Reklama

Reklama

Kancelář Blaník

(seriál)
Trailer
Česko, (2014–2018), 10 h 11 min (Minutáž: 4–11 min)

Hudba:

Midi Lidi

Hrají:

Marek Daniel, Halka Jeřábek Třešňáková, Michal Dalecký, Sandra Nováková, Tomáš Matonoha, Ivana Chýlková, Jan Hřebejk, Ladislav Hampl, Vlastimil Třešňák (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Politický sitkom režiséra Marka Najbrta humorně reflektuje dění na české politické scéně. Hlavní hrdina, majitel PR a lobbingové agentury Blaník, se s každým zná a snaží se tak trochu řídit svět. Politická satira, kterou si oblíbí především fanoušci britského humoru a seriálů tamní produkce. Humorné glosy doplňuje Tonda Blaníka i na twitteru. (StreamCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Miluju to. Naprosto geniální záležitost s parádním scénářem, luxusníma hláškama a hlavně naprosto libovým obsazením. Občas se sice objeví nějaký ten slabší díl, ale těch je opravdu minimum. Navíc je tady spousta luxusních cameo rolí a i seriál samotný je sérii od série lepší a skončil opravdu na vrcholu. V Kanceláři Toníčka Blaníka funguje veškerý humor opravdu na jedničku. Linka s Milošem je pak naprosto nepřekonatelná. 95%. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Tohle ja naprostá pecka. Tvrdá, trefná, bez servítek. Snad každá kauza prošla touhle kanceláří. Dokonale vykreslený lobbistův život. Kolikrát člověk neví jestli se smát, brečet, nebo jen zůstat zítat s otevřenou pusou. Na české internetové scéně asi nejlepší internetový seriál. Vyšehrad se tomu dost přibližuje, ale Blaník je prostě Blaník...90% ()

Reklama

Carodej_pes 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnanost, šílená kamera, tendenční obsah, který stárne stejně rychle, jako předloha. To jsou naprosto nezasloužené výtky. Seriál je plodem své (internetové) doby; fascinujícím stylem zrcadlí politické dění v ČR. Výsledný odraz je sice zkreslenou podobou skutečnosti, avšak nemá vyložené chyby – není uměleckým dílem, je satirou. A to satirou ostrou, padnoucí, dosud neviděnou; satirou, která sama sebe považuje za přesně takovou, jakou si národ zaslouží. Je ventilem pro ty, kteří se v českém politickém výkalu nechtějí šťourat. Zkuste si sami sebe představit na židli tvůrců: Může práce s odpudivým materiálem přinést vyrovnanost, nádhernou formu a nesmrtelný obsah? Možná ano, já jsem ale velice rád, že Kancelář Blaník přesně toto nepřináší. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Geniální satira, které boty zubním kartáčkem čistí i česká soda, nemluvě o jiných trapnopokusech (znechuceně civím na tebe, pečený sněhuláku!), kancelář Blaník je skvěle obsazená a to nejen baronem všech lobistů Tondou Blaníkem, ale i jeho otrockými poskoky, kteří dělají na několikaminutovém prostoru divy. Tleskám, radostně metám imaginární kozelce, obětuji černého kohouta, streem konečně natočil něco povedeného, navíc s kulometnou kadencí hlodů hlodavých víc, než hejno hladových kapybar. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

1,35 MILIARDY ZA TO, ŽE SE S TÍM DÁ JEZDIT METREM A CHODIT DO KNIHOVNY, TO JE GENIÁLNÍ, NE? Kdo jiný by mohl dělat politickou (satiru) legraci, než mistři Geisler - Najbrt - Tuček, trio s podvratně jiným pohledem na věc. Danielovi blazeovaně-humpolácký bobista jde jak po másle a vnucuje myšlenku, že by to tak nějak mohlo i být. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • Blaníkova (Marek Daniel) kancelář ve skutečnosti je kanceláří bratrů Cabanů, kteří ji tvůrcům seriálu pronajímají za minimální peníze. (JoranProvenzano)
  • Seriál byl původně nabídnut České televizi, avšak ta jej odmítla jakožto "bezzubý". (P. J. D.)
  • Seriál se jmenuje Kancelář Blaník, protože pouze název "Blaník" již chrání registrační známka. (Hawaj)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama