Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erotický hororový príbeh o krásnej upírke Nadine Carodyovej (Soledad Miranda), ktorá zvádza a zabíja ženy, aby utíšila svoj neukojiteľný smäd po ženskej krvi... (westerns)

Recenze (22)

POMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi málo erotiky a vôbec žiadny horor v údajnom erotickom horore. Známy euro-trasher Jesús Franco tentoraz spolieha viac na pevnejší dej a postavy, než samoúčelné dráždivé scény. Otázne je, čo sa dá v jeho meradlách považovať za pevnejší dej a či môže byť nejaký jeho film bez týchto scénok atraktívny. Ak áno, určite to nie sú Vampiros Lesbos. I keď obe herečky v hlavných úlohách sú na spapanie. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Halucinačná jazda Drakulových parťáčiek a parťákov variuje známu predlohu Brama Stokera. Drakulova grófka potrebuje vysporiadať majetky. Zavolá si preto do tureckej Anatólie právničku, aby jej pomohla vysporiadať dedičstvo. To je zhruba všetko, čo dá povedať zrozumiteľne k deju. Úvod lemuje erotická ženská show s náznakom lesbickej lásky a seba-obdivovania v zrkadlovom odraze; v priebehu filmu sa zopakuje s pozmenenou choreografiou. Potom je tu nočná mora. Hlavnú hrdinku trápi dlhšiu dobu. Po príchode k Drakulovej grófke sa nočná mora stáva trpkosladkou realitou poznávania opojného vampírieho sveta. Ohnivo nadizajnované interiéry, škorpióny, trepotajúci sa motýľ. Lovec upírov nejako extra s démonmi nebojuje, v skutočnosti chce byť súčasťou upírej rodiny. Ide však o muža, ktorý si neuvedomil si názov filmu - Vampiros LESBOS. Nie je lesbos a čaká ho preto trpký koniec. Situácia hlavnej hrdinky sa zdá byť nezvrátiteľná. Nakoniec triumfuje pevná vôľa. Koniec však nie je v znamení víťazstva ľudskosti nad vampirizmom, ale skôr vo večným opojením snom. Snom plným surreálnej upírsko-romanticko-desivej atmosféry, s častým približovaním pohľadov rôznorodých tvárí a slušnou porciou ženskej nahoty, snom, v ktorom krv kvapká zvláštne prerušovane okennou tabuľou. Zvláštne naliehavá elektronická hudobná linka podkresľuje celkový psychotropný charakter celku. Zabudnite na rácio, oddajte sa pocitom. 70% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tady se nejdená o žádný horor,erotika taky bída. Scéna v clubu je taky o ničem,koukat se na dvě holky jak se oblíkaj nebo svlíkajteď,už nevím,hladěj,je taky chabá,snaha nějak zaujmout je nulová. Myslím,že by to nefungovao ani jako porno. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Moje druhé setkání s Francem. Od Les Avaleuses aka Female Vampire přibylo děje, ubylo detailních záběrů na zarostlé klíny (osobní poznámka: škoda) a konečně to vypadá, že Franco nebyl v Turecku jen na dovolené, ale že tam skutečně jel točit něco na způsob filmu. Během první třetiny, kdy se upírka s hlavní představitelkou seznamovaly, oťukávaly a tak dále, jsem ještě uvažoval o třech hvězdičkách, tohle ještě bylo zahráno dobře, zbytek už ale byla jen nuda a celá dějová linie s doktorem, který se chce také stát upírem, byla už dost o ničem. Franco se tu měl poučit o jedné věci: ať si klidně režíruje, píše scénáře a střihne si nějakou epizodní roličku, ale ať proboha nedělá kameru ani střih (nezávisle na něm jsem k tomu došel ve své tvůrčí praxi i já sám). Bohužel se to nenaučil a proto Les Avaleuses vypadá nepoměrně hůř. A proč se na to tedy dívám? Ani ne tak kvůli těm holkám, které bych ostatně našel nejen v každém Francově filmu, ale i v každém druhém dalším a taky nepoměrně lépe natočené, zaujal mě spíše žánr vampire lesbian films - a hlavně mi nejde do hlavy, kde na to sakra pořád bral prachy? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Franco a jeho další přiblblá upířina. Franco si pravděpodobně díky tomuhle filmu vymlátil svojí úchylku. Neustále tu jsou nahaté upírky co se lížou a dělají další hezký věci, bohužel už to moc jako horor není. Je to spíše soft erotický blbost bez příběhu zato s plnou bandou bobrů. A navíc je to děsná nuda, Rollin sice taky točil upírské eroťáky ale ty měly aspoň některé scény smysluplné. Tohle ne. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Docela fajn a ukázkový kousek z velice obsáhlé tvorby Jesse Franca. Ve slunném Turecku se odehrávající soft core eroťák - horor o upírkách, které jsou posedlé jedna druhou. Celkem jednoduchý děj, místy trochu nudnější, místy zase trochu zmatenější, pár kapek krve a nahaté upíří krásky Soledad Miranda a Ewa Strömberg. Co je na tomto snímku nejlepší je ta typicky Francovská snová vizuální stránka, plná červených interiérů, krvavě rudých nasvětlení, vhodně vybraných šatů a dalších rekvizit. K tomu najazzlý hudební doprovod, který dotváří onu hypnotickou a magickou atmosféru. Někomu se to může zdát jako nuda bez děje, já tento styl oceňuji a sedne mi. Můžete sledovat i večer s přítelkyní, kouká se na to dobře :-) . ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je mi stále záhadou, že si režisér Franco našiel množstvo fanúšikov. Drvivá väčšina jeho snímkov je hrôza a des. Ale v inom význame slov. Tak ako VAMPIROS LESBOS. Pán ´´umelec´´ tu opäť iba rozpohyboval akési strnulé fotografie, ale ich strnulosť zachoval v plnej miere. Kus tej striptízovej erotiky vonkoncom nič nezachraňuje. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Las Vampiras aka Vampyros Lesbos je film, na kterém je nejlepší název, pak hodně dlouho nic a pak snad design některých interiérů... Ne že by tam nebylo něco těch vampyros a něco i lesbos, ale herci jsou dost strašní a jejich "významné" pohledy se skoro nedají skousnout :-): ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Podmanivý soundtrack, vyosené záběry, spousta náletů kamery a detailů plných symboliky (obzvláště na hmyzu se Jesus vyřádil) a surreálná atmosféra. Problém je, že to nefunguje ani jako žánrovka (horor - i přes draculovic rodinu - v podstatě chybí; erotické scény jsou důmyslně estetizované a skutečně erotické, ale je jich minimum) ani jako umění. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jesús Franco filmem „Vampyros Lesbos“ jen ukázal, že toho točil moc, rád točil ženská ňadra, ale aby tomu dal nějakou skutečně zajímavou formu, to ne. Akorát z toho vzešel film, kde je trochu té nahoty, ale co je nejhorší, není zde nic hororového, pro co by snímek mohl být hororem nazýván. Na tomhle příkladu Jesús Franco rozhodně žádné velké schopnosti neukázal, o kultovnosti se ani nedá mluvit. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tak tu sú takmer len dva možnosti, skoro žiadna zlatá stredná cesta. Buď Francovu dreamlike pecku prijmete takú aká je, a necháte ju na seba "pôsobiť" a niečo to vo vás zanechá, alebo ju budete nenávidieť. Áno, väčšina hercov má do dokonalosti ďaleko, nesmiete sa pýtať "čo, ako a prečo", len sa nechať unášať morskými vlnami, krásou žien, veľmi voľným dejom a cítiť na jazyku tú lahodnú chuť 70s "euroobskurnosti"...🙂Podobne ako film je ten pocit, keď vám to sadne, ťažko vysvetliť. Osobne sa k tomu filmu stále rád vrátim. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 Jojo, Franko boduje jako Nero v prodobnem "filmu nabitem erotikou" POST KOITUM :]]] Videli jste nekdo nekdy vubec jeden aspon trochu divatelny Frankuv film? Ja teda ne. Nebyt v te dobe u kormidla Frankisti, tak mu tu produkci snad zatrhnou i ve Spanelsku... ;]] ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jesús Franco a jeho další, dalo by se říct "céčkové" dílko. Hororové to moc není a tak snad zaujme jen nahota Ewy Strömberg a zejména krása Soledad Mirandy. Poměrně zmatený děj je protahován scénami z baru (i když právě tady stojí Soledad za to). Zajímavější část se odehraje na ostrově. Umělecky je to opravdu dost ubohé, ale to je originální značka Made in Franco. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Další z filmů,který svým názvem natáhne pěknou řádku zvrhlíků,kteří pak mají po shlédnutí takového braku skutečně chuť někoho zmasakrovat.A opět by to zmasakrování měl odnést brakový král Jesus Franco.Nikdo nečekejte Vampyros a už vůbec nikdo nečekejte Lesbos.Čekejte 90 minut pobíhání špatných herců po nudných lokacích,se spoustou zbytečných záběrů a dementních dialogů.Alespoň že na ty dvě hlavní představitelky se dá velmi pěkně koukat.Za ně ta 1*! ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem souboj divák vs. režisér na plné čáře prohrál 😅. Klasický, časně sedmdesátkový zasněný Franco a krásná Soledad Miranda mě tady dokonale uspali. Vizuálně opojné, ale dějově a příběhově pro mě tentokrát příliš nezajímavé. 2,5*. Nevadí, jedeme dál... ()

Reklama

Reklama