Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cathy, Christophera a Carrie věznila jejich matka a babička v podkroví celé dva roky. Nyní je to deset let, co všichni tři opustili toto domáci vězení, našli opravdový domov u doktora Sheffielda a snaží se zapomenout na zlé časy. Není to ale tak jednoduché... Sourozenci Cathy, Christopher a Carrie se právě rozloučili s doktorem Paulem Sheffieldem, který se jich ujal před deseti lety. Cathy, Christopher, Carrie a ještě jeden bratr, který zemřel, byli celé dva roky vězněni i týráni vlastní matkou a babičkou v podkroví honosného domu. Doktor Sheffield dal dětem klidný domov v Jižní Karolíně a po jeho smrti sourozencům zůstává i jeho dům i. Dospělá Cathy studuje balet, téměř dospělá Carrie studuje na prestižní škole a Christopher, který už je také dospělý, se brzy stane lékařem. Cathy se rozhodla opustit sourozence, jelikož jí Julian, s nímž se seznámila na baletu, nabídl místo v baletním souboru v New Yorku. Cathy navíc cítí, že se musí vzdálit od Christophera, s nímž navázala během věznění v podkroví intimní vztah a jsou si stále velmi blízcí, což jim brání v navázání normálního vztahu. Christopher ji nesmírně miluje, ale ví, že má Cathy pravdu, a tak se začne scházet se Sarah, která je velmi milá. Carrie je velmi milá, citlivá dívka, toužící stále po lásce své matky a ve škole se stala terčem výsměchu pro dvě spolužačky. Z Juliana se vyklube sobec s násilnickými sklony, ale rozhodování, zda s Julianem zůstat kvůli těhotenství, za Cathy vyřeší autonehoda, při níž Julian zemře. Cathy se odstěhuje zpět do Karolíny za sourozenci, kde vychovává svého syna a učí balet.

Carrie chodí zpívat do kostela, kde se do ní zamiluje reverend Alex Conroy, a po pár měsících ji požádá o ruku. Carrie se sňatkem souhlasí a vyhledá svou matku Corrine Winslowovou, aby ji osobně pozvala na svatbu. Corrine jí ale do očí řekne, že žádnou dceru nemá. Druhý den se Carrie otráví a Cathy se rozhodne svou zlou matku Corrine zničit. Christopher nechce Cathy s pomstou pomáhat, a tak Cathy odjíždí sama, aby svedla Barta Winslowa, současného manžela své matky, což se jí podaří, a navíc s Bartem otěhotní. Cathy přijede na bratrovu svatbu, ale večer před svatbou přistihne Sarah sourozence při líbání a svatba je zrušena. Christopher jede s Cathy na matčin večírek, který pořádá u příležitosti přestavby domu, v jehož podkroví věznila své děti. Cathy řekne před všemi hosty vše o minulosti Corrine Winslowové a oznámí své těhotenství s Bartem. Corrinne jde do pokoje své matky, který podpálí, a odejde. Bart se pokusí starou paní zachránit, ale to se mu nepodaří. Dům shoří nejen s Corrininou matkou, ale i s Bartem a Corrine skončí v ústavu pro duševně nemocné. Cathy s Christopherem se odstěhují do Kalifornie, kde společně, jako manželé Dollangangerovi, vychovávají děti Cathy... (TV Prima)

(více)

Recenze (9)

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou dost sleduji ty sobotní dramata na Prima Love a jsou jedním z mála filmů z letoška, jejichž obsah při mé pozornosti pochopím. Akorát ta scéna upalování babičky, mě tak vyvolala lítost k té ženy a následné negativní emoce, že jsem o tom přemýšlel ještě pár dní potom. Sice se mi hnusí hodnoty, které se ještě prosazují útlakem a násilím, ale ani takoví si nezaslouží takto trpět. To nepřeju ani těm, co by toto dělali (upalování). Od té doby mám někdy problém, že s lítosti někoho, kdo akutně trpí (topení, řezání, škrcení, pálení, ...), mě tak rozruší zle, že pak už ani nevnímám další obsah příběhu, jen přemýšlím. To je pro mně problém, protože tyto dramata jsou pro mně jediné hrané zajímavé pořady, a jestli bych kvůli emocím nesledoval a sledoval něco, s čím mám poslední dobou problém s pozorností (jinou než tu předtím popsanou), tak nemám nic z toho. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Wau! Tak tento druhý díl Květin v podkroví, je ještě o hodně lepší. Intriky, přetvářka, pomsta, nenávist - vše je opět ve hře. Klobouk dolů před románovou předlohou a scénářem. Pokud si film chcete opravdu užít, nečtěte Obsah, neboť toto vypsání obsahu je téměř vyčerpávající, a nenechává prakticky žádný prostor pro napětí. A přitom film je napínavý až do konce. Už se moc těším na poslední 2 díly - Život v hříchu a Kořeny minulosti. Scénář v tomto případě dělal již někdo jiný, tak jsem zvědavá, jestli to nebude mít vliv na kvalitu příběhu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Téhle románové sérii se musí nechat, že je docela zajímavá a není úplně tak předvídatelná, jak by se zdálo. Jsou zde drsné momenty, některé prvky jsou v podstatě jinde zakázané. Jenže stejně budete mít pocit, že je to celkově pořád hlavně telenovela, kde vás ty osudy postav nemusí vždy až tak zajímat. Jak ale říkám, některé scény hodně překvapí. ()

greenlord 

všechny recenze uživatele

tak to bylo radny psycho! nejak mne unika smysl toho, proc tocit takoveto filmy. az tady se dozvidam, ze se jedna o jeden film ze serie. dalsi dily si necham ujit. ()

megan017 

všechny recenze uživatele

O nic lepší ani horší než předchozí díl. První polovina nic moc, v druhé jsem se dočkala zadostiučinění, které jsem postrádala v prvním díle. I tak jsem ale psychiku matky Corraine nepochopila. Buď je to šílená krkavčí matka, nebo milující matka, ale ona byla jedním nebo druhým podle potřeby. Nicméně film zachraňují zajímavé postavy a docela nepředvídatelné zvraty. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie nedávnych Kvetov v podkroví, ktoré ľahko nadväzuje na udalosti spred desiatich rokov. Pribudlo niekoľko nových postáv a nových vzťahov, viem si krásne predstaviť ako by som to čítal v knižke. V prvom filme dominovala cynická matka s bezcitným prístupom k svojím deťom, hodil som tomu veľmi priaznivé 4 hviezdy. Druhý film má prvú polovicu veľmi nenadchol, príbeh súrodeneckej lásky nie je moja obľúbená téma, ale pribúdajúcimi minútami si ma však získaval a slušne vygradovaným finále ma uspokojil. ()

Reklama

Reklama