Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 586)

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Nečekaně těžký snímek ukázal, kam až se mohou X-Men dostat, když dospějí a zároveň se neztratí ve své vlastní hře jako Deadpool. Wolverinův epitaf je tesán zručně a s patetickou jistotou předem vytyčeného cíle, ale byť sám sebe na mnoha místech zdatně shazuje, převeliká moudra narušují brutální akci a syrovost fikčního světa. Oceňuji, že si film kráčí vlastní cestou vybíraje si pouze lahodné drobnosti, ale pro ten správný efekt by měl být stejně mlčenlivý, jako byla hrdinská holčička přibližně do poloviny trpně dlouhé stopáže. ()

BigBrother 

všechny recenze uživatele

Trudný příběh, kterým se Hugh Jackman loučí s postavou Wolverina. Temné a znepokojující, sentiment je dávkován s opatrností. Funguje i jako normální film. ()

trickmaster 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Má 3. nejoblíbenější komiksová postava je dead (před Wolverinem je to Batman a Silver Surfer). Je fakt, ze se tomu jen tezko veri, ze nesmrtelny, adamantiovy hrdina jako jeden z mala prezivsich z X-Menu umira....ale co na plat. Pokud podobnym zpusobem odpadnou i ty homoklady v trikotech z pod nalepkou Avangers, mohli by se dostat dodatecne na seznam mych oblibenych komiksovych postav. Je fakt ze Marvel svymi filmy uz dost nudi, ale tohle se musi nechat...tenhle film je i v dnesni dobe proste bomba. Zadny klise bitky, predvidatelne situace, vse je dost ponure a spise negativni....takhle ma vypadat spravnej komiks!! ()

Lykr 

všechny recenze uživatele

Po tolika letech, kdy X-men začínal, jsem moc nedoufal, že vznikne něco opravdu dobrého, dechberoucího z této série. Stalo se. Je to poslední rozlučka Wolverina s X-men serií tak jak se patří. Dramatický krvák plný drsných akčních scén, kde jde nějaký smysl a choreografie stranou k tomu ta skvělá dějová linie. Logan využívá svou zuřivost a kde bere ten dech na stará kolena, těžko říct. Navíc v tomhle dospěláckém filmu je to velmi uvěřitelné. Určitě jedna z životních rolí Jackmana. Naprostá spokojenost. ()

Desmond04 

všechny recenze uživatele

Subjektivně nejlepší film roku 2017. Důstojnější a kvalitnější rozloučení s Loganem a oldies X-many jsme si nemohli přát. Pořekadlo to nejlepší na konec tady opravdu funguje. Loganovi to sekne, je sešlý, drsný, život ho nebaví ale především je lidský. To se u mutanta zas tak moc nevidí. A právě proměna z nezastavitelného a neporazitelného Wolverine do zesláblého, ale o to víc zarputilého Logana je na celém snímku to nejlepší. Jackmanovi zdatně sekunduje mladičká Dafne Keen, která se svojí role zhostila s grácií. A to vůbec nebyla jednoduchá role. Kéž by takhle vypadaly všechny komiksovky. ()

Davidaxik 

všechny recenze uživatele

Průměrný komixsový akční přeceněný film. Díky bohu za to že existují duše, které to umí poslat do píče stejně jako já. Hitparáda? Ta se nekoná! Je to průměrný cestopis Amerikou za války mutantů a lidí, nedávající vyšší smysl pro nefanouška a neznalce Xmenů. Když se na to díváte...vidíte, krev, akci, krev, akci...nějakého nemohoucího opilého dědka srát na život a snažit se vytáhnout si z prdele láhev vodky...A HLE! Ono to má drápy! A dokonce to nějak umí se prát. Při s céně z farmářem...zlomená brokáda… mrazí. A takových scén by chtělo více...nebylo. Nevadí. Síla dokonána jest. Spokojenost nade vše. Až na ten ubrečený konec. to tomu nesluší… a pohřeb senilního staříka řekl bych z Alhaimerem? Mno, slzička může kapat. Ale né téct. ()

vika.evil 

všechny recenze uživatele

Excelentní. Opravdu skvěle propracované. Není nic, co bych jen mohla vytknout. Děj, atmosféra, příběh.. Vše perfektní. Výkony špičkové a to vše podtrhnuté skvělou hudbou. O proti předchozím dílům, jednoznačně nejlepší. 100 % ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Filmům o X-menech dávám zpravidla za pět a tento není výjimkou. Ale přesvědčil mě až ten (smutný) konec. Jsem zvědav, kam budou noví mutanti směřovat. Přece jen tento snímek nejsou typičtí X-meni a myslím si, že jsou v sérii potřeba oba přístupy k natáčení: efektní impozantí bitvy i zdařilé příběhové linie, v tom tkví její úspěch. A Logan? Důstojný konec jedné L E G E N D Y. A nesmím zapomenout na Profesora X. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mělo koule, aneb konečně po delší době film s komiksovými hrdiny, který není jen veselá omalovánka pro děcka ;) ()

KoudyTheAlko 

všechny recenze uživatele

Nerad se vyjadřuji vulgárně v recenzích, ale dámy a pánové tohle bylo kurva skvělý!!! Absolutně nechápu jak se tohle mohlo povést ve všech směrech. Nechci se vracet k celkovýmu příběhu filmu,. Myslím že to bych tu psal ještě hodně dlouho. Každopádně v momentě kdy Wolverine umřel a ona obrátila jeho kříž do tvaru X sem si musel dát už 7 panák Johnnie Walker Red Label. Opravdu vám můžu říct, že podívat se na tenhle film není věcí skalních fanoušků komiksovek.. Tohle je věc každýho kdo má rád dobrý filmy! HAWK ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Naprosto vydařené zakončení X-menů. A je to z mutantního universa nejlepší pohled do tohoto světa. Ano, byl jsem nadšen z První třídy. Ale u Logana jsem přímo v extázi. Naprosto souhlasím s Pomem - akce jak vystrihnuta od Camerona. A Jackman dal do své životní role opravdu vše a tímto se důstojně rozloučil se svou ikonickou postavou. ()

kuba666 

všechny recenze uživatele

podobne ako NOLANOVI s batmanom sa podarilo MANGOLDOVI s loganom.......... posunut hranicu comiksovych FILMOV o uroven vissie...VERRY GOOD ()

O_Peki 

všechny recenze uživatele

Tak mě to nějak nenadchlo. Hugh Jackman má charismatu na rozdává ní, dcerka se umí slušně rvát, ale nebylo to ono. ()

tybro 

všechny recenze uživatele

Je fajn že se najdou i tací co si dovolili dát 2 a méně hvězdy jako já. Prostě je to hodně přeceňovaný snímek, který hodnotím jako samostatný a nehodí se dávat lepší hodnocení jenom kvůli předešlým filmům. ()

RealHonza 

všechny recenze uživatele

Ne že by akce nebylo dostatek, vlastně akce byla furt, respektive to bylo dvouhodinové masakrování, ale nic moc navíc. Možná by si to zasloužilo víc než 3*, ale subjektivně hodnotím takto. ()

Xaeroo odpad!

všechny recenze uživatele

Díky bohu, že jsem zde přeci jen našel pár spřízněných duší. Říkal jsem si, jestli jsem na správném linku.. Rozlučka, deprese, realistické? OK, všechny argumenty chápu, normálně s ničím nemám problém, ale tohle je ubohost. Za každou cenu ukázat co nejvíce krve, utrpení, nudy, debilního scénáře.. Jackmanovi jsem jeho depr(e)si věřil prvních 20 minut, pak je jeho po zbytek filmu na zabití a k zblití, veškeré nechutnosti a krev sem prostě přirozeně nezapadají, příliš vynucené, dokonce další hodná černošská rodina neunikla "trestu" - to jako vážně? už zase? obrovské cliché v podobě zlých místních, antihrdiny a spořádané rodiny jen a pouze jako vyplnění filmu něčím opět brutálním a zcela zbytečným, a to nemluvě o trapné situaci na silnici, která vedla k tří!násobnému pozvání "k nám domů" - čili velice prediktivní a alespoň pro mě poslední kapka. Zde se mimochodem odehrála velká logická chyba, ovšem u stupidních scénářů zcela běžné že. Aby toho tedy nebylo málo, povraždíme pár dětí, ukážeme, jak náš "hrdina" trpí, jak neustále odmítá něčemu věřit (po celý film) , ubohého a bezcharakterního záporáka ber ruky, klona (protože v budoucnu určitě budou !) a celá ta nuda povede k ještě strašnějšímu závěru, kde dojde k (spoiler) - a to vždycky fungovalo ne?? NE nefunguje. Tady bych měl jen potřebu říct, konečně to skončilo, kdybych to byl býval dokoukal ! To se stalo až druhý den s vidinou ,že bych snad mohl vykouzlit jednu hvězdu , a že jsem snad musel něco dobrého na tom filmu přehlédnout ne, vždyť to má 83% . Ne nepřehlédl, co jsem ještě nepřehlédl byly stále se opakující a otravně stejné zvuky zabíjení, kdy snad každý musel mít i svůj záběr, aby jsme to udělali ještě více pro debily. Ufff.. takže toto opravdu ne, za mě podobný "super rozloučení" jako Poslední krev.. ten samý princip. Přitom , tady by stačil možná jen zvýšit rating a na 2 hvězdy by to možná bylo, ale jak bylo řečeno, tady je špatně skoro vše. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama