Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 586)

Trafico 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto říct? Poslední "rozloučení" s Wolverinem byl pro mě zatím nejlepší film z řad X-menů Kéž by bylo takových komiksovek víc ()

Werne11 

všechny recenze uživatele

No nevravým ze je to úplne zlí film ale dosť sa liši od ostaních X-menou je tu veľa krvi a dost nevysvetlených vecí, najviac ma sklamalo žet o nemalo žiaden začiatok, predtím diel bol lepší. ()

maple6 

všechny recenze uživatele

Logan je výborný. Je to sirová surová civilní přehlídka. Patrick Steward jako famózní Charles Xavier. Na hvězdě dole má spoluúčast Boyd Holbrook. Jeho verzi arogantního "bojovníka proti superhrdinům" jsem viděl snad tisíckrát. Namachrovaný boreček, jemuž ale umírají vojáci po desítkách. Takový rozdíl oproti pokornému Murphymu v Narcos... A druhým "viníkem" je scénárista. Plno momentů bylo vypočítaných a to mi dlouhodobě vadí. Je to ale film, na který se rád podívám ještě jednou. ()

Final 

všechny recenze uživatele

Universum X-menů je rozstříštěné na všechny strany a možná ani samotní scénáristé netuší, jak to všechno zase slepit. Tím spíše je poměrně složité zařadit Logana, který na žádný z předchozích dílů nějak zásadně neodkazuje, pouze na základní informace, týkající se Wolverinova zrodu. Naštěstí, film nějak zásadně neprotíná hlavní sérii a lze ho tak brát spíše jako takový spin-off. A pokud k tomu budu i tak přistupovat, tak se rozhodně nejednalo o špatný kousek. Snaha o zosobnění Wolverina co by opatrovníka i otce, je celkem zajímavá. Stejně jako akční část, i když v některých ohledech toho zabíjení bylo možná už přehnaně moc. Ale není to o brutalitě, kterým jsou zabíjeny, je to pouze o zbytečnosti jejich smrtí v rámci celistvého filmu. Každopádně, Hugh Jackman na to pořád ještě má. ()

stinohads 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bolo hrozné prekvapenie, čakal som, že to bude nudné ako Wolverine a tieto film, ale toto najlepší Marvel film aký je! Kde sa hrabe Avengers alebo Guardian of the Galaxy. Je tu všetko, čo všetkým marvelovským filmom chýba. Najkrvavejší, najbrutálnejší marvel film a čo cením najviac, prvý "superhrdina", ktorý umrel. Veľkým prekvapením pre mňa bola Laura, ktorá bola ešte lepšia než samotný Logan. <3 ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Chvilkama rodinná road-movie, občas solidní řezničina. Celkově vydařený (jak se řekne komixový film, aby to neznělo tak blbě?) Mě to bavilo a L a L by byla dobrá rodinka. ()

aneta105 

všechny recenze uživatele

Musím se k něčemu přiznat: Málem jsem se na tomto filmu rozbulela. Některé scénky mi málem vrhly do očí slzy. A od Xavierovi smrti mi k tomu chybělo jen procento. Vulgarita mi vůbec nevadila, spíš naopak- dala Wolverinovi odlehčující nádech. Jako fanoušce mě ale z počátku mrzelo, že je to poslední Wolverine, ale pak mi došlo, že nic nemůže trvat věčně. Právem si zaslouží 100%. A zasloužil by i víc, kdyby to bylo logické a šlo to. Proto: Sbohem Logane a sbohem i Wolverine, zůstaneš mi v mém chladném srdci. ()

Filmyx 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo neco!!! Konecne film, který se s tim nese*e :) je fakt, ze k tomu superhrdinovstvi to melo dost daleko, ale k Wolverinovi sedl bezchybně!!! Kez by se ostatni inspirovali a ucinili konec marvelovskym pohadkam pro pubertaky a přidali se k dospelactejsi verzi od Mangolda! ()

Unn 

všechny recenze uživatele

Výborné, dost emotivní zakončení celé řady. Zápletka vymyšlená suprově a dotažená do dokonalosti vykreslením postav. Pro mne zase jen moc brutality. Nevadí mi nějaká ta rvačka, krev a tak, ale těch usekaných a proseknutých hlav tam bylo moc moc. A to čvachtání tkání, když nože vjely do těla...no fuj! ()

Star_Lordz 

všechny recenze uživatele

Poslední film o Wolverinovi a i o X-Menech jak je známe. Film je mnohem vážnější než cokoli jiného ze škatulky filmů o X-Menech a řeší problémy kterými se v ostatních filmech nikdo nezaobíral. Pár nepovedených scén ve filmu je, ale celkový dojem a atmosféru nekazí. I přes vážnost filmu a minima akčních, "X-Menovských scén" si film udržuje atmosféru X-Menů. Pár překvapivých dějových zvratů i náhlých smrtí hlavních aktérů film pozvedává na novou, lepší a zajímavější úroveň a tím se od předchozích filmů příjemně liší. ()

emarie 

všechny recenze uživatele

Fajn, ale chýbal mi tam nejaký vývoj vzťahu medzi ním a holčičkou. Prosto nervy, nič, nič a potom nejaký náznak uvedomenia si. Trochu málo prepracované. Zaujímavá depresívna atmoška, ale na druhé pozretie to asi nevidím. ()

Cezar209 

všechny recenze uživatele

tak trochu zmiesane pocity na hrane "zajtrajska" ...urcite je v tom citit pokus o nieco viac ako klasickeho Xmena - mozno na rozlucku, ..len ide o to s kym .. ? na mna osobne to urobilo dojem, urcite nie lacny pribeh aj ked nicim nie hlboko komplikovany, nieco na urovni - v jednoduchosti hladaj krasu. Epicke az mysteriozne pozadie hlavne v prvej polovici je popretkavane akcnymi scenami velmi serioznej urovne - potom to uz tak trochu "pokulhava" ...zrejme sa nam zadychal Hugh.... Za mna poctivych 90 % ()

MisterSister 

všechny recenze uživatele

Splácanina plná vzdechů, jež od začátku do konce nedává naprosto žádný smysl a v níž nefunguje jediná věc tak jak by měla. Dějová linie je naprosto ubohá i na akční film, a právě akci samotnou jsme viděli s jedinou výjimkou asi milionkrát i v méně úspěšných filmech. Jako celek tenhle film působí nekonečně zdlouhavým, ubijejícím dojmem, jež jej mnohdy strhne hluboko pod béčka. Jedna * za Johnnyho Cashe. ()

dombas 

všechny recenze uživatele

Vskutku parádní zakončení jedné éry a rozloučení se s Wolverinem v podání Hugha Jackmana..bude mi chybět.. ()

Calabria 

všechny recenze uživatele

Loren byla nejlepší z celýho filmu, určitě víc než Logan. Ale jinak mi film přišel hodně utahanej a lehce nudnej. ()

metalmaus 

všechny recenze uživatele

2 a čtvrt hodiny je fakt dost a ke konci už jsem se nudil tak, že jsem si začal všímat blbostí, jako např. nelogického chování dětských mutantů na útěku. Taky mi trochu vadila předvídatelnost děje a konání postav. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama