Reklama

Reklama

Kancelář Blaník

(seriál)
Trailer
Česko, (2014–2018), 10 h 11 min (Minutáž: 4–11 min)

Hudba:

Midi Lidi

Hrají:

Marek Daniel, Halka Jeřábek Třešňáková, Michal Dalecký, Sandra Nováková, Tomáš Matonoha, Ivana Chýlková, Jan Hřebejk, Ladislav Hampl, Vlastimil Třešňák (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Politický sitkom režiséra Marka Najbrta humorně reflektuje dění na české politické scéně. Hlavní hrdina, majitel PR a lobbingové agentury Blaník, se s každým zná a snaží se tak trochu řídit svět. Politická satira, kterou si oblíbí především fanoušci britského humoru a seriálů tamní produkce. Humorné glosy doplňuje Tonda Blaníka i na twitteru. (StreamCZ)

(více)

Recenze (243)

Gemini 

všechny recenze uživatele

"Jedinej slušnej člověk v týdle zemi sedí v Johannesburgu v base..." "Nejste KSČ, jste KSČM." "Já vim žes to dělal pro lidi..." "Za todle sme klíčema necinkali..." - no řekněte, dá se tohle nemilovat?:) Dobře, Nadsobotka třeba byl zrovna ze slabšího soudku, ale "fiktivní" pozadí určitých politicky a/nebo mediálně výživných momentů českého veřejného dění tahle skvadra ve formátu několikaminutových dílů odkrývá způsobem sice divácky možná až příliš vděčným, každopádně ale především díky Marku Danielovi a jeho přihrávačům výborně fungujícím. No, tedy, výborně... kdyby jeden díl trval víc než sedm minut, tak mi z té šílené kamery asi upadne hlava, ale jak víme, nic není dokonalé - ani totalita;) Uvidím po jak dlouhé době se mi to začne zdát na jedno brdo. Zatím spokojenost na úrovni 80%, protože perfektně funguje i humor nepolitický, povětšinou arogantně lobbisticky šikanistický. Zdalipak třeba panko Rittig pošle i tímhle směrem nějakou tu osobnostní žalobičku, až skoncuje s těmi "pedofilními fízly"?;) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

1,35 MILIARDY ZA TO, ŽE SE S TÍM DÁ JEZDIT METREM A CHODIT DO KNIHOVNY, TO JE GENIÁLNÍ, NE? Kdo jiný by mohl dělat politickou (satiru) legraci, než mistři Geisler - Najbrt - Tuček, trio s podvratně jiným pohledem na věc. Danielovi blazeovaně-humpolácký bobista jde jak po másle a vnucuje myšlenku, že by to tak nějak mohlo i být. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

„Ty vole, Žížalo, když řeknu okurky, tak tím myslím kurva Znojmo...“ Ta vtipnější producentská část Negativu pochopila, že zkostnatělé kolosy televizních médií jsou pro politickou satiru mrtvé a spřáhla se Streamem, který vlastní tvorbou nachází cestu ven z pozice reklamou metastázovaného bastarda Seznamu, a stvořili mokrý sen každého ‚píáristy‘, jemuž stačí minimální plocha, skvostná herecká trojka a monology z říše snů dokazující, že i čeština má na situační humor, což je kombinace, za níž by političtí markeťáci upsali duši nejenom Tondovi Blaníkovi. 4 a ½. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velice nevyrovnané díly (i humor?), fantasticky Marek Daniel (i zbytek kanclu), sebeparodické cameo role (o ničem nebudete rozhodovat, jen se budete hezky tvářit) a aktuálnost, která je na jednu stranu skvělá a pobaví, na druhou je zase problémem do budoucna (kdo si bude za rok dva pamatovat nějaký článek a další souvislosti? Ztrácí se tím univerzální nadčasovost -> chápu, nebyla záměrem;-). Tak jako tak je to počin, který v ČR nemá obdoby a to nejen kvalitou, ale i přímočarostí. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Lobista, spin doctor a příkladný šéf (,,Žížalo, mazej!") Tonda Blaník: ,,Já jsem taková svině...ale mám se dobře..." Úspěšný internetový fenomén substituuje nedomrlé televizní pořady typu Pečený sněhulák... Když už s tím lobbisticko-politickým svinstvem nemůžeme nic dělat, alespoň se mu můžeme zasmát... Druhá řada lepší prvé... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate asi to nejlepsi, co kdy bylo na Streamu k videni. Daniel je naprosto genialni arogantni kreten, kterej by si moh podat ruku treba s McBridem. Dej samozrejme sazi na to, ze znate politickou situaci, vzhledem k tomu, ze me nechava naprosto v klidu, spousta vtipku mi unikla, ale vzhledem k tomu, ze je tu casto spis takovej buranskej, extremne sprostej humor, kazdej si tu neco najde. Je to serial, takze samozrejme ne kazdej dil je tak uzasnej, zalezi to samozrejme taky na parodovanejch politickejch tematech, ale zasmat se da u kazdyho dilu, navic nektery hlasky jsou fakt genialni. S pozdejsima seriema, kdy uz se krapet odstoupilo od systemu v kancelari resime nejakou situaci a je tu snaha o rozvijeni nejakyho pribehu, kterej prostupuje celou serii, tak jde zabavnost lehce dolu, ale i tak je to takova kazdotydenni jistota. Lepsi 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Objednej novej průzkum u nový agentury a ono se to šoupne." Z vysoké školy lobbingu mne vyhodili po neúspěšných zkouškách z alkoholismu, pokrytectví a vyhazování peněz z okna. Můj spolužák Tonda Blaník však absolvoval školu s červeným diplomem a nutno uznat, že poslance, kardinály i prezidenty pase naprosto světově. Já se hrozně bavil při stavbě hokejové knihovny, abstinenci v poslanecké sněmovně, Grossově zištné víře, rušení času v létě i posílání poslankyně Semelové z Ruzyně na Krym či do Krymu v Ruzyni? To je asi jedno. Škoda, že to takhle v politice chodí, ale je dobře, že se tomu můžeme zasmát a já doufám ve vznik dalších dílů dříve, než si všichni ti potrefení Kolibříci, Liborové, Miroslavové či Andrejové objednají soudní zákaz vysílání tohoto seriálu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Každý díl má aspoň jeden povedený vtip, což vlastně na internetový seriál o délce epizody deset minut stačí. Mohlo to být ale o tolik víc, kdyby se tvůrci nebáli toho, že diváci budou muset začít i přemýšlet! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Místy skutečně geniální počin. Plnou palbu nedávám jen kvůli nevyrovnanosti jednotlivých epizod. Ovšem u těch nejpovedenějších celou dobu umírám smíchy. Vrcholem první série je pro mě téma Opencard, což je zároveň epizoda, u níž se chytá i člověk, který se v politickém bahně příliš neorientuje. Tonda Blaník se nechal inspirovat mluvou svého kamaráda Ivánka a i díky tomu ze sebe sype jednu hlášku za druhou. Skvěle mu sekundují exot Žížala a perverzní sekretářka. Velkým zpestřením je podle mě občasné zařazení guestů, což je pro naši zaostalou seriálovou scénu stále tabu. Druhá série je ještě lepší. Epizody jsou vyrovnanější, vymazlenější a hlavně se stylově vezou na životní formě pussy (čti pasy) mastodonta Miloše. Jedna věc mě přeci jen trošku zaráží. Jak je možné, že taková perla má v rámci Streamu nižší sledovanost než videa pro ovce (A dost!) a hipíky (Restart života)... Aha, už mi to docvaklo. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

