Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Tak jasně. Já vím, že žánrově originální filmy nejsou výdělečné, ale občas by nebylo na škodu z tý hromady klišé aspoň trošičku vybruslit a aspoň se pokusit o nějakou originalitu. Jenom malinko. Ohledně Terminátora pořád říkám, že 500 mega max, ale rád se spletu. Je fakt, že letos zatím návraty osvědčených značek táhnou. Max si taky nevede úplně špatně, takže asi máš pravdu a není to náhoda. Uvidíme.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

ywo666

Takže jsi nám teď nádherně popsal, jak studio mistrně odhadlo potřeby mas a dalo jim to. Jedný části akční PG13 film, ve kterým bouchají auta a ženský vrtí prdelí a druhej PG13 film, pro část publika, která nerada auta, ale ráda příšerky. To, že je FaF 7 film, ve kterým je to co chtěl režisér a Jurskej svět je jen to, co chtěli zlí producenti bez vkusu, je jen přelud:)

na příspěvěk reagoval ywo666

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Však určite. Je to blockbuster. Ale chcú si tam dať autá padajúce z lietadla? Fuck yeah dáme si ich tam. Spravíme zo Stathama drsňáka? Ukážeme, že vykosil celú nemocnicu. Ja nehovorím, že to je niečo extrémne drsné. Ale o to im ani nešlo. Ale keď si tam niečo chceli dať do filmu dali si to tam. Dali to tam a dúfali, že to je práve to, čo sa páči fanúšikom. Chcete pekné baby. Dostanete ich. A dáme vám ich do plaviek. Z FF7 mám pocit, že to je film, ktorý spravili tak ako ho chceli spraviť. Nečakal som nič viac, nič menej. U Jurského parku (nového) mám pocit, že režisér a scénaristi tam boli iba gumené atrapy a celé to riadili producenti a štúdia. Film išiel pod očakávania. Stále je to zábava, nehovorím, že to je na odpad. Ale je to rovnako zaujímavé ako Lone Ranger, Piráti 4, Iroman 3, Thor 2, Jupiter Ascending a pod. Keby to má 65% nič nepoviem. Ale 80% mi sľubovalo oveľa lepšiu zábavu.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, stuntmanMIKE

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Na tych rekordnych trzbach Jurskeho parku je dobra jedna vec. Absolutne nikto, vratane studia to necakal.

Cize mozno nas caka velke prekvapenie aj pri Terminatorovi. Sice tomu neverim, ale uz to nepokladam za absolutne nemozne.

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Lebo ludi bavia velkofilmy s mnoztvom akcie.

Vies si predstavit, ze by dalo miliardu Predestination? Mozno keby na tu zapletku natrepali kopec akcnych scen.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Nasrat tohle je jenom zábava pro masu. Ne kvalita. Kurva Laco vem si ten film co si mi teď doporučil. Nebo si vem třeba Predestination. Sakra šak pořád se dají točit originální filmy, mě už tohle hrozně jebe. Skoro u každýho blockbusteru z poslední doby jsem si užil, tak maximálně akci a efekty a zbytek stál za vyliž prdel. Je to tak jak píše Majk. Stačí scénář sepsanej na hajzlu efekty za 200 mega super dojímavej příběh a bum každej se z toho posere. Já to prostě neberu.

na příspěvěk reagoval Lacike

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Bacha Jurská píčovina to možná překoná. Otevřela totiž za 80 milionů. To jenom potvrzuje moji teorii, že s tímto světem to opravdu přestává být v pořádku :-)

na příspěvěk reagoval Lacike, Lacike

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

ywo666

ywo si dobry chlap a mam ta rad... ale toto je chujovina co si napisal. FF7 je celé o kompromisoch... jednak je to PG13...to mas prvy kompromis. Dalej je tam akcia, humor, milostne pletky, drama ...cize si v tom kazdy clen rodiny nieco moze najst. A potom dej filmu. Dej je o tom, ze Statham ide pomstit brata... potom si niekto uvedomi, ze to nieje ziadna kostra a prilepi tam vedlajsiu dejovu liniu ohladom nejakeho bozieho oka, aby sa mali kde vykokosit a minut rozpocet. Zapletka s Bozim okom je vyslovene ucelova a zbytocna. Prvotny plan je, aby sa statham pomstil za brata a Diesel za toho sikmookeho. Lenze tam to konci pretoze to je tak na pol hodinu. Cize ked si to pozres kolem a kolem, tak zistis, ze to je cele jeden velky kompromis. Zpoberes takyto zhovneny scenar, ktory ti napisem na pisoaroch pocas prestavky  amedzi pivami a uz do toho najebes len kopec prachov... cize vatu medzi tym vyplnia vybuchy, lietajuce auta, pateticke dristy. A vuola mame tu film co buchne 1,5 miliardy...  

na příspěvěk reagoval Ouwen, Wacoslav1, ywo666

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Prekrúcaš čo som myslel. Ako vždy. Ale kľudne si pozerajte ako sa zachraňujú otravní teengeri pred zmutovanými genetickými jaštermi. Ja si radšej pozriem svalnatých borcov s charizmou a poriadnou akciou.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

ywo666

A stejně jako je tvůj názror na Jurský svět není žádná obecná pravda a jen tvůj subjektivní pocit.

 

"No tak tam sa rozhodne nerobili kompromisy v každej scéne. FF7 je blockbuster. Ale dosť tlačí na pílu. Robí si čo chce. Dáva nám produkt a potom sa máme rozhodnúť či sa nám páčil. Jurský park pôsobí ako keby spravil prieskum kto čo chce a potom tam dal stredové hodnoty. Kompromis a opatrnosť v každej scéne."

 

A tohle doufám nemyslíš vážně:) Film s přístupností PG13 a rozpočtem skoro 200 miulionů je zcela jistě orgiema tvůrčí odvahy a originality. Oba dva ty filmy jsou profesionálně odvedený výrobky pro určitý publikum. Pokud si myslíš, že je FaF 7 ohňostrojem tvůrčí osobitosti, měl bys vysadit léky:))

na příspěvěk reagoval ywo666

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

ywo666

Jestli ti přijde v pořádku poučování o nějaký rodině a pak zdemolovat půlku města a zabít rodiny ostatních, tak to je fakt něco. Tohle hraničí s demencí. Nemyslím u tebe, ale u toho kdo scénář tvořil.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

ywo666

Tak když pomineme to, že Jurskej park byl odjakživa rodinnej blocbuster, tak se čtvrtej díl nijak nespronevěřil původnímu filmu. Na rozdíl od FaF 7. A nebudeme těm blábolů ve FaF 7 říkat emoce, že ne?

na příspěvěk reagoval ywo666

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Ouwen

No tak tam sa rozhodne nerobili kompromisy v každej scéne. FF7 je blockbuster. Ale dosť tlačí na pílu. Robí si čo chce. Dáva nám produkt a potom sa máme rozhodnúť či sa nám páčil. Jurský park pôsobí ako keby spravil prieskum kto čo chce a potom tam dal stredové hodnoty. Kompromis a opatrnosť v každej scéne.

na příspěvěk reagoval stuntmanMIKE

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Jurský park je kokotina. Hlúpejší dej. Otravnejšie postavy. Nulová nápaditosť. Slabé 3D. Katastrofálny dabing ktorý degradoval už tak otrasné dialógy. Dal som 3*, lebo to nie je nuda a tie peniaze tam vidno. Ale také FF7 si vytiera jurský park vo všetkých smeroch. Je akčnejšie, vtipnejšie, napínavejšie, má to sympatickejšie postavy a menej falošné emócie. Jurský svet je absolútne priemerný rutinný blockbuster na istotu. 

na příspěvěk reagoval Ouwen, vegetol.mp

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

ywo666

nechapes to... ked dakomu daju po papuli 4 - 5 ran a kopnu ho do nej 2x tak je to prehnane , ale znesitelne... ked mu dakto po hlave nalozi ocelovou tycou alebo hasakom 5 krat po hlave a ani mu nejde krv... tak je to kokotina...

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

ywo666

"Musíme sa zmieriť, že teraz je v móde nové diely hejtovať a bude to tak ešte pár rokov."

 

Říká někdo, kdo hejtuje novej díl Jurskýho parku:))

na příspěvěk reagoval ywo666

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Lacike

Ja už to chápem. Keď je to prehnané je to v pohode. Ale ak je to o trochu viac prehnané, už je to odpad. Keby trošku ubrali 4-5*. Trochu nereálnosti pridali a už je to odpad. Keď chceš psa biť palicu si vždy nájdeš. Musíme sa zmieriť, že teraz je v móde nové diely hejtovať a bude to tak ešte pár rokov.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, stuntmanMIKE

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Já si myslím, že problém FaF 7 není jen v akci, ta je dobře natočená, i když přehnaná. Mně nevadí, že někdo zvedne těžký auto. Dokonce mi ani nevadí, že někdo proskočí v autě mrakodrap. Mně vadí celkově zvolenej tón toho filmu. Vadí mi, že postava Stathama i Rocka jsou ve filmu nahodile, vadí mi stupidní dějová linka, která je dle mýho oproti ostatním filmů propadem dolů, hlavně kvůli svým telenoveloidním kecům a v neposlední řadě mi vadí akční scény, kdy někdo proletí kolem helikoptéry teroristů v autě a na kliku jim pověsí tašku granátů. WTF? Každej film má nadsazený akční scény. Nikdo myslím neřeší, že se v Die Hard 2 Willis katapultuje z nákladního letadla, i když ta nemají v reálu  vystřelovací sedačku. Ale jde o tu míru. Pro mě je FaF něco jako pěkná, ale blbá holka. Občas se pokocháš tím jak vypadá, ale nemůžeš se zbavit dojmu, že mele sračky.

na příspěvěk reagoval Lacike, Wacoslav1, Ouwen

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

Ano to je rovnaka kokotina ako v FF a bavila ma. Hlavny rozdiel je v tom, ze vo Force of Execution bolo takych kokotin malo. Keby ich bolo dost na cely film, tak to ohodnotim rovnako ako FF.

Ty sa zase podobne bavis pri Machete. Crosover Machete a FF by bol dokonaly. Machete kills in Space with Dominic Torreto ou jeee.

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Lacike

ved ale ja som to hovoril... v kazdom akcnom filme je prehnanost... to je jasne. Musi byt. O tom to je, ze hlavny hrdina prezije nemozne, stvara nemozne, vystriela vsetkych a podobne... to je v poriadku. Aj vo F&F by sa to dalo tolerovat, keby netlacili na pilu... F&F porusuje zakony fyziky... a vlastne vsetky zakony prirody... Ide o to ci je nieco mozne urobit za idealnych podmienok... je sanca ze supervojak vystriela ostrov ? pol percenta ? jedno percento ? ale je.... je mozne ze policajt skoci z mosta na stihacku, ktora sa vznasa a trosku potancuje na kridlach ? za idealnych podmienok... mozno... je to mozne. Je mozne aby chlap zdvihol obrnene auto holymi rukami ? - NIE !!!  najsilnejsi muzi na svete to nedokazu a nie mechanik z dielne... je mozne aby auto skakalo z jedneho panelaku do druheho a potom do tretieho s tym, ze je pojazdne aj dalej ? NIE!!! je mozne aby aby bolo auto pojazdne ked sa celne zrazi vo velkej rychlosti z druhym ? aj ked diesel pouzil trik a zdvihol predok (co je tiez kokotina) a napere mu do napravy... v zivote to auto nebude jazdit a nieto driftovat budovou, ktora sa rozpada...

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Lacike

mne bavila pětka i šestka. ale sedmička je kopírka. viděl jsi šestku? viděl jsi i sedmičku. takže sedmička je nuda. nazdar

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Lacike

teraz ma napadlo... Force of Execution so Stefanom.... co tomu hosanovi zlamu ruky a Trejo mu ich vylieci skorpionmi...ten koment moj co ta pobavil... to je presne ono. To je prehnanost, ktora ma sere a smial si sa na tom aj ty, ze to je kokotina. Preco tam ti to prisla ako kokotina a pri FF ti to pride ako zabavna blbost ? :))  je to presne na tej istej urovni

na příspěvěk reagoval Lacike

Reklama

Reklama