Reklama

Reklama

Banco à Bangkok pour OSS 117

  • Itálie OSS 117: minaccia Bangkok (více)

Obsahy(1)

Francúzsko-taliansky dobrodružno akčný film v štýle Jamesa Bonda. Vládny agent Hubert Bonisseur de La Bath alias OSS 117 (Kerwin Mathews) je poverený úlohou nájsť a zastaviť nebezpečného vedca a mága Dr. Sinna (Robert Hossein). Ten má v juhovýchodnej Ázii laboratórium, kde pri pokusoch na myšiach testuje nebzpečnú biologickú zbraň - vírus moru vďaka ktorému by mohol ovládnuť svet. Pátranie privedie Huberta do Bangkoku, kde sa stretáva nielen s nebezpečnou konkurenciou ale tiež s krásnou Lilou (Pier Angeli), doktorovou sestrou... (curunir)

(více)

Recenze (3)

Isard 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem, zda dát***, nebo ****. A takový je vlastně i celý film. Režisér Hunebelle jako by váhal, zda má jeho OSS 117 (opět Kerwin Mathews) navázat na předchozí, tradičně noirově pojatý díl, nebo naskočit na vlnu bondovských superagentů. Každopádně místo černobílé Korsiky vyrážíme do barevného Thajska, zjistit proč tam byl zavražděn jiný agent. Jenže celá ta exotika je nám dávkována jen opatrně (žádný travelogue nečekejte). Akčních scén je pomálu, ale je už přece jen vidět nějaká ta snaha o typický eurospy mix judo/karate/cotoprobohaje a hotelový pokoj je vybaven dostatkem balzového nábytku, aby se dal rozmlátit na třísky. Sám OSS 117 je vždy perfektně upraven v obleku, úzká kravata, účes drží vždy a všude, elektrický holící strojek je jeho nejlepší kamarád. Jenže jeho protivník nějak postrádá rozmáchlost jeho eurospy kolegů, ale má aspoň slušnou podzemní skrýš. Nejednoznačný dojem z filmu posiluje úplná absence humoru (nebo jsem ho jen nepostřehl?), soundtrack, který kombinuje fajn jazzové části s orientálním aranžmá, i střídavá porce atmosféry. Dobrodružství OSS 117 v Bangkoku je prostě film, který stojí rozkročený mezi dvěma érami, mezi dvěma odlišnými styly – a ještě neví kam jít. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dej tretieho filmu o agentovi OSS 117 (opäť Kerwin Mathews ) sa preniesol do atraktívneho Bangkoku a sme na stope nebezpečného zločinca, ktorý testuje biologickú zbraň. Eurospy ako vyšité so všetkými nedostatkami zrýchlenej produkcie. Tretia recenzia. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Celý film je v podstate postavený na úspechu špionážnych filmov po vzore Jamesa Bonda, tento konkrétnejšie na prvú Bondovku Dr. No. Celkový šarm sa ale vytráca, za čo môže aj prílišne opičenie sa po Bondovi. Treba tiež povedať, že hlavnému agentovi chýba potrebná charizma a aj keď sa snaží o typické bondovské suché hlášky v postate nijak nezaujme, nehovoriac o tom ako ťažko sa vám bude do hlavy tlačiť celé jeho meno Hubert Bonisseur de La Bath, ešte k tomu aj jeho kódové označenie OSS 117 (James Bond, 007?). Netreba však film obviňovať iba z toho, že ťaží z Bonda, celková dejová línia je značne odlyšná i keď dobre známa; prvá polovica filmu je viacej zaujímavejšia ako tá druhá, pri ktorej som sa chvíľami značne nudil. Robert Hossein je do úlohy hlavného padúcha Dr. Sinna (Dr. No?) vybratý dobre, Kerwin Matthews je naproti tomu nevýrazný, miestami svojou prehnanou šikovnosťou groteskný. Film treba brať ako oddychovú záležitosť, ktorý ďaľším z množstva starých zabudnutých špionážnych filmov. (1. komentár k filmu) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama