, ktorá sa prelína celým príbehom. Akčná dráma je uceleným umeleckým zážitkom a to od pôsobivých hereckých výkonov, ako zo strany profesionálov, tak nováčikov, cez dokonalý hudobný sprievod až po presný make-up a kostýmy. Logan je film, ktorý dojme všetkých fanúšikov X-Menov. Je pekné vidieť, že sa niekomu konečne podarilo správnym spôsobom vytvoriť snímku o Wolverinovi, už si to naozaj zaslúžil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rozhodne najlepšia solovka s Rosomakom! Výborný úvod, v podstate dokonala prvá polka filmu. Potom to v závere začne strácať dych, príde slabý zaporák a prekvapivé, ale v podstate nie moc vydarene finále. Podla mňa tomu chýbajú vačšie emócie, väčšia gradácia. Predovšetkým je super, že sa Mangold držal Rkového Ratingu a dostali sme Wolverina, ktorého sme vždy chceli vidieť. Je to iné, krvavé, drsné a každá ranná bolí oproti iným X-Men filmom. Akčná stránka je skutočne dravá a prvotriedna. Jackman, Stewart a aj vynikajúca Dafne Keen ťahajú film spoľahlivo dopredu, akurát pri vyše dvojhodinovej stopáži sa neudržalo tempo a vynikajúca atmosféra s prvej polky. Dôstojná rozlúčka s Loganom a s jedným s najlepších X-menov. Ťažké rozhodnutie, zatiaľ silne 4* ako slabých 5*. Obľúbený soundtrack: Main Titles. 85% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Řemeslně poctivá a extrémně dojemná rozlučka s Hughem Jackmanem jakožto Rosomákem. Revoluční dekonstrukce komiksovýho žánru koncipována jako minimalistický komorní road-movie o tom, že stáří je svině... neskutečnej doják. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman po 17 letech končí s rolí která z něj udělala nejslavnějšího australského herce. A snažil se natočit závěr Wolverinovy kroniky úplně jinak. Zašlo to až tak daleko,že se dobrovolně vzdal části své výplaty, aby mohli snímek natočit jako mládeži nepřístupný, A rozhodně se rozloučil jak nejlépe to šlo. Tak především: 1) Logan je suverénně nejlepší Wolverine film 2) Logan je 2. nejlepší X-Men film. (Dobře třetí když počítáme Deadpoola, Budoucí Minulost je na 2. místě) 3) Logan je pravděpodobně nejlepší komorní drama za poslední dobu 4) Strká do kapsy Gran Torino a Šíleného Maxe 5) Geniálně dává čest Westernové atmosféře Logan především není pravý komiksový film. Neničí se v něm mrakodrapy, nejsou tam digitální postavy a nejde o záchranu světa. Je to především opravdová komorní story, v jejímž středu jsou tři geniální hlavní postavy: Wolverine- Wolverine jak ho neznáte. Nyní již starý a unavený, uvažující o zabitím se atomovou kůlkou. Hugh Jackman v té roli neuvěřitelně září a to především v emočně vypjatých scénách. Profesor X- I na Profesora X je tu kladen jiný pohled. Už to není ten moudrý profesor. Nyní je to vráskami trošku už dementní stařec který fuckuje co to jde. I u něj je vývoj postavy neuvěřitelně vidět a i pro Patricka Stewarta jde o skvěle rozloučení s jeho rolí. Největší osoba filmu ale je: Laura- Dafne Keen v roli Laury je dětský objev který se klidně může rovnat Haley Joel Osmentovi z Šestého smyslu. Opravdu skvělý je její postupně budovaný vztah s Loganem. Film především nevyzradil mnoho. Především mnoho zvratů a jednu postavu, kterou byste opravdu nečekali. Logan je navíc o hodně lepší než loňské X-Men: Apocalypse. Především dává opravdový důraz na postavy čemuž hodně pomáhá komorní styl filmu. Pokud je něco opravdu slabší tak jsou to padouši. Donald Pierce Boyda Holdbrooka nepůsobí jako opravdová hrozba a Zander Rice Richarda Granta vyniká jenom slizkým britským hlasem. Jinak jde ale o neuvěřitelnou smutnou rozlučku s 17 let hraním Wolverina Hughem Jackmanem. Still better that Moonlight. A ta holčička je opravdu úžasná! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dech beroucí umělecké dílo, které prostě musíte milovat. V depresivních kulisách prosluněného zapadákova, za zvuků dotikávajících hodin bolesti, utrpení a nalezené pokory dvou nejikoničtějších postav celého marvelovského univerza - autentičtější, bolestivější a emocionálnější než cokoli, co kdy vzniklo a vznikne jako rozpohybování původní komiksové předlohy. Chvílemi se může zdát, že sledujeme pouze nově pojatou story o životem zhrzených na posledním osudovém tripu, ale vše, co se stane od návštěvy srdečné černošské rodinky, jedné z nejkrásnějších hodnotových sekvencí v historii filmu, nás úplně rozseká a přesvědčí, že tohle je ten snímek - snímek pro Jackmana, který se loučí s kouskem svého já, snímek pro Mangolda, který točí jako otec poslední krůčky svého nešťastného dítěte, a snímek pro diváky, kteří už skoro zapomněli, jak syrově a opravdově mohou velké blockbustery vypadat. Dejte Jackmanovi Oscara, všechny ty hnusně patolízalské hvězdy hrající asociální roztřesené intelektuály nebo vysmažené buzíky ať jdou do prdele, tohle je herectví, pro které dotyčný dýchá, a postava, kvůli níž publikum pláče a chodí do kina.... Ten erkový nádech je přímo famózní, záporáci povedení a konkrétně potěší vidět Richarda E. Granta konečně v pořádném velkofilmu, ten chlapík už měl dávno na víc. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Upřímně závidím těm, kteří dokáží v guláši X-Menů a Wolverinů rozlišovat. Já se v tom všem vyznám asi jako Babiš ve svých daních. Nenudilo mě to, ale ani nijak extra nebavilo, po týdnu už vlastně nevím, co tam kdo dělal... Za mě je to prostě tak, že ne každý zápas je pro nezaujatého fanouška. Deprese a masakr u mě nikdy moc bodů nezískají. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Já už se s tím opakuju, ale čekal jsem opět o trochu víc. O trochu víc.. intenzity, vtažení do děje a na konci se nechat vyplivnout úplně překroucenej. Takhle mi to přišlo jen hodně dobré. Možná i příliš dlouhé? Ale druhé zhlédnutí, bez očekávání dám určitě. Konec super. 90 % ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama