Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Mami! je příběhem dospívajícího Steva s diagnózou ADHD a jeho mámy Diane, která i přes doporučení odborníků trvá na tom, že svého syna dokáže zvládnout, a že její syn dokáže zvládnout školu. Když do jejich života vstoupí ještě utrápená sousedka Kylea, vydají se společně na hodně divokou jízdu, kdy se záchvěvy štěstí, bezpečí a spokojenosti v mžiku mění na eruptivní výbuchy násilí a hlubokou beznaděj. Nahoru a zase dolů, jak už to tak v životě bývá. (Artcam Films)

(více)

Recenze (232)

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Vezmu to vědecky. Story: Zchudlá vdova má nezvladatelného, agresívního spratka pod 16, který je stále nebezpečnější svému okolí i sobě. Vzhledem k narůstající fyzičce je jen otázkou času, než někoho zabije, znásilní či zmrzačí. Mami ho chce sama vychovat, ale na to nemá nikdo, a tak jde klacek zpátky do ústavu. Kulturní přínos: V jednom kuse se vulgárně a stupidně nadává, jak mami, tak fracek. Metoda: Sázka na jistotu, poučujeme diváka-pitomce. Formát je 90 % filmu úzký čtverec, rozšíří se jen, když jsou šťastni, aby divák poznal, že jsou šťastni, pak se zase scvrkne, což je móc fajn, když před vámi sedí někdo s obří hlavou, takže vidíte jen černé okraje. Stopáž: převyšuje kapacitu průměrného měchýře, takže žízni, nebo se pomoč. Jediné plus: Herecký výkon spratka. Shrnutí: Neúnosně dlouhá, nevtipná a nezábavná festivalová sr.... (doplň v duchu slovníku filmu). Doporučuji povinně posadit tvůrce takových veleděl do kina (staršího typu) a nepustit ven, dokud se tím neprokochají až do konce. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Ako Steve (Antoine Pilon) roztvára obrazovku si uvedomujem, že prvá polovica filmu je natočená v zúženej podobe a veľmi skľučujúco. Ku koncu, keď sa obrazovka zase zúži, mi to neskutočne dobre dokázalo navodiť atmosféru z prvej polovice filmu. Takýto nápad s obrazom som ešte nikde nepostrehla a musím povedať, že to dokonale prenieslo emócie. Inak som nikdy nepočula kanadskú francúzštinu, takže ma prekvapilo, ako hrozne znie. Plné emócií. 4* ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Raz na to všetci prídete: Steve je presne taký, akí ste vy. Len na rozdiel od neho, vy ste sa naučili nedávať to najavo. Film z roku 2014 je mimoriadny svojim scenárom, ktorý predčí vek jeho tvorcu, a brilantným hereckým výkonom mladého Antoine Olivier Pilona. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Skvele herecke vykony, informacne bohaty film (trochu jsem diky filmu poznal peklo lidi s timhle syndromem), ale necim mi to vadilo a necim me to nechytlo. Scenar ? Rezie ? ()

blowup 

všechny recenze uživatele

Za mne milosrdný počet hvězdiček. Zpočátku jsem myslela, že vystřelím z kina, ale neustále jsem čekala, jestli se mi to nezalíbí - i to asi má cenu, ale bylo to k nevydržení. Splácanina, záběrů, protivné herečky, přešvihnutý příběh. Nakonec jsem čekala, jestli hrdina neproskočí oknem a to by si mohl stěžovat jiný tvůrce. Ten, který dokázal natočit skvěle skvělý příběh. ()

cattcobain 

všechny recenze uživatele

Strhující a surové. Místy mi snímek připomínal atmosféru severských filmů. Jednoznačně můj nejlepší kinematografický zážitek letošního roku. ()

mauinka 

všechny recenze uživatele

Po delší době film, který mě opravdu zasáhl. Psychologie až na půdu, skvěle vymyšlená, zahraná a jako bonbonek dechberoucí závěr. Režisér, kterého budu určitě bedlivě sledovat. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje snahu nezvladnutelneho mladika,unavenej matky a zakoktavajucej susedy najst medzi sebou rovnovahu.Film sa oplati vidiet do konca aj kvoli Lane Del Ray a jej skladbe Born to die. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Život s cholerikem je jako na houpačce, a to tenhle film zachycuje naprosto výborně, často záměrně až do extrému. Podmanivé, krásnou kamerou i hudbou rámované scény nabité pozitivní energií se tu střídají s emotivními, až depresivními momenty stylem „jestli se vám to ku*va nelíbí, tak mi polibte p*del vy zm*di“. ()

alef 

všechny recenze uživatele

nabízí se k adopci: film podobně neukočírovatelný a neukočírovaný, zpovykaný a nevycválaný jako spratek Steve ()

jendamaty 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Na poměrně zajímavém filmu mi vadila přílišně okatá hra na city, kdy režisér sáhne po tom nejjednodušším prostředku (dva širokoúhlé klipy proložené 2 hodinami ukřičené režisérovy představy, jak asi žijí lidi s ADHD syndromem). I když zůstala některá tajemství (nedořečená motivace a psychologie postavy sousedky, která je asi tím nejzajímavějším z filmu), je na druhou stranu film hodně předvídatelný (scéna s karaoke a závěr - o kterém víte díky zbytečné anotaci už od začátku, že přijde, nepochopil jsem ale, proč byl Steve umístěn do nemocnice zrovna v té chvíli, co provedl...). Ty pak zbytečně natahují stopáž, ačkoliv nemohu říct, že bych se nudil, film celkem příjemně uběhl, ale zanechal spíš takové prázdno, než nějaké emoce. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Nechapem ako mohol Xavier Dolan niekto tak mlady natocit takto zrely a vyborny film. Zmena formatu obrazu podla aktualnych pocitov/nalady je proste fantasticke. Ked ma niekto talent ako Xavier mal by natacat filmy, aby zvysok bez talentu ako ja mal co hodnotit. ()

Misoponia 

všechny recenze uživatele

Přímý zásah. Dolanův majstrštyk a můj nejoblíbenější film od něj. Líbila se mi propracovanost postav. Výborné herecké výkony. Nemyslím si, že točit film ve formátu 1:1 je nějaké pozérství nebo snaha zaujmout publikum. Následná změna formátu z 1:1 na klasický širokoúhlý a pak zase zpět a nápad tuhle změnu využít jako pomůcku k vyprávění příběhu je jeden z nejlepších nápadů, co jsem za poslední dobu ve filmu viděla. Tohle je to, co odlišuje průměrný film od nadprůměrně dobrého filmu. Schopnost vystihnout emoce. Navíc ta perfektní hudba k tomu. Viděno s anglickými titulky, kde mi ten počet sprostých slov zase tolik nevadil, možná že s českými by to bylo horší. Na závěr přidám citát, co Dolan odpověděl na otázku, jak vytváří charaktery postav: "I think I work a lot with the actors. It's their characters, so it's their creation too. I would say that I'm a fan of creative people. In every possible meaning of that. I love creative artists. People who believe in the importance of details. Character's not only someone who walks around saying lines. It's someone who wears nail polish and wears wool socks in their sandals. And they have designs on the back pockets of their jeans, they have highlights in their hair, they have a way to laugh, they have a way to cry, they have a way to fan their eyes, because they're too emotional suddenly. All these little details that we find so much pleasure in finding with the actors are to me the difference between a movie where you don't care about human beings and the movie where you do care about human beings." ()

HrudkaJ 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá chybu, předčil všechna má očekávání a jsem moc rád, že jsem ho viděl. A doporučuji všem matkám s těžko zvladatelnými syny, aby viděly, co je ADHD. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Xavier Dolan natočil film, v ktorom sa vymedzil vo viacerých smeroch a spravil z tohto kúska v podstate niečo originálne. Jedinečná práca so strihom, zaujímavé spracovanie, pekný soundtrack a bravúrne herecké výkony. Na druhej strane však zimomriavkové scény striedali tie nudné a celý film sa niesol vo veľmi monotónnom duchu až na ten záver. Preto nemôžem dať iné ako "iba" nadpriemerné hodnotenie. Nemyslím si, že si zaslúži až takéto honosné percentá. 65 % ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Dolan se učí anglicky

Dolan se učí anglicky

14.12.2014

„Zázračné dítě" a miláček festivalů, kanadský frankofonní režisér Xavier Dolan je v současnosti nejmladším světově uznávaným režisérem. Svůj první film – Zabil jsem svou matku (2009) - natočil v… (více)

Reklama

Reklama