Reklama

Reklama

Skupina amerických turistů cestuje do Panamy zažít úžasnou dovolenou, ale když se dostanou do džungle, něco je začne lovit. Začíná boj o holý život. (LIVINGDEAD)

Recenze (47)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak sa nám skupinka mladých opäť vyberie niekam na výlet, tentokrát do exotickej Panamy a rozhodnú sa preskúmať miestnu džungľu, až kým ich nezačnú naháňať krvilačné čupakabry. Po prvých dvoch nepodarkoch sa jedná o najlepší režisérov horor. Tradične tu bolo niekoľko kiksov typu - beháme kade tade v noci, až kým sa nepostrácame, aby nás ľahšie dostali, ale dá sa to odpustiť, lebo atmosféra tam bola a bol som v príjemnom napätí celú dobu. Keď príšerky ukázali, nič sa nepokazilo, práve naopak! A akonáhle sa to na chvíľu presunulo do jaskýň, mal som dokonca pocit, že sledujem ďalší Descent. Nádhera. No lenže v záverečnej tretine sa z minúty na minútu pokurvilo snáď úplne všetko, čo robilo snímok kvalitným. A prečo sa režisér snažil po celú dobu vyhýbať gore, to taktiež nechápem, takže napokon mám z toho rozpačité dojmy. V tomto prípade ma to mrzí ako už dlho nič, lebo potenciál som cítil a našliapnuté to malo dobre. Škoda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Solídny džungľový survival. Taký mix Pádu do tmy a Ruín. Dobrý kasting, veľmi slušná príšera. Scenár jedno veľké klišé a postavy nuda, ale inak fajn. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Trailery k hororom nikdy nepozerám, ale tento som si nejakým nedopatrením pozrel. Velmi sa mi páčil a tak bol Indigenous pre mňa jedným z dvoch najočakávanejších hororov roku. Samozrejme som očakával to, že ma sklame ako doteraz každý horor, ktorého trailer som videl. Ale v duši som veril, že moje očakávania sa naplnia a to sa aj stalo. Je to absolútne prvý horor, ktorý ma nesklamal aj keď som videl trailer. Na začiatku ma prekvapilo herecké obsadenie. Problém bol potom v tom, že som nechcel, aby niekto z nich zomrel, ale chcel som, aby všetci prežili. Partia mladých sympatických hercov žijúcich lifestyle aký mám rád aj ja, nádherné dievčatá, z ktorých jedna vyzerá presne ako moja oblúbená Hope Beel a neopísatelne krásna príroda. Predtým, než sa vydajú do pralesa nájdu video, ktoré ukazuje miestnych a ich stretnutie s Chupacabrou. Tento tvor je mi blízky už od detstva a aj preto som tento film tak velmi očakával. Po príchode do pralesa je tu nádherný vodopád a nádherné ženy idú do plaviek, čo je ešte krajšie. Postupne sa stmieva a partia zistí, že v pralese je okrem nich ešte niečo. Po tom, čo sa jedno dievča stratí a vydajú sa ju hladať zistia, že legendárna Chupacabra naozaj existuje. Chupacabra a jej výzor na fascinovali. Vyzerá ako príšery z The Descent a žije taktiež v jaskyniach, takže sa v nich odohráva niekolko scén. Gore nebolo nijak prehnané, ale pre mňa úplne postačujúce. Záver mi tiež úplne vyhovoval. Neodporúčam nikomu aby sa riadil mojim hodnotením, pretože toto je moja srdcová záležitosť! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Scott spolu s priateľkou prichádza za partiou kamarátov do Panamy, kde všetci spoločne podnikajú dobrodružný výlet do 70 míľ vzdialenej džungle. Daná oblasť ale nie je len tak hocijakou odľahlou časťou divokej prírody. V nedávnej minulosti v nej za záhadných okolností zmizlo niekoľko turistov, ktorých mala podľa tamojších historiek pripraviť o život legendárna bytosť zvaná Chupacabra. "Descent 3" ako vyšitý. Akurát že napriek snahe, o triedu slabší. Musím uznať že sa v určitých pasážach dala atmosféra priam krájať, ani gore napriek občasnej tme nebolo najhoršie, no celkovo keď to porovnám so spomínanou "kultovkou", "Indigenous" sa proste nechytá. Taktiež by ma zaujímalo, akého mali naši hrdinovia operátora. Ja mám problém chytiť signál pri "činžáku" a oni si z hlbokého pralesa "hejtujú" videá na "FB". Jedno je ale isté, "O2" to nebude! Aby sme sa chápali, sklamaný nie som, takýchto počinov je dnes pomenej, takže chvála aspoň za to málo. Keby snímok obsahoval viac hororových pasáží, hodnotenie by som bol prikrášlil - 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mix lesních a monstr horrorů s Jeskyněmi a Propady do temnot mne zpočátku vylekal - že by FF? Naštěstí hraje ručka jen páté housle. Byť je snímek jedno velké klišé - nablblá omladina jde tam, kam nemá, následně je čímsi pronásledována a likvidována, pobíhá sem tam, zakopává o kořeny a láme si nohy, mobily nemají před vybitím signál, baterie přestávají fungovat..., nijak mě neurazil, páč co jiného od takto tématického snímku očekávat. Spíše mi vadilo, že akce na sebe nechává čekat nemilosrdně dlouho, erotika je puritánská jak z americké veřejnoprávní TV (že by se omladina koupala v pustině oblečená a oblečená i flirtovala?) a gore je umírněné - žádná střeva ven ani utržení hlavy v přímém přenosu (pokud jsem neviděl cenzurovanou verzi). Jinak démonická čubka fajn (i když originální bohužel ne), džungle parádní a vodopády skvostné. A vyšlo mi i to, kvůli čemu má smysl tyhle filmy sledovat - tipovat si, kdo zařve jako další... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Väčšinu času hrozná otrava a veľká hororová sterilita, avšak aspoň koniec sa v tomto smere trocha vydaril. Slušné hororové momenty boli napríklad v tej jaskyni, kde atmosféra celkom potešila. Mám rád podobné atmosférické záležitosti, na The Descent (2005) to síce nemalo a bolo to len krátko, ale aspoň tu bolo niečo čo nadchlo. A tiež ma celkom zaujali masky. Na priemer je však toho ešte stále málo. 45/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Indigenous nabízí pěknou lokaci, hezký holky a i tvor kterej kosí návštěvníky panamské džungle se celkem povedl. Chvilkama to vypadalo jakoby si tvor na chvíli odběhl s filmu The Descent(2005). Poměrně dlouhou dobu ale divák sleduje jen to jak se výletníci na Panamě baví(surfování, tanec, chlast) a na akci se poměrně dlouho čeká. Většina zásadní akce se klasicky odehraje v noci takže toho není zas až tolik vidět. Zamrzí i absence gore. Navíc při útocích tvora se často pomáhá chaotickým střihem a roztřepanou kamerou. Neodpustím si srovnání s nedávno viděným filmem Carnifex(2022), kterej mi asi sedl o něco víc. Zdál se mi napínavější a atmosferičtější i přestože tvor kterej tam zabíjí je vidět úplně minimálně(což je jen dobře, protože menší rozpočet byl znát). Indigenous má určitě povedenějšího(ačkoliv né originálního) killera(myslím tím vzhledem) ale chyběla tam atmosféra, napětí i sympatický postavy. Za mě klasický nudný pobíhání po lese kde je povětšinou vidět stejně velký kulový. Lepší 2hvězdy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že to mohlo dopadnúť oveľa horšie a výsledok nie je úplnou stratou času. Je fajn vidieť film v trošku inej lokácii ako je napríklad Panama a je fajn, že sa to dostalo aj do reálnej oblasti v panenskej prírode. Na druhú stranu mi však nie je ľúto mladých turistov, nakoľko si za toto všetko môžu reálne sami a išli do toho na vlastné nebezpečie, Občas film doslova zabíja čas scénkami, ktoré nepotrebujeme vidieť ako napríklad Trevorov pobyt v jaskyni a niektoré rozhodnutia hrdinov sú skutočne hlúpe. Plus akosi sa do toho musí zapojiť moderná technika, čo skutočne zlikviduje akékoľvek napätie, ktoré tu bolo. Chupacabra vyzerá hrozivo, no mohli sa s tým pohrať viac a myslím si, že film nevyťažil zo svojho potenciálu. Nášlap bol, hoci ma iritovali naši hrdinovia (okrem Julia), no potom sa to kompletne pokazilo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak já už vám vážně nevím.Pokud má film 44%, očekával bych hodně věcí špatně, smutné je, že ve skutečnosti ve filmu skoro nic špatně není.Nadupaná pralesní naháněčka s poměrně normálním scénářem, perfektně udělaným monstrem, slušnou atmosférou a výtečným gore.Herci ucházející a ústřední trio holek neskutečně píchatelných.Pokud budete takový filmy posílat do odpadu a ve finále je ničit na 44% jděte do hajzlu.Na Indigenous je špatné možná jen to, že není ničím výjmečný a už vůbec není ničím originální, ale jako hororová jednohubka nadějného režiséra svůj účel dokonale splní a takové sračky jako Pád do tmy strčí hravě do kapsy.Já sem asi vážně z Marsu.65%. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Svižný a miestami aj desivý horor o partii amerických gringov, ktorí, ako to už rámci žánru býva zvykom neuvážlivo podcenili notoricky známu latinskoamerickú legendu a keď ich potom za svitu mesiačika vyzvali do tanca krvilačné chupacabry, neboli z toho príliš nadšení. Prostredie panamskej džungle a jaskyní je atraktívne, herecký ansábel sympatický, masky mýtických kreatúr správne ohyzdné a pritom nie nadsadené či groteskné. Počas sledovania pasáží, v ktorých mladí ľudia čelili nepredvídateľným útokom chupacabier ma občas (ne)príjemne zamrazilo a nechýbalo ani trochu, pre takýto typ hororu nevyhnutného gore. Indigenous ma po všetkých stránkach príjemne prekvapil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Partička nezajímavých a nevýrazných dorostenců a dorostenkyň coby potrava pro zlotřilou pralesní mrchu. Právě ztvárnění ústřední potvory se mi jako jediné docela líbilo, bohužel monstrum nedostalo příliš mnoho prostoru a když už bylo vidět, tak to bylo díky zběsilé kameře jen na zlomek sekundy. 15% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

No tak po Prey (2019) jsem si pustil další Prey, tentokrát snímek o pět let starší. Mě něco k těmhle hororům, kdy se někdo někde ztratí, nebo se dostane na tajuplné místo či je zde mytická potvora, prostě láka. Nevím co ale když se podívám na moji statistiku filmů zde na Čsfd, tak mám období, kdy vyhledávám podzemí, pak krokodýly a nebo žraloky. Teď jdu nejspíš po exotických lokacích. Aby tak ne, venku je mráz a je potřeba se připravit na léto. Navíc Indigenous má něco, co jiné filmy moc nenabízejí. Čupakabru. Legenda, podobně jako Loch ness a nebo Yetti. Ovšem s těmi jsou filmy taky buď špatné a nebo žádné. Tohle mě vcelku i bavilo. Americké páry se vydávají na dovolenou, aby se vydali do neznámé džungle a potkali slintající legendu, ta jim vcelku zatopí a pár jim spape. Klišé, možná. Mě to baví a tohle jsem si docela užil. Dávám bod navíc za to, že zde není žádný rušivý element. Přesto je fakt, že za chvíli si na film zase nevzpomenu. Ono zaujmout tento film nemá moc čím. Absolutní honička s potvorou v lese a ukřičených holek. Nic víc, nic míň. (45 %) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Parta lidí si vyrazí na dovolenou a jak to bývá, dostanou blbý nápad, vydat se do džungle. Akce začíná později, ale nevadí to díky sympatickým hrdinům. Napětí se docela dařilo navodit, dokonce stupňovat do doby, než do scénáře začali cpát prostřihy díky youtube videu a humbuku kolem. Celkem to narušovalo plynulost a postupně to bylo jen lítání po pralese, bez jakéhokoli nápadu. Masky byly slušně, ale pokud někdo viděl Pád do tmy, Metro, tak se jedná o úplně stejné monstra, pouze se změnila lokace a celé je to o level horší......5/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Špatné to není, ale vedle věcí které fungují jsou tu i nešikovnosti a nedotaženosti které zamrzí. Např: Prvek virálového found footage je neokoukaný a přenést jindy ztracené záznamy (něčeho co se stalo někde a kdysi) do "realtime" mediální sledovačky je zajímavý nápad, ale ve výsledku se z toho dalo vytřískat mnohem více a chytřejších věcí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budu namlouvat, jsem na snímky typu found footage vysazený a už asi nejsem schopný se na ně dívat objektivně. I když snímek „Indigenous“ celkově úplně nepropadl, pro mě je to jen další film, který je natočen stylem, jenž už nemá hororu co dát. Anebo že bych se mýlil? Ale snímek „Indigenous“ zrovna není důkazem toho, že by ještě mělo smysl podobné filmy natáčet. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Solidní průměr, který měl na to být lepší. Maska čupakabry se povedla, a jak mnozí zmiňují, opravdu připomíná hodně obludy z Pádu do tmy, takže zde není co vytknout. Co tady ale chybělo bylo gore. V hororu jako je tento, je celkem potřeba tam trochu té drsnosti fláknout a snímek se z neznámých důvodů drží v tomhle strašně zpátky, skoro vše je mimo záběr, je to škoda. Poslední třetina filmu mě osobně zaujala - Ukázala mi co je potřeba, když půjdu honit nějakou tu obludu, aby se o ní dozvěděl celej svět. Takže beru všechny možný aplikace a hurá do Skotska za Lochneskou a pak do Himalájí za Yettim :-D ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Docela slušnej koukatelnej film s dobrou pralesní atmosférou, bezva čupakábrou, jen kdyby to nebyla partička přibuznělých šampónků, kteří si stěžujou, že nemají prachy. Ale na vejlet do Panamy vždycky zbude. Enyvej mě to neunudilo k smrti, pár hluchejch míst bych na tom asi našel, pár režisérskejch přehmatů taky, ale jako celek to působilo naprosto v pohodě. A jsem rád že to nebylo FF, protože tak by to poslalo tenhle film na dno odpadů. Slušnej průměr. 55% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Turisti, co si přijeli zařádit do Panamy. Dozví se něco málo o legendě a tak ji chtějí otestovat. Samozřejmě je pravdivá a jednoho po druhém začne kosit sama smrt. 50% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film do třiceti minut celkem ujde,trochu to připomíná Touristas go home vod Stockwella,aby se po návštěvě vodopádu změnl na mix všeho možnýho.Pravda,chvílema sem byl docela napjatej,a bejt v tý jungli,tak se rovnou poseru,ale něco tomu prostě chybělo.Přitom prostředí skvostný,tvorové budící respekt,mohl to bejt nervydrásající masakr.Ale neni.Škoda.50%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Klasické schéma hororu o partě přátel, co jede někam na dovolenou a pak uvíznou někde v lese, tady dokonce v džungli, kde je chce něco zabít. A bohužel to vypadá úplně stejně, jako všechny ostatní horory tohohle typu. První půl hodinu tady trvá nudný úvod, ve kterém se vlastně skoro nic nestane, postavy se nám ani pořádně nepředstaví a pak se nám kamarádi přesunou do džungle, kde zmateně pobíhají, občas někdo z nich zaklepe bačkorama - a pořád je to nuda. Jediné, co se mi tu líbilo (kromě prostředí, horory z džungle mám celkem rád, jenom je jich málo), bylo finále, které aspoň bylo trochu napínavé a navíc se mi tu líbil i ten nápad, že SPOILER se zachránili tím, že ten hlavní hrdina nahrál video na YouTube, to video bylo rychle slavné a díky tomu je mohli zachránit KONEC SPOILERŮ - pravda, ten nápad je trošku přetažený za vlasy, ale nikde jinde jsem ho zatím neviděl. Jo, taky mě zaujalo, že čupakabra (taky další plus - kolik je o čupakabře hororů?) vypadá jak ty potvory z Pádu do tmy, ale to už je tak nějak všechno. 2* ()

Reklama

Reklama