Reklama

Reklama

Preservation

Trailer 1

Obsahy(1)

Mike, jeho žena Wit a starší brat Sean spolu vyrážajú na malý dobrodružný výlet do hlbokých hôr. Takmer rodinný výlet plný pohody sa nečakane zmení po rannom budíčku, kedy si všetci traja uvedomia, že v danej oblasti nie sú ani zďaleka sami. Z lovcov a lovkyne divokej zveri sa po krátkom čase stáva lovená zver. (*CARNIFEX*)

Recenze (28)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sledovatelný lesní survival. Pěkné prostředí, letní atmosféra, příjemný náladotvorný soundtrack. Šel bych možná na 3* i přes to, že chování postav se postupem času stává blbějším a blbějším (vlastně se tam všichni mohli navzájem pohodlně pozabíjet asi stokrát, ale to by to skončilo moc brzo). Jenže k tomu, jak snímek nestydatě vyloženě vykrádá jednotlivé scény z příbuzných filmů, především z Eden Lake, přičemž nepřidává vůbec, ale opravdu vůbec nic vlastního, k tomu benevolentní být odmítám. Stačí, že je neoriginální a nekreativní současný komerční horor. Indie scénu tímhle marasmem prosím neprznit. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jak už bylo tady v komentářích uvedeno, taky mne vytáčelo chování hlavních postav. Když vím, že mi někdo někoho zabil a ohrožuje můj život, tak ho přece jen neplácnu a neodejdu! Vezmu kámen a vytluču mu mozek z hlavy! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Survivaly milujem, ale na tento nebudem spomínať v dobrom. Kurva fix, keď spacifikujem nejakého debila, ktorý leží nehybne na zemi, tak ho logicky aj dorazím, a nie ako tí blbečkovia, ktorí sa otočia a chcú si pekne odkráčať, no ako to logicky mohlo dopadnúť. Toto vie fakt nasrať takéto niečo. Ináč, omnoho slabšia kopírka dvoch výborných naháňačiek s vraždiacimi faganmi, ktorá im samozrejme nesiaha ani po členky. Nakrútené v poriadku, ale chýba napätie a gore nula. Takže pre mňa až neuveriteľne zbytočný film, v ktorom režisér nepredviedol dokopy nič. Monitor som však neroztrieskal. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První očekávaný horor roku 2015 je za mnou, ale uspokojení jsem se příliš nedostál. Dá se říct, že do první půlky se jedná o slušně nepředvídatelný survival, poté film sklouzne do klišé a spousta nelogického chování postav, což by až tak nevadilo jako úplná absence gore a poměrně slabá dávka adrenalinu a tohle v survivalech neodpouštím. Přišlo mi to jako slabší variace na Eden lake, kde zákon do ruky bere opět žena, jak je v dnešních hororech už zvykem Grrr. Co zamrzí také je, že režisér neměl dostatečně velké koule se odvázat alespoň v závěru, to bych se vyššímu hodnocení vůbec nebránil, ale pořád lepší než sračky jako Jessabelle či Oujia. 45% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Až na nezmyselné chovanie postáv a hlúpe znaky na čele to bolo dobré. Ale to, že by dvoch chlapov prekvapili malé deti závislé na mobiloch je ťažko uveritelné. Ale žena to zvláda v pohode a tak tu máme menšiu revenge. Tie tupé deti mi pripomenuli deti z Jazera Smrti. Hrajú sa na neviniatka ale sú zdrojom zla! + absolútne brutálny Ford Bronco ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Marná to snaha kámo. Chris si vo svojej kupole dostatočne neusporiadal sled všetkého, čo v poslednej dobe videl a vyšejkoval inscenačnú sračku s nechutným castom. Tie do gzychtu bijúce podobizne filmárčin z poslednej doby ma urážali v každom zábere. V tomto prípade nevhodný, no pre mňa ok sound dvihol snímok nad bod mrazu. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vcelku slabý a opozeraný, moderný survival, ktorý je od začiatku zbytočne nezaujímavý a keď sa konečne rozbehne, tak to nedokáže uhrať o moc lepšie. Nie je ani bohvieako pekne natočený; prostredie je nevyužité, oku lahodiace zábery sa nekonajú, avšak na uši útočia blbé kecy 3 otravných hlavných postáv, ktoré stvárňuje trojica nesympatických hercov. Predvídateľnosť, stupidita a trápnosť prevládajú, kdežto atmosféra a napätie sa držia v úzadí a nejaké drsnejšie hororové aspekty by tu bolo naivné očakávať, keďže je po chvíli jasné, že pôjde len o taký opatrný survival thrill. Kvantá podobných a hlavne lepších sa dajú nájsť medzi modernými i starými počinmi. Tento ma nebavil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mike vyráža spolu so svojou ženou Wit a starším bratom Seanom na malý dobrodružný výlet do hlbokých hôr. Takmer rodinný výlet plný pohody sa nečakane zmení po rannom budíčku, kedy si všetci traja uvedomia, že v danej oblasti ani z ďaleka nie sú sami. Z lovcov divokej zvery sa po krátkom čase stáva lovená zver. A ide sa ďalej! Bieda v hororovom žánri prekvitá v plnej kráse. "Preservation" nie je vyslovene zlým snímkom, ktorý by bol nekvalitne natočený, no čo ozaj nemám rád, je lacné kopírovanie úspešnejších hororov, ako je v tomto prípade "Eden Lake". Nemôžem si pomôcť no na mieste režiséra by som sa cítil veľmi trápne. Navyše "explo" bez gore, krvi či násilníckých scén, to je ako porno bez výstreku na ksicht - 40%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak ruku na srdce kolikrát už jsme tu něco takovýho měli? Nechce se mi psát furt to samý dokola co píšu u podobných snímku. Stačí když uvedu, že tenhle byl blbej, ale ještě přijatelnej.45% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Inspirace Eden Lake byla víc než zjevná, ale to by mi ani tak nevadilo. Horší byly naprosto tupé postavy. Ostatně složení mírně vyšinutý ex-voják, telefonující chytrák a "nechtěla jsem ti psát mailem, že jsem těhotná, tak to řeknu ve chvíli, kdy se to bude nejmíň hodit" veganka dávalo tušit, že dojde k nějakému survivalovému faux pas. A taky že jo. Notabene mě štve, když to všechno zůstane na ženský, která by měla zákonitě zařvat jako první. Na druhou stranu když začal ten správný lov, měl film něco do sebe a i když mě děvče několikrát rozesmálo, bavil jsem se tak pů hodiny docela dobře, takže těch 40% je tak akorát. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Taká vyluhovaná verzia Eden Lake, bez napätia, bez potrebného drajvu, bez patričného gore a aj bez toho, aby pridávala čokoľvek vlastné. Jednoducho len obyčajná, zúfalo nudná naháňačka po lese s deťmi ako zabijakmi a ešte aj to v závere odhaľuje ako prekvapivú pointu, aj keď divákovi je situácia jasná už minimálne po prvej polhodine. Vykastrovaný survival, ktorý je od začiatku nezaujímavý a ani keď sa rozbehne tak jeho pútavosť nijak nestúpa, keďže dohromady nič nepredvedie. Úplna zbytočnosť, v ktorej režisér nepriniesol nič vlastné, jediný nápad, jedinú zaujímavejšiu scénu a ani v závere nemal najmenšiu snahu sa nejako odviazať. Ešte aj to prostredie je absolútne nevyužité. Niečo také nemám najmenšiu chuť brať na milosť. CELKOVO: 1* (2/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jedna dobrá scéna bohužel nedělá skvělý film, a vy budete mít při sledování snímku „Preservation“ pocit, že sledujete něco, co si bere základní pravidlo survival žánru a... a to je vlastně všechno. Nepřináší naprosto nic nového. Sledujete jen to, co jste mohli sledovat mnohokrát. V tomhle ohledu je rozhodně lepší a mnohem intenzívnější „Jezero smrti“, které má podobné východisko, ale dovede na vás zapůsobit neskutečně silně. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak asi dvacet minut film vypadal celkem koukatelně.Parádní lokace přírodní rezervace,atmosféra dávno opuštěnýho místa,a očekávání toho co přijde.Jenže pak film nabere směr debilita,která je s jednáním každý jedný postavy hnaný až k dokonalý frašce,a protože ani akce nijak nefunguje,a proti tady zmíněnýmu Eden Lake to prostě selhává ve všech směrech,ten film je předurčenej k spláchnutí do hajzlu,stejně jako dvojice kladnejch hrdinů.Mamlasové.20%. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(101/2015) / Moderne a profesionálne natočená scenáristická amatérčina. Tento horor zúfalo nefunguje v budovaní atmosféry a v základnej logike. (3/10) ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Slaboučká variace na Eden Lake s pěkným post-rockovým doprovodem. P.S. taky už vám přijde trapný že to v každým novějším hororu přežije ženská? Ten nápad už dlouho neni tak originální jako kdysi. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Zas na druhou stranu se mi na to koukalo docela dobře. Postavy ze začátku na sebe žárlily a byl tam zajímavej trojůhelník, celkem civilní. Na začátek mi přišli všichni strašně otravní, ale pak jsem jim přišel na chuť. Rozjíďěl se příběh co by mě zajímal. Líbilo se mi, že nepřeháněli scénu s pastí. Naopak ošizena se mi zdála ta šoková brutální stránka filmu. Asi dám tři. Vyprošený, ale nechci tomu nechat 39%-=) ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Budeme drsní, když nebudeme mluvit, ale budeme místo toho posílat textovky. Nuda, nuda, šeď, šeď. Nulová hloubka postav a s ní také ruku v ruce jdoucí nulová hloubka mých sympatií a antipatií k nim. Jedna hvězdička za pár hezkých záběrů na přírodu a za uváženou hudbu. ()

Reklama

Reklama