"Mám." - "No vidíš, že to de. Tak to zapoj a frkni tam čokošku." - "Jakou čokošku?" - "Tak je to fontánka na čokoládu, ne?" - "No ale já nemám žádnou čokoládu, to mi nikdo neřek." - "To ti nikdo neřek, protože je to snad jasný. Co chceš, aby stříkalo z nečeho, co se menuje čokoládová fontánka?!" - "Aha." - "Tak pěsti na bradavky a zpátky do socky, Žížalo." [==] Umění zkratky a situačního humoru. V českých končinách něco bezkonkurenčního, kde občas trochu slabší díly střídají naprosto geniální. Celkově zvyšuji na 5*. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„No nazdar Andreji, jak se babiš? Jo nebabiš se. Jseš nasranej.“ Zpočátku jsem si všiml Blaníku jenom náhodou, konkrétně 3. dílu „Nadsobotka“, který mě nesmírně pobavil. Až pak jsem teprve po čase zjistil, že to nebyla jenom jednorázovka a pustil se do sledování Blaníku pěkně od prvního dílu a už ten, přestože jsem jistě nepochopil všechny narážky (ostatně jako v každém dílu-ne že by mi to vadilo), mě skoro rozbrečel smíchy. A dařilo se to i dalším epizodám. I když začátky asi byly těžší, viz. Sněhuláci (pilot, ještě bez klasického intra, je jen hodně slabým odvarem dílů následujících, vlastně se k Blaníku jako celku ani moc nehodí a jsem rád, že ho Stream.cz nebere jako oficiální první díl). A když už jsem u toho, musím zmínit, že to je pořad internetové televize. A to je dost podstatný rozdíl, poněvadž se nemusí mírnit, nepodléhá cenzuře (nebo to alespoň nejde poznat). Nebojí se šít do všeho a do každého, nikomu nenadržuje, je v něm takřka zcela zachovaná POLITICKÁ NEKOREKTNOST. Všechny díly samozřejmě nejsou stoprocentně zábavné, ale žádný z nich mě, krom zmiňovaných Sněhuláků, nezklamal, a proto udílím po 9 oficiálních streamových epizodách slabších 5* a těším se na další díly této oživující politické satiry. „Proč nemůžeme použít naše gripe, žihadla?“ – „No, protože by se mohly při bojový akci poškodit! Si snad myslíte, že jsme tu slevu od Švédů dostali zadarmo? Cena za pronájem byla snížená supertajnou doložkou, ve který se zavazujeme, že je Švédům vrátíme v nepoškozeném stavu.“ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Daniel je konstantně boží (hlavně hudečkovský amok je geniální). Škoda, že mu scenáristé čas od času nestačí, a tak se Tonda občas při tom kadění úplně netrefí. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Někdy skoro nekoukatelné. Seriously, fyzicky tu kameru nezvládám, takže mi to často běží na pozadí jako rádio Blaník. Ale vypovídá hodně o českých médiích, když je to nejlepší politcká satira od České Sody. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Satira, která má zuby. Tedy většinou. A to je dobře. Jsou díly slabší, jsou díly dobré a pak jsou díly skvělé, jako například ten s novou policejní hymnou, stopáž jen výjimečně překročí osm minut, scenáristé vědí, co je dobrá pointa a herci (samozřejmě s Markem Danielem na prvním místě) jsou výborní. Seriálu je často vytýkána přemíra vulgarismů, ale v tomto případě s ní nemám nejmenší problém. Nedovedu si představit, že by člověk jako Tonda Blaník mluvil slušně. V této chvíli Kancelář Blaník dospěla za polovinu třetí série a ještě mě nepřestala bavit. To asi hovoří za vše. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Geniální satira, které boty zubním kartáčkem čistí i česká soda, nemluvě o jiných trapnopokusech (znechuceně civím na tebe, pečený sněhuláku!), kancelář Blaník je skvěle obsazená a to nejen baronem všech lobistů Tondou Blaníkem, ale i jeho otrockými poskoky, kteří dělají na několikaminutovém prostoru divy. Tleskám, radostně metám imaginární kozelce, obětuji černého kohouta, streem konečně natočil něco povedeného, navíc s kulometnou kadencí hlodů hlodavých víc, než hejno hladových kapybar. ()

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama