Reklama

Reklama

Empire State Building

(TV film)

Obsahy(1)

Mrakodrapy jsou nedílnou součástí siluety New Yorku. Co spojuje Empire State Building, jednu ze zdejších nejstarších výškových staveb, s moderní Věží svobody nového Světového obchodního centra? V roce 1930 pracovalo 3200 mužů na stavbě tehdejší nejvyšší budovy světa, která se brzy stala ikonou mezi výškovými stavbami a nedílnou součástí newyorského panoramatu. O osmdesát let později a několik kilometrů dále vznikl na místě tragicky zničených budov Světového obchodního centra nový symbol „Velkého jablka", takzvaná Věž jedna nebo též Věž svobody. Co mají oba mrakodrapy společného a jak se liší stavba výškových domů tehdy a dnes? (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Americké kecy na entou...😖 Chcete přesvědčit otroky že nejsou otroky nacpěte jim do hlavy sračky o jejich vyjímečnosti... ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Pekny dokument o stavbe ESB, ale i noveho World Trade centra nahrazujiciho puvodni "Dvojcata". Nic narocneho, zkratka divacky prijatelne penzum informaci. Mam rad tenhle typ dokumentu o megastavbach, megastrojich apod., takze jsem koukal zvedave az do konce a bylo to fajn. Misty trochu moc delnicke, mohli se mozna vic venovat u 1WTC pocitacovym a jinym navrhum, ale chapu, ze je to provazano hl. na ESB, kdy takovou technologii neoplyvali, takze se snimek venuje spolecnym aspektum - predevsim fyzicky i logisticky narocne praci ve vyskach, navic uprostred prelidneneho Manhattanu. Mensi vadou na krase tohoto filmu je stari. ESB tu je a byla, ale 1WTC bylo v te dobe rozestaveno, takze uz je to trochu "out of date". [ http://cs.wikipedia.org/wiki/One_World_Trade_Center , http://onewtc.com/ ] ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Dokument pojednává nejen o tom, jak vznikala tehdejší nejvyšší budova světa, ale také o tom, jak architektura samotná představuje jednu z národních charakteristik. Empire State Building bez New Yorku a New York bez Empire State Building si v současné době nelze představit a tak tato monumentální stavba působí jako jeden z příkladů velkých činů vzešlých z ideí obyvatel USA. Technické detaily, postupy a požadavky nejsou rozebrány až tak dopodrobna, ale naučná složka dokumentu nelze upřít. Největší negativum jsou neustále se opakující záběry, které tak nevhodně doplňují komentář a obsah dokumentu. Napříč tomu informace týkající se 1 WTC jsou hodnotné a zajímavé. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Mají zde bordel v názvech - Empire State Building je to stará budova z 30.let, ale oni zde mluví i o "věži jedna" což je One World Trade Center, která defacto nemá s Empire State Building nic společného (ale nahrazují spadlé "dvojčata"). Je opět standard z cyklu Továrny dneška. ()

umbjaz odpad!

všechny recenze uživatele

tak jsem si bláhově mysle, že se dozvím něco víc o Vampire state building a ono hovno... jediný co jsem se dozvěděl je, že Old New York prostě "potřebuje" aby tam stála další obludná budova příšernejch rozměrů na místě tehdejšího obchodního centra, které jim Bush jun. tak rád vyklidil. kdyby to alespoň nebylo všudypřítomně nasáklí tip posranym patriotismem a nadutostí... jasně že vy víte co děláte, jasně že vy máte tu nejlepší technologii, jasně že pořád držíte nejvíc po hromadě, jasně... řekněte nám to všem ještě párkrát, abychom vám mohli začít věřit. ()

Reklama

Reklama