Reklama

Reklama

Nabbeun nyeoseokdeul: deo mubi

  • Jižní Korea 나쁜 녀석들 : 더 무비 (více)

Obsahy(1)

Pri preprave nebezpečných väzňov s vysokou ostražitosťou sa vozidlo na prepravu väzňov prevráti a väzni sa pustia do úteku. Na dolapenie týchto väzňov sa polícia rozhodne zoskupiť špeciálny tím, ktorý pozostáva z väzňov, ktorí sa chcú týmto z väzenia vykúpiť. (maramashi)

Recenze (8)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Od filmového pokračovania seriálu som čakal viac. Dúfal som, že to bude veľkolepejšie a že tam bude viac akcie. Ale na niečo dôjde prakticky až na konci a aj to je len hromadná bitka. Takže to nakoniec oveľa drahšie ako nejaká akčnejšia epizóda pôvodneho seriálu nepôsobí. Je to viac detektívka ako akčniak. Z pôvodnej party sa vracajú len dve postavy. Policajt a samozrejme nesmie chýbať mafián Dong-seok Ma. Takže prvú polovicu sa formuje nový tím a v druhej začnú chytať väzňov, ktorý uprchli pri preprave autobusom. Sem tam sa dočkáme krátkej bitky, sem tam Dong-seok Ma hodí drsný pohľad alebo hlášku a to je tak všetko. Pre mňa to je film na jedno pozretie rovnako ako seriál, ktorý nie je potrebné vidieť. Film funguje aj bez neho a zároveň seriál nijak extra neobohacuje. 6/10. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo parádní! I když teda první třetina ani tak ne. Tam jsem byl trochu zmatenej, kdo je kdo a proč a s kým. Trochu za to mohly asi ne úplně stoprocentní eng titulky. Ale taky mi to přišlo takový zmatený vyprávěním.Druhá třetina pak už byla super. Když jsem se sžil s postavama, pochopil jejich záměry a rozjela se pohodová akce o chytání padouchů uprchlých z vězení při převážce někam jinam. Ale všechno vygradovalo v poslední třetině, kdy se děj trochu stočil, objevili se vlastně ti opravdoví padouchové, yakuza a dobrá stovka nýmandů naběhla ve skladu na porážku ... Dong-seok parádní jako vždy, hlavní akce patří jemu. Je to takovej moderní Bud Spencer. Občas sem i koukal, co tam těm protivníkům dělá (sériovej vrah a úchyla - "nemůžu tě bohužel zabít... :-/ " -->tak mu aspoň zlomí páteř a doživotně ho tak vyřídí. Závěrečná mlata s posledním yakuzákem taky supr, lámání všeho možnýho, řvaní japonskejch hlášek, ... Ale i ty ostatní postavy jsou fajn. Občas je to i vtipný, má to hezkej vizual (i když možná až často tmavej). Je to přesně to, co od jihokorejskejch nakládaček očekávám a už roky to od nich taky bezpečně dostávám. ()

Reklama

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Je to Kórea, je to ľahko nadpriemerná Kórea, dobre pozerateľná ale rýchlo zabudnuteľná bez silnejšieho rukopisu v réžii alebo pamätnejšej scény. Ale na zabitie večera viac než dobré. Rozjazd síce mierne chaotický a kostrbatý ale postupne sa to rozbehne a až do konca to ide pekným tempom, kde dôjde aj na klasické hromadné lomenice a záblesky povestného kórejského humoru. Príbeh nič extra, ale postavy sympatické, najmä Dong-seok Ma je charizmatický borec a každú scénu si kradne pre seba. Inak celý čas som mal pocit, ani neviem presne prečo, že pozerám pilot k nejakému seriálu a keď som zbehol po filme gúgliť nebol som ďaleko od pravdy. Čo mi osobne najviac utkvelo v pamäti je naháňačka v 52 minúte, respektíve použitá hudba, ktorá je čistá kópia famóznej skladby Escape from East Berlin od Daniela Pembertona z filmu The Man from U.N.C.L.E., čo je za mňa trochu fail. ()

Dusty56 

všechny recenze uživatele

Tak prvních 20 minut jsem vůbec netušil kdo je kdo, co, jak a proč. Potom co se to vyjasnilo, tak máme najednou seznam uprchlíků, které jednoho po druhém chytají (ano, je to dost předvídatelné). Ale najde se tam i dost zajímavých pasáží, například přepadení transportu nebo když při dýchání z úst do úst začala hrát hudba, to mě fakt dostalo. Z herců zaujal hlavně Dong-seok, ostatní už tak výrazní nebyli. Film to ve výsledku není špatný, ale kdyby se třeba některé pasáže vypustili, tak bych se nezlobil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Son Yong-ho se vytáhl a po jeho průměrném debutu tasí solidní akční jízdu dnes už s klasicky výborným Ma Dong- seokem, který si drží kvalitativní laťku vysoko. Transportér s vězněmi havaruje a proto se musí sestavit speciální jednotka, která jednotlivé vězně pochytá. Námět je perfektní a taky se na film díky rychlému tempu dobře kouká. Herci jsou sympaťáci, akce je solidní, především finální půl hodina ve skladu je akční inferno, jaké Korea už delší dobu nevytasila. Milé překvápko a spokojenost. 80% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • Scéna, kde sa predstavuje tím, počas čoho je všetko čierno-biele, je odkazom na komiksovú sériu Sin City (2005). (maramashi)

Reklama

Reklama