Reklama

Reklama

Návrat Godzilly

(neoficiální název)
  • Japonsko Godzilla (více)
Trailer

Obsahy(1)

Reportér Goro nalezne během plavby na své lodi na první pohled opuštěné a především dost poškozené rybářské plavidlo. Při jeho průzkumu nejenže nalezne jediného přeživšího člena posádky mladíka Hiroshiho, ale je následně napaden obřím mořským parazitem. Po návratu na pevninu Hiroshi začne vyšetřovatelům vyprávět, jak na jejich loď zaútočila Gojira, kterou považovala veřejnost za mrtvou. Vláda se snaží vše ututlat, ale jen do doby než je zničena ruská ponorka. Na nátlak ruské i americké strany nakonec premiér Mitamura musí jít s pravdou ven a co víc, je okamžitě potřeba Gojiru zničit, jinak Rusové proti ní použijí své atomové zbraně. Dopomoci by k tomu mohla nová „superzbraň“ SUPER X… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Lima 

všechny recenze uživatele

17) GODZILLA 1985/THE RETURN OF GODZILLA (1984)___ HEISEI SERIES 1984-1995___Asi nejambicioznější Godzilla, která měla otevřít trhy ve Spoj.státech a znovu tak oživit zašlou slávu z 50.let, což se tak úplně nepodařilo. Je tu zjevná snaha o realismus v trikové složce, po vzoru Star Wars, ale výsledkem je opět to, že herec navlečený v kostýmu chodí mezi disproporčními papundekolvými baráky a demoluje, na co přijde. Osobně jsem tomu rád, protože tahle nepodařenost činí godzillovskou sérii tím, čím opravdu je – bizarní kultovkou pro B-movies fajnšmekry. Infantilita je pryč, hraje se tu na vážné struny, dokonce nechybí trocha politiky - to když se do děje vloží Rusové a Američani, kteří mají sami strach z napadení Godzillou a přemlouvají japonského premiéra, zda by mohli Godzillu zničit atmomovými bombami. Patos kape na všechny strany a premiér se slovy: "Kdyby Godzilla zaútočila na Washington, či Moskvu, také byste nechali zemřít tolik svých lidí?" nabídky odmítne a pokusí se Godzillu zničit zbraní SUPER X, která střílí jakési speciální kadmiové náboje. Na konci Godzilla je uvězněna v kráteru sopky a další díly můžou přijít. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co se však snímku „Gojira“ z roku 1984 musí nechat, to je skutečnost, že s triky si tu hraje mnohem lépe než její předchůdci, kteří využívali v podstatě jen člověka v kostýmu. Tady už je vidět snaha trochu navázat na první film. Triky jsou dobré, ale příběh je takový celkem obyčejný, kdy nejvíce potěší asi návrat ke klasickému pojetí, kdy je Gojira monstrum, které je také pravděpodobně zmutované. Ztrácí se z děje tedy jakákoli mytologičnost, ale zase je to blíže tomu pojetí, které přijali i Američané a které nám bude asi trochu známější. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Tokyo čeká další blbej den. Vrací se totiž Godzilla, aby důstojně navázala na řádění slavného monstra, ignorujíce přitom všechna ta pokračování z 60. a 70. let, která původní symbol strachu z jaderných zbraní přetvořila v roztomilou potvůrku pro děti a mládež. Tenhle drsoň si dokonce dává radioaktivní odpad k snídani. A přesně tak se mi to líbí. Humor zde absentuje, nenachází se tu protivník, který by Godzille bránil v rozletu, a obligátních sci-fi serepetiček je tu jen minimum. Dokonce i ta omáčka okolo se studenou válkou mě zajímala, protože ačkoli to téma nezůstalo tak aktuální jako dilema z původního filmu (tj. zda zničit či nezničit obrovskou ničivou sílu něčím ještě horším), je to celé správně vážně pojaté i dobře zahrané a logicky navazující na originál. Ovace vestoje si zaslouží i majestátní soundtrack, v němž leze pompa z každé noty. Výsledný dojem kazí jen triky. Ani všechen ten kouř, detaily miniatur a hry světel a stínů bohužel nedokáží zamaskovat, že jde zase jen o chlápka v gumovém obleku, co srovnává se zemí jednu kartonovou krabici za druhou, zatímco po něm střílejí hračky pro děti. Já vím, že to patří k věci, ale nemůžu se zbavit dojmu, že tenhle film už si zasloužil něco lepšího. Ovšem jak se zpívá v závěrečné písni: "Goodbye now, Godzilla, my old friend." Ještě se uvidíme. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Vidieť, že si dali záležať. Celý film vyzerá skutočne profesionálne, trikové časti sú precízne, skvelo nasvietené a je tu snaha kombinovať miniatúry, velikánske modely a skutočné zábery na ľudí a Tokyo. Pravdaže stále je to nedôveryhodné, ale o to v Godzille neide. A to je problém. Film sa snaží byť všetkým (čo bolo vtedy in), len nie Godzillou. Podobne nechápem, načo bolo dobré urobiť z Godzilly opäť zloducha, keď zhruba od tretieho filmu je to najväčší japonský hrdina ever. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch spíše méně povedených godzill, přitom potenciál tam je= Postavy jsou sympatické a scénář vykazuje snahu o jakýsi hodnotnější přesah, ale akce v jakékoliv podobě je těžce nezvládnutá, humor je spíše potlačován a poslední(paradoxně nejakčnější) čtvrtina se stává nudným utrpením na jehož konci se velká děsivá Godzilla stává stupidní obětí jakéhosi vlastního a nesmyslného pudu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama