Reklama

Reklama

Kuragehime

  • Japonsko 海月姫 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Cukimi se přestěhovala do Tokia, aby se stala ilustrátorkou. Je posedlá medúzami a je velmi nesvá před muži a aktivními lidmi. Bydlí v obytném domě Amamizu, do kterého je zakázán vstup mužům, spolu s dalšími podivínkami, jako je ona sama. Jednoho dne v obchodě se zvířátky z tropů potká módně oblékanou slečnu, která Cukimi pomůže. Jenomže ta stylově vypadající slečna není vůbec slečna, ale vysokoškolský student Kuranosuke, který se o Cukimi začne zajímat. (Zíza)

(více)

Recenze (5)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Předlohu znám, jak mangu, tak anime, ale rozhodně takhle znalost na hodnocení a celkové „strávení“ filmu nemá vliv. Je to taková ta ztřeštěná věc, u které prostě nevíte, jestli se máte smát, nebo obracet oči v sloup. Naštěstí Rena Nónen mi celý zážitek zpříjemňovala, opravdu ta holka to má v sobě, asi to dělají ty její kukadla. Navíc Masaki Suda je další „mladiství“, kterého sleduju a s jeho zdejším výkonem jsem byla spokojená (on chodil na jehlách!). Prostě nahlédneme do života nerdek (zahraných, jako by z mangy vypadly), možná se i trochu zamilujeme, ovšem stejně jako všude jinde, nedojdeme k uspokojivému výsledku. Pokud nemáte chuť na něco ztřeštěného, ani si to nepouštějte. Bohužel mi chvílemi přišlo jako velká nuda – stopáž je opravdu přepálená. Slabší 3*. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Viděno 3.1.2015 v kině MOVIX, Ario Kameari, Tokio. Bohužel jsem neměla tu čest číst mangu, pro srovnání, ale z filmu mi bylo jasné, že manga musí být opravdu hodně šílená. Protože se to pokud možno dost snažili zachovat i ve filmu. Což ale ne vždycky působilo úplně dobře. Možná jsem jen nebyla naladěná na tu správnou japonsky trhlou vlnu, ale zkrátka mě ty postavičky ženských "otaku", co bydlí s Cukimi v jednom domě, svým věčným afektovaným chováním a křikem trochu otravovaly. Na druhou stranu ale byla fajn hlavní mužská postava v podání Sudy Masakiho - myslím že se na roli takového "fashionisty", co se rád převlíká do ženského oblečení, dost hodil. Plus se mi hodně líbila vedlejší role Hajamiho Mokomičiho - působil tam jako dokonalý sexy džentlmen LOL. Dojem z filmu ale jinak kazily dve věci - přehnaná délka přes dvě hodiny a nedostatek vtipu (šílené chování postav bylo pouze přehnané, bohužel však nepříliš vtipné). Takže hodnocení dopadá takto. ~(2,6)~ ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Jaký je trest za to přivést sem muže?" "Smrt." ■ Měl jsem chuť na něco šíleného a vícekrát jsem se smál nahlas. Možná trochu dlouhé, ale na druhé straně, když s titulkami běžely ještě vystřižené okamžiky, byl jsem rád, že vidím další kousky do skládačky. Rena Nounen jako extrémně trhlé ošklivé káčátko byla super, zaujal mě ale i Masaki Suda. Kupodivu víc, když byl oblečený jako holka. Vůbec nevypadal zle. Jeho vžití do postavy bylo výborné. No a spousta dalších věcí okolo - ať kýčovité animované momenty nebo starý obrostlý dům nebo zbírka mangoidních charakterů. Strašně nerealistické (postavení scény na módní přehlídku trvá den, režie světelné šou se řeší týdny atd.), ale nevadilo mi (je jasné, že v manze jde spousta věcí lusknutím prstu). Měl jsem náladu. Silné 4 hvězdy :). ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=OymflhSbYjQ ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

A za mě silné čtyři. Co se týče Kuragehime, mangu jsem sice nečetla, ale anime zbožňuju; obzvlášť mě tedy nadchlo obsazení. Ach, Shuu, ach, Kuranosuke. I šofér potil charisma. Se stopáží už se ale štáb maličko spálil. Zejména závěrečná scéna módní přehlídky může dělat reklamu na žvýkačku, jak se táhne, a i jiné záběry svojí délkou zezbytečňují za chodu. Jenomže... je to srdcovka. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Ze začátku střelené a bláznivé, pak to upadá, ta stopáž tomu vadí. Zábavné a pro mě i radostné slyšet v soundtracku Sekai no owari. ()

Reklama

Reklama