Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 586)

martinius27 

všechny recenze uživatele

paradna rozlucka Hugha Jackmana a Patricka Stewarta s x-menovskou sagou. Film udrzi napatie cely cas aj humor aj akcia, sceny s wolwerinom su drsne ako nikdy pred tym, adamantiove noze presli hlavami asi zo vsetkych stran akymi sa to len dalo, a podla mna herecky aj pribehovo proste parada. A neviem si predstavit kto wolverina nahradi v dalsich x-menovkach. Tento film si mozu pozriet aj ludia ktory komixovky nejak velmi nezeru pretoze je to vazne cosi ine. Vidiet ze tu rozlucku zobrali vsetci vazne a aj sa tak k tomu postavili. Filmy s vyssou pristupnostou mozno nezarabaju tolke prachy ale o to lepsie sa na ne potom pozera. Keby vsetky x-menovky boli trosku tvrdsie hla deadpool a logan tak by iste stali za to. Len skoda ze uz tu neuvidime spominanych 2 hercov. To je jedina smutna vec na celom Loganovi. ()

sunny.day 

všechny recenze uživatele

Nemám slov .. tohle mě naprosto dostalo... syrové, drsné, brutální, krvavé a na druhé straně dojemné, smutné, chvílemi i vtipné ( když se hlavní protagonisté mezi sebou jen tak lehce hašteří) .. tohle završení příběhů o Wolverinovi bylo zdaleka nejlepší ze všech a k tomu všemu ta úžasná hudba a soundtrack .. Všechno, co neměli v sobě ostatní příběhy o X-Menech, tohle mělo naprosto všechno .. 100 % ()

jiri.juricek 

všechny recenze uživatele

Správný eRkový akční nářez, který by fanoušky jak už Wolverina a nebo obecně komiksů neměl minout. Po Johnu Wickovi, další super film tohoto roku a jsem rád, že je na co chodit do kina :) ()

Zanys 

všechny recenze uživatele

Sbohem... Úžasný film, který nechci asi už nikdy vidět... Slzy, deprese, nechuť k životu i po cestě domů z kina... ()

finest 

všechny recenze uživatele

Je mi smutno.... na X-menech jsem vyrostl, o to víc si tento film beru k srdci. Děkuji za tento film, za lidskost, upřímnou, brutalitu, jakou byl podán, za příběh, konec.... začátek?... u každého X-men filmu jsem vždy hledal, zdali v něm bude hrát Hugh Jackman, protože je to ikona celé ságy. Tento film je proto v mých očích MASTERPIECE. Rozhodně 5* 96% ()

redhorse 

všechny recenze uživatele

Odchod Hugha Jackmana a Patricka Stewarta do X-Menovského důchodu proběhlo se vší parádou, maximalní spokojenost, nic víc není třeba dodávat. ()

J.Trinity 

všechny recenze uživatele

Nejdospělejší, nejdrsnější, nejkrvavější a nejlepší z "Wolverinské trilogie". Musím se, ale přiznat, že jsem čekal něco podobného jako v roce 2013. Nakonec jsem byl ale mile překvapen. James Mangold se z minula poučil a udělal rázný krok vpřed. A Hugh Jackman spolu s Patrickem Stewartem bavily svými postavami nádherných 17 let a myslím, že se rozloučily nejlépe, jak jen mohli. ()

JamesR 

všechny recenze uživatele

17 let a 9 filmů. To udělalo z Hugh Jackmana legendu, ale Logan ho učinil nesmrtelným a pravděpodobně mu přinese i pár ocenění. Dámy a pánové, Logan představuje Hugh Jackmana ve své životní roli, které obětoval vše a nyní to nese své ovoce. Naposledy oblékl drápy a to tak, že s pořádnou vervou. Odvaha pustit se do R-ratingu filmu svědčí, i když toho klení je tam na můj vkus příliš. Film se snaží udělat čest nejenom skvělému příběhu a postavě Old man Logan, ale také hercům, kteří tomuto komiksové světu dali své obličeje a hlasy a své umění. Nesmíme zapomenout na skvělého Patricka Stewarta a jeho profesora X, který se potýká s Alzheimerem a nutno říct, že se k tomu kapitán Picard postavil vskutku jedinečně a i on zanechal nezapomenutelnou tečku za svou kariérou Charlese Xaviera. Když už mluvím o hereckých výkonech, rád bych se producentů zeptal, kde sakra vzali tu úžasnou holku!!! Nejdřív zamlklý vraždící experiment a pak sladká holčička, s níž všichni soucítí, a která by vám vykecala díru do hlavy španělsky. Logan je koncem naivní komiksové éry filmu a snad počátkem filmové éry hluboké, která se nebojí těžších témat a R-ratingu a přináší něco nového a ne vždy happyend. Zatímco Logan jistě aspiruje na pár filmových ocenění, tentokrát ani Oskaři nebudou moci přehlédnout tento snímek a jistě nejedno promění. Logan je jedinečný, Logan je smutný, ale jak říká píseň Johnnyho Cashe....Logan se polepšil. ()

xterri 

všechny recenze uživatele

Tohle je parádní rozloučení Hugha a uzavření jedné velké série. Wolverine nebyl nikdy můj nejoblíbenější Marvelák, ale tímhle si mě definitivně získal. Na začátku jsem z toho měla trošku depku - bylo to smutně nostalgické, dívat na "zašlou slávu/moc" svého hrdiny, který byl vždycky přeci neporazitelný. Ale Hugh Jackman tomu dal opravdu všechno, klobouk dolů před jeho výkonem. Po dlouhé době mě film, který má přes dvě hodiny, ani chvilku nenudil. ()

Zalesak92 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru je na čase, aby se zde vyskytlo nějaké poněkud více hejtovací hodnocení než zbytek, které jsou výplodem Marvel onanistů a melancholiků pějící ódy na poslední legendary vystoupení Jackmana v X-men series. Můžete mě všichni za to nenávidět a bude mě to srdečně u prdele, stejně jako vám bude ukradené toto hodnocení, neboť o tomto filmu budete mít jeden a to ten váš správný, neměnný názor a to ten, že to bylo prostě epic zakončení této série a k tomu srdceryvný příběh milé dcerky a churavějícího tatínka. K mému hodnocení je rovněž nutno taktéž připočíst, že osobně zrovna nejsem skalní fan Marvelu, přesto tato informace k mému následujícímu hodnocení je zcela irelevantní. Blockbuster, jehož marketing a pop-up upoutávky vyskakovaly na každém rohu dovedly i mé kamarády k tomu, že je to prostě jeden z mála "must watch" movies a jak známo, když má někdo od něčeho příliš velké očekávání, o to větší pak může být zklamání, když se tato očekávání lehce nenaplní.. No lehce, u Logana se nenaplnilo fakt nic, krom stále konzistentní muskulatury (zejména skálopevných bicáků) Jackmana, což na jeho věk je rozhodně úctyhodné. Na samotném bijáku, konkrétně se tedy jedná o road-movie, mě tedy nepřekvapilo snad nic.. možná trochu paradoxně mě nejvíc odpoutalo od hodinek na mobilu pár rádoby vtipných hlášek, například v obchodě na benzínce, když Logan zastaví Lauru od zabití prodavače slovy: "Not okay!" nebo když ji vyčte, že po 2000 milích jí vyčte, že neřekla ani slovo. Noo, co si budeme povídat, ta stopáž je strašně přetažená.. bohatě by stačilo tak 90 minut a to ještě přeháním. ..dlouho jsem neodcházel z kina tak zklamanej a nechápající.. ne z toho filmu, ale ze zdejšího naprost overrated hodnocení. Absolutně nudný, ničím nepřekvapující biják, který naprosto nezajímavě vykresluje poslední slavné momenty Wolverina...Sorry bro, na více než 3 stars to prostě není ()

pavlina.soch 

všechny recenze uživatele

Myslím, že lepší konec si Jackman nemohl přát. Film přichází s překvapivou surovostí a divák je opět vtažen do krutého světa, ve kterém se zbytky mutantů ukrývají. Troufám si říct, že pokud se kdy objeví nová Wolverin, nebude to mít vůbec jednodeché. Pro sklaní fanoušky zůstane už na vždy pouze jediný Wolverin a to Jackman. ()

Tomas_313 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman a Patrick Stewart naposledy a poprvé bez omezení. Možnost "utrhnout se řetězů" je stejně jako u Deadpoola využita smysluplně a opodstatněně, Logan ale míří opačným směrem. Oproti všemu ostatnímu, co nám dosud bylo v daném žánru nabídnuto, je Logan v mnoha ohledech transcendentní a neopakovatelný. Wolverine se díky Hughu Jackmanovi stal nejikoničtější postavou z univerza Marvelu. Závěrečný díl trilogie je s tímto faktem dobře obeznámen a představuje se jako intimní, komorní ( na žánrové poměry ) vyvrcholení legendárního kultu. Příběh se soustředí výhradně na ústřední trojici ( Stewart, Jackman, Keen ), která řeší jak zásadní vztahové vzorce, tak strasti jednotlivých hrdinů. Postavy jsou zdrcené minulostí, pouze přežívají v pochmurné blízké budoucnosti bez naděje na lepší zítřek. Jejich fyzické i duševní rozpoložení jim dodává na zranitelnosti a lidskosti, což je u komiksových postav, které z pravidla neumírají, výjimečná změna. Z Wolverina je chodící mrtvola, která již dávno ztratila víru v dobro a rezignovala na pouhý pud sebezáchovy. Změna nastane, když se objeví dívenka Laura s téměř identickými schopnostmi a on je nucen se kromě profesora postarat i o ní. Tato trojice tvoří zvláštní rodinnou sestavu, jenž opětovně prchá před vytrvalými nepřáteli a postupně si buduje a prohlubuje silná emoční pouta. Mezitím je samozřejmě rodinná idyla několikrát narušena syrovou akcí, kde Wolverine ve spolupráci s dívčí kopií seká nohy, ruce a probodává hlavy v brutálních sekvencích se skvěle nasnímanými záběry a konečně i s hojnou dávkou rudého potravinářského barviva. Souboje jsou správně "masité", dravé, plně projevují Loganovu animálnost a zároveň udržují diváka v napětí a strachu o hlavního hrdinu. Finální sled zásadních momentů vyvrcholí v jediné rozumné zakončení, které je očekávané, přesto silné a drásavé. Logan vítězí svou autentičností, nesouvislý sled akčních sekvencí za hranicí vkusnosti střídá inteligentním definováním Wolverinovy složité postavy. Více než důstojné zakončení nekalkuluje s možným pokračováním, osudově završuje příběh nejslavnějšího mutanta a nastavuje laťku sakramentsky vysoko. 90% ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Kde už jsem tohle viděl... Joooo s Gipsem byl nějaký takový hodně podobný sentimentální snímek... A jediný rozdíl bylo snad jen to, že Gipson neměl nože. Jinak je to jako přes uhlovej kopírák jedno a to samý.... Nuda nudu kryje - akce, že by se jeden uprosil k bohu a 2hod sledování jak z místa A do místa B partička mutantů jede.... Nesmí se vynechat určité kopance (dítko, které omylem "ztratí" klíčovou fotku, celou dobu nepromluví, pak najednou spustí kulometnou palbu ve Španělštině a hned záhy začne plynně s anglinou. "Stopaře" nikdo nepostrádá a ani ty tři zůčastněný to vůbec netrápí. Když už má šanci "stopař" utéct tak (nelogicky) "zase nic"....a takhle by se mohlo pokračovat dál a dál) , které nejednoho diváka vytáčejí více než tzv "24" (znalí vědí ;-)) a jeden už počítá pomalu míle aby už byl konec..... Celkem jsem si řikal, PROČ to má takový hodnocení, když to s předešlou Xlogií má co se týče akční stránky tak pramálo... Asi holt nejsem sentimentální.....ale ruku na srdce - u XMENů se nečeká nějaký "sentiment". Je fakt, že na každý díl "Wolverina v akci" jsem se těšil jako malý dítě na vánoce, ale musím říct, že jsem více než zklamán :-( Pokud se těšíte na akci - zvolte si raději Krimi Zprávy na Primě, bo tam alespon je té akce víc než v tomto ...dramatu. Pokud chcete drama - hodnocení kolem 90% je reálné. Zde se však jedná se o přímo o "filmové znásilnění", které snad nebylo zapotřebí a bohužel těch "šafránovitých akčních sekvencí" to rozhodně za ty dvě hodiny nudy nevytrhne.... Komentář psán v 90té minutě tohoto cca 120min filmu. Někde "na pozadí" se film odehrává a mám pocit, že není nutno v tuto chvíli sledovat obraz, bo zvuk zcela postačuje, bo se samozřejmě nic významného ve filmu neděje ;-) A až nyní (při psaní tohoto komentu) mi došlo (a to zatraceně teda pozdě) že existuje v BSplayeru rychloposuv obrazu (ano - tušíte správně - nejsem v kině a rozhodně toho ani nelituji).... No tak alespon, že těch 30min závěru sešlápnu na ty 2-3min ;-).......HODNOCENÍ: * za občasné brutální scény; * za určitou nostalgii k Xmenům, které tomtuto předcházely. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama