Reklama

Reklama

Vítejte ve Švédsku

(seriál)
Švédsko / USA, (2014–2015), 7 h 20 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Greg Poehler, Josephine Bornebusch, Lena Olin, Claes Månsson, Amy Poehler, Illeana Douglas, Aubrey Plaza, Neve Campbell, Patrick Duffy, Madeleine Martin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Welcome to Sweden, jak napovídá název samotný, je o třicátníkovi Bruci Evansovi, který se za svou láskou Emmou přestěhuje přímo do Stockholmu. A jak to tak v každém komediálním seriálu bývá, neobejde se soužití s New Yorčanem na severu Evropy bez vtipných až trapných situací. Na ty bude ústřední hrdina Bruce narážet na každém rohu. Přeci jenom rozdíly mezi New Yorkem a Stockholmem nejsou jen klimatické, ale i společenské. Za seriálem stojí Amy a Greg Poehlerovi, kteří v něm také hrají. (geklon)

(více)

Recenze (27)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, ale že by mi to kdovíjak uvízlo v paměti, nebo bych měl potřebu se k tomu někdy vrátit, to ne. Greg Poehler je sympaťák, ovšem kvalita dílů je hodně nekonzistentní. Většina vtipu pramení z konfrontace americké a švédské kultury, ale humorné scény obvykle sráží trapné momenty s celebritami (především vztaženo na Amy Poehler a Aubrey Plaza, které mám rád, ale očividně si neuvědomily, že netočí Parks and Recreation). Inteligenci diváka Welcome to Sweden neuží a koukání na něj je celkem příjemné, nicméně třetí sérii už asi nepotřebuju. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavá ukázka Švédska, které zná asi málokdo. Humor těží především z kontrastu amerického exota v cizí "exotické" zemi. Zábava dobrá, ale hlavně v úvodních dílech, ke konci mi už začala vadit přílišná vztahovost (a hlavně nudná linie mamky a taťky). Druhou sérii asi dám, přece jenom se tím dá prokousat, i díky nevelkému počtu dílů, celkem v pohodě. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Na Welcome to Sweden jsem se dočetl poměrně dobré reference a tak jsem byl opravdu zvědavý, co tenhle seriál nabízí. Ale abych pravdu řekl, odcházím trochu zklamaný. Greg Poehler bohužel není tak vtipný jako jeho sestra Amy a hlavní problém je, že jeho postava Bruce tam nemá vůbec žádného solidního spoluhráče. Všechny ostatní postavy mi přijdou opravdu nezajímavý a i Bruce se občas chová jako pěknej vůl, přesto je z obsazení vážně nejlepší. Vtip se občas objeví, ale rozhodně jich není tolik, kolik bych čekal a vlastně nejvíc jsem se bavil, když je tam Amy Poehler jako Amy Poehler a Aubrey Plaza jako Aubrey Plaza (Třikrát hurá za Parks and Rec). Vím, že se seriál dočká i druhé řady, těžko ale říct, jestli se dočká i mě jako diváka... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pohodová komediální podívaná o kulturních rozdílech, která mě od prvních minut chytla. Takhle sympatický komediální seriál jsem vskutku nečekala a věřím, že další díly nebudou o nic méně zábavné. První dva díly - 90% Ačkoli ne všechny epizody byly plné třeskutého humoru a sem tam se i nějaká ta trapnější chvilka našla, je Welcome to Sweden jednou z nejpovedenějších komedií roku. 1. série - 80% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Milý zábavný sitcom, který nesází na kdovíjak rázný humor, ale na jemně štiplavé vtípky, které vyvolají úsměv na tváři. Seriál netlačí na pilu, pokud jde o gagy sázející na rozdílné životní styly v USA a Švédsku, nepřehání to s vtípky těžícími z kulturních odlišností, vlastně dané momenty působí relativně realisticky (což se dalo čekat, když je seriál inspirovaný zážitky Grega Poehlera) a mně to vyhovuje. Seriál je takové pohlazení po duši pro milovníky cestování a poznávání jiných kultur. A navíc je velmi dobře obsazen. 8/10 ()

Galerie (57)

Reklama

Reklama