Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Dokumentární muzikál" o událostech v komunitě obyvatel titulní London Road v městečku Ipswich poté, co zde byla v roce 2006 nalezena těla zavražděných žen. Předlohou filmu byla veleúspěšná produkce National Theatre, která ze zaznamenaných výpovědí místní komunity a hysterické mediální odezvy vytvořila žánrově hraniční, rozpohybované filmové tablo. Invenčně a provokativně neotřelou formou mapuje reakci rezidentů na hrůznou sérii vražd, konfrontace s médii i policií až k odsouzení vraha. Choreografie natáčené přímo v ulicích Ipswiche, kde se vše odehrálo, konfrontují temnou grotesknost zpívané rekonstrukce s investigativním vztahem k tématu. (Febiofest)

(více)

Recenze (10)

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Ja som "London Road" nemohol stráviť. A verte mi, že som sa veľmi snažil. Lenže základom každého muzikálu je podľa mňa mať dobrú muziku a aby to bolo dobre odspievané. A výkony ľudí, ktorí sa podieľali v tomto filme sú tak neskutočne strašné, že som počas sledovania celý čas len prosil film, aby už konečne prestal spievať, lebo to bolo absolútne nestráviteľné. A ak si chcete pozrieť film pre to, že prvý je tu spomenutý Tom Hardy, tak dám spoiler, že sa tu objaví dokopy možno na päť minút v role taxikára, ktorý spieva (a mimochodom hrozne) o tom, že sa zaujíma o sériových vrahov, no to neznamená, že jedným je. To je všetko, čo do filmu pridá. Nezvládal som to počúvať, príbeh bol podľa mňa nudný a človek len čaká, kedy sa konečne niečo stane a kedy konečne to bude mať lepšiu kostru. A aby som uviedol veci na pravú mieru, tak piesne v tomto filme by som ani nenazval piesňami. Skôr ako keby sa ľudia rozprávali medzi sebou a niekoho napadlo, že si to odspievajme. Bez rýmov, bez stavby, bez rytmu alebo čohokoľvek, čo by človeka presvedčilo si ten soundtrack niekedy v živote pustiť znovu.Viem si predstaviť, že to môže byť príjemné predstavenie v divadle, pokiaľ herci vedia spievať, no títo to podľa mňa absolútne nevedia. Výsledne je človek z filmu len ohučaný a celé ho to nudí. A to je na mňa skutočne moc. Hodnotenie: F ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Něco na pomezí odpadu a proboha, na co to koukám. Nicméně po chvíli vymývání mozkových blan se mi některé ty songy začaly líbit. Tristní. Help me. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi přišlo celkově hodně kýčovité a celkově mě to nebavilo. Byl jsem zvědavý na Toma Hardyho v muzikálu a svou zvědavost jsem ukojil. Tenhle muzikál mě prostě nebavil, nepřišel mi vtipný, i když na začátku tak vypadal, no a nakonec mě nechytnul ani ten příběh, který jsem sledoval. Prostě ne. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

London Road je zvláštní film. Na jednu stranu je to absurdní doku-muzikál plný dada textů (avšak dle autentických výpovědí obyvatel London Road) a bizarní muziky, kýčovité melodrama s velkou nadsázkou, na druhou stranu jde o fascinující a upřímnou sondu do myslí rozličných lidí, které zasáhne událost v podobě série vražd prostitutek v jejich okolí, a musí tak čelit zájmu médií, drbům, klepům a předsudkům. Dozvídáme se tedy, že někteří vlastně s vrahem prostitutek souhlasí apod. Celkově však tyto dvě protichůdné linie příliš nesouzní a především k ohromné repetitivnosti písňových textů působí i 91minutová stopáž jako nesnesitelně dlouhá. Nicméně je to skvěle natočené a zahrané a hudební čísla mě nakonec vlastně bavila, až na zmiňované opakování. P.S. Tom Hardy má fakt mini cameo, ač parádní, takže pro jeho fanynky tehle film není. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Né, to se nedalo sledovat. Asi jen to jen pro Angličany, mně tak napadá. Není to špatný nápad, ale je to hrozně otravné. A písničky jsou nemelodické a rušivé. ()

Puppy 

všechny recenze uživatele

Fantastické, viděno na UK/UH. Pokud jste trochu více otevřeni nemainstreamovým hudebním stylům a oceníte experimenty, tedy nesázet stále jen na jistotu, tak tento netradiční muzikál oceníte. Narozdíl od ostatních komentářů nemohu tvrdit, že bych se nudil. Konec může připadat ve srovnání se zbytkem kýčovitě, ale nezapomeňte, že to má být muzikál a té hrůzy tam bylo dostatečně. Kdyby se po skončení projekce prodávaly vstupenky na původní divadelní představení, tak bych neváhal. Škoda že to asi nikdo nekoupí do distibuce. ()

e_Fox 

všechny recenze uživatele

Když se chceš podívat na film s Tomem Hardym a pak zjistíš, že to je bizarní muzikál na motivy vražd dle skutečného příběhu. Jen pro hodně otrlého diváka, vizuálně pěkné, ale poslouchat se to nedalo. Tom se tam objeví na dvě minuty :D ()

Související novinky

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

17.11.2016

Letos se čtyřdenní přehlídka (24. – 27. listopadu 2016) v Uherském Hradišti zaměří na postkoloniální britský film a britské filmové novinky. Kromě dvou hlavních témat připravuje kino Hvězda poutavý… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